6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel smutny 19.9.2007 23:56

ja toho klause obdivuju

ze ma porad tolik energie na boj proti lidske hlouposti.

Kobylka Lajda 20.9.2007 18:59

Re: ja toho klause obdivuju

R^R^R^

Milda 19.9.2007 21:34

Omezení protivníci

Bohužel Bursík i Paroubek jsou přihlouplí protivníci Klause. Klaus nemá z principu v řadě věcí pravdu, ale argumentace obou pánů je prostě hloupá.  Až si přečtu, co tam povídal v to OSN, pak se uvidí (možná) další Klausovy chyby - a nebo ne.

pozorovatel 19.9.2007 9:59

Globální oteplování

Plně souhlasím s prezidentem . Z výzkumů Grónských ledovců je zřejmé ,že oteplování větší než to současné bylo kolem roku 1100-1200 a dokonce i v dobách kdy člověk neexistoval a tedy ho nemohl způsobit/že by veleještěři?/. Je to tedy periodický jev a tvrzení  , že jej způsobuje člověk ,případně mu zabrání je to známe "poručíme větru, dešti"

Ludva 20.9.2007 8:46

Re: Globální oteplování

Ještě jeden názor tady nezazněl - všichni jsme v rukou Božích, třeba nás Bůh nenechá usmažit a sníží sluneční aktivitu. Anebo to brzy udělá další doba ledová.

pozorovatel 20.9.2007 9:35

Re: Re: Globální oteplování

Záleží na vás čemu chcete věřit , to co jsem napsal vyplývá z výsledků vědeckých bádaní za pěknou řádku let a v principu odpovídá Darwinově teorii. Pokud věříte v boha , že co dělá dobře dělá , prosím jak je libo já vám to vyvracet nebudu jinak tzv. malé doby ledové byly kolem roku 1700 a cca v polovině minulého století.

Ludva 20.9.2007 10:54

Re: Re: Re: Globální oteplování

Podle průzkumů věří v Boha většina lidstva (já osobně nikoliv), tak proč s touto možností nepočítat. Jinak s Vámi naprosto souhlasím.

sociolog 18.9.2007 19:10

Zle firmy

neplati a dobre firmy plati, totiz boj proti oteplovaci hysterii.

sociolog 18.9.2007 19:01

Ktere firmy jsou zle?

Odpoved je jednodussi, nez by se na prvni pohlled zdalo.

Zle jsou totiz ty, ktere nevyzvaly ke kampani proti oteplovaci hysterii a ktere nevypsaly na prispevky prispivajici k uklidneni teto hysterie (prezidentskemu uradu) odpovidajici pezitou podporu.

Skoda jen, ze sef vedeckeho tymu sestaveneho Bushem, zrovna v techto dnech prohlasil, ze nemuze byt pochyb o tom, ze zmeny klimatu jsou z DEVADESATI procent zpusobeny clovekem...

Ze by byl Bushem zas tak dobre placeny, aby se vzdal vidiny vedlejsaku dobre firmy Exxon Waldesu? Tezko pochopitelne v nasi kotline... Toto prohlaseni bylo vydano ausgerechnet v dobe blizicich se hurikanu a plena OSN. Nechce tim Bush vydat signal meniciho se kurzu? Nebyl by pak Klaus proti vsem? Lehke to nema.

Prejme mu proto o to vyssi zisk z fondu firem dobrych! Preci uz nejsme, 18 let po revoluci, natolik zavistivi, abychom nasemu panu prezidentovi nedoprali poplepseni do penze... Treba bude na olatku natolik ferovy, ze se penez z prostredku danovych poplatniku po prijeti na nej cekajici odmeny vzda. Noblesse oblige, i kdyz uz jen pred Schwarzenbergem, ktery si hraje na slechtice.

H.K. 18.9.2007 20:46

Re: Ktere firmy jsou zle?

