3.7.2024 | Svátek má Radomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Grundmann 27.6.2024 12:00

Boj proti špinavým penězům je velmi špatně nastaven. Instituce mají povinnost provádět kontrolu klientů, ale zákon nestanovuje, jak má tato kontrola být prováděna. Státní orgány dokonce neposkytují ani žádné metodické pokyny, jak by kontrola klientů měla probíhat. Na druhou stranu však státní orgány provádějí běžně kontrolu těchto kontrolních mechanismů a udělují za jejich nedostatečnost vysoké pokuty. Banky tedy musí dodržovat pravidla, která jim nikdo nesdělí, a musí se trefovat do představ kontrolních orgánů, které jsou tajné. Zcela logicky takový přístup vede k totální svévoli. Státní orgány trestají finanční instituce za nedodržování pravidel, která zná pouze kontrolující státní úředník, a finanční instituce přenášejí tuto svévoli na své klienty.

Za komunismu více méně všichni věděli, co po nich KSČ chce. A buď tato pravidla lidé dodržovali nebo nedodržovali. Všichni byli proškoleni, jak se má správný občan chovat. Dnes závazná pravidla vrchnosti nezná nikdo. Nikdo neví, zda ho vrchnost potrestá či nepotrestá. Ale chtěl bych se zastat našich státních úředníků. Tento nešvar nám byl vnucen oslavovaným Západem a sama ČNB v jednom dokumentu napsala, že se Česká republika musí těmto pravidlům podřídit, aby se jako celek Česká republika vyhnula nepřátelskému chování a sankcím ze strany našich západních spojenců.

Tato svévolná šikana, kterou Západ úspěšně provádí na celém světě, vedla ke vzniku organizace BRICS. Nezápadní země se snaží vytvořit nový platební systém, kde by západní banky nemohly beztrestně celý svět šikanovat. Dosáhnout toho chtějí tak, že jednoduše budou provádět platby ve svých vlastních měnách přes své vlastní banky a zcela se vyhnou službám západních bank. Bude to trvat nějakou dobu, ale svět nemá jinou cestu, než se západních bank zbavit. Podobně jako Rusové kdysi založili banku Revolut.

R. Máslo 27.6.2024 11:45

Tak jako, když člověk pracuje, tak mu zamněstnavetel posílá peníze na účet, když podniká tak mu zákazníci taky platí na účet...

P. Dvořák 27.6.2024 11:43

Slyšel jsem , že ještě někde nějaké pobočky jsou.

M. Grundmann 27.6.2024 11:27

To je na oslavovaném Západě běžná praxe už velmi dlouho. Pro Rusy žijící ve Velké Británii bylo dokonce jednodušší si zřídit vlastní banku než si otevřít účet v nějaké britské bance. V bance si majitelé banky dělají, co chtějí, kdežto při žádosti o zřízení nové banky se musí státní úředníci řídit zákony a nemají právo na svévoli soukromého vlastníka. Tak vznikla například současná banka Revolut, kterou založili Rusové, kteří měli dost šikany ze strany soukromých britských bank.

Češi nadále oslavují soukromé vlastnictví a právo majitele si dělat, co chce. Ale soukromý majitel je daleko horší než stát. Soukromý majitel může zcela svévolně šikanovat své klienty a také to zcela běžně dělá. Soukromý majitel je v zásadě mnohem horší než státní instituce, kde je možné se spravedlnosti dovolat mnohem snadněji. Se soukromým majitelem je vše daleko obtížnější a v podstatě beznadějné.

Tento problém svévole soukromých osob by mohl být vyřešen dostatečnou konkurencí. Ale v oblasti bankovnictví je bank příliš málo na to, aby si jejich majitelé nemohli dělat skutečně, co se jim zachce. Právo jednoho dělat si, co chce, je útlakem pro jeho okolí. Soukromý monopol je mnohem horší než monopol státní, je to návrat do feudalismu. Mimochodem, komunisté v roce 1948 nevyhráli zcela náhodou. Součástí kapitalismu je také šikana běžného občana ze strany bohatých lidí, ale na to Češi po 40 letech komunismu již zapomněli.

V. Bartoš 27.6.2024 11:24

No, u nás jsme jiní kabrňáci. My zrušíme z pochybných politických důvodů rovnou celou banku (Sberbank) a je vystaráno.

Kam se na nás hrabou s nějakým debankingem.

R. Langer 27.6.2024 11:17

Ano, stejně jako když Žida nepustí do obchodu, co, nebo homosexuálům neupečou dort, co? Když se bude měřit všem stejně, tak mi po tom houno bude, ale dokud tomu tak není, budu se na to ptát. :-P

R. Konečný 27.6.2024 10:55

Převody do Pákistánu nejsou nelegální. Co se toho musulmanství týče, tak až se vám to bude hodit, tak vám budou z musulmanského análu trčet je šlapky.

R. Konečný 27.6.2024 10:53

Jenže ona ji provádí díky nařízením EU.

P. Kubáč 27.6.2024 10:20

V Česku platí pravidlo, že o kom není známo u které pojišťovny je zdravotně pojištěn - je ze zákona pojištěn u VZP.

ERGO - by mělo platit pravidlo, že pokud komerční banka nechce člověku založit účet -měla by takovou povinnost ze zákona mít státní banka - v rámci povinné péče o měnu příslušného státu.

