8.7.2024 | Svátek má Nora


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kouk 7.7.2024 16:10

já už se rozhodl nejít k volbám, atd za mne rozhodně ten, co 50 let žije jinde v korespondenční volbě..jediné že už neumí česky se primlouvám o volební lístek a pravidla v mnohojazyčném provedeni

J. Soukup 6.7.2024 13:13

Budou volit " Turky" 😬

V. Petr 5.7.2024 20:06

Příčinou současných ekonomických potíží je grýndýl a skoro nic jiného.

Existují sice dotace nemakačenkům, politickým neziskovkám, divadelní šmíře atd, ale to je jen zlomek toho, co nás stojí "dekarbonizace!"

J. Majzlík 5.7.2024 22:00

Kéž by byl svět tak jednovrstvý. Bohužel je realizace GD ideově i technologicky vpletena do celého systému EU. Jeho chapadla vedou do všech jeho finančních, technologických, dopravních, školských, uměleckých, stavebnických, normotvorných a zejména energetiku spravujících oblastí.

Z. Joukl 5.7.2024 17:02

Dobrý a podnětný článek ! Znechucení vede k neúčasti ve volbách a k nebezpečí, že budou zvoleni diktátoři - jak je uvedeno. A vše začíná neúčastí na jednáních místmních zastupitelstvech ! Kolikrát jste byli za posledních pět let na jednání svého zastupitelstva? Ani jednou? Tak, to se nad sebou zamyslete!

Proto jsem přišel z celostátní aktivitou:

Jednou ročně na jednání zastupitelstva

Jako správní demokraté chodíme pravidelně ke všem volbám. Tedy i k volbám do svého zastupitelstva obce – města. Jenže to v dnešní překotné době nestačí. Praxe ukazuje, že nejméně třetina zvolených po nějaké době „zvlčí“. Přestanou je zajímat problémy občanů a zajímá je především prospěch a zviditelnění sebe a své volební strany. A proto...Proto je zřejmě nutné občas zajít na veřejné jednání svého zastupitelstva a zkontrolovat, co tam „hoši“ řeší a s jakým výsledkem. A budete se možná divit! A nejen to, vidíte - li nějaké problémy ve svém okolí, tak je potřeba se nebát, klidně o nich na jednání mluvit a třeba i navrhovat řešení. Starosta a spol. sice nebudou nadšením nadskakovat na židlích, ale ze slušnosti vás nechají někdy i domluvit, a dokonce se celá věc ocitne i v zápise z jednání. Tím to, bohužel ale většinou skončí. To pak musíte ovšem přijít ještě jednou, nejlépe před volbami, a tehdy uslyšíte tolik slibů, že nebudete věřit svým uším (nebo naslouchátkům). Kdyby ovšem takových občanů, jako vy, bylo více, pak snad, možná, třeba i, kdoví....co by se stalo.

A tak mne napadlo, jak by to vše dopadlo, kdyby každý svéprávný volič jednou za rok přišel na jednání zastupitelstva města. To by byla mela! Jednání by se musela konat ve velkých sálech. Diskuse s občany by musela trvat nejméně jednu hodinu. A celé jednání by se muselo přenášet v přímém přenosu na webové stránky města.

J. Kouk 7.7.2024 16:14

myslíte se. já osobně nechyběl ani jednou a dám možnost místní volby zúčastnit se i jiným občanům než z ČR, tím že odmítám se napříště zúčastnit st žije mafie, co vládne na věčné časy . tedy nejmene

40 let

L. Novák 5.7.2024 15:32

Dementní komouši a spol. denně vytrubují na NP ruskou propagandu. Mnoho z nich systematicky téměř každý den, zbytek občas. Jediným kritériem výběru do seznamu je vědomé šíření ruské propagandy a lží:

Putinova prolhaná dezinformační PÁTÁ KOLONA aktivní na NP nejenom v posledních týdnech, Putinovo ostré komando v čele...

