20.6.2024 | Svátek má Květa


Diskuse k článku

DIPLOMACIE: Ti dva nám tady chyběli

Abych předešel hysterickým výlevům kritiků a diskutérů na netu, nejprve bych rád zdůraznil, že jsem se odhodlal napsat tento text teprve po tom, co „sám lid“, abych tak řekl, usvědčil naše media z lhaní a oblouznění vlastními „geniálními myšlenkami“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 13.4.2015 15:31

Dnes v Hyde Parku bude p. Robejšek..

K. Janyška 13.4.2015 16:28

Re: Dnes v Hyde Parku bude p. Robejšek..

No, také je jakýsi rozháraný, neukotvený tak, jak by bylo záhodno. Jen takový povrchní, i když docela dobrý, komentátor... Dzp.

J. Podešva 13.4.2015 19:02

no jak někdo začne tvrdit, že USA chtějí ovládnout svět,

tak je jasno

J. Urban 13.4.2015 15:27

Jak chápat tento článek?

Autor má mooooc rád Západ a nejvíc USA, jen jaksi nemusí ty Američany a ty, co mají rádi Američany? No, ještěže podobná dilemata nemusí řešit o Rusku a o Rusech.

J. Boleslav 13.4.2015 15:41

Re: Jak chápat tento článek?

Těžko.

M. Varadinková 13.4.2015 14:31

Autor má pravdu

Vliv USA přiznávají i sami pravdoláskaři v Respektu:

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/az-bude-zeman-pryc-prijede-kerry-zvazovaly-usa-odplatu/r~faebb302e1be11e488b0002590604f2e/

J. Podešva 13.4.2015 14:14

jak býti zajímavým

Pan Vlk chce být zajímavý. A tak musí jít proti tzv. "mainstreamu". Napsat dnes, že patříme na Západ a že USA jsou naši spojenci, tím se nikdo zajímavým nestane. "Chcete znát skutečnou pravdu ? Nečtěte mainstream, čtěte Vlka". Velmi jednoduchá manipulativní formule. Co na tom, že pravda je, že patříme na Západ a do NATO a že USA jsou naši spojenci. Nezajímavý mainstream. "Není nad originálnost, každý po ní touží, když jiní jdou mostem, to já půjdu louží". A tak budeme psát jak USA chtějí zničit svět a jedinou záchranou míru před americkou agresivitou je Rusko. Je to samozřejmě pitomost, ale čtivá.

M. Prokop 13.4.2015 14:16

Re: jak býti zajímavým

Tuhle máte ještě větší pitomost, než plodí Vlk:

http://www.novarepublika.cz/2015/04/nato-s-nasi-obranou-vubec-nepocita-jede.html

Z. Rychlý 13.4.2015 18:55

Re: jak býti zajímavým

No to je síla ! To jste mi neměl dělat, měl jsem o lidstvu lepší mínění, ale teď nevím, nevím.

H. Šindelová 13.4.2015 15:06

Re: jak býti zajímavým

a co je ten mainsteram? redaktůrci ČT, kteří nemají ani ponětí o tom co je demokracie ve skutečnoti? kteří leží na matracích a "střílejí" po každém, kdo nepodporuje Karla?

J. Boleslav 13.4.2015 15:43

Re: jak býti zajímavým

Co furt máte s tím Karlem? To už je mrtvá veličina. Nebo myslíte božského Káju? Ten je naopak stále populárnější a populárnější. Nedávno zase vyhrál absolutního tytýta. :-)

Z. Švrček 13.4.2015 14:07

Až nakonec

Už dlouho si vždy k mému dosavadnímu přesvědčení, že je fajn směřovat na západ a podporovat USA kladu otázku, kam vlastně jde západ a USA? Až nakonec článku si stejnou otázku zodpovídá i pan Vlk. Ano, západ a USA nastoupili cestu tam, kam až donedávna nesměřovali. USA pod vedení Obamy míří "třetí cestou" a Evropa jde tamtéž pod vedením EU. Třetí cestu jsme tady v ČR definovali a opustili po roce 1989. Byl to onen socialismus s lidskou tváří, který nám zae někteří cpali, ve skutečnosti zase jen přebarvený zločinný socialismus pod vedením exkomoušů, to heslo o tržně-sociální ekonomice, ve skutečnosti socialistické, centrálně plánované a přeregulované. USA a EU se vydaly třetí cestou, která po dostatčně dlouhé míli zatáčí doleva na cestu bez svobody, bez volného trhu, bez světla na konci tunelu. I když se blíží konec Obamy jako takového, naši presstituti již volají po jeho nástupkyni Clintonové. Doufám , že se všem těm levičákům zbytek Ameriky utrhne a zvolí si znovu starou dobrou cestu tradiční, svobodnou, kapitalismus nepohřbívající. A co my tady v EU? Budeme dále budovat tradiční socík v novém duhovém tričku?

