23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vladimír 24.4.2006 22:16

Re: Re: Konečně

Byl usvědčen z toho,jaký měl(a podle všeho stále má)názor na "Únor".Mě je 45 let a paměť jsem neztratil,takže vím,že tyto bláboly nemusel vůbec říkat,pakliže to nebylo jeho přesvědčení.

Vocílka 24.4.2006 22:55

Re: Re: Re: Konečně

Jedině Pravý blok je správná volba!!!

Petr 25.4.2006 4:10

Re: Konečně

Cti poradne. Nekdo tvrdi ze to rekl  ci napsal ci prednesl jeho bratr. Jsi holt  celej Herlok S'olmes

AK 24.4.2006 21:59

Zrovna tohle mu nevyčítám...

Já vím, že mi všichni dáte po tlamě, ale já mu zrovna tenhle článek nezazlívám. Z toho textu čtu hlavně takovou snahu, říci co nejméně, zdaleka to není angažované prokomoušské psaní. ALE to musí člověk mít aspoň kousek zkušenosti z té doby ... a číst mezi řádky.

Koneckonců, snaha rozpohybovat stranické odborné komise jiné strany než KSČ, které by se pokoušely byť jen vznášet návrhy, bylo dost odvážné. Cílem bylo mít všechno pod kontrolou, což již v 70. a 80. letech hlavně znamenalo mít to mrtvé, pasivní, nikoli radostně souhlasící...

Radostně souhlasit se mělo na schůzích KSČ, na prvního máje apod...

Ale stejně si myslím, že funkcionář stran NF by měl být hooodně opatrný, než vleze do politiky ...

Franta 24.4.2006 21:58

hnus

Za socialismu tak jednalo 98% lidí.Každý,komu je více jak 45let,podobně smýšlel.Objektivně si přiznejme, že 89 rok byl zneužit.Další vývoj bude ještě velmi bolestný.

kiko 24.4.2006 22:15

Re: hnus

snad jednalo ale nesmýšlelo

Petr 25.4.2006 4:15

Re: hnus

I pravda. Ja pamatuju ze nejvice na 1. maje se v pruvodu vypinali  deti byvalych zivnostniku . A i ti zivnostnici. Asi se bali ze je nekdo oznaci jako ze jim takove ruzne oslavy nejsou po chuti a nebo tzv. pochopili . A netreba je za to hned strilet. Jak by rad  Ross Hedvicek. Dnes se vnukove tech ruznych kramaru a podnikatelicku rvou o to co se da urvat a hrajou si na desny pravickay .

Az se to pripadne zase otoci, uz to maji nacvicene.

ZW 24.4.2006 21:56

Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Tímhle "senzačním objevem" u mě kupodivu získal. Být u lidovců nebo socialiostů bývalo pro kariéru mnohem horší než být nestraník a do těchhle stran lidé vstupovali hlavně z rodinné tradice.

A ty bláboly o Únoru 48? To přece dělal každý z nás - kromě nepatrné hrstky statečných, z níž (statisticky vzato) v této diskusi nemůže být ani jeden.

www 24.4.2006 22:02

Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Toto nerikejte. Zde vas poplivaji, protoze jim ohrozujete jejich myslenkovy stereotyp.

Zde diskutuji jenom hrdinove. Vetsina z nich hrdine bojovala s komunistickym rezimem tim, ze na svem pracovisti kradli a tim poskozovali socialisticke hospodarstvi.

Akela Dlouhán 24.4.2006 22:26

Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

  Statisticky možná.Ale fakticky se tu můžete setkat s lidmi,kteří tehdejší dobu zažili a vědí,že ČSS byla jako každá tehdy povolená strana součástí Národní fronty,počet členů byl limitován,protože hrála roli podobně jako ČSL vytváření dojmu demokracie.Což pana Paroubka v žádném případě neomlouvá.Veřejný projev tohoto druhu byl otázkou možné kolaborace s režimem.Jinak ti co tehdejší dobu pamatují nejsou tak staří.Je jim kolem 40.let.A většinou umějí obsluhovat internet a pokud po roce 1989 začali politicky pracovat v některé demokratické straně mumějí i říci kdo tenkrát kolaboroval s režimem a kdo jakýmkoliv buď zdánlivě bezvýznamným (z dnešního hlediska) způsobem bojoval.Skuteční bratří Junáci, Sokolové,národní socialisté dělali vše pro to,aby komunistický režim padl,vedli děti k demokratickému myšlení,využívali možností,které měli,aby až režim padne začaly existovat demokraticé organizace jako Sokol,Junák- svaz skautů a skautek,tehdy ústředí skautské výchovy.Riskovali i svoji svobodu.Bratři a sestry skauti,Sokolové a jiní byli odsouzeni za svou z hlediska tehdejšího režimu podvratnou činnost do koncentračních táborů Vojna a další ke službě na dobu neurčitou u PTP,zbavováni zaměstnání a mnozí i k trestu smrti.Mnozí skuteční hrdinové,členové Konfederace politických vězňů mají také přístup na internet.Jenom by je měli dnešní mladí občas chtít poslouchat a takovéto čestné lidi volit za své poslance místo těch, co tam dnes jsou.

