3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N. 18.3.2007 22:03

Re: Re: Re: Morálka plus rozum

Zase typický Vízkův blábol... ;-D

dvd 18.3.2007 9:12

Ale pane Vízku

měli mu zaplatit hned a ne provozovat všelijaké kejkle¨, aby se placení vyhnuli. A pak by to byla celkem pochopitelná suma, protože podílový honorář není v advokacii nic neobvyklého. Ale když on pan Paroubek zastává zásadu, že dluhy se platiti nemusí...

František 18.3.2007 10:16

Re: Ale pane Vízku

Pan JUDr. Altner nekoná mimo obvyklé a zákonné mantinely. Zkuste si tu situaci aplikovat na daň z příjmu. Ta je definována  procentuálně z výše příjmu stejně, jako je palmáre právníka odvozeno od hodnoty vysouzeného majetku. Tato částka má dobu splatnosti a pak následuje penalizace, která roste s časem. Obvykle je to řádově v promile za den. Zkuste si vypočítat, když nezaplatíte daň z příjmu a budete v prodlení jako socialisté, kolik budete doplácet. Přijde exekutor a zbydou vám leda bačkory. Protože dodržování platebních termínů je v této zemi spíše výjimkou, jsou peníze v dlužných částkách brzdou ekonomiky ( věřitel čeká na peníze, které by mohl investovat ). Nebylo by na škodu zřídit vězení pro dlužníky.

F.Vízek 18.3.2007 17:28

Re: Ale pane Vízku

Mám samozřejmě zato, že ČSSD panu advokátovi ZAPLATILA, ale nevím ani ZDA a nevím ani KOLIK.  Proč se mlčelo šest let? To také netuším.  Ani smlouvu jsem neviděl a nic o ní nevím. Ani členem ČSSD už pár roků nejsem.  Pouze jsem nepřestal přemýšlet.  To se snad může, ne?

Starý J. 18.3.2007 17:41

Re: Re: Ale pane Vízku

Když nevíte, nemůžete obhajovat. Pak obhajujete a nevíte co! Proč smlouvu odmítá zveřejnit. Dnes ho k tomu vyzval Zeman a jaká byla reakce Paroubka? Směšná! Prý ji nezveřejní, aby šetřil Zemana! Rozumíte tomu? Všichni ho vyzývají, aby smlouvu zveřejnil! pročpak asi nechce, když i Zeman, který smlouvu podepsal, se zveřejnění nebojí? Je to jasné proč: nemohl by dělat z Altnera nenažraného darebáka a u svých oveček si tak dělat alibi na svůj průšvih! On totiž stále věří, že svou vyčůraností a množstvím lží každého prach sprostě převeze! Ano - šíbr - to je to pravé slovo, které se na něj hodí!

qqq 18.3.2007 10:30

Re: Morálka plus rozum

Vážený pane, Vízku, smyslem smluvní pokuty není inkasovat další peníze, ale je to prostředek k zajištění závazku, to znamená, že má dlužníka přimět k tomu, aby zaplatil to co má, řádně a včas. Pak nemusí platit žádnou smluvní pokutu,to je snad jasné,ne? Protože ČSSD byla u moci a myslela si,že může všechno a že všeho dosáhne mocensky,tak advokátovi nezaplatila. Dnes, když je od moci odstavena ( částečně ),tak dluh narostl do astronomických rozměrů. Ale není v rozporu s dobrými mravy sazba poplatku z prodlení ani z ní odvozená celková částka smluvní pokuty. A ČSSD místo aby zaplatila dluh na odměně advokáta a pak se s ním snažila dohodnout o snížení nebo prominutí smluvní pokuty, tak ho bude špinit a pomlouvat a dělat triky se svým majetkem nebo ho možná nechají odprásknout?Lidi, pamatujte si, co to je za politickou stranu zlodějů, šibalů, podrazáků a pologramotů !!!!

Starý J. 18.3.2007 17:46

Re: Re: Morálka plus rozum

R^R^R^

Andyo 18.3.2007 12:56

Re: Morálka plus rozum

víte co mi připadá ještě absurdnější ? Že pokud se někdo pomocí slibů, plakátů a lobbování dostane do parlamentu, ještě za to dostane zaplaceno. Že voliči platí za to, že někoho zvolili.

