22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Cricket 26.6.2009 9:57

Re: Nějak Vám unikla

Klíííd, "j", Zima nepochopil, nechápe a nikdy chápat nebude. Nemá smysl se k němu vyjadřovat.

M. Zima 26.6.2009 10:00

Před soud patří proto,

že za LTO zodpovídá z titulu funkce. Ten druhý odstavec poukazuje na korupci (v evropském smyslu, možná ne v českém). Jestliže kLausovy prohřešky jsou následkem blbosti a ne korupce, není ani to v Evropě polehčující okolnost. (Že bych Vás mentálně přecenil?)

j 26.6.2009 10:21

Re: Před soud patří proto,

odpovídá za to , že někteří filutové naftu deklarovali jako topnou naftu a podváděli stát o DPH? Tresné je to , že porušuji zákon.  Klaus a celá vláda tedy měla udělat zákon a topnou naftu danit 22%? Nebo ji barvit dřív než se staly podvody?

Za 10 let si povíme jestli jsme měli  zachovat poplatky ve zdravotnictví nebo ne. Po bitvě je každý generál.

Ještě můžete připomenout švýcarské konta ODS

M. Zima 26.6.2009 11:01

Informujte se a nekecejte jako kLaus

j 26.6.2009 11:45

Re: Informujte se a nekecejte jako kLaus

Já kecám, zkuste si to po sobě někdy přečíst. Věty nedávají smysl kromě nadávek. Jinak můžu pouze dodat, nekecejte jako Zima:-/

Glosator 26.6.2009 11:56

Zimo, Zimo, vy dost dobře víte, jak to s tím proudem

a burzou je.

Mimochodem, ty peníze na elitní gymnázium V. Klause mladšího mu umožní přijímat talentované děti z chudých rodin, to gymnázium je jinak dost drahé, ale on ty talenty vyloženě chce.

M. Zima 26.6.2009 13:57

Podle toho,

jak to udělal s talentovanými mladými soudci, mu jde spíš o to, si ty talentované zavázat, aby mu nebyli nebezpeční. 

občanka 26.6.2009 9:09

Výpověď bez udání důvodů?

Zajímavé je, že výpověď tzv. bez udání důvodů nesmí dát zaměstnavatel, ale zaměstnanec může. Nejen, že může dát výpověď bez udání důvodů, on v podstatě může odejít ze dne na den a nic s tím nezmůžete. Teoreticky můžete vymáhat náhradu škody, ale ta se velmi těžko prokazuje a vy ztratíte čas a peníze u soudu, takže si musíte pomoci jak můžete. Pro malé firmy, které mají dojednané zakázky je takový odchod kvalifikovaného pracovníka opravdu hodně obtížný. To ovšem odboráře nezajímá.

V jednom pořadu ukazovali město v USA, kde byl kdysi rozvinutý automobilový průmysl. Chlubili se, že tam jako první prosadili významné výhody pro zaměstnance. Dnes je to město "duchů" a z automobilového průmyslu zbylo jen muzeum. Takže kdo nakonec vyhrál? Myslím, že nikdo a nejméně ti zaměstnanci, co se radovali z výhod.

j 26.6.2009 9:14

Re: Výpověď bez udání důvodů?

Možná , že to pochopili i skláři

M. Zima 26.6.2009 9:18

A sem píše nějaká občanka,

která uvěřila kLausovi a neoliberálům, že krizi zavinili zaměstnanci. Toto tvrzení lidí, kteří se po generace skutečné práci sami úspěšně vyhýbali je pikantní obzvlášť v automoébilovém průmyslu, kde je 50%ní výrobní nadkapacita, Ami trpí arogantní špatnou volbou modelů, celá branže zaspala technický vývoj a vběhla do slepé uličky a začíná si být vědoma faktu, že při konsekventním využívání technologií a logistiky bude muset produkce dále drasticky klesnout (pod odbourání dnešní nadprodukce), atd. A to vše ten zaměstnanec?

občanka 26.6.2009 9:34

Ano, krizi zavinili zaměstnanci - manažeři, kteří vytvářeli tzv. kreativní investiční produkty

Problém krize se v tom, že hospodářství již nekontrolují skuteční fyzičtí vlastníci, ale najatí manažeři, kteří ovládají všelijaké spletité sítě koncernu,  holdingů, firem, které vlastní jiné firmy, jež vlastní nějaké fondy atd., takže vlastnická struktura je natolik roztříštěná, že vlastně nemá žádný vliv. No a zaměstnanci ve funkcích samozřejmě nemají prvotní cíl zisk akcionáře, ale zisk vlastní a protože akcionáře zase zastupují najatí manažeři, tak je výsledek nasnadě. Proto byl také největší tlak na odměny manažerů, které z výše uvedených důvodů stoupaly do neuvěřitelných výšek.