J. Šimek 13.4.2015 17:52

Re: Až nakonec

Klidně semelete současný socík EU s naším socíkem před rokem 89. To ale může udělat je debil, protože je to nebe a dudy. Obojí nesnáším, ale do jednoho pytle to teda nepatří.

Z. Rychlý 13.4.2015 19:29

Re: Až nakonec

Zatím se USA ze všech svých poklesků dokázaly vylízat. Jsem si jist, že škodná typu Obava bude též překonána.

Zatím máme jen dvě velmoci - raději chci patřit k té ekonomicky rozumnější, silnějí a v historii stabilnější. Ta opačná je slovanská varianta arabských šejků. Děkuji nechci - revoluce za revolucí. Amerika není zdaleka ideální spojenec - ten druhý však už prokázal, co je to za parchanta. I to naše osvobození 1945 byl práskaný kalkul, díky kterému sice existujeme, ale draze za to platíme ještě teď tím marasmem. Nechal by nás báťuška Stalin klidně zahynouti, kdyby se mu to hodilo do krámu. Vladimírovič a jeho klika nejsou jiní.

Otázkou zůstává Čína se svým bezohledným  kapitalismem 19.století, díky kterému se dere do popředí. Rusko bude mít jednou problém, jak ochránit ruskou "menšinu" na Sibiři, až na Sibiř Čína ukáže prstem.

Mám z vývoje v USA taky obavy z Obavy, ale zachovám optimismus, je to velmi flexibilní země. Vývoj v Rusku je jasný - samoděržaví bude pokračovat dál coby nejvhodnější forma pro ten podivný lid, co má k Bohu vysoko a caru daleko. Kdo v Rusku může a je schopný - Rusko opustí. Pro mě je to nevhodný partner - je to takový bratr, že chci být raději sirotkem. A jelikož do nějaké sféry vlivu  patřit musíme, je volba jasná. Třetí a další možnosti je dobré si nechat na příjemné noční snění.

V. Podracký 13.4.2015 13:36

Pane Vlku, je to výborné

Konečně mi vychází, proč toho Nečase vyměnili a proč ty kabelky Nagyové tak vadí. Taky si myslím, že ta pravicová vláda chtěla konečně snížit dluh a tak prostě nevyhovovala. Zadlužení je totiž právě ta metoda jak dostat státy do závislosti. Lid potom už nic nenadělá, může si tisíckrát zvolit komunisty nebo jiné démony. Vidíme to na Řecku.

Taky si myslím, že Nečas vůbec nevyhovoval, poohlížel se po ruské firmě na dostavbu Temelína a to se nesmí, soukmenovci se zlobí.

S. Netzer 13.4.2015 13:53

Re: Pane Vlku, je to výborné

A 911 byl inside job a Američani nikdy nepřistáli na Měsíci.

J. Podešva 13.4.2015 14:09

a Ameriku objevil Vladimír Vladimírovič :-)

V. Novák 13.4.2015 14:09

Re: Pane Vlku, je to výborné

Podstatou klamu je najít velmi slabý až hloupý argument, který by mohla zastávat protistrana (ale zpravidla jej nezastává). Ten demonstrativně rozcupovat na cucky a budit při tom zdání, že se všemi argumenty protistrany se lze takto snadno vypořádat.

S. Netzer 13.4.2015 16:01

Re: Pane Vlku, je to výborné

Ano, příspěvek diskutéra Podrackého byl slabý a hloupý, máte pravdu.

J. Fridrich 13.4.2015 14:52

Re: Pane Vlku, je to výborné

Pane Netzer, léčíte se ? Na Měsíci -dle vás nepřistáli, ale vás zřejmě trfili " Amerikánci " vícekrát, dnes ale určitě. Je jasné, že vás trefili přímo do hlavy........... Zítra ráno s tím úrazem utíkejte k doktorovi.

V. Kusý 13.4.2015 21:35

Re: Pane Vlku, je to výborné

Ač paní Netzer vůůůbec nemusím, tak to dořeknu za ni, když nechce být vulgární.Příspěvek pana Podrackého nebyl slabý,byl BLBÝ !

J. Fridrich 13.4.2015 14:57

Re: Pane Vlku, je to výborné

Pane Netzer, to chce léčit.... Dneska jste VYHRÁL !!! Takovou pitomost už nemůže nikdo překonat - i když tady máme skvělé adepty. Ale nebojte se - máte zlato . Je vás takových jak jste vy u vás víc ? Pokud ano, stálo by to za výzkum. Asi k vám pošleme docenta Chocholouška s Cimickým a Höschlem. Tyto " perly " jste si zapamatoval ze základky od vaší soužky učitelky ? Na Silvestra by z těch vašich blábolů byla dobrá scénka.

