26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Boleslav 14.11.2008 14:54

Re: Mnohem více, než co říká,

Nerušme, ale volme komunisty!!!!!!! 

televizní divák 14.11.2008 14:46

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Reálný kapitalismus systémově vytváří nezaměstnané, chudé, prostitutky a bezdomovce.. Lidé ohrožení chudbou:  ČR 6 %, německo 11 =, USA 18 %.

Neviditelná ruka trhu (spekulativní kapitál) často devastuje mezilidské vztahy .Zvyšuje se potřeba policistů, soudců a nových věznic.

Konec světového liberálního kapitalismu v březnu 2008 - dvě velké, zahraniční, krachující banky byly zachráněny znárodněním.

EU usiluje o solidární společnost (viz Evropská sociální charta) a vychází z reálné ekonomické situace. Bohatí jsou přesto mnohdy zvýhodňováni.

BOHATA 14.11.2008 14:23

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Vysokou životní úroveň měli zbohatlíci z 1.války ať žili v Praze .Ostravě,Brně nebo Prostějově.

BOHATA 14.11.2008 14:15

Re: Pozor na komunisty / Hitler a Stalin

To jako měli amíci zasahovat,když si Ruský četník dělal pořádek na svém záhumenku?A to smluvně svázaném Varšavskou smlouvou?

Před 19 lety nám Amíci vytlačili ozbrojené síly SSSR z Evropy a my jsme místo rychlého provedení patřičných obranných opatření byli vyzváni ke zvonění klíči.Komunistické exponenty jsme nechali vládnout (Čalfa,Klaus,Dyba ,Kočárník,Ježek a podobné včetně barrandovského Veškrni) a veškerý majetek nechali rozkrást do soukromého vlastnictvíbývalých i přidružených bolševiků.

    Tak teď je t o  v  ři/ti a tak  teď si můžeme usilovat o nový obrodný proces třeba celých padesát let a to ůplně sami s tou politickou a hospodářskou pornografií v čele.

  Jo a musí se samozřejmě začít v Praze.Možná už to začalo.První bojovníci jsou již mrtví.

JaS 14.11.2008 13:50

Re: Vážený pane senátore,

R^R^R^

Z 14.11.2008 13:46

Re: Poznani

R^

Také se nestačím divit. Např. u českých herců je tento jev masivní. Ukazuje se, že nejméně pět českých herců ze tří byli v ČSSR bojovníci proti socialistickému zřízení. V té době to však v jejich kulturní tvorbě nebylo jaksi zřetelné. Herci holt uměli klamat a tehdy jejich oslavné tirády na minulý režim byly podle nich vlastně nesmiřitelnou válkou (sic!). Pamatuji si, jak vždycky herci v televizi říkali, že rezonují s dobou a tak všichni herci, zpěváci, režiséři atd. tehdy rezonovali. Proto dnes po Sametu je podepsáno pod různými režimními peticemi vždy nejméně 99% herců, režisérů, zpěváků a podobně. Vždycky se podívám, jestli je tam Smoljak, a vždycky tam je. Prostě zase dělají jen svou obyčejnou každodenní mravenčí práci, na kterou byli vždycky zvyklí za všech režimů. Herci prostě rádi podepisují, tuhle Antichartu, tuhle zase něco jiného. Oni nám to za čas zase nějak vysvětlí a budou čekat, že jim to někdo uvěří. Štětinů se najde taky vždycky dostatek.

karel 14.11.2008 13:38

Poznani

Lidi Vas pane senatore poznali, poznali Vas a Vam podobne a poznali odkud hrozi nebezpeči. Proto už nepomaha strašeni komunisty. Musite si najit jineho strašaka.

Abraham 14.11.2008 12:59

Mohl bych říci

že je mi v podstatě jedno, zda stranu KSČM zruší. Ovšem je to strana ku př.od KDU-ČSL a Zelených čitelná, pro mnohé se všemi zápornými vjemy. ať se nám to líbí či nikoliv. Byl bych zvědav, zda by při poměrně adekvátní politické vizi kterou představuje SDS ( Strana demokratického socializmu), se nestrhla opět hysterie.Domnívám se, že nejsem dalek pravdě.

Vodička-sapér 14.11.2008 12:33

Štětina- zdárný syn nezdárných rodičů

Za minulého  režimu bylo nespravedlivě postiženo mnoho českých občanů. Senátor Štětina  a jeho rodina, z něj  tyli.  Podrobnosti o tom, byly mnohokrát  zveřejněny.  On nyní,  jako nejmorálnější fanatický politik, některými  svými projevy ,dělá  de facto  zločince, ze svých předků,  rodičů. Každý slušný člověk jej za to  musí odsoudit, proto se vrhul po r.1989 do politiky,  tento, podle něj, zplozenec zločinců?

yorik 14.11.2008 12:30

Re: Mnohem více, než co říká,

Myslím, že by to KSČM snadno vyřešila. Přejmenovala by se na KSČM Dnes. A bude po totalitě.

Z 14.11.2008 12:29

Gruzínci navěšeli tzv. novináři Štětinovi bulíky na nos

Senátor českého Senátu za Stranu zelených pan Štětina vykonal v srpnu 2008 okázale cestu do Gruzie, kde diktátor Saakašvili v té době vraždil své spoluobčany, když proti nim nasadil těžké zbraně gruzínské armády, a bohužel z ČR darovanými zbraněmi české provenience. Všechno důležité v Gruzii se událo do 8.8.2008, ale pan Štětina tam byl podle svých slov až 11.8.2008 a bavil se tam pak jenom s Gruzínci. Svoji hlavní zprávu o Gruzii pan Štětina stvořil prostým překladem materiálu, který byl volně stažitelný na internetovém webu gruzínského ministerstva zahraničí. Takže pan Štětina se stal v ČR jen hlásnou troubou oficiální gruzínské propagandy. Pan Štětina už před svým odjezdem do Gruzie prohlásil v Lidovkách, že Rusko je tradiční říše zla a už tehdy prohlašoval, že viníkem je prý Rusko. Pan Štětina, který jako senátor PČR má v ČR pramalou autoritu a žádný kredit, vykládá v ČR oficiální gruzínské proklamace a přesvědčuje o nich lidi v ČR jako o pravdě. Bohužel zapomněl přesvědčit západní sdělovací prostředky, aby stáhly z internetu svá videa, tiskové zprávy a výpovědi přímých účastníků a obětí gruzínské genocidy, kterým gruzínská armáda rozbombardovala domovy a pozabíjela příbuzné. A to si pan Štětina říká novinář. Jakou asi hodnotu má tzv. očité svědectví pana Štětiny, známého českého komunistobijce a Rusobijce hlava nehlava, aťsi je pravda kde chce?

Už dávno před konfliktem monitorovali Gruzínci situaci vypouštěním svých bezpilotních prostředků nad cizí území, kde jim byly sestřelovány. Každá zpravodajská služba by musela zvýšenou aktivitu nepřátelských bezpilotních průzkumných prostředků vyhodnotit jako přípravu k bojovým akcím. Chtít Rusům vyčítat, že byli připravení? Dovede si někdo představit, že česká armáda by věděla o nepřátelském vzdušném průzkumu nad českým územím a čeští generálové by nečinili žádná opatření? Jak by s nimi asi v ČR vrchní velitel Klaus potom zatočil?

Toto jsou indicie o věrohodnosti pana Štětiny.

maugli 14.11.2008 12:28

Re: Mnohem více, než co říká,

Děkuji, gratuluji a vítejte v chumlu!  :-D

 K vaší první reakci: pokud pozměníte jen maličko tu závěrečnou větu, aby zněla: "V tomto stavu přesně víme, se kterou ideologií žádný slušný člověk nepůjde.", pak se můžete přestat obávat, jak se ta která strana jmenuje.  ;-)

janoryna 14.11.2008 12:27

pane štětina, měl byste ze svého členství v partaji

a psaní oslavných tirád o sovětském svazu vyvodit důsledky. myslím, že to co předvádíte není důvodem pro vaše další setrvání v politice. mohl jste sivybrat téma užitčnější. partaj, za kterou jste kandidoval jich měla dost. je vidět, že s postupujícím časem statečnost vašeho boje proti komunismu narůstá. partyzánů po válce také stále přibývalo..

