Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

DOKUMENT: Projev Viktora Orbána

Premiér Orbán vystoupil s tradičním projevem na maďarské letní univerzitě v Transylvánii. Zkritizoval protiruské sankce, válka podle něj vypukla i proto, že Evropě chybí Angela Merkelová. Věnoval se i budoucnosti západní civilizace, která se dle něj kolem roku 2030 rozpadne.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Není v Evropě politka ,který by se Orbánovi byť jen trochu blížil.Bohužel.ZvláštěEU zde.

0 0
možnosti
PU

P47a63v14e47l 33U51r91b71a65n

26. 7. 2022 10:03

Pokud tomu dobře rozumím, Orbán kritizuje úsilí o návrat mocenských bloků. Ale právě o tohle jde Putinovi; aby Západ uznal Ukrajinu jako jeho sféru. A neutralizace Ukrajiny do tohoto světa mocenských bloků patří. Nemluvě o tom, že Putin už ani nepředstírá, že by mu šlo jen o neutralizaci Ukrajiny a ne o její pohlcení.

Západ slábne, v Americe bude těžká krize, ale NATO je dost silné, aby Maďarsko před Ruskem ochránilo.

Jedno z poučení , které válka přinesla je, že bychom měli být opatrní v prognózách. Orbán evidentně patří k těm, kteří to nepochopili.

0 0
možnosti
OK

Hodně opatrní. A Orbán to evidentně pochopil.

Současné NATO funguje jen jako odstrašení. Prakticky všechny státy v Evropě jsou odzbrojené. Armádu trochu podobnou tomu smyslu slova, má jen Řecko a Turecko.

0 0
možnosti
JP

Czech first!

Nacionalismus je dobrý, ať se mu říká jak chce.

Trump měl pravdu: Amerika first.

Jsou tu snad nějací "EU first"?

0 0
možnosti
VN

Bohužel nikdo z politiků, kteří by mohli mít nějaký vliv.

Mně by "EU first!" nevadilo - ale ne EU von der Lejno a Scholze. Protože ta jejich EU je first, ale na špatné cestě.

0 0
možnosti
LB

Ať mohou být výhrady k Orbánovi jakékoli, nelze popřít, že jeho vztah k národu, z něho vyšel, je opravdu silný a oddaný. Na rozdíl od postoje našich třasořitek, které už předem kývají hlavou na každou pitomost z Bruselu, kterou si tamní politbyro vymyslí. Co je špatného na zdravé míře "národního sobectví"? Příkladem budiž Amerika. Ta myslí jen na sebe a na svůj prospěch. Dopady na ty ostatní jsou jí - jak se krásně česky říká - naprosto egál.

0 0
možnosti
JS

Doporučuji každému se podívat na simultánní překlad (kdo umí maďarsky, má výhodu).

Viktor Orbán: Nastal čas postavit se na odpor! - YouTube

J.

0 0
možnosti
LN

To je ale jiný projev. O migraci (26. 3. 2016)...

0 0
možnosti
JF

Tak ten člověk, co se nám kdysi před převratem, při srpnové demonstraci 1989 na Václaváku, za maďarskou účast v srpnové okupaci omlouval, Orbán určitě nebyl - cituji ze zpravodajství prolhané ČT ... "K přítomným protestujícím tak promluvili například zástupci maďarské demokratické mládeže. ..." https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/2902880-v-roce-1989-se-rezim-na-vyroci-srpnove-okupace-dobre-pripravil-demonstrace-ale-byly

0 0
možnosti
VN

FIDESZ je zkratka z Fiatal Demokraták Szövetsége (Svaz mladých demokratů), což byl mádežnický předchůdce současného FIDESZu a tehdy opozice k Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség.

0 0
možnosti
PC

Co kdyby si rusáci místo Ukrajiny vzali Maďarsko. Těm by to zjevně nevadilo. Orbán shrábnul provizi za Paks a teď se bojí, že to putler vykecá....

0 0
možnosti
VN

A co kdyby si Maďarsko vzalo Kárpátalju, o niž přišlo jako trest za Maďarskou republiku rad?

ČSR ji tehdy dostala darem za pomoc při porážce MRR, dalo by se říci klasickým. Danajským.

0 0
možnosti
JV

Myslím, že Orbán čte moc Mein Kampf.

0 0
možnosti
RL

Myslím, že lidi málo čtou Mein kampf. A Komunistický manifest. Potom by možná věděli, co je levičáctví vlastně za odpad. Orbán to evidentně ví... :-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz