3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Antonín Hrbek 17.5.2006 16:11

Re: Koukám, že HRBKOVA SOCIALISTICKÁ DEMAGOGIE si zaslouží zvýraznění...

Vážený pane, pokud umíte číst, tak jste si mohl přečíst, že jsem proti dotacím, které deformují trh a konkurenční prostředí. Doufám že budete mít osobně tolik odvahy, abyste řekl zemědělcům, že jim odeberete všechny dotace, že odeberete všechny dotace na životní prostředí atd.

Jinak jsem Vám již jednou napsal, že mít tolik másla na hlavě jako Vy, tak nenapíši ani čárku.

S pozdravem

Ladislav N. 17.5.2006 16:15

Re: Re: Koukám, že HRBKOVA SOCIALISTICKÁ DEMAGOGIE si zaslouží zvýraznění...

"...že jim odeberete všechny dotace, že odeberete všechny dotace na životní prostředí atd. ..."

Hrbku, zemědělci (ti soukromí), vám na socialistické dotace kašlou, když je nebudete zahrnovat dotovanými potravinami z EU (a hlavně - nesmyslnými předpisy!!).

K nesmyslu typu "dotace na životní prostředí" se raději ani nebudu vyjadřovat...

patpong 17.5.2006 11:24

souhlasss

...jakkoliv je náš pan prezident  prototypem mentorského a suchého školometa, jeho názory se opět z devadesáti pěti procent kryjí s mými. Podepisuji. God Save our Klaus. 

evi 17.5.2006 21:33

Re: souhlasss

Jéžiš, díky za ta slova. Zdravím. E.

Delilah 17.5.2006 10:01

Plny souhlas

Spolecne s presidentem jsem presvedcen, ze film jako takovy ,nema byt podporovan novymi danemi,ktere maji byt vymereny jen urcite casti podnikatelu.A souhlasim s tim,nikdo by nemel byt uprednostnovan pred jinym.Jak k tomu prijdou ostatni umelci,spisovatelem sochari atd.,kteri pokud vim nedostavaji dotace , aby mohli tvorit.A uplne nakonec si myslim, ze uroven ceskeho filmu je priserna, a to ted nemam na mysli dilka jako jsou kamenaky, ty si na sebe alespon vydelaji, ale ruzne ptakoviny mladych reziseru, kteri evidentne nezvladli zakladni remeslo a svym filmum rozumeji jen oni sami a par priblblych snobu.I Forman zacinal tady a filmem Konkurs, ale i po letech je to vytecna zabava.Kde neni talent nemeli by byt ani penize.

A ti opravdu dobri si penize sezenou vzdy a ti spatni muzou delat v televizi, nebo ne?

Čumil 17.5.2006 9:31

Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

1. Nepřeje si, aby český film byl omezován ve svém rozletu jako v jiných evropských zemích jakýmsi Státním fondem pro rozvoj kinematografie a podivuje se, proč taková instiutuce nepodporuje jiná česká umění, přičemž mu uniká, že na to jsou jiné instituce... 2. Nesouhlasí s tím, že český film upadl pod diktát peněz, čímž je fakt zprovozen ze světa. 3. Přeje si, aby případný fond byl kapitolou státního rozpočtu, což v praxi znamená, že opět usiluje o etatizaci a politizaci filmové tvorby - chce holt filmy za stranu občansky demokratickou, za stranu sociáloně demokratickou, za stranu lidovou, atd, atd., jak páni poslanci politického spektra záležitost nezi sebou vyhandlují. 4. Zdroj peněz pro fond je zcela přirozený a logický - měly by přicházet od těch, kdo s filmovým uměním KOMERČNĚ podnikají a těch, kdo tento druh tvorby sledují. 5. Představa, že peníze vytvářejí kvalitní filmy, je zjevně představou pana prezidenta, a je dobře, že nalézá odvahu sám se sebou polemizovat. Problém je ovšem v tom, že ŽÁDNÝ FILM NEVZNIKÁ BEZ PENĚZ - a těch je prostě v českém národním filmovém trhu málo. Ale zároveň žádný filmový tvůrce z nebe nespadl; ta přibližně desítka jmen, která dnes tvoří standard skomírajícího českého filmu, je pro vytvoření tvůrčího zázemí prostě málo.