 Václav Klaus nikdy neříkal, že problém změn klimatu neexistuje. Neví do jaké míry se jedná o problém způsobený aktivitami člověka a jakou mírou se uplatňují vlivy člověkem neovlivnitelné. Odmítá představy o možnosti centrálně řídit vývoj klimatu na zemi a považuje je za nerealistické.

Jsem rád, že už se ví, že člověk svojí činností se na změnách klimatu podílí 90%. Zbývá ještě zjistit jak se jednotlivé aktivity na vzniku GO podílejí. Potom nebude těžké najít účinné řešení.

hrouda 18.9.2007 20:58

Re: Re: Ktere firmy jsou zle?

Ano, můžeme čekat 10, 20 let.  Můžeme si počkat na studie, potom na studie studií a čekat a čekat. 

Co kdyby se pan prezident angažoval v domácí diskuzi o zmírnění dopadů oteplování? Když už máme neschopnou vládu, snad pan prezident najde dost energie stát se moderátorem takové diskuze. Ale ono je pohodlnější přednést kdesi v cizině projev .......

H.K. 18.9.2007 21:21

Re: Re: Re: Ktere firmy jsou zle?

 Rád bych věděl, které lidské aktivity se na změnách klimatu podílejí a jaký je podíl těchto aktivit na GO. Zatím nikdo neřekl jaké navrhuje řešení tohoto celosvětového problému. To musí říct ti, kteří mají důkazy pro to, že ke změnám klimatu na zemi dochází. Jsou dvě možnosti- 1. zastavit globální oteplování nebo 2. přizpůsobit se nově vznikajícím podmínkám.

Piokud se skutečně jedná o globální problém tak musí být řešen globálně. 

Carpe Diem 18.9.2007 21:36

Re: Re: Re: Ktere firmy jsou zle?

Myslím, že ani nemusíme čekat, až prezident něco udělá. Nezávisle na neschopné vládě, Bursíkovi, na schopném Paroubkovi, můžeme okamžitě každý z nás vypnout elektřinu, ztáhnout topení a utrácet polovic než utrácíme. Jo, a neprodukovat toho tolik. Planeta tento náš počin pozná rychle.

H.K. 18.9.2007 21:57

Re: Re: Re: Re: Ktere firmy jsou zle?

 R^ souhlasím. Realizace některých opatečení proti globálnímu oteplování by přineslo další, vedlejší efekty.  Například pokud vypneme elektřinu a topení, tak bychom zároveň mohli vyřešit problém nízké porodnosti. I když zatím nevíme jaká minimální teplota by musela být v ložnici udržována. Toto by bylo potřeba řešit za pomocí nějakého grantu. Tím bychom řešili další problé a to nezaměstnanost. Určitě těch vedlejších efektů bude víc. Kdybychom v létě uzavřli klimatizační zařízení v úřadech. Možná by nebylo tolik hlášení, pošetřli bychom naše lesy, které při asimilaci zpracovávají CO2 a produkují kyslík. Jenom, aby potom nebylo překyslíkováno.

Carpe Diem 18.9.2007 22:21

Optimální teplota ložnic

Musí splnit tři hlediska: neplýtvat zbytečně energií, zajistit dostatečnou tvorbu spermií, umožnit přežití zimomřivých manželek.

S těmi vedlejšími efekty je to složitější. Vypnutí elektřiny a topení by sice mohlo vyřešit problém nízké porodnosti, ale vzhledem na přelidnění už tak přeCO2kysličené planety, je vůbec žádoucí ještě porodnost zvyšovat? Některé studie již  zmiňují, že planeta při současné velikosti spotřeby má šanci dát se do richtigu, jedině pokud populace klesne z 6,7 na něco přes 2 miliardy.

Ludva 19.9.2007 11:48

Re: Ktere firmy jsou zle?

Není to náhodou tak, že Bush řekl že změny klimatu způsobuje také člověk s 90ti procent pravděpodobnosti. To znamená, že z 10ti% je nemusí způsobovat vůbec. Ale přece to neznamená, že 90% z oteplení připadá na člověka ?