Tím spíše, pokud se uvažuje o zrušení hotovosti.

F. De Winter 27.6.2024 10:19

To zase tak úplně né. Na hospodu si taky nemůžete dát ceduli Mohamedány neobsluhujeme.

J. Hotzký 27.6.2024 9:56

Všechny banky v Čechách mi odmítaly půjčit cokoliv, ač jsem nabízel krytí mnohonásobným nemovitým majetkem. Nevysvětlili mi nikdy proč. Tak jsem s podnikáním skončil. Po pár letech mi ředitel německé banky sdělil, že je to proto, že před ca 30 lety jsem byl ve firmě, která sice nikomu nic nedluží, ale také nic nekoná. Tehdy mi právník řekl, že se o tu firmu nemusím starat, neb stát ji má pro nečinnost zrušit ze zákona. Takto byly banky zhovadile příčinou konce mého podnikání. Takto stát vinou bank přichází o příjmy.

M. Šejna 27.6.2024 9:31

To jste zas něco nepochopil.

M. Šejna 27.6.2024 9:30

Předpokládám, že ty peníze do čínské banky byste posílal z České pošty.

M. Šejna 27.6.2024 9:29

Pokud ty banky projevují progresivismus proti odmítačům potratů, pak jsem progresivista i já.

A je zajímavé, ten odmítač potratů měl platební transakce do musulmanského Pákistánu

M. Šejna 27.6.2024 9:25

A vám by mělo zas být houno po tom, jakou obchodní politiku provádí soukromá zahraniční banka . :-P

J. Pokoutný 27.6.2024 8:59

V pondělí jsem si byl snížit u nejmenované bankovní instituce příspěvky na penzijko. Jedna z prvních vět při identifikaci byla "a jste politicky angažovaný"? Co je, hlezno, komu do toho?

L. Harvánek 27.6.2024 8:47

R^

E. Tkadlec 27.6.2024 8:38

Problém by nebyl, kdyby každá banka jednala podle svých specifických preferencí. Ve svobodné společnosti by tomu tak bylo. Tady jde ale o systémový a organizovaný tlak všech bank jedním směrem sloužící jedné progresivistické ideologii. A to je varovné a zaslouží si pozornost.

M. Kocián 27.6.2024 8:26

Souhlasím, banka může - a v některých případech by dokonce měla - klienta odmítnout a já si mohu vybrat banku. Žádný problém tady nevidím. Mohl by nastat, kdyby byla zrušena hotovost a banky se na některých opatření buď ze zákona nebo domluvou mezi sebou shodly, ale to se zatím neděje.

R. Langer 27.6.2024 8:23

Ono jde hlavně o to, že BANCE by po tom mělo být HOUNO! ;-€

J. Vágner 27.6.2024 8:00

Jasně lze nad tím zaplakat ve stylu, demokracie už byla. Nicméně to, že opravdu velké kupy peněz vypadávají z role a začínají muset okatě sdělovat, moc je milánci naše, je dlouhodobě užitečné.

P. Dvořák 27.6.2024 7:59

V Číně také zrušili poštu? :-)

M. Šejna 27.6.2024 7:56

Docela by mě zajímalo co je konzervativního na boji proti potratům. Podle mě je to náboženský extremismus a nikoli konzervatismus

M. Šejna 27.6.2024 7:52

Je to jednoduché. Jen nevím, jak byste tam chtěl posílat peníze v hotovosti. Bezhotovostní platby ano, hotovostní nikoli

M. Šejna 27.6.2024 7:45

Banky jsou soukromé instituce a mohou si vybírat klienty. Takže já v tom nic problematického nevidím.

Když může restauratér a hotelier odmítnout hosta, může to učinit i banka. U nás z toho hoteliéra udělali dokonce hrdinu, když odmítl ruské hosty.

Co to je , prosím, nezisková pro-life?

F. Navrátil 27.6.2024 7:34

Ideologizace (nebo idiotizace) postupuje v oblasti výroby, energetiky, obchodu, kultury či sportu, takže bankovnictví není žádná výjimka. Západní společnost je blíže středověku nebo současnému islámu více, než si připouštíme. Zatím chybí autodafé nebo veřejné kamenování.

R. Langer 27.6.2024 7:20

Komerční banka a Česká spořitelna platí v ČR k tomu nejhoršímu v bankovním sektoru. Přesto májí stále dostatek klientů, většinou právě ještě z dávných dob.

J. Basler 27.6.2024 4:48

I kdxž KB tvrdí, že kvůli její "zelené" orientaci od ní nikdo neodešel, tak já jsem to udělal!! Když moje osobní bankéřka řekla, že banka chce více podporovat "zelené" projekty, zděsil jsem se. Banky tu nejsou od toho, aby zkoumaly tohle. Mají, dle mého, na starosti zvyšování zisku svých akcionářů pomocí manipulace s penězi svých klientů. Nic víc, nic míň. Měl jsem u ní účet poměrně dlouho, dokonce jsem u ní dohromady asi 9 let pracoval... Když poslední osobní bankéř ani nevstal od stolu, když jsem ho přišel navštívit, vzalo to rychlý konec. A taky účet zadarmo už prý nebude, budou poplatky. A že jsem tam měl slušné peníze...

R. Máslo 27.6.2024 1:20

Jak je to vlastně se založením účtu někde v Čínské či Japonské bance, na Seychelách atd...? To by snad neměl být problém.