Od pana prezidenta slýcháme často varovné řeči o rozpuštění a vypuštění českého národa v tavícím kotli cizácké EU.  Nutno říci, že svým - jak věřím, snadno přehlasovatelným - vetem pan prezident na tom rozpuštění skutečně vší silou pracuje. Měl by si možná přečíst, co na to téma řekl už v roce 1967 jistý Milan Kundera, jehož  jména pan prezident s takovou chutí využívá ke zvýšení svého intelektuálního lesku. Je hezké, že se hlava státu léta páně 2006 začíná názorově podobat nezapomenutelným soudruhům Hendrychovi, Novotnému či Jiřímu Hájkovi...

milan007 17.5.2006 9:56

Čumile

Pokud tak miluje český film, skočte do záložny a vyzvednuté prachy věnujte některému z filmových tvůrců . Nenuťe mě , když se mi nechce. Já zase na oplátku budu podporovat pěstitele orchidejí :-)

f 17.5.2006 9:57

Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

čumile, kolik filmů jsi sám dobrovolně sponzoroval, a jakou částkou? proč to chceš po jiných?

Čumil 17.5.2006 10:09

Re: Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

Hehe, pánové, jako návštěvník kina jsem sponzoroval těch filmů zatraceně dost. Bída je, že jsem ovšem sponzoroval pouze fimové distributory, nikoli samotné tvůrce. Já, si vážení chudobní, opravdu rád ta 3% vstupnéhs chutí zatáhnu. A nevím, proč by se měly na reklamách, jimiž prolepují filmy komerční televize, pakovat pouze páni provozovatelé...:-)

Jinak samozřejmě je také možné nechat český film chcípnout, to je pravda - ale nestěžujme si potom, že chcípl.

hodne neRath 17.5.2006 10:18

Re: Re: Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

ale Cumile,

ja si stezovat nebudu...

f 17.5.2006 10:23

Re: Re: Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

tržby ze vstupného zjevně nestačí. Kolik jste dal navíc? Vážně, proč jste se nestal spoluproducentem nějakého filmu?

milan007 17.5.2006 11:41

Re: Re: Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

Asi chodíš do kina málo, když je třeba sáhnout do kapsy i těm, kteří do kina nechodí.

... 17.5.2006 12:10

Re: Ano, pan prezident je konzistentní, to je asi jediné, co lze k jeho argumentaci říci:

nebo Bedřichu?

Tiskový odbor Hradu 17.5.2006 9:22

Tisková oprava

Věta "Stát jistě může – ve svém standardním rozhodování o výdajích státního rozpočtu – podpořit to či ono, shodnou-li se na tom demokraticky zvolení členové parlamentu. " měla správně být "Stát jistě může – ve svém standardním rozhodování o výdajích státního rozpočtu – podpořit to či ono, shodnou-li se na tom demokraticky zvolení členové parlamentu a já to čirou náhodou nevetuji."

Za chybu se omlouváme. 

Drakobijce 17.5.2006 11:33

Re: Tisková oprava

Tohle urcite nebyl nikdo z hradu. Ti totiz vedi, ze prezident nemuze vetovat rozpocet. Za sebe dodavam, ze je to skoda.

Antonín Hrbek 17.5.2006 9:06

Dementní Klaus po čtrnácté

Občan Klaus sice Kameňák neviděl, ale ví že je to dílo nenáročné, neumělecké a divácké . Ale to jsou přece význačné atributy prodejného zboží. Svobodu vidět film, jaký kdo chce měl možnost skoro každý (výjma povinných školních představení na které pionýr Klaus s hedvábným rudým šátkem chodil a ostentativně se celou dobu díval do země). Jen ten výběr byl notně horší, i když i za uplynulé éry se točily jakostní filmy a, kupodivu, se dováželo více jakostních filmů než braků. Národní divadlo, Národní galerie, Česká filharmonie, atd. jsou instituce produkující zboží jako každá jiná instituce. Někdy prodejné, někdy dosti neprodejné. Dovoluji si upozornit, že až do roku 1945 byla převážná část těchto institucí nestátní a "zestátnění" provedla až Košická vláda. Jestliže jsou například obrazy Národní galerie stále státním majetkem, měly zůstat státním majetkem i filmy vytvořené nebo spoluvytvořené za státní peníze a příslušná instituce je spravující měla zůstat státní. Ta by je pak "pronajímala" dalším subjektům. Národní filmový archiv tuto funkci nemá. V současné době tyjí ze "starých filmů především televize, jenomže stát z toho nic nemá. Zákon, jistě ne nejlepší, měl snahu zmírnit některé křivdy, které se na české kinematografii staly. Samozřejmě, že to něco stojí a někdo to musí zaplatit.  A proč ne právě ti, kteří ze starých filmů profitují?

Film je nedílnou součástí národní kultury, zejména film v malé zemi. Česká kinematografie byla jednou z těch, které trvale ukazovaly, že Češi neslezli před deseti minutami ze stromu aby si začali vyměňovat kamínky. Svatý Václave nedej zahynouti české kinematografii!

Bubik 17.5.2006 9:28

Houby milý Hrbku, houby

film je hlavně byznys. Tvrdý byznys. Všude kolem nás, u nás taky.

