Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DOKUMENT: Projev Viktora Orbána

Premiér Orbán vystoupil s tradičním projevem na maďarské letní univerzitě v Transylvánii. Zkritizoval protiruské sankce, válka podle něj vypukla i proto, že Evropě chybí Angela Merkelová. Věnoval se i budoucnosti západní civilizace, která se dle něj kolem roku 2030 rozpadne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Je pěkné a úctyhodné, že tenhle projev ještě můžeme číst. Děkujeme a upřímně přejeme, aby to ještě nějakou chvíli vydrželo.

0 0
možnosti
PB

Orbán se mýlí: ... Západ dle něj ztratil kontrolu nad energetikou a zbývá mu jen finanční kapitál a vojenská síla. ;-D Vojenská síla je směšná. Kromě pár fanatiků není v EU/NATO nikdo, kdo by šel bojovat proti silnějšímu protivníku. !! FINANČNÍ KAPITÁL právě končí v přímém přenosu. USD/EUR tisknuté na kamiony už nejsou pro zbytek světa zajímavé. Kdo může, utíká od USD. Lavina už letí - stále rychleji.

0 0
možnosti
PC

Vy byste mohl psát komentáře s Kovandou...

0 0
možnosti
JN

Nečekal bych, že na Neviditelném psu najdu tento Orbanuv projev. Podle mého názoru pravdivý, odvážný. Kéž bychom měli taky takového Orbána.

0 0
možnosti
OK

Trošku víc pro-národní, ale pravdivé. Z něj by si ty naši poserové měli vzít příklad.

0 0
možnosti
PK

P76e81t49r 58K72u96b92á95č

26. 7. 2022 8:39

Možná zajímavejší než nemastný neslaný výtah z Orbánova projevu je podívat se na mapu - kde "Tusnádfürdő", rumunsky Băile Tușnad, německy Kaiserbad vlastně leží a kam až sahají maďarské územní nároky.

0 0
možnosti
PB

Dál, než německé ? Od r. 1945 stále úspěšně podporované - ekonomicky. Už není třeba anšlus sousedů. Stačí přijmout do EU ( bez práva veto ) dát přijímací podmínky a protektorát funguje - lépe, radostněji.

0 0
možnosti
KA

K97r96e33i36d46l 88A12.

26. 7. 2022 8:35

Orbán má odvahu říct pravdu o migraci. Nemusím s ním souhlasit ve všem, ale v této věci má patrně pravdu. Západní společnosti se rozpadají a jediná šance na přežití je momentálně uzavřít se vůči migraci (nejlépe ze všech stran, protože k nám můžou začít proudit i masy lidí ze západní Evropy, zhorší-li se tam bezpečnostní situace). V demografii naopak problém nevidím. V minulosti byly poklesy populace a opětovné doplnění jejich stavu běžnou záležitosti, ve středověkých válkách a epidemiích nebyl pokles obyvatelstva o 20 % nic vzácného, za pár let to dohnali. Takže pokud se narodí o pár Evropanů méně, není to katastrofa, stejně jsme tu namačkaní jeden na druhém, katastrofa je nahrazovat ten úbytek lidmi odjinud.

0 0
možnosti
PP

P38e69p21a 18P70e36p93a48x

26. 7. 2022 8:09

Orban splňuje většinu předpokladů, aby ho progresivisté a potentáti EU neměli rádí, možná někteří dokonce nenáviděli. Je neuvěřitelné že takový politik v žumpě jako EU existuje.

0 0
možnosti
Foto

No však v té žumpě mají výkonné sr.čkomety.

0 0
možnosti
KN

K63a21r63e34l 33N65o69v92ý

26. 7. 2022 8:02

Ve skutečnosti je postoj Maďarska velmi podobný postoji Německa, akorát Orbán ho říká narovinu.

Němci dodali Ukrajincům prvních pár obrněných vozidel (protileteckých kanónů) teprve nyní, skoro půl roku po začátku války. A tank ani jeden.

0 0
možnosti
LN

S Poláky měli Němci tanky domluvené jako náhradu za Ukrajině dodané starší polské tanky:

https://echo24.cz/a/SN5yU/nemecko-sliby-dodat-tanky-leopard-jako-podvod-berlin-prekvapen-ton-varsava

0 0
možnosti
Foto

Na koncepci národního státu nevidím nic špatného, natožpak zločinného. Národní stát funguje, v západní Evropě, která se národního státu zbavila, nyní dominuje islám a ten rozhodně není multikulti a tolerantní a časem tam bude dominantní vírou, který zničí jiné kultury. Podporuji ideu národního státu.

0 0
možnosti
PP

P35e35p76a 14P14e50p25a22x

26. 7. 2022 8:03

K tomu se mohu pouze připojit, ale né pod vedením 5-kolky.

0 0
možnosti
RV

Orbán je maďarský fanatik, zatím není nebezpečný pro okolní státy, ale jeho podlézání vrahovi je ostuda EU i NATO. Naštěstí už je starý a moc toho nevykoná. Slovensko by mělo víc zbrojit, kdyby náhodou jeho nástupce byl ještě větší blbec. Pravdu má v nesmyslné energetické politice poloviny států EU. Merkelová je ale svině a rozhodně nechybí, ona může za vyřazení jádra v Německu a závislost poloviny Unie na Rusku.

0 0
možnosti
OK

Tím, že hájí své občany je fanatik? Zvláštní. Proč ho asi Maďaři volili?

Spíš mi připadají jako fanatici naši borci z pěti-koalice, protože už jenom zavádění zelených, ničím nepodložených nesmyslů, je čistý fanatismus.

0 0
možnosti
MH

Na krizi EU nemusíme čekat do roku 2030, vyhnívání toho nesmyslu už dávno začalo.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz