3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

CÍRK. RESTITUCE: Prezidentova aktivita. Nebo aktivismus?

Chci být prezidentem aktivním, nikoli aktivistickým. Tak nějak to řekl Václav Klaus na začátku své hradní kariéry. Zapomněl však dodat: Odříkaného chleba největší krajíc.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pruner 8.9.2012 15:15

zdá se mi to složitější

Nepochybuji pane Stejskale, že to myslíte dobře, ale mně se zdá causa poněkud složitější, s řadou dalších aspektů :

> V roce1947 byla přijata revize první pozemkové reformy, ale konkrétní majetky se církvi většinou fyzicky ukradly až po únoru 1948

> Kartu s Benešovými dekrety hraje pan prezident důsledně, víme o co mu jde a nevynechá jedinou možnost toto opět zdůraznit. Je to pro něho i propagační clona, aby si to nerozházel ani s jednou stranou sporu - například parlament rozhodl a dali mi záruky, tak já podepisuji.

> Osobní záruky mohou být někdy i právně vymahatelné. Jinak řečeno, čistě teoreticky, pokud většina poslanců odhlasuje něco, čím státu vznikne škoda, tak je se skoro 100%jistotou nikdo za to poslance stíhat nemůže. Pokud tři předsedové svých stran dají žadané záruky, tak si už právní odpovědnost dovedu představit. Ve středověku panovník (kterým Klaus jistě není) aby měl 100% jistotu, tak od šlechtice požadoval záruku do hrdel a statků - to jistě nebyla legrace.... Je prostě rozdíl mezi osobní a kolektivní odpovědností.

S. Trkola 8.9.2012 11:16

Názor

Můj názor : Cokoliv p.Klaus dělal a bude dělat tak jen pro svůj prospěch!! Nelze zde vše vypsat,bylo by toho tolik že by jsme se divili!! Je velmistr v zákulisí  !!

M. Bílý 8.9.2012 14:17

Pokud, pane Trkolo (11