Marat 14.11.2008 12:15

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Soudruhu pamětníku,přeseně ze stejných důvodu se dostali k moci v Německu Národní socialisté.NSDAP.Vyhráli mač nad bolševiky.Kdyby tehdy v Německu zvítězili komunisté a vymordovali buržousty,tak by to ovšem bylo v pořádku.Že soudruhu.

Správně připomináte,že za pouhých dvacet roku existence té "Masarykovi republiky"se vystřídalo 16 vlád.Takže téměř každý rok.Jenže ani jednu vládu nepovalil parlament,ale vlády a ministři se střídali dle vůle božských vůdcu té přeslavné "Pětky". Taková to byla demokracie.O té bídě za I.republiky píšete správně.Už za toho nenáviděného Protektorátu se životní úrověň těch chydých podstatně zvýšila.Už i ti chudí dostávali příděly a mohli pro své hladové a podvyživené dětičky koupit i to,co za té slavné republiky nikdy koupit nemohli.Nu a v Německu byla bída ještě větší až s příchodem Hitlera k mocí se hned začalo všechno  měnit k lepšímu.Nezaměstnanost rychle zkončila,kdežto v přeslastné ČSR trvla dále i z bídou chudáku,kterých byla opravdu většina.Lidé na vesnici žili  především z deputátu a léta nepoznali větší peníz,jak haléře.Tak se dívejte stejně na Německo,Sudety ,jak se díváte na bidu a mizerií českých lidí,kteří od komunistu čekali to co Němci od nacistu.On opravdu hlad z lesu vlky vyhání.Je obrovský rozdíl,mezi žvoty lidí tehdy a dnes.Dnes ani v ČR není o takové hrozné bídě ani stopa a tu tehdejší bídu si nikdo dnes ani představit neumí.Přesto i vy pamětníku jste komunista ač podmínky pro komunistickou ideologií zanikly.

j 14.11.2008 12:11

Re: Mnohem více, než co říká,

Tak jsem to podepsal a jsem šťastný, že nejsem sám.

Vodička-sapér 14.11.2008 12:02

Re: Vážený pane senátore,

Senátora Štětinu  nelze s Donem Quijotem srovnávat.  D. Q  důmyslný rytíř, bojoval s větrnými   mlýny, které on ,ani jeho rodina nevybudovali  a hodně dlouho, pokud se jim to dálo výhodné a  skvěle výdělečné, usilovně roztáčeli. Pan Štětina, za tento statečný boj s větr. mlýny naší současné  reálné politické situace, jako př. senátní  komise, inkasoval, šermuje už dva roky, navíc, ke skromnému sen. platu, půl  mlionu Kč. Protože žádnou Rozinantu nekrmí, pakliže neuspěje u soudu, měl by je vrátit, pomoci třeba Klokánku. A proč na stále přikládané fotce, proti skutečnosti,  kdy vypadá jako vyhlášený  putimský abstinent strážmistr Flanderka, se podobá (skoro dvojník) Ernestu Hemingwayovi?

IH 14.11.2008 12:01

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Jsem také pamětník, za první republiky jsme měli životní úroveň jednu z nejvyšších v Evropě. Po Němcích přišli komunisti a všechno zničili, nejen životy nevinných lidí. Pane Pamětníku, ten Váš příspěvek mi připoměl bláboly, které jsme se museli učit ve škole a dokazuje, že pokud nechceme ztratit svobodu i relativně dobrou současnou životní úroveň, je třeba zrušit Komunistickou stranu a jejich představitele postavit před soud.. Tímto se omlouvám panu Štětinovi za své předchozí příspěvky.