  I my dnes starší jsme byli mladí a chtěli jsme mít svoji vlast nepošpiněnou komunisty.A někteří z nás jsme na svojí odvahu vést mládež k budoucí svobodě doplatili ztrátou zaměstnání,svobody.A s takovými jako byl tehdy pan paroubek jsme nejen nesouhlasili,ale vedli proti nim i boj.Nebylo 90 % kolaborujících.bylo i hodně odvážných.Jenže z těch odvážných měl strach tehdejší režim a bojí se jich i dnešní doba.

  Ať se každý podívá do programu stran a zváží,která strana má členy,kteří bojovali proti komunismu.

  

Vocílka 24.4.2006 22:53

Re: Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Správně! Volte všichni Pravý blok!!

ZW 24.4.2006 23:10

Re: Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

O hrdinství lidí, které zmiňujete, vůbec nepochybuji. Nemyslím si však, že by nebyli schopni rozeznat skutečnou aktivní kolaboraci s komunistickou mocí od běžných životazáchovných frází, které jsme tehdy ze sebe chrlili my ostatní.

Na diskusi mi vůbec nevadí ostrý "protisocanský" tón, ten je tady běžný. Vadí mi kategorické soudy mladých anonymních suverénů, kteří jsou zřejmě přesvědčeni, že i před Listopadem 89 by určitě byli hrdinnými bojovníky proti komunismu. Moje zkušenost a tón jejich příspěvků však naznačuje, že tehdy by z nich byli svazáci jedna radost.

janacek 25.4.2006 1:50

Re: Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Ja se musim pana Paroubka zastat. Prave toto dokazuje, ze je schopny clovek ktery vzdy umel rici co se od nej ocekavalo. Jeho instinkt a touha po moci ho vzdy vedla po te spravne ceste plneho bricha a namastenych kapes. S timto clovekem ve vedeni se spolecne vydame k jeho stesti.

Haf 25.4.2006 10:05

Re: Re: Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Ano, Potroubek je schopnej člověk - to je jeho negativum. On je totiž darebák, schopnej všeho. Nešlo o nějakýho pisálka z fabriky - člen UVV byl jistě spolupracovník, odsouhlasenej bolševiky. Přesně ten typ soudruha, který v tom umí chodit a na kterého se Grebeníčci můžou spolehnout.

jirasek 25.4.2006 0:43

Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

jistě z rodiné tradice se taky ani trochu nekradlo naRAJi.....ani se neuplácelo za to "mít tam hospodu"......ale není to dřina mít levicové bláboly celý život a kapitalistický příjem?..... jeho přiblblé výroky do učebnic nedorazí...

Jarda 25.4.2006 5:14

Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

Tak to nemas pravdu o tech 48blabolech, ja to nedelal a se mnou vetsina. Vetsina mlcela, ti co nestali o karieru nemusili blabolit ani se klanet marxistickemu bozstvu.

a co africký ekonom? 25.4.2006 6:29

Re: Re: Netušil jsem, že Paroubek byl před listopadem v ČSS.

co ten africký ekonom, alias zprznitel naší ekonomiky?

Co ten asi za ty stáže a fleky blábolil o rudých výročích do parlafónů???

o----o 24.4.2006 21:53

nadavat si muze sobe

nadavat si muze sobe, my sme ho tam dosadili.

jm

0

Miloš 24.4.2006 21:44

Typickej socansko-komunistickej HAJZL

Už není divu, proč je s komunisty u jednoho koryta.

jzd 24.4.2006 21:19

ODVOLATELNOST POLITIKA

Moc by mě zajímalo, jak by ta odvolatelnost politika (politiků) měla vlastně fungovat. Obávám se, že při větším než malém počtu cibulkoidních občanů by byli všichni politici permanentně odvolaní, protože by se vždy našel nějaký dobrý důvod. Také by mě zajímalo, jak by se to technicky provedlo: Jestli by třeba pan XY přišel na nějaký (k tomu účelu zřízený) úřad a tam by prohlásil, že pana Nováka sice volil, ale už ho nevolí, bo ho naštval??