Skutečně systémové řešení by bylo přijmout zákon, že každá právnická osoba může být ve vlastnictví pouze fyzických osob. Pak by bylo vidět, kdo skutečně, co vlastní a také kdo skutečně za co odpovídá.

M. Zima 26.6.2009 9:45

Ono by to sice samo nestačilo,

ale bylo by to jistě zcela správně. (Stejně tak s akciemi na jméno, ...) BTW: Když jsem v roce '99 položil v Praze českým expertům otázku, na co potřebují holding, když se pod s.r.o. nechá nadělat sviňáren dost, měli v hlavě jenom kLausovské svobodné podnikání, nedalo se s nimi mluvit.

občanka 26.6.2009 10:31

Re: Ono by to sice samo nestačilo,

Souhlasím, samozřejmě akcie na jméno by také pomohly. To bychom se divili, kolik podílů vlastní naši mocní. (Mě by pro začátek stačilo znát strukturu akcionářů firmy Rencar, co má monopol na reklamu ve veřejné doprave v Praze). Tyto akcie se bohužel v přiznáních našich politiků neobjevují.  Proto to bohužel také nikdy parlementem neprojde.

M. Zima 26.6.2009 11:24

Ono by se taky ukázalo, kolik je toho např. v ruských rukách

Ale momentálně se patrně dějí největší svinstva ve finančnictví a právě v této souvislosti se Topolánkovi Češi ukázali jako největší blbci v Evropě.

Glosator 26.6.2009 12:05

Re: Ono by se taky ukázalo, kolik je toho např. v ruských rukách

No, takový Island, Lotyšsko, Maďarsko Vám nic neříká???

M. Zima 26.6.2009 13:59

Češi vystoupili proti listině daňových rájů, ....

vladimír ondys 26.6.2009 9:00

V zájmu spekulativního zisku

dnes konají skoro všichni v našem státě, kteří se nechtějí živit vlastní prací, a je docela srandovní sledovat jejich nevraživé argumenty při vzájemném soupeření o peníze z přerozdělování v příkladně zlodějském socialistickém státním systému, navzdory všem proklamacím pokrokově opovrhuje hodnotami všedního života a zdůrazňuje fakt, že se nevyplácí poctivě pracovat.Rv

j 26.6.2009 9:05

Re: V zájmu spekulativního zisku

asi by jste si měl ujasnit pojem práce

Ivan Nový 26.6.2009 9:09

Re: V zájmu spekulativního zisku

Práce = inovace, adaptace. Práci ve smyslu kopírování zastanou stroje téměř výhradně.

Kočkodan 26.6.2009 9:09

Hlavně odbory ať začnou poctivě pracovat:

Co kdyby založili vlastní továrnu a ukázaly nám,jak budou prosperovat a jejich zaměstnanci se budou mít.....

potraviny-budoucnost 26.6.2009 9:31

Re: Hlavně odbory ať začnou poctivě pracovat:

Potřeba rozšířit zemědělskou produkci byla jedním z hlavních motivů většiny válek v zaznamenané historii, spolu s rozšiřováním energetické základny (a zemědělská produkce je, po pravdě, podstatným způsobem získávání energie).

V okamžiku, kdy Evropané nemohli dále rozšiřovat plochu obdělávané půdy, začali pro sebe dobývat neznámý svět. Objevitelé nových zemí byli brzy následováni dobyvateli, obchodníky a osadníky. Obvyklými důvody pro expanzi by mohly být obchod, hrabivost, moc či pouhá zvědavost, ale ve svém základu šlo vždy o rozšiřování zemědělské výroby.