Jinak- blábol "aby potrestal svého klienta za "prodlení" - to mně zase zůstává rozum stát nad tím, že stát požaduje za to, že někdo je s prodlením v placení daní, peněz, za které možná něco dostane ( a možná také to prožerou ti, co si to nezaslouží)  nějaké penále a pokuty.

A taky se můj selský rozum vzpírá uvěřit tomu, že když Součková sjednala protizákonnou smlouvu a za PROHRANÝ spor dostal advokát pár melounů, tak jste držel klapačku.

F.Vízek 18.3.2007 17:27

Re: Morálka plus rozum

Mám samozřejmě zato, že ČSSD panu advokátovi ZAPLATILA, ale nevím ani ZDA a nevím ani KOLIK.  Proč se mlčelo šest let? To také netuším.  Ani smlouvu jsem neviděl a nic o ní nevím. Ani členem ČSSD už pár roků nejsem.  Pouze jsem nepřestal přemýšlet.  To se snad může, ne?

Šumavák 18.3.2007 18:06

Pouze jsem nepřestal přemýšlet. To se snad může, ne?

Může pane Vízek, může.

Ale nejprve je třeba začít.......

Jirka 21.3.2007 14:26

Re: Pouze jsem nepřestal přemýšlet. To se snad může, ne?

Paráda!

Ccecil 17.3.2007 19:05

Držím vám palce

arogance moci oranžových komunistů musí být potrestána. R^

jirka 17.3.2007 18:46

korektnost

se v jednání s paroubky nevyplácí

necht pan altner smlouvu zveřejní

vi 17.3.2007 17:53

Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Stále postrádám z veřejných zdrojů informaci, kdo je člověk, který chce disponovat dvaceti miliardami a destabilizovat největší opoziční politickou stranu. Pokud je to záměr, měl p. Paroubek se svým povolebním projevem bohužel pravdu.

pavel 99 17.3.2007 18:51

Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

a on snad někdo socdemáky nutil s tímhle člověkem podepisovat smlouvu? A ještě ke všemu ji neplnit?

vi 17.3.2007 19:07

Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Mně je srdečně jedno, jak to z Altnerem dopadne. Protože v demokratickém státě, jsou nezávislé soudy, takže všechno bude podle práva. To neřeším. Mně jenom zajímá člověk, který má spustit politické zemětřesení. Ten ostentativní nezájem mi připadá stejně inteligentní, jako Hindenburgův výrok o českém frajtrovi. Co udělal s Evropou snad víte.

VL 17.3.2007 20:57

Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Myslíte si, že se někdy dožijeme spravedlivého a nezávislého soudnictví v zemi, kde tři čtvrtiny soudců jsou bývalí komunisti a ta čtvrtina, která není prošla na právnické fakultě výukou týpků jako je profesor Jičinský?

pavel 99 17.3.2007 21:40

Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

nevím o jakém zemětřesení mluvíte. Prostě jedna strana přijde o barák (baráky) a bude splácet dluh - tak jak je to obvyklé. Možná bude i někdo popotahován za poškozování věřitele - z toho snad "zemětřesení" nevznikne.

Starý J. 18.3.2007 11:16

Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Kdybybyste si "prst v zadku zlámal", tak sviňárnu soc.demokracie ve vztahu k Altnerovi ničím neomluvíte. Altner jistě nepodepisoval smlouvu s ČSSD kvůli "dvaceti miliardám", to je prosím sankce za to, že ČSSD nezaplatila hned, to co měla! Zeman rozhodně není pitomec, aby smysl smlouvy nechápal. V té době měla ČSSD velmi malou naději na úspěch. A ČSSD a lidé v ní projevili své kvality v okamžiku, kdy měli dostát svým závazkům. A Zpuponý Paroubek svým chováním tomu nasadil korunu! Kdyby se choval slušně a neposílal Altnera do blázince, jistě by se domluvili na mimosoudním vyrovnáním. Charakter Paroubka však přímo vybízí protistranu k tomu, aby požadavala a trvala na placení závazků. Jo "dluhy se neplatí" prohlašoval velký Jyrka před volbami, když stejně jako u Altnera i státu zajistil dluhy na padesát let dopředu.

