21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ikrtecek 24.4.2006 11:19

Re: Re: Výzva

To chcete říci, že všichni nido z lidovek tehdy ještě nepublikoval?

John 24.4.2006 11:15

Re: Výzva

Pro tupounky typu ikrteček: Lidovky v té době nevycházeli !!! To je zjištění co?

starosta z Těšína 24.4.2006 11:15

Jirka Paroubek, chlapík jako vy

Báseň věnovaná 30. výročí vzniku KSČ Z bojů rodila se strana, krvácela, do májových písní bodal bajonet. Země sovětská jak hvězda zářila nám k šťastné zemi té nás soudruh Gottwald ved.

Strana to je moudrost lidu mého, strana to je srdcí našich krev. V bojích vede nás do jitra zářivého, kterým práce zní a šťastných dětí zpěv.

Planou nad mou zemí hvězdy rudé, stojí nad mou zemí strana hospodář.

Nad mou mladou zemí, nad tou která bude, na praporech vlaje Stalinova tvář.

John 24.4.2006 11:13

Re: Re: Re: A najděte, co

To si myslíš že by něco Paroubek už dávno nevytáhnul. Ale on Topolánek v té době pracoval jako projektant a neřečnil na stranických schůzích.

ikrtecek 24.4.2006 11:12

Výzva

Milé lidovky, zkuste zveřejnit některý VÁŠ komentář k únoru z té doby!!!

ikrtecek 24.4.2006 11:10

Re: Re: A najděte, co

Jak to víte, pracoval jste tehdy v OKD?

Jirka H. 24.4.2006 11:10

Mládí

Docela dobrá legrácka, smutné když to někdo bere vážně. Podobné věci by se daly najít na prakticky každého dostatečně starého člověka. Doufám, že si nikdo nemyslí, že třeba Klaus či kdokoliv jiný mohl na oficiálních fórech mluvit tehdy nějak jinak. Každý kdo byl na vojně přísahal věrnost komunismu a ochotu ho se zbraní v ruce bránit (což je dneska určitě trestný čin :-D). Kupříkladu je to i důvod proč se dnes moc neprosazuje hrdina Wonka, protože spousta jeho dopisů a právních podání se jen hemžilo termíny jako "socialistická zákonost". V tomhle bych viděl jako čistého tak maximálně Hučína...

BTW dlouhá léta jsem čekal, zda někdo konečně vytáhne Klausovu přihlášku do KSČ, nebo zda je zničená. Vždycky se o ní mluví, ale nikdy jí nikdo neukázal. Osobně jsem mluvil s člověkem, který o něm tehdy hlasoval (proti). Jak známo Klause pro negativní povahové vlastnosti do KSČ odmítli přijmout, můj zdroj k tomu dnes dodává, že by si za to tu ruku nejraději urazil ;-D

Taraszátaras 24.4.2006 11:10

Re: Re: Re: Tarasi,

My se s námi byli za vámi?

Saša 24.4.2006 11:07

Komunističtější než trvdé jádro normalisační KSČ.

Ta ČSS byla skutečně banda ... Jeden lump horší druhého. S takto pevným marxistickým postojem mohl být zařazen do prověrkových komisí KSČ a určitě by jich v rámci "očisty strany" povyházel ještě víc, než jich zlikvidovali břežněvovci.

VL 24.4.2006 11:07

Re: Re: Re: A CO JAKO TÍMTO ČLÁNKEM CHTĚJÍ LIDOVKY ŘÍCT ?

Smím hádat? Byla tam velká konkurence?

KWAKIN 24.4.2006 11:06

Re: OPĚT JEN KOVÁŘÍČCI

  VOLME SOLIDNÍ MALÉ PRAVICOVÉ STRANY,JINAK SE TOHO POSTBOLŠEVISMU NEZBAVÍME..

