29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

DÁLNICE: Další odklad

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vorlický 23.5.2024 7:59

Za nejpozoruhodnější nejen zde na NP považuji, jak furt někdo kňourá, příklad Daniela Kovářová, Ondřej Neff, Jan Ferenc, a teď Petr Kolman a celá řada dalších, jak ve státě věci nejdou; dálnice a billboardy jen jeden příklad. Pak třeba důchody, zdravotnictví (to tedy nefunguje dobře asi nikde), stavby obecně, atd, atd. Jak furt nikdo ničemu nerozumí. Přitom nikoho nenapadne se zeptat proč to tak je, a musí to tak být?

Každý smí do všeho kecat a přitom nikdo nenese za nic žádnou odpovědnost. Je normální, že (zcela zřejmě) nikdo v ČR nemá autoritu tu či onu věc s konečnou platností rozhodnout?

Je normální, aby předseda ÚS pan Josef Baxa v klidu jen jemu vlastním prohlásil, parafrázuji: naše nálezy jsou sice závazné, ale nikoho nelze donutit, aby se jimi řídil?

Je normální, aby ŘSD dalo firmě BUDIMEX zakázku k dostavbě D11 do Polska, aby pak ŘSD společně (nějak) s českými úřady zakázku zrušilo a samo začalo zkoumat sebe sama, zda zakázku dalo (předtím) dobře?

Nedávno jsem zase přečetl jednu z knih F. Kafky. Musil jsem se nutit ji dočíst, tak špatně se mi dělalo z vědomí, jak stejné to furt tady je.

Je normální (aspoň trochu?), aby se o tomto všem 30 let psalo a debatovalo (debatuje se tady taky furt - pan Jurečka hrozně rád debatuje a ne jen se sebou) a situace se spíš horšila?

V. Mokrý 23.5.2024 7:12

A toto vše začalo tím, že hned po " sametu ", nebyl přijat zákon o liniových dopravních stavbách po vzoru Německa - Poláci ho přijali a proto staví dálnice.

A navíc, novodobí svazáci nepokračovali v tom, co bylo připraveno a plánováno !

V. Mokrý 23.5.2024 7:08

R^

T. Kohout 23.5.2024 3:30

Když jsme si "vybudovali" takovýto systém, jsme odsouzeni k trvalé degeneraci. Úpadku.