L. Kolman , P. Odložil = P. Dachmeister , A. Renjascu , I. Pávek , J. Černý , P. Černý , V. Čermák , J. Bárta , P. Spáčil , V. Zadák , D. Laurencikova , V. Machálková, V. Pavelka , F. Pavelka , K. Nový , K. Křivan , L. Beneš , J. Novak , L. Zídek , V. Kuhaj , J. Vlček , J. Drobný , P. Brich , J. Pšenička, D. Hubáčková , J. Karza , M. Varadinková , M. Moravcová , I. Kučerová , R. Sorge , D. Černý , O. Seliger , A. Mohela , J. Rejzek , A. Jaroš , Z. Babek , P. Boleloucký , J. Sedláček , P. Brecík , I. Teren , F. De Winter , A. Teply , M. Hoblík , J. Kratochvíl , M. Boháček = M. Zasazabanovaný, J. Kostelanský , J. Rybník , P. Boublíková , O. Vorálek , K. Filip , J. Krásenský , L. Hančar , J. Nevrkla , P. Pepax , R. Langer , R. Gramblička , P. Nešvara , F. Navrátil , S. Vozka , V. Šťastný , V. Damec , P. Zeman , R. Lávička , J. Blahová , Z. Linda , J. Dvořák , M. Grundmann , P. Vychodil , J. Fialová , J. Krejčová , L. Píchová , T. Kubín , V. Němec , J. Tulejová , I. Hermanek , F. Pokorný , O. Kaucký , S. San , Z. Grabec , J. Vrška , D. Rakous , V. Mokrý ("Kotaz") , L. David , B. Liborek , S. Ševeček , J. Trubač , J. Hanzal , F. Žůrek , E. Hlinovský , M. Šejna , R. Vacek , V. Podracký , M. Malovec , O. Hávová , K. A. , P. Vavruch , J. Uher , R. Woloszczuk , Š. Hašek , R. Nešpůrek , P. Kozelský , L. Svoboda , J. Matuška , J. Červený , J. Kalina , V. Petr , M. Pesat , L. Frydryšek , R. Pavlik , I. Krahula , P. Marcín , V. Cícha , V. Bartoš ...

L. Píchová 5.7.2024 16:32

to jsou ale téměř všichni zdejší diskutující -minimálně většina. Možná je chyba na vašem přijímači:-)

J. Kouk 7.7.2024 16:15

at žije Mafie!!!

J. Novák 5.7.2024 13:16

Jako pamětník osmašedesátého odmítám ze svých daní dotovat ukrajinské spoluokupany. A mimochodem, tehdá sovětskému svazu šéfovali především lidé napojení na ukrajinu a invazi velel ukrajinský generál. Pamětníci se Fialenkovi nehodí do krámu.

L. Píchová 5.7.2024 13:53

V Hradčanech (u České Lípy) bylo velké vojenské letiště a byl tam kolem velký vojenský prostor. Tam v 68 mém vlítli velmi rychle -české letce a personál vykopli a nasáčkovali se tam ti"sovětští". Naši letci se postupně přesunuli do Hradce Králové a uvolnili tak vojenské byty - tam se též nasáčkovali okupanti. A na tom vojenském sídlišti to poté bylo smíchané - část Čechů, kteří do Hradce nechtěli, část okupantů. Takže Češi věděli, odkud jsou - velmi často Ukrajina. Celému tomu vojenskému okruhu velela okupační šajba jménem KLIČKO. Otec dnešního starosty Kyjeva Vitalije Klička -který tu se svým okupantským otcem žil a chodil tu i do okupantské školy. Na ČT svého času tklivě vzpomínal, jak tu zažil hezké dětství a jak na to rád vzpomíná - a reportéři málem slzeli dojetím, že se u nás tomu ukrajinskému okupantskému synkovi líbilo.

F. Navrátil 5.7.2024 12:37

Autor chválí fialovou vládu, že alespoň něco podnikla. A co podnikla? Okradla důchodce, kteří celý život pracovali a platili si důchodové pojištění. Daňovým balíčkem nejvíce poškodila pracující rodiny s dětmi. A co z občanů vyždímala, to (a ještě více) utratila na platy státních úředníků, výsluhy generálů, šavličky a fedrpuše, dotace pro parazitické neziskovky, dávky pro nefachčenky a na podporu sociální zahraniční turistiky. V tomto tažení proti občanům, kteří vytvářeli a vytvářejí hodnoty a vychovávají děti, bude Pětikolka pokračovat. Proto se tak vehementně brání zveřejnit před volbami parametry nového rozpočtu. Je to rozpočet, který má za cíl vytvořit co největší dluhy a závazky, které bude muset plnit a platit vláda, která neschopnou a nečinnou fialovou vládu vystřídá.

P. Čech 5.7.2024 18:24

Máte pravdu, pane Navrátile. Politici politických stran a hnutí STAN bědují, že se u nás rodí málo dětí. Odmítají si však přiznat proč tomu tak je. Já kdybych byl ve věku kdy se mladí lidé rozhodují v tomto směru, rozhodně bych děti nechtěl. Přivést je totiž do takového socialistickoanarchistického státu na svět je krajní nezodpovědnost. Ono to chce zcela zásadní a skutečně demokratickou změnu systému, nejen žvásty a kecy politiků socialistických (všech) politických stran a hnutí STAN. Pokud toto nenastane, budeme se stále plácat v bahnitém rtybníčku, kterému politici drze říkají demokracie.