KWAKIN 24.4.2006 11:04

OPĚT JEN KOVÁŘÍČCI

 A žádný významný bolševický zločinec nebyl potrestán.....Tlustou čáru za jejich zločiny vytvořila horda hochštaplerů v čele s Klausem za použití Havla a jiných nebezpečných snílků....Takové to kydy z pubertálního vedení ODS mohou Paroubkovi jen prospět....ODS UDĚLÁ DOBŘE spel v opozici, pokud je vůbec možné aby se oprostila od Klausismu a svého přitroublého vedení....

Tomas 24.4.2006 11:03

prispevek lidovek

lidovkam se opravdu podarilo vystrachat peknou spinu. Bylo by dobre upresnit, ze podobne nesmysly muselo vyhlasovat 80% naroda a ze v mladi psal oslavne verse na KSC napr. i Milan Kundera. Nemuzeme ocekavat od mladych lidi, ze budou mit vzdy vytribene nazory nebo odhodlani undergroundu. Novinari maji pravo hrabat se v zivote politiku, kteri se tomu poddavaji automaticky tim, ze jim zalezi na tom, aby byli politiky ale i vzdelany novinar to muze udelat jindy nez pred volbami a tekst "Bratr Paroubek o Viteznem unoru" neprekracuje intelektualne zpusob jakym Paroubek tehdy hovoril. Obe je dukazem jisteho druhu ceske malosti. Doufam, ze to ODS nepomuze.

F. Čech 24.4.2006 11:02

Všichni jsme ze sebe dělali za komunistů blbce

Dělali jsme to občas i my nestraníci a antikomunisté. Někteří to dělali víc a vysloužili si od Bolševika zahraniční stáže a teplá místa v Prognosťáku (že pane Klaus) a někteří to dělali ještě víc (že soudruhu Tlustý). Paroubek byl trochu speciální případ se svým členstvím v ČSS (což bylo trpěné torzo dřívější Strany národně socialistické). Tato strana měla stejně jako podobně trpěné torzo ČSL, Spolek zahrádkářů, Spolek králíkářů a Spolek holubářů ve svých stanovách zakotveno uznávání "vedoucí úlohy Strany s velkým S", tzn. KSČ. Torza ČSS a ČSL měla v komunistickém režimu zhruba stejné postavení jako zahrádkáři. Na rozdíl od zahrádkářů ale byli členové ČSS a ČSL chápáni komunisty jako podezřelá individua a jejich rodiny měli často značné potíže. Svým způsobem se totiž distancovali od komunistů a tím byli podezřelí. Kdyby chtěl Paroubek participovat na národním neštěstí a sám dělat kariéru tak by vstoupil rovnou do KSČ jako soudruh Tlustý. Článek je jasná podpásovka.

teprv tes spokojeny obcan eu 24.4.2006 11:00

ja teda moznost kouknout do clanku CTK nemam musel bych zrejme platit fee

:-P

pakoss 24.4.2006 11:00

Re: Re: Re: Počteníčko

Já jsem člověk který se nechce nechat vodit celý život za ručičku socanskými byrokraty a komouškou agitkou, nechce být vězněn za své názory a chce sám rozhodovat o svém osudu.... jestli tomuhle říkáte vůl......ano, pak jsem podle vašich měřítek vůl.....

Jinak váš příspěvěk je pěkně ubohý;-€.........to jsou ty stranický schůze zažraný hluboko v mozku, co?:-)

divana 24.4.2006 10:57

Re: Re: Re: V této formě je to velmi slabé. Mělo to být předloženo jako kvíz

zapoměli na soudruhy z ksč

Mola 24.4.2006 10:57

Re: Re: Počteníčko

A není to jedno ?;-D

šimon klein 24.4.2006 10:56

festival sprostoty, hulvátsví a kreténismu

no popsal ses pěkně, tataráši - poslední dobou jdeš do sebe....jen tak dál.....třeba se i časem udáš a požádáš o samotku.....

John 24.4.2006 10:56

Re: A zase obvykla pisnicka

Velmi trefné.