Proto, že Troška ví, že významná část českého národa se s humorem kameňáků ztotožňuje, a kina případně TV Nova budou plné, proto je točí. Nelžete si do kapsy, umělecké kinosály krachují a multikina jsou plná hollywoodských s.aček. Proč? protože po uměleckých filmech není poptávka (jedna osa 9 to v Praze nezachrání). A to není jen v kinech, podívejte se někdy na průzkumy sledovanosti náročných filmů na ČT2 - nula nic.

Lze ovšem rozumět, že režizéři, kteří nechtějí tak úplně do komerce, a vědí, že se jejich film nezaplatí, lobují o peníze. Stejně tak, jako lobuje o peníze TV a Rozhlas. Jen si nejsem jistý, zda to má být zrovna formou stanovenou zákonem, tedy další novou DANÍ.

Koneckonců, proč by pak nemohly být stejně dotováni třeba malíři. Zejména ti, co neprodávají. Vždyť to je taky kultura, ne? A veřejnoprávní k tomu.

Antonín Hrbek 17.5.2006 9:40

Re: Houby milý Hrbku, houby

Vážený příteli, samozřejmě že jde především o tvrdý byznys a  o lobování o peníze. Ale přesto si v koutku duše myslím, že by kinematografie, například začínající reřizéři, nějakou podporu formou grantů míti měla. A to potřebuje fond i když se všemi nedostatky při rozdělování. Ale rozhodně menšími než přes státní rozpočet. Pokud jde o malíře, tak například díky Knížákovi se Národní galerii občas podaří získat prostředky na nákup děl mladých malířů.

JB 17.5.2006 9:49

Re: Re: Houby milý Hrbku, houby

Tak si sezente sveho Knizaka, at vam obcas neco pohodi. Proc bych mel ja platit dalsi dane ?

Bubik 17.5.2006 10:03

Jenže Knížák pane Hrbku

na to nechce moje DALŠÍ peníze vedle těch, co už státu cpu z daní.

Knížákovi stačí to, co dostane z rozpočtu. Nebo holt musí na mladé malíře někde vydělat.

milan007 17.5.2006 9:53

Re: Dementní Klaus po čtrnácté

Pane Hrbek, zaskočte si do spořitelny, vyzvedněte nějakou kulatou sumičku a odneste např. paní Chytilové, ať natočí nějaký hezký film. Ale nenuťe mě, abych na ni platil daně.

Antonín Hrbek 17.5.2006 12:20

Re: Re: Dementní Klaus po čtrnácté

Chcete se dívat na filmy - tak plaťte. Na veřejných záchodcích taky musíte platit.

dulcibelka 17.5.2006 12:25

Re: Re: Re: Dementní Klaus po čtrnácté

Ale nemusíme ty záchodky POSTAVIT!

Antonín Hrbek 17.5.2006 16:13

Re: Re: Re: Re: Dementní Klaus po čtrnácté

Máte pravdu, nějaké to křoví se pro Vás také najde. Jinak o výstavbě veřejných záchodků za Vaše peníze rozhodl již někdo jiný. Například v Praze magistrát.

PROROK ELIÁŠ 17.5.2006 9:02

PREZIDENT S VELKÝ K

 Má umělce s velkým U přece rád.....Sám se však obklopuje šašky a kašpary....kAREL ČAPEK BY MU VYČISTIL ŽALUDEK, AŽ BY SE DIVIL.....Kdo s velkým U z řad dnešních s nim souhlasí....

dulcibelka 17.5.2006 8:50

Zajímalo by mě,

kdo a jak by v případě dotací určoval, zda už jde o Umění - tedy dotace hodné...Že by signatáři petice s Vachlerem v čele?

mak 17.5.2006 14:32

presne tak

R^

jana.l 18.5.2006 8:32

Re: Zajímalo by mě,

R^

M. Zima 17.5.2006 8:45

Profesore, možná,

že rozumíte trochu "výtahům", ale do témat finance, kultura, ... byste se už raději plést neměl. Je trapné, když tvrdíte, že v tom Vašem českém Klausifátu existují "alespoň elementárně přijatelné společenské poměry". Asi to bude na Vás složité, ale je to relativní. Pro Vás existují určitě, jelikož představujete nulovou korelaci mezi schopnostmi a postem, ale pro mnohé s evropským nárokem, a to nejenom pro ty s Vaší pomocí primitivně okradené, "alespoň elementárně přijatelné společenské poměry" neexistují. A mezi ty patří m.j. "filmaři", jejichž význam jste nepochopil.

Bubik 17.5.2006 9:31

zimo, přečtěte si ten blábol po sobě příště, než ho někam pošlete

Bude to pro všechny lepší. Vy nebudete směšnej a čtenáři nebudou zírat na vašimi myšlenkovými pochody.