J. Václavíková 13.4.2015 16:08

Re: Pane Vlku, je to výborné

Víte, co je to ironie?!

V. Novák 13.4.2015 18:19

Re: Pane Vlku, je to výborné

Ovšem vy ji nejste schopna rozeszanat od straw mana.

Nebo to aspoň předstíráte.

S. Netzer 13.4.2015 18:35

Re: Pane Vlku, je to výborné

Paní Václavíková umí.

Asi ale ne "rozeszanat".

M. Prokop 13.4.2015 14:15

Re: Pane Vlku, je to výborné

Pokud vám vychází, že Nečas posral co se dalo (nebo i nedalo), tak vám to vychází správně.

Na rozdíl od hloupých konspirací.

J. Kanioková 13.4.2015 13:18

Pro pana Pernického, k jeho koment. v 10,08

"Pane Běhal, těch 700 základen,je nějak moc. Nemohu Vám to dokázat,ale čpí to .V jiných článcích se uvádí kolem 200 základen."

Ron Paul říká, že USA mají voj. personál ve 130 zemích a 900 zahr. základnách - http://jdem.cz/brzpy5

A k článku pana Vlka - politika a žurnalistika jsou spojité nádoby, takže mě Shapirovo vyjádření moc nepřekvapilo. Těch momentů, kdy si lze říct, že před Sametem jsme byli gubernií a teď se to čím dál víc až tak moc neliší, jen je to z opačné strany - těch se objevuje dost. Absurdárium.. Že jsme suverénní stát, to si můžou namlouvat jen hodně naivní lidi, vlastně i ti, kterým se to zamlouvá..

Rozhovor s bývalým ministrem zahraničí: Otázka - Ve sdělovacích prostředcích by tedy mezi nimi taková komunikace vůbec neměla probíhat?

To si jsem naprosto jist, že se to do médií vůbec nemá dostat. Bez znalosti přesných detailů, jak události v této kauze šly, říkám, že v každém případě obecně platí, že velvyslanci Spojených států stejně jako velvyslanci Francouzské republiky nebo kterémukoli jinému nepřísluší veřejně komentovat vývoj v České republice, komentovat ho v médiích a kriticky se vyjadřovat k hlavě státu, ať je otázka jakákoli. Od toho jsou naprosto přesně popsané metody, jak si má počínat vedoucí zastupitelského úřadu. Samozřejmě velvyslanec může sdělit postoj své vlastní země hlavě státu, ale má to dělat způsobem, který zná Vídeňská úmluva. To znamená nótou nebo osobní návštěvou, při níž může hlavě státu sdělit to, co jí sděluje hlava státu, která ho vysílá.

J. Podešva 13.4.2015 13:31

co všichni máte s těmi základnami

Tak ať si rusáci postaví taky 500 základen, kdo jim brání ?

V. Huebschmann 13.4.2015 13:12

ti DVA nam tady chybeli

Predpokladala jsem,ze ti DVA jsou Klaus a Zeman

a ejhle

J. Holič 13.4.2015 12:59

To je ale blabol...

Dokud autor psal o vlivu médií na špatný obraz přístupu lidí v ČR,působil text celkem solidně. Opíral se o fakta,obsahoval relativně logickou argumentaci,byt dost podbarvenou. Ale pak se to zvrtlo - hodnocení Obamy (i když ho také povazuji za špatného prezidenta),je dost tvrde a ještě rozhodně neplatí "je obecne povazovan". Podpora protikorupcnich aktivit je v ČR důležitá. Vázat na Rekonstrukci státu všechna chybná politická rozhodnutí pod hlavičkou boje proti korupci,je demagogie. Pokud ta organizace prosazuje něco špatně,ať je autor konkrétní. Co je nedemokratickeho na tom,že nějaká nevládní organizace žádá politiky o závazek k návrhu zákonů na omezení korupce? Co na tom bylo nelegální? Neprosazovaly omezení korupce všechny strany,co jsou v ps? Co je nedemokratickeho na konfrontaci politiků s jejich sliby? Copak je špatného na zveřejnění toho,jak poslanec hlasoval a přidání jeho komentáře? Dále je to samé "proslýchá se" a "vrabci si stebetaji". Nic konkrétního,jen nepodložená kritika. Nakonec to,že dává naprosto absurdní význam dovetku "uvidíme,co bude",je ubohé.