Muslym 18.9.2007 17:53

Kéž by byl přímý souboj o presidentství mezi Klausem a Paróbkem! To bychom si užili legrace...

Ladislav N. :-))) 18.9.2007 18:45

Re: Kéž by byl přímý souboj o presidentství mezi Klausem a Paróbkem! To bychom si užili legrace...

Může mít Paroubek ještě větší z ostudy kabát? ;-P

Pete Brich 18.9.2007 17:38

Já jsem jenom zvědav, zda to bude vysílat naše veřejnoprávní televize, anebo místo toho bude dávat něco důležitějšího,

jako např. Ženu za pultem.;-D;-D;-D

PB

Fafa 18.9.2007 16:56

Ivane,

Pokud má vláda státu na problematiku nějaký názor, pak poviností presidenta je tento názor zastávat. Pokud vláda nemá žádný názor, pak ani president se nemá vyjadřovat.

Tedy, zrovna tohle jsem nejak v ustave nenasel. Spis se tam psalo, ze prezident zastupuje stat navenek. Taky tam nebylo zmineno, ze mu jeho projevy musi schvalovat radovy opozicni poslanec. ;-D

Carpe Diem 18.9.2007 21:38

Re: Ivane,

To je ale tím, že Jičínský tu ústavu tak odflákl.

hrouda 18.9.2007 15:33

Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

Snad nikdo dnes nezpochybňuje, že dochází ke změnám klimatu. Měření dokonce ukazují na zrychlování těchto změn. Můžeme čekat 10, 20 let, než se vědci shodnou na tom, zda a jak významně se na tom podílí lidská činnost. Ale to není dobré a odpovědné řešení.

Přiznám se, že VK nechápu. Proč se snaží zapojit do mezinárodní diskuze? Proč sám tedy nevyvolá diskuzi doma? Co mu brání v tom, aby apeloval na vládu? Proč se dnes již vážně nejedná o budoucnosti naší energetiky a zásob vody?

Odpovědný člověk (neřkuli politik) hledí do budoucna a počítá i s horšími časy. Proč to VK, jako prezident, nedělá? To je na hradě jako kůl v plotě?

Xaver 82.117 18.9.2007 15:37

Bohužel se k tomu vyjadřují jen zelení

a ODS mlžně mlčí, takže nějaká vládní strategie neexistuje. Což je ostuda. Václav Klaus má právo mít názor a vyslovit ho, ale neměl by suplovat zahraniční či vládní politiku.

Bert 18.9.2007 15:44

Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

V Kojčicích u Pelhřimova, nedělám si srandu, před nedávnem (měsíc, dva) pár vykuků zprivatizovalo vodojem. Nevím, zda z ODS nebo SD, či KDU, ale vykukové. Za vodu, kterou měli lidé před tím zadarmo, začnou platit. Kdy začnou vykukové privatizovat vzduch nad Prahou? Proč ser8-ou do nafty a benzínu pšenici a řepku?! Diskutujme doma.

Xaver 82.117 18.9.2007 16:08

Správně má být Pejřimova, né?

P.S. Odkud se těžila ta voda zadarmo? ;-)

Fafa 18.9.2007 16:36

Re: Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

Berte, kdo zatim platil provoz vodojemu a z jakych penez?

tatina 18.9.2007 17:18

Re: Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

A nemohli to třeba býti vykukové z ČSSD,nebo KSČM?

Bert 18.9.2007 21:47

Re: Re: Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

Mohli, zkratkou SD, jsem myslel sociální demokracii a komunisté jsou rozlezlý ve všech stranách.

Emil XX 18.9.2007 19:52

Re: Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

Kdo to platil předtím??

Bert 18.9.2007 21:53

Re: Re: Re: Když diskutovat, tak proč už diskuze neběží doma

Ten známý, který v Kojčicích má chalupu, tvrdil, že lidi ve vsi za vodu neplatili. Žádný jiný informace nemám, je možný, že mně kecal.