Pokud neumíte rozeznat a rozlišit částku za zastupování a sankce za neplnění, raději se ani do debaty zde nepouštějte! Zbytečně zhazujete sám sebe!

vi 18.3.2007 13:31

Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Proč píšeš tak dlouhé odpovědi, když nerozumíš položené otázce? Nerozumíš textu z vrozené slaboduchosti, nebo záměrně?

Starý J. 18.3.2007 17:50

Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Na Vašem místě bych o slaboduchosti jiných raději moc nepsal! Já tomu problému vcelku rozumím - na rozdíl od Vás. Já si nepletu palmáre advokátovi a poplatky (sankce) z prodlení!

Starý J. 18.3.2007 17:56

Re: Re: Re: Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

P.S. Jinak byste nepsal:....člověk, který chce disponovat dvaceti miliardami....Pokud vím, Altner nechtěl "disponovat dvaceti miliardami", ale jen odměnou za právní úkony! Těch 20 miliard mu k tomu nabídla ČSSD svým chováním!

A jinak - nevím, že bychom si tykali, nebo že bych kdysi byl soudruh!

Jenda 18.3.2007 18:05

Re: Verešová a Volopich: Oba dostali pokutu - kravinami nás krmí bohatě

Aha. Takze kdyz je to nejvetsi opozicni strana tak nemusi platit smluvne dohodnutou odmenu? Chapu vas dobre?

Ludva 17.3.2007 17:05

Pane doktore,

Vaše nároky by byly přiměřené v případě, že LD nepatřil ČSSD a vy jste jako jejich komplic jim ho pomohl získat.  Pak by jste samozřejmě měl plné právo na podíl z kořisti. Pokud ale LD, jak rozhodl soud, patří právem ČSSD, která je pokračovatelkou předválečné socdem, je to něco jiného. Za potvrzení práva přece nemůže nikdo platit nehorázné sumy, to by pak nebyl právní stát. Myslím že 90 milionů, nebo kolik nabízejí, je dost slušná odměna za spravedlnost. Ještě je možnost, že jste věděl, že LD patří ČSSD a zneužil jste informace k osobnímu prospěchu.

čtenář 17.3.2007 17:30

Re: Pane doktore,

O potvrzení práva by šlo v obou případech, ať by pan Altner vysoudil Lidový dům, který by ČSSD nikdy nepatřil (ostatně nejspíš tak úplně nepatřil, patřil rozhodně družstvu Cíl), nebo by "pouze" soud potvrdil ČSSD jako pokračovatelku předválečné socdem se vším, co s takovou kontinuitou souvisí.

Vorda 17.3.2007 17:00

Altner prohraje všechno.

Advokát Altner nemůže spor o miliardy vyhrát. Já  o právu nemám ponětí, ale soudím, že to socani uhrají na lichvu.

Lichva (§ 253 trestního zákona), trestný čin, jehož se dopustí ten, kdo zneužívaje něčí tísně, nezkušenosti nebo rozumové slabosti nebo něčího rozrušení, dá sobě nebo jinému poskytnout nebo slíbit plnění, jehož hodnota je k hodnotě vzájemného plnění v hrubém nepoměru, nebo kdo takovou pohledávku uplatní nebo v úmyslu uplatnit ji na sebe převede.

Myslím, že  z výše uvedeného nad slunce jasněji vyplývá,  že úsilí pana advokáta Altnera je bezpředmětné, ba přímo naivní...

čtenář 17.3.2007 17:26

Re: Altner prohraje všechno.

Ale pane, podle toho, co se člověk dozví z médií, tak smluvní odměna v případě úspěchu byla 10% z hodnoty Lidového domu + 10% z výnosů z provozu Lidového domu. V případě neúspěchu by pan Altner nedostal ani vorla. Kde tu vyčuhuje nějaká lichva. Spíš se tu ukazuje ta smlouva proti dobrým mravům v ustanovení nulové odměny pro pana Altnera v případě neúspěchu jeho práce, kterou i tak by musel vynaložit. Je zajímavé, že si tuto skutečnost jdoucí proti dobrým mravům socdem nijak nepřipouští.

Vorda 17.3.2007 17:41

Re: Re: Altner prohraje všechno.

No jak myslíte, ale doporučuji, berte to i vy s humorem...

čtenář 17.3.2007 17:52

Re: Re: Re: Altner prohraje všechno.

Jako nezainteresovaný to tak taky beru :-).