Marat 14.11.2008 11:56

Re: Vážený pane senátore,

Evo,on tehdy pan senátor byl také mladý a tedy nutně  zblblí  intelektuálskými "teoriemi" a mnohaletou propagandou.To je u mladých lidí naprosto normální.Proto by neměli mět volební právo.Nu a i pan senátor měl právo na zmoudření.No né?Já byl v Dopravní Škole take v ČSM.Z blbosti.Když jsem začal pracovat,poznal už trošku život,tak na vojně jsem už byl "šiřitelem nezdravých názoru" a musel být pod dohledem kontrarozvědky,jak řekl zástupce velitele pluku pro věci politické soudruh kpt. Polášek .A jak je to s vámi Evo?

z 14.11.2008 11:48

Re: Čest práci, soudruhu Štětino ! vojenská přísaha před rokem 1989

"Já, občan Československé socialistické republiky, vědom si své čestné vlastenecké povinnosti, přísahám před bojovou zástavou věrnost pracujícímu lidu vedenému Komunistickou stranou Československa. Slibuji, že budu vojákem statečným a disciplinovaným, že budu důsledně a iniciativně plnit ustanovení vojenských pořádků, rozkazy velitelů a zachovávat vojenské tajemství.

Svědomitě se budu učit ovládat vojenskou techniku a zbraně svěřené mi pracujícím lidem, a připravovat se na boj, aby jsem mohl na rozkaz prezidenta a vlády Československé socialistické republiky co nejlépe bránit svou rodnou vlast a její socialistické zřízení proti každému nepříteli.

Pro obranu socialismu jsem vždy připraven stát pevně v řadách ozbrojených sil Československé socialistické republiky po boku Sovětské armády i armád ostatních socialistických zemí v boji proti jeho nepřátelům a nasadit i svůj život za dosažení vítězství.¨

Tak přísahám !"

pamětník 14.11.2008 11:40

Re: Pozor na komunisty / 1. ČSR, 2. ČSR, protektorát atd. ...

Po II. svět.válce někdo vyhrál volby (jiní politici odstoupili -věděli asi proč) a začal realizovat svoji politiku. Co je na tom divného. Znárodňovalo se i v jiných zemích - Anglie atd.)

Prvorepublikoví politici ( 16 vlád ?) nedokázali účinně řešit sociální problémy. Prokop Drtina (V Pamětech) napsal : v letech 1930 až 1935 nebylo v lidských silách si najít práci. Jak žít ???

Pro některé rodiny v Praze byl únor 1948 možná pohromou - ztratily levné služky a pradleny.

PS bohatí legionáři (poklad z Ruska -základ Legio banky) stavěli v Praze vily, vdovy na venkově (tisíce pomníků v Čechách i na Moravě´) braly někdy jen žebračenky a oplakávaly své manžele

PS padesátá léta se neměla stát / Velká Amnestie pro politické vězně v roce 1960

historie 14.11.2008 11:38

Re: Pozor na komunisty / Hitler a Stalin

,,Hitlera jsme si najali. Za dva měsíce ho zatlačíme do kouta, až bude kvičet," prohlásil sebevědomě Franz von Papen. Psal se leden 1933. Fanatik s knírkem a novopečený říšský kancléř byl podle konzervativního intrikána bezpečně ,,zarámován" ve vládě plné spolehlivých lidí. U moci měl vydržet pár týdnů. Zůstal 12 let." (50 milionů mrtvých, z toho 27 milonů občanů Sovětského svazu). Ve volbách získal Hitler od katolické strany centrum 11,5% hlasů a volby vyhrál. Do koncentráků byli deportováni komunisté a pak i židé již v roce 1933.

Po Mnichovu (zločin proti Evropě - zrada Anglie a Francie) bez boje získal Hitler zbraně a munici z ČSR (25 % světového obchodu ) a chystal se na komunistické Rusko. Ale nějak se to zvrtlo.

TAM TO VŠECHNO ZAČALO , PO VÁLCE CHUDOBA A BÍDA, NEZAMĚSTNANOST, PADESÁTÁ LÉTA (neměla se nikdy stát).

