7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nnnn 17.10.2007 15:11

Tramvajová zastávka u Sparty

Navrhuji dva pruhy kolem tramvajové zastávky u Sparty. Vedle ní je 150 metrů volné pláně.

Krakonoš 17.10.2007 15:10

Re: Re: Není chobotnice jako chobotnice.

Mell je jistě architekt, studoval výtvarné umění a estetiku,takže dobře pozná co je nadčasové.Jdi se bodnout odborníku!;-O(Y)

Bubik 17.10.2007 15:04

Ano, ano pan senátor se na to dívá správně.......

raději než nahnat auta do tunelu je nechat projíždět ve frontách po Letné, že.......;-D

Krakonoš 17.10.2007 15:02

Re: přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

doufám, že důležitej radar stát bude, přiblblá knihovna NE!!!!!!!!Všechno je tady nějak na hlavu.>->->->->-

MLOK1 17.10.2007 14:56

Re: Re: šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Na ty sirky by byla ideální potrubní pošta ze skladu do trafik. Hezky krabičku po krabičce a ne moc rychle, aby ty sirky třením o stěnu roury nechytly.

Ladislav 17.10.2007 14:50

Všechno je dáno

osobním subjektivním názorem. V tomto případě neexistuje pravda  ale jenom názory a lokty a vliv , krerý subjektivní názor prosadí. Jaká pak objektivita. Pan Mejstřík je zřejmě geniální člověk který rozumí všemu, od socialismu ,komunikace a archtekturu. Jenom zdravý rozum mu jaksi schází. Takže není náhoda, že se dal na politiku.

jirka 17.10.2007 14:32

přblblej radar stát bude, zajímavá knihovna ne. všechno je to tady nějak na hlavu.

šefelín 17.10.2007 14:29

Re: Zbyteční senátoři = zbytečný Senát, a zvláště senátor Mejstřík

 Na  fotce,  která  na  N.p.  ilustruje  příspěvek  senátora   Mejstříka,  má  tento  pán  velmi  bolestný  výraz,  který   prozrazuje  jeho  silné,   soucit  budící, utrpení.  Stále  se  totiž   trápí  tím,  že v  Senátu,  zatím,  nebyl   ustaven   žádný   výbor  na   návrh  jeho  kolegy,  senátního  Krustyho   Kubery,   na  tolik   potřebnou  úpravu  jejich  platů.  V  případě,  že  by  tato  byla  demokraticky  odhlasována,  brali   by  měsíčně  asi  270 tis. Kč,   ale  museli  by  si  platit   nejen  jízdenky  v  tramvaji,  ale  i  v  metru,,  ze  svého.  S  případnými   námitkami,  si   předseda  Senátu,  ostatně  jako  vždy,  hravě  poradí.  Viz   trvalá  a  stálá  "vysoká"  procentni  podpora  lidí   Senátu.

huhu 17.10.2007 14:25

Re: Re: P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

vy ten dýchací agragát ještě nemáte ? Stejně blbé názory jako ten váš byly před otevřením Mrázovky..

Hrad 17.10.2007 14:21

Re: Re: Mejstřík je pobuda

Žijeme ve stále nesnesitelnější a stále  nespravedlivější, jen pro oligarchii svobodné společnosti jen díky tomu, že většina lidí se vrčení toho kolovrátku o demokratické volbě lekla, nebo rezignovala, a "vrčícím" to nedokáže spočítat.

studený čumák 17.10.2007 13:46

Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Odklonit dopravu z centra je možné i vybíráním tučného mýtného, co Vy na to, páni automobilisti? :-P

šakal 17.10.2007 13:21

...Navrhuju postavit NEJDŘÍV vnější okruh...

...a pak se uvidí...

Ostatně, postavit ve městě síť tunelů a říkat, že tím "odvádím dopravu z centra", může jen vůl :-/ Aby skutečně ty tunely odváděly dopravdu mimo město, to by musely začínat na severu v Chabrech a další ústí mít až někde na jihozápadě za Radlicemi - což je přesně ten vnější okruh, který se pořád ne a ne pohnout. Ale když je vždycky po kilometru po dvou výjezd kvůli připojení do uliční sítě, tak se samozřejmě nejedná o svedení dopravy mimo centrum ale o maximální zahlcení centra.