L. Píchová 5.7.2024 12:32

plky o tom, jak si "žijeme nad poměry" jsou únavné - kdo si žije nad poměry? Pracující, kteří dostávají za stejnou práci třetinovou mzdu, než v Německu? Ještě k tomu za násobky reálně odpracovaných hodin. Máme jedny z nejvyšších odvodů na sociální a zdravotní pojištění - to si tedy také z daní platíme. Dnešní důchodci 40 let pracovali a platili daně, z nichž se postavilo vše, co se následně za hubičku rozprodalo či rozkradlo nebo se z toho žije dodnes - viz např JE, dávno dnešními důchodci zaplacené, z nichž je dnes lidem a firmám prodávána elektřina za mnohonásobky výrobní ceny. Takže většina občanů si zcela určitě "nad poměry" nežije. Takže kdo? Kam mizí všechny ty prachy? Že by ty stamiliardy, které zahraniční korporace vydělají u nás, ale následně je od nás vytáhnou? Nebo že by nezřízené ještě větší bohatnutí zbohatlíků? Třeba takových energobaronů a solarbaronů? Nebo ty miliardy pro ideolgické neziskovky, pro Ukrajince u nás a posílané na Ukrajinu? Co to je, žít si nad poměry? Pracovat a ze mzdy si moci uhradit bydlení, jídlo a další základní životní potřeby? Milión našich občanů ani na to nemá - a tzv pracující chudoba narůstá.

P. Adámek 5.7.2024 9:33

Nemyslím si, že kdyby se lidem předložily ty alternativy, že by volili moudře. To snad jenom ve Švýcarsku mají systém plebiscitů zavedený už tak dlouho, že se občané naučili volit s rozmyslem.

P. Čech 5.7.2024 9:35

Aby se občané mohli něčemu naučit, je třeba to především zavést. Bez toho se tomu nikdy nenaučí. I v tom Švýcarsku to zpočátku neuměli.

J. Majzlík 5.7.2024 17:16

Občané jsou vedeni k naplňování slova o demokracii skutkem v samoobslužné škole života, která je v provozu v systému 24/7. Je na nich/na nás, jak se s tím popereme. Je protismyslné odvádět vinu za naše již permanentní potíže výhradně na současnou nebo minulou vládu, neboť ta i ona nemohou plnit současně zcela protichůdné požadavky EU a občana co budoucího voliče. Zvlášť když se do řad naší reprezentace nehlásí ti, co měli (údajně) přijít, ale nepřišli.

P. Čech 5.7.2024 18:30

Řešení ovšem existuje a dokonce je známo. Nastolení skutečné demokracie - vlády občanů. Občanů, nikoliv politických stran. Chce to kvalitní zákon o obecném referendu, stejný, jako mají ve Švýcarsku všeobčanské hlasování. Referendu, jehož výsledky musí být obecně platné a závazné pro všechny občany a politické strany a hnutí. Co si nadpoloviční většina občanů v takovém referendu zvolí, to bude mít. A hlavně, nebude mít důvod si stěžovat na koalici, opozici, nevládní poltické strany a všechno možné, jen ne na sebe sama.

J. Majzlík 5.7.2024 21:51

Pane Čechu, nic ve zlém, ale nejsem i jako amatér zdaleka první, kdo se pokouší Vám naznačit, že Švýcarsko představuje zde uprostřed Evropy neopakovatelný přírodní, státoprávní, národnostní úkaz. Tři významné mocnosti se v minulosti dohodly na tom, že ponechají ten kousek neobyvatelné krajinky jeho obyvatelům. Ti tuto nevýhodu odloučenosti a výhodu nepřístupnosti jejich území využili beze zbytku v jejich prospěch. Ostatně Švýcaři tvoří sloučeninu stopových prvků bývalé Římské říše.

Středovýchod Evropy je postaven na jiných historických základech. Možná nám jejich zemitější vlastnosti budou jednou vyhovovat.

P. Čech 6.7.2024 7:11

Podle mne nám, občanům, nebudou ony zemitější vlastnosti vyhovovat nikdy, stejně, jako nám nevyhovovaly dosud. Že se v minulosti nějaké "významné mocnosti" na něčem dohodly je sice pravda, ale to jen proto, že to občané Švýcarska chtěli a prosadili. Podle mne nemají žádné "mocnosti" rozhodovat o ničem jiném než o sobě samých. Skutečnost, že dosud všelijaké velmoci rozhodovaly v rozporu s vůlí občanů jiných států a vytvářely uměle, ponejvíce silou, sféry svých zájmů a zahrnovaly do nich jiné suverénní státy, vedlo nakonec vždy k válkám a to je špatně. O své politice a svém rozhodování musí rozhodovat státy samy a Švýcarsko to udělalo a tím přesvědčilo ostatní, aby je respektovali. Ono říkat že něco nejde a proto to nezkusit je jen hloupý alibismus, který nikam nevede. Chce to naprosto suverénní politiku, za kterou stojí více než polovina občanů a hned všechno jde. Jen chtít! Ctěl to Masaryk a chtěl to i Havel. Bohužel první z nich byl na to příliš stár a druhý podlehl mocichtivým mjedincům ve svém okolí, kteří nakonec opět dali moc do rukou politických stran, kterým se něco takového rozhodně nehodí do krámu.