Silná propaganda ze Západu i z Východu, reálné nebezpečí nové války. Platily výsledky jednání z Jalty pravidla určoval, jak už to bývá, vítěz  - na papírku předal své zájmové území. (Zajímavé je, že Západ ctil zájmové území Východu i v roce 1968 - Československo).

j 14.11.2008 11:38

Re: Do KSČ ho nevzali, tak kdyby aspoň senátorem mohl být

Nebylo pro něho jednoduší ve straně zůstat a žít si jak prase v žitě, tak jako všichni ostatní karieristé.

j 14.11.2008 11:36

Re: Mnohem více, než co říká,

Naprosto s vámi souhlasim. Zkusme to ale obrátit a představme si, že by KSČM opravdu zrušili. Ti stejní komunisti by přece zůstali a znovu by chtěli svou politickou moc, jenže by se jmenovali bez přívlastku komunistická. Zkončilo by to jak s náckama, kteří se nejmenují fašistická, ale třeba dělnická,národní atd. a už by se jenom smáli.

V tomto stavu přesně víme, se kterou stranou žádný slušný člověk ani strana nepůjde.

IH 14.11.2008 11:20

Re: Pozor na komunisty

S tím souhlasím, ale způsob, který zvolil pan Štětina je nešťastný.

maugli 14.11.2008 11:15

Mnohem více, než co říká,

člověk je to, co dělá. Jen senátor Štětina ví, co je skutečným motivem jeho tažení proti komunistům. Jelikož je ale v tom svém úsilí už pár let docela persistentní, pak by snad i bylo lze domnívat se, že je to jeho pokus a způsob vyrovnání se s vlastní minulostí - dokud ještě k tomu má čas a sílu. Z pozice, ve které se nachází, má docela slušnou šanci zákonnou cestou uspět - když už ne ve zrušení a  zákazu KSČM, pak aspoň v udržování při životě její diskreditace, a to je dost dobré. Pokud chce někdo přispět svou minimální trochou do mlýna na komunisty, pak tak může snadno učinit zde: www.zrusmekomunisty.cz , jak byl jsem sám učinil, když nás tam bylo necelých 7000 (skoro 4 roky zpátky). Dnes je těch podpisů téměř 80000 (a mělo by jich být daleko, daleko víc!). Je to asi to nejmenší, co se udělat dá, ale nakonec, jak byl jsem již uvedl: mnohem více, než co říká, člověk je to, co dělá. ;-)

j 14.11.2008 11:07

Re: Pozor na komunisty

Důležité je přece aby se stále o tom to mluvilo, aby si to lidé uvědomovali co se dělo za zvěrstva. Zvěrstva nacismu si také stále připomínáme a je tu jen pár poblouzněnců, kteří se s nacismem ztotožňují.

Za to komunistů je tady jak máku.

Eva 14.11.2008 11:05

Re: Vážený pane senátore,

Možná by měl pan senátor lépe vysvětlit svoji přihlášku do KSČ v šedesátých letech  ve vztahu k dnešnímu komunistobijectví.

franta tyčka 14.11.2008 11:02

Re: V tomhle státě mnoho věcí nechápu

No na těch debatách snad 1000x jenže oni jen vykřikují a ani neví jak se ten uzel váže,A to je právě to co mně rozveselí. Ta nedochůdčata která ani nebyla na vojně vyhrožují?Nám vojákům kteří umíme zabít 7mi způsoby holou rukou? Asi by potřebovali jenom nafackovat aby se dostali do normálníhoi světa, Ten silnější zvítězí ať si to ten slabší přeje jak chce.

humorista 14.11.2008 10:59

Do KSČ ho nevzali, tak kdyby aspoň senátorem mohl být

Jaromír Štětina pochází z komunistického prostředí. Jeho babička byla zakládající členkou Komunistické strany Československa. Jeho otec pracoval na velvyslanectví v Číně, kde si, jak sám tvrdí, mladý Jaromír jednou potřásl rukou s Mao Ce-Tungem. V letech 19611967 vystudoval Štětina Vysokou školu ekonomickou. V roce 1968 vstoupil do KSČ, ale již brzy byl vyloučen.

Jo - z KSČ ho vyhodili a tak se jim teď mstí:-D

historik 14.11.2008 10:51

Re: Ach jo ...

Pokud si myslíte, že komunistická politika ( znárodnit, zavřít, zaostat) je hloupostí...