Korektní by bylo, kdyby dotyčný zastánce vnitřního okruhu řekl, že se tím snaží autům co nejvíc usnadnit cestu do vnitřního města. TOHLE by totiž na rozdíl od předchozího tvrzení odpovídalo pravdě! :-/ 

Že se můj kamarád z Břevnova raduje, jak to má prima, když může jednou za týden profrčet Strahovským tunelem na chatu na Sázavu, mě opravdu nedojímá. Ta kvanta aut, jejichž majitele by nikdy dřív nenapadlo jet ze Smíchova do Dejvic vozem, mu v jeho vymazleným Břevnově upřímně přeju  ;-P 

pozorovatel 17.10.2007 13:09

Re: šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Nic proti "barabům", ale je tunel opravdu jediné řešení. Někde zde v diskuzi byl zmíněn (nesprávně) Kirchhofův zákon. V praxi to vypadá tak, že čím více silnic, tím větší provoz. Je opravdu nutné jezdit do trafiky za rohem autem, popřípadě zavážet sirky expresní službou. Nebylo by to lepší řešit opravdu systémově jinak. Jo, to by myšlení nesmělo bolet a možná by mělo i víc vynášet (krom plivanců). Životu v krtčích dírách zdar! 

uriahheep 17.10.2007 13:09

Re: Re: Nejlepší by bylo nevést dopravu centrem

Nejhorší je, že ani ta veřejná doprava nefunguje a to vinou té individuální. Dva příklady: onehdy jsem strávil v odpolední špičce asi hodinu na hlavní poště v Jindřišské a po jejím opuštění jsem v Jindřišské a přilehlých ulicích potkal ta samá auta a i ty stejné tramvaje v totálním trafic jamu. Ani pro chodce nebylo místo, protože tramvaje stály celou délkou přes přechody. Taky na co přechod, když se hodinu nic nehnulo. Druhý příklad: cesta městským autobusem z Uhříněvsi k metru (asi 5km, normálně tuším 12-15 minut) trvala v zácpě 45 minut a to dopoledne mimo špičku.(Y)

Buvol 17.10.2007 13:03

To je první rozumný názor od tohoto pána ...

lordpavka 17.10.2007 12:38

Senátore

Psát o chybách druhých,nebo co mi nejde pod nos,to můžu jen já,že,senátore! Ale po povodních 2002 chtít po magistrátu náhradu v penězích za byt,který jsem už před povodněmi prodal,to je O.K.,protože to jsem JÁ,senátor Mejstřík!

kik 17.10.2007 12:35

mejstrik

neni to ten co chtel podvodem ziskat nahrady za znicene veci povodni, inu senator.

honzak 17.10.2007 12:33

Re: jen technická

omluvte sklerotického starce, máte pravdu!!!! Nicméně odborné a charakterové vlastnosti většiny senátorů odpovídají oběma popisovaným hodnostním skupinám.

Kylchap 17.10.2007 11:46

Pan senátor

kvalitně nadává na komunisty (to jediné umí), ale neví, že magorstrála byla naplánována již před komunisty.

balthasar 17.10.2007 11:42

Re: Re: ...Mimochodem,..

Ideálně vnějšim okruhem, až vám ho Chabry a Suchdol přestanou bojkotovat. ;-)

balthasar 17.10.2007 11:40

Re: P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

No rozhodně jako v každý síti platí, že snížení odporu zvýší proud -- prostě Kirchhoffův zákon ;-) nebo pro ekonomisty zákon nabídky a poptávky, takže ta pětka bude vzápětí nebo po pár letech i ve čtyřproudovym tunelu. Kupte si do auta dýchací agregát.

balthasar 17.10.2007 11:38

Re: Nevím, jestli máte pravdu

Zákos uvažoval s prokopánim horní Stromovky, zrušenim Buštěhradky a mimoúrovňovou křižovatkou před Výstavištěm, tohle je přecejen o pár milimetrů rtuti lepší.

dvd 17.10.2007 11:30

Re: 1100!... Jedenácti set parkovacích míst!

