29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

DOKUMENT: Otevřený dopis primátorovi hl. m. Prahy

V politice se řídím několika zásadami, mezi které patří i určitá míra shovívavosti vůči politickým nováčkům. Doba hájení nicméně uplynula a já již nehodlám skrývat rozčarování nad Vašimi přešlapy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Koubek 8.9.2021 7:12

Tak to dopadne, pokud se dostanou Piráti k moci.

R. Gumulec 8.9.2021 7:04

Hřibe, Hřibe, stojí ti to za to? Teď tě z ostudy nevytáhne ani tvých deset velmi dobře placených poradců.....

M. Mařák 8.9.2021 6:05

To se panu prezidentovi docela povedlo. To zase jo, to musím uznat, nebo co.

V. Mokrý 8.9.2021 6:16

R^

J. Hruška 8.9.2021 5:55

Pan "hradní pán" mužický car ... hrozný je několikrát soudně usvědčený lhář a kdo lže, ten krade. Asi si na svém kolečkovém trůnu projel v koloně podobně postižených objížďku Zenklovy ulice neboť ví o čem píše. Kohorta clusteru promořených poradců zradila, pardon, poradila napsat hanopis a tak se stalo. Zdař Bůh.

V. Mokrý 8.9.2021 6:16

Rv

J. Kasl 8.9.2021 7:39

A teď lže přesně v čem? Váš příspěvěk je klasicky ve stylu "já o voze, ty o koze". Opravdu myšlení na úrovni...

K. Nový 8.9.2021 8:10

Zeman napsal pravdu.

J. Kasl 8.9.2021 3:05

No, pan prezident má pravdu, bohužel. Mohl bych si lacině pomyslet cosi o zametání si před vlastním prahem, ale to není meritem věci.

Ale že tím vstupuje do předvolební kampaně je očividné. Ale vlastně, proč ne?

J. Vorlický 8.9.2021 7:51

. . . protože správně jako prezident všech občanů by neměl dávat najevo své politické preference. Pan Zeman ale říká, že ho nezajímají hlupáci, co ho nevolili a tak informovat o svých politických představách mu není proti mysli. Logika, že není prezidentem těch, co ho nevolili, má tedy své opodstatnění.

K. Šubrt 8.9.2021 7:58

.....jeho zajímají jen hlupáci co ho opakovaně volili a ti co v něm vidí to co není .

K. Nový 8.9.2021 8:11

Což je ovšem platné pro všechny volené politiky.

J. Kasl 8.9.2021 8:43

asi ano, ale u kterého prezidenta u nás to tak bylo? A u kterého ve světě (známého - opravdu všechny neznám :-) )? Řekl bych, že každý se k politické scéně nějak vyjadřoval a jeho preference byly vždy zřejmé.

Neříkám, že je to dobře, asi ne, ale je to tak snad všude... Tedy zrovna tohle bych pr. Zemanovi o hlavu neotloukal.

J. Vorlický 8.9.2021 10:35

Jistě, u každého veřejného činitele lze hádat jeho politickou orientaci. Pan Zeman ji ale vyjadřuje nejhrubším způsobem, čímž si normálně a zcela logicky znepřáteluje svoji opozici. Je mu to jedno, a v tom se projevuje jako buran.

Potom, v okamžiku, kdy je prezident zvolen, dává najevo, že od teď je prezidentem všech, nejen co jej volili. Pan Zeman, opět hrubým způsobem dal vědět, že je hlavně prezidentem těch, co jej volili (slyšel jsem to od něj, a to byl ještě při smyslech).

Konečně, kdyby měl potřebu se projevit nejen jako slušný člověk, ale hlavně jako hlava celého státu a měl pocit, že silniční doprava v Praze trpí, mohl pana primátora pozvat na schůzku a tam věc probrat. Jeho veřejný dopis svědčí opět o opaku. Dle mého soudu se pan Zeman projevuje jako hulvát nejhrubšího zrna - tím nezpochybňuji jeho kdysi inteligenci.

A. Poláková 8.9.2021 13:50

Tajně, potichu, hlavně někoho neprovokovat. Vám ten socík vlezl pod kůži!

J. Kasl 8.9.2021 15:31

Ano, máte pravdu, v podstatě s vámi musím souhlasit. Ale na druhou stranu mě štve, že když nám pan prezident (ale i kdokoliv jiný) sdělí nějakou nezpochybnitelnou pravdu, že se stejně najdou tací, kteří ji zpochybňují jen z důvodu averze vůči sdělovateli.

A ano, napsané je to sice s lehkostí, ale přesto zapškle a hlavně veřejně. Ale je otázka, zda by pan primátor vůbec schůzku akceptoval, a pokud ano, zda by si z ní něco odnesl... V této "kauze" opravdu nemám favorita ;-D