29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
i. Hromadka 4.5.2011 17:56

Komuniské - Lenin pořád mezi námi

vážení čtenáři.

V neděli prvého máje v malé obci Horušany. Po hlavní silnici (jedinné v obci) jede skupinka malotraktorů a první velký transparent - Marx, Engels Lenin a Stalin. Myslel jsem že je to fata morgána. Omyl. Za chvíli spustil místní rozhlas: Kupředu levá plus další písně otroků a vrchol byl když zazněla Kaťuša v originále....

nemám slov, ale není tohle trestné ??  Anebo si představujeme demokracii jak nás to učil velký soudruh Gottwald: zakroutíme těm buržoazním politikům krky.

takže opravdu levá kupředu soudruzi, hlavně ne zpátky ni krok

R. Tesařík 4.5.2011 21:43

Re: Komuniské - Lenin pořád mezi námi

neměla to být recese?

J. Kos 4.5.2011 16:24

Výstižné.

P. Vaníček 4.5.2011 13:08

Kadle,

že Vy to máte v té kebuli pomotané?!?

M. Prokop 4.5.2011 13:06

ČSSD (ta dnešní)

váhá nad koalicí  nebo podporou komunistů jen před volbami. Viz Paroubek, viz Sobotka ......

Programově ani lidsky se strany dnes už takřka neliší, možná jen věkem členů.

J. Kanioková 4.5.2011 12:11

Jaký sen by si Klaus splníl?

A že by nutil do velké koalice po zkušenosti, že k ní mají lidi odpor? A že by chtěl "vládnout" s TOPkou, když je to částečně PL ? To už je fakt velká fantasmagorie

M. Prokop 4.5.2011 13:07

Re: Jaký sen by si Klaus splníl?

Na Hvížďalu není žádná fantasmagorie dost velká, týká-li se Klause.

S. Trkola 5.5.2011 9:46

karel-smichov

Již Opo.Sml,byla začátkem velké koalice.

Do TOPky aby se pomstil ODS !!

P. Rajman 4.5.2011 11:03

Damoklův meč nad ODS

Politická scéna se stala opouzdřenou tím, že ODS po prohraných volbách do PČR i Prahy stanula jak v čele státu tak hlavního města. Navíc počet hlasů, který díky jeím protřelým praktikám prpadl je na hranici  ( podle US ), defakto za hranicí únosnosti. ODS ( stejně jako jakákoliv jiná strana ) tak nemusí být marginalizována pouze nedostatkem voličů, ale také vnitřní tenzí, která se bude s odchodem V. Klause do důchodu stupňovat. Za paralizací české politické scény nejsou voliči, ale nejistota co udělá současná hlava státu, až jí vyprší mandát.   

J. Jílek 4.5.2011 9:55

Klaus v TOP09?

ts ts ts

Z. Bureš 4.5.2011 8:54

Pane Hvížďalo . . . . .

. . . . . Vám totiž uniká jeden velmi zásadní fakt : V ČR není žádná sociálně-demokratická strana !!!!!

Je tu pouze strana pravých bolševiků - stalinistů, kteří se za svoji KSČ nestydí . . . . . a pak tu máme stranu umírněných bolševiků, kteří chtějí v této zemi také socialismus - ale s lidskou tváří !!!!

Žádná soc.demokracie tzv. "západního střihu" zde není !!! Tak prosím z tohoto faktu vycházejte !!!

R. Langer 4.5.2011 11:33

Re: Pane Hvížďalo . . . . .

No, nejvíc se k sociálním demokratům dříve blížila ODS, ovšem dnes je z ní beznadějná směska všehoschopných (rád bych napsal neschopných, ale nebyla by to pravda) socialistů.

J. Štrobl 4.5.2011 13:34

Re: Pane Hvížďalo . . . . .

Oba dva máte bohužel pravdu.

P. Fiala 4.5.2011 8:07

Šance pro menší politické strany = občany

Na příkladu strany Věci Veřejné je evidentní, že lze věci veřejné napravovat, i když ostatní větší politické strany spolu s médií dělají vše, aby ji zlikvidovali. Díky VV se prosazují zákony k nápravě i se omezují úniky Kč ze státního rozpočtu.

Jakou zaujmout strategii v nastávajících volbách? Doporučuji, na základě výsledků minulých voleb (ne z účelových průzkumů veřejného mínění) utvářet koalice malých stran s podobnými programy (většinou jsou si velmi podobné), aby bylo dosaženo přes 5%. Volební kampaně nemusí být za mnoho Kč, je zde komunikační síť Internet s přístupem mladých lidí, ale i důchodců! Zde je potenciál nových voličů, kterým je příklad politické strany Vecí Veřejné. Ne to co se zjevuje v médiích, ale to jaké zákony jsou přijímány k nápravě věcí veřejných. Tuším, že i bývalý president pan Havel se mnohokrát zmiňoval o "občanské společnosti". Škála menších politických stran se bude asi přít o personálie, ale důležité budou vládní programy, zapsané písemně, což prosadila strana Věci Veřejné, aby zde byla záruka - odpovědnost vůči voličům, že program bude prosazen.

Z. Bureš 4.5.2011 8:14

Re: Šance pro menší politické strany = občany

Člověče, Vy jste se dnes . . . po ránu . . . asi tak kolem 8:07 hod . . . . . . praštil ukrutně do hlavy ???

To může být otřes mozku . . . s tím si nezahrávejte . . . a běžte k lékaři - mohlo by to na Vás zanechat trvalé následky !!!!!

J. Kanioková 4.5.2011 12:14

:))))))))))))))

O. Kadlec 4.5.2011 1:03

Logický krok

od ČSSD - napodobit Klausovu taktiku: před volbami se vymezovat především proti komunistům, ukázat středovým voličům, že nejsou pro ně ohrožením, posbírat nejvíc hlasů, a po volbách sestavit vládu s komunisty. (Šlo by to i jen s jejich podporou, ale komunistům by to už asi nestačilo).

Sice by to sociální demokracii nadlouho poškodilo u ostatních voleb, ale měli by to hlavní. Moc v rukou.

Velká koalice je dnes nemyslitelná hlavně proto, že ti lidé, co by ji sestavovali, se nenávidí tak dalece osobně, že by si jen vzájemně podráželi nohy. Žádný rozumný politik se přece nestane bezmocným premiérem. Ledaže by našli ochotného úředníka co by ten cirkus dirigoval - "fifty-fifty, ani váš, ani náš".