Dotaz: co navrhuješ? (Tedy krom sešrotování aut - ale i tenhle návrh se u Mejstříka může objevit.)

oakman 17.10.2007 11:29

P:S: Kdo by nechtěl podzemní parkování???

no je lepší mít totálně zablokovaé ulice od Výstaviště po Svatovítskou, kdykoliv se hraje na Letné fotbal, na který nejdou jen místní náckové.

dvd 17.10.2007 11:28

Ještě bych podotknul

že velkým bijcem proti tunelu Mrázovka byl i sám Karel Gott. Zřejmě se obával, aby mu ti ilumináti nepodkopali barák.

oakman 17.10.2007 11:27

šakale, tunel nic nepřivede, ono to tam vše už dnes posává na ulicích.

Bubny, to je jiná kapitola, ona radiála do centra tam bude i když magistrálu "přefiknou" u Wilsona.

Pokud má chladným rozumem vybrat, co je přínosnější pro celou enklávu mezi Dlabačovem a Pelc tyrolkou, tunel je jasně nejlepší. Tyhle zelené kecy o "přivádění dopravy" mohou pocházet jen od cyklopitomců, kterým ušlo, že dopravní stupeň 5 po celý den na Horákové, Patočkově, Korunovační, Veletržní je už dávno realitou. Buď si budeme hrát na to, že to nevidíme a štrůdly budou i ve všech bočních uličkách, kterými to místní objíždějí, nebo to zakopeme.

Tady nejde o zvýšení provozu - tady jde o to, dostat tranzit pod zem.

Ono je tu ještě jedno - velmi pravděpodobně bude MO jedinou nezpoplatněnou komunikací - uvnitř okruží by měl být zpoplatněn vjezd neresidentů. Takže další důvod jezdit rourou.

Ale kdo to slyšet nechce, neslyší to, že....

Bohata9 17.10.2007 11:17

Re: Re: Praha

Gonzales je samozřejmě pražák -vltavská i nevltavská krev.Základní instinkt pražáka je nic nedělat a mít se dobře.Vzorem je i mudřec z kopečku.Jaký pán takový krám.

 Jediná poučná lekce je "Léčba Klausem".Prosím o časté zařazování do TV a event.i do učebnic pro zvláštní školy.

Bohata9 17.10.2007 11:10

Re: Není chobotnice jako chobotnice.

Praha je chobotnice milý Mejstříku a Vy jiní ze septiků pro politické darmožrouty sedící v budovách ač by měli sněmovat -sovětovat-v kravíně(bez přítomnosti hovězího dobytka)protože by dobytku hrozila nemoc šílených krav.

Ostap Bender 17.10.2007 11:09

Re: ...Mimochodem,..

Asi mi něco uniklo - co si představujete pod pojmem "centrum"? Břevnov? Troju? A kudy tedy mám jet, když se potřebuji dostat ze severního města na Plzeň nebo Strakonice? Bratr občas za zákazníky na západním kraji města jezdí raději přes Kralupy, než by riskoval zácpy ve Veletržní, byť mu to trasu prodlouží dvojnásobně.

Obvykle s vámi souhlasím, ale tady nějak nechápu...

PEJZLERKA 17.10.2007 11:07

Re: Když si tak vzpomenu na expektorace

Tady  si  dovoluji   připomenout   bombastické  a  demagogické  kampaně O.Neffa   proti  výstavbě  tunelů   Strahovský  a  Mrázovka.   Ten  se   nedávno   za  ně  v  ČRo2  veřejně   omluvil,  řekl,  doslova,  že   když   je   dělal ,  tak   byl  strašný  blbec.  Senátor  Mejstřík,  by  si   měl vzít  z  této  cauzy   ponaučení  a   neměl  by  se  veřejně  vyjadřovat  k  věcem,  kterým   rozumí  jako   koza   petrželi.