Taraszátaras 24.4.2006 10:56

Re: Re: Počteníčko

A ta jseš jenom vůl, nebo korunovanej?

kocourek 24.4.2006 10:55

Re: Počteníčko

Strjdo,vy jste si nevsiml,ze takto hrima p.Paroubek i dnes?Ze i dnes zakony prosazuje jedine s komunisty?Fakt nevim,co by se melo jeste vytahnout,aby lide konece prozreli a zacali uvazovat vlastnim rozumem a nenechali se oblbovat,aby se zacali spolehat na sebe a necekali na almuzny.Je toho hodne,ale opravdu je zbytecne se o tom rozepisovat,kazdy sam je svyho stesti strujcem.

John 24.4.2006 10:54

Re: A najděte, co

Na rozdíl od tvého guru Topolánek nepronášel normalizační agitky do stranických novin. Ale že vás to socany štve co?

dix 24.4.2006 10:53

Re: A CO JAKO TÍMTO ČLÁNKEM CHTĚJÍ LIDOVKY ŘÍCT ?

Ty jsi pozorovatel? Jak to, když jsi slepej jak poleno?

Yaroukh 24.4.2006 10:53

A zase obvykla pisnicka

Spoustu lidi zajima "ktera podla sketa to vytahla" vic nez obsah.

Jste zoufalci.

ASton 24.4.2006 10:52

Re: Re: Re: A CO JAKO TÍMTO ČLÁNKEM CHTĚJÍ LIDOVKY ŘÍCT ?

Jen pro informaci,proč se nedal Paroubek přímo ke komunistům. V rámci Národní fronty byly vytvářeny volební kandidátky do různých zastupitelských funkcí. Komunistů hodně, socialistů,lidovců,zahrádkářů apod.málo. Když někdo vlezl do strany Socialistické měl naději že se v rámci "demokracie" dostane rychleji ke korytu.Proto tam vlezl,proto tam dosud sedí a nám vládne.

Virtuál 24.4.2006 10:52

Bojovníkům za pravdu.

Úvodem: KSČ a ČSSD nemám rád a nikdy bych je nevolil.Vždy jen devítku.Tak tedy, vy spravedliví, kteří odsusujete kdekoho za něco, co bylo v komunistické éře zcela normální:.lidé chodili volit i když si o volbách mysleli své.Dnes se vyrojily tisíce hrdinů, kteří o sobě rozhlašují, že k volbám nechodili.Chtěl bych je vidět! Další věc: na pracoviště přišel oběžník, který jsme podepsali, aniž bychom si ho přečetli s tím, že po nás už to stejně nikdo číst nebude, lejstra se hodí na jednu hromadu a časem spálí.Kdo toto dnes přizná, je těmi hrdiny, kteří o sobě prohlašují, jak bojovali proti komunismu zesměšňován a urážen.Tyto dva případy uvádím ne proto, že bychom je vykonávali z nějaké zbabělosti, či lezdoprdelkovství, ale proto, že jsme tenkrát o věci vůbec nepřemýšlei, ba naopak jsme měli srandu z toho, jak jim něco podepisujeme, máme z toho srandu, ale strana a vláda na těchto podpisech staví, buduje svoji moc v domnění, že se o tyto masy může opřít.Omyl.Z naší strany to bylo jen shození problému ze stolu.Podobně vnímám Paroubkův referát (i když Paroubka skutečně nemusím).Kdo bojoval aktivně proti komunismu, je všeobecně znám, díky mediím a nikoli díky anonymnímu internetu.

24.4.2006 10:52

A najděte, co

říkal Tupolánek. Zkrátka nikdo z jeho soupeřů není takové hovado aby zneužívali toho, co někdo řekne jako mladý..

pakoss 24.4.2006 10:51

Re: Počteníčko

Strejdo a ty jseš komouš nebo jenom socan?;-P

hendrixx 24.4.2006 10:51

Re: čumím

a hele co z něj za pár let udělala na schůzích vychlemtaná žlutá limonáda. :-)