P.S.: Volte si každý koho chcete a svoje urážky na protistranu si strčte za klobouk.

el sopo 24.4.2006 21:55

Re: ODVOLATELNOST POLITIKA

samozrejme, odvolatelny by mohl byt kazdy politik krome pana cibulky :D

Akela Dlouhán 24.4.2006 22:01

Re: ODVOLATELNOST POLITIKA

  Odvolatelnost politiků je o něčem zcela jiném.Především je to o otázce mravní.Tedy odvolatelnost v těch případech,kdy jsou dnes zbytečně chráněni poslaneckou případně jinou imunitou.Tedy zaviněné dopravní nehody v opilosti nebo závažným porušením pravidel siničního provozu.Tedy přestupky a trestné činy nesouvisejícím s výkonem politické funkce.

  Do politiky patří mimo jiné,i když to současní politici neradi slyší,otázka politické odpovědnosti politiků.To není trestní odpovědnost,ale odpovědnost politika za své chování, případně za chování osob podřízených politikovi.Klasickým příkladem je bývalý ministr národní obrany Francouzské republiky Charles Herna,který v osmdesátých letech odstoupil,že si jeho podřízení tedy vojáci Francouzské armády "picli" do lodi společnosti Greenpeace.

  To,že odstoupil je ve Fřrancii vysoce hodnoceno,na rozdíl od nás,kde platí zapírat,zapírat, zapírat...Pokud uvažujete,že by všichni politici byli permanentně odvoláváni znamená,že uznáváte,že naši vrcholní politici jsou to nejhorší z našeho národa!:-/;-(8-o>-   

el sopo 24.4.2006 20:36

obcane XY

ikdyz si vystojite frontu tak je vysoce nepravdepodobne, ze si pokazde sednete na to same misto. ja se klidne vsadim, ze to ma s nekym domluvene(podplacene. pravy blok neni politicka strana ale spise iniciativa,protoze krome odvolatelnosti politiku a boji proti korupci a komunismu nenabizi vubec, ale vubec nic.

strejda Vik 24.4.2006 20:28

pro Šopa - co myslíš bouchli si doma u Paroubků v únoru šampus a pustili k tomu "internacionálu"?

Něco pamatuji a vím, že 

KSČ infiltrovala lidi do  stran jako ČSS, aby měli přehled.  Svoje lidi

měli i v KDU ČSL - myslím že to bylo něco jako "pacem interis", nebo

tak nějak. Ti měli rádi boha a Lenina dohromady. Dělat za bolševíka šéfa  v RaJ, to musel být silně

prověřenej a oddanej jedinec. Na to musel přijít příkaz nejméně od KGB, protože ta jediná věděla, kdo je kdo.

www 24.4.2006 21:14

Re: pro Šopa - co myslíš bouchli si doma u Paroubků v únoru šampus a pustili k tomu "internacionálu"?

Ja mysli, ze na to, aby mohl delat namestka v RaJ musel prijit pokyn od Brezneva. Nezapominejte, ze vsechno bylo prisne centralisticky rizene.

huhu 24.4.2006 21:53

Re: Re: pro Šopa - co myslíš bouchli si doma u Paroubků v únoru šampus a pustili k tomu "internacionálu"?

ve všech totalitních režimech jsou zaměstnanci hotelů, hospod či taxi prolezlí tajnými a donašeči snad nejvíce ze všech profesí. Takže, proč by  Roko v Raji klidně nemohl být ekonomickým náměstkem .... :-/

www 24.4.2006 21:59

Re: Re: Re: pro Šopa - co myslíš bouchli si doma u Paroubků v únoru šampus a pustili k tomu "internacionálu"?

Nechci vam brat iluze, ale v hotelich, hospodach a taxikach to jsou spiclove ti, kteri prichazeji do styku s lidmi. Ekonomicky namestek v RaJ je z hlediska mozneho poskytovani informaci na tom nejspis stejne jako ekonomicky namestek krematoria.

huhu 24.4.2006 23:43

Re: Re: Re: Re: pro Šopa - co myslíš bouchli si doma u Paroubků v únoru šampus a pustili k tomu "internacionálu"?

špiclové byli skoro všichni šéfové, museli spolupracovat/ být zasvěceni při rozmisťování/nasazování těch Bretschneiderů dole....:-/

Pako 24.4.2006 20:18

Je to otazka charakteru.

 Ani ne tak v tom co rekl pred 3o lety aleV tom smysly, jak na toto odhaleni  bude Paroubek reagovat.  Jestli se jako normalni clovek zastydi , omluvi a vysvetli, hlavne tem mladsim. A nebo podlehne svym pudum a bude delat mrtveho brouka.  A kdyz on sam alespon v posledni dobe se snazi byt nekompromisni v postihovani jinych v CSSD,  nel by ukazat jak je principialni, kdyz jde o jeho vlastni problem. Proto si myslim, ze delat mrtveho brouka pro nej muze byt nebezpecne.

G. Pašek 24.4.2006 20:04

Ten Paroubek, jak vystřiženej z Holó Noviny . . . . .

Ne, nebyl každý takový kokot . . .