Kamkoliv objevitelé a dobyvatelé cestovali, odvezli si odtamtud občas kořist, ale vždy po sobě zanechali plantáže. A osadníci měli ve zvyku vyčistit prostor a založit si v nové zemi vlastní farmy.

Toto dobývání a rozšiřování pokračovalo tak dlouho, až už nebylo co dobývat. Sice se i v dnešní době snaží farmáři a vlastníci půdy rozšiřovat své pozemky, jde už ale jen o zanedbatelné drobky půdy.

 Dnes je prakticky veškerá obdělávatelná půda na této planetě využívána pro potřeby zemědělství. Zůstávají pouze pozemky příliš příkré, příliš mokré, příliš suché nebo pozemky s nedostatkem živin.1

hafusak2 26.6.2009 10:53

Re: Hlavně odbory ať začnou poctivě pracovat:

V USA to existuje, jsou to zaměstnanecké akcie a celý systém se označuje jako ESOP. Funguje to perfektně, ale když cca před půl rokem se o něm začalo mluvit i u nás, hned tady na NP začal jekot, vytí, kvičení a řev, že je to návrat ke komunismu, znárodňování, kolchoz a kdejaký jiný nesmysl.

OUKEJ 26.6.2009 11:16

Re: Hlavně odbory ať začnou poctivě pracovat:

V pořádku-ale pak se tam   musí ti zaměstnanci chovat hospodárně a svýhledem do budoucna.Když nesmyslně tlačí na zaměstnanost i zvyšování mezd-tak může dojít ke krachu celé továrny........

Glosator 26.6.2009 12:09

Re: Hlavně odbory ať začnou poctivě pracovat:

V bývalé Jugoslávii se ten systém moc neosvědčil.

Glosator 26.6.2009 8:45

Možnost výpovědi z práce bez udání důvodu, evropský

unikát, může, spolu s výpovědí z regulovaného nájmu bez udání důvodu, PROHRÁT ODS VOLBY a znamenat vládu ČSSD + KSČM.

Je proto blbost něco takového prosazovat.

Mamut 26.6.2009 8:52

Re: Možnost výpovědi z práce bez udání důvodu, evropský

Boha a proč bych nemohl jako továrník přijít za dělníkem, říct mu "Máš padáka" dát mu 3 měsíční plat a žít si v klidu dál?

Fišta 26.6.2009 8:55

Re: Možnost výpovědi z práce bez udání důvodu, evropský

Tak to by mě taky zajímalo - proč jsou pro oranžády tolik důležité nějaké "důvody"?

Glosator 26.6.2009 9:03

Re: Možnost výpovědi z práce bez udání důvodu, evropský

Protože ty důvody k výpovědi jsou silně omezené, fakticky jen hrubé porušení pracovní kázně a snižování stavu zaměstnanců.

Takhle bude úplně stačit se někomu znelíbit.  Mimochodem, jedná se též o státní sektor, a tam jsou osobní kliky a bratrstva mnohem "důležitější," než pracovní výkon.

Ten malý podnikatel je spíše vyjímka, on totiž je zainteresován na pracovním výkonu zaměstnance, pro státní sektor je mnohem důležitější, že ten zaměstnanec by mohl časem svého vedoucího nahradit a proto pryč s ním, dokud je čas. Takhle to bohužel funguje i ve velkých "soukromých" firmách, třeba ČSOB nebo PRE.

A když to nechápete, nevím, kde žijete.

Fišta 26.6.2009 9:06

Re: Možnost výpovědi z práce bez udání důvodu, evropský

A co má být? Jestliže se někde "znelíbím" stejně tam nevydržím, tak je snad lepší se dohodnout, ne? Co se mám držet někde, kde mě nechtějí?

BTW Proč zaměstnanec nemusí zdůvodňovat výpověď?

Ivan Nový 26.6.2009 9:08

Glosátore,

No a? Vadnou organizační kulturu firem nelze napravovat zákonem, ale pouze a výhradně jejich krachem. Jinak samozřejmě, když si někdo usmyslí někoho vyhodit, tak ho vyhodí, vmanévruje ho do porušení předpisů a za to ho vyhodí. A stání zaměstnanci - úředníci? Ti by měli mít nízký plat a chodit kanálama.