J. Majzlík 6.7.2024 7:55

Ta všechna přání občanů dosáhnout přijatelného stupně nezávislosti na vnějších tlacích okolních mocností je možno uskutečnit jedině organizovaným úsilím prostých občanů (třeba i různorodého složení) a jejich reprezentantů. Toto sjednocovací hnutí by pak samo o sobě, automaticky nabylo i proti případné neochotě nepolitiků v průběhu krystalizačního procesu podoby politického soupeření jejích rozličných proudů. Kýženou demokracii bez volebního mechanismu a tedy i bez politických stran nelze ani ustavit, ani udržovat.

R. Tichý 5.7.2024 10:18

Nemame co ztratit. Soucasny system evidentne vede do pekel.

J. Novák 5.7.2024 13:24

Politici se to učí desítky let a stojí to za ....

P. Čech 5.7.2024 14:50

Politici se nic neučí. Vládnou a diktují lidem vůli svých politických stran stejně jako před sto lety. Jsou pod přímým vlivem ideologií svých stran a s vůlí občanů států nemají naprosto nic společného. Vůli těchto může objasnit a nastolit jen a pouze referendum a nebo podobné všeobčanské hlasování, jehož výsledky musí být obecně závazné.

P. Čech 5.7.2024 8:47

" moderní technická společnost je velmi složitým systémem, kterému málokdo rozumí"????

To je sice pravda, ale. V podstatě jde o to, že tuto společnost řídí ten kdo to umí a rozumí tomu nejméně.Politické strany a hnutí. Politické strany za dobu svého ovládání občanů (více než 100 let)jednoznačně prokázaly, že stát řídit neumí, protože tak složitému systému prostě nerozumí. A nebo snad i rozumí, ale nechovají se podle toho. Dávají totiž přednost vlstnímu užitku, užitku naprosté menšiny občanů a navíc, tyto všelijaké (nejen politické) menšiny podporují a vyzdvihují. To ovšem je pravý opak skutečné (i zastupitelské) demokracie. Je to prachsprostá diktatura politických stran a jejich vláda nad občany.

R. Tichý 5.7.2024 10:07

Problem neno v principu stran. Problem je v politikareni uvnitr stran. Nahoru ve stranicke strukture, a tudiz ke statni moci, doputuji ti nejméně vadici, bez chute a zapachu.

P. Čech 5.7.2024 11:44

Politikaření nejen uvnitř stran, ale obecně a všude. Nese to sebou systém. Systém stvořený tak, aby rozděloval společnost ne mnoho malých spolků občanů, kteří jsou následně politiky a novináři štváni proti sobě. Takovým se potom lépe vládne.

M. Novák 5.7.2024 15:24

Člověk považuje za svou a má přehled o členech v komunitě která má max. 100 jedinců. To je dáno kapacitou mozku a historicky přizpůsobením k životu v tlupách.

P. Čech 6.7.2024 7:15

Kapacitou mozku jak koho, pane Nováku. Většina lidí má kapacitu mozku v nejméně 10% nenaplněmou. Někteří ji mají přeplněnu již od narození.

P. Čech 5.7.2024 8:28

"To vedlo k únoru 1948"???

Kdepak, pane Hlubučku. K únoru 1948 vedlo něco zcela jiného. K únoru 1948 vedlo rozhodnutí prezidenta Beneše jmenovat po vlbách v roce 1946 Gottwalda předsedou vlády. To totiž podle textu tehdejší ústavy udělat nemusel. Mohl jmenovat kohokoliv podle vlastního uvážení a ne podle nějakých ústavních zvyklostí. Podle významu českého textu ústavy.Kdyby jmenoval třeba Jana Masaryka, který měl podporu tehdejší ČSSD, mohlo všechno dopadnout úplně jinak. A rok 1948 sám o sobě? Prezident opět demisi ministrů přijímat nemusel, ale mohl podle textu ústavy odvolat Gottwalda z funkce premiéra a jmenovat někoho jiného. Komunisté totiž do února 1948 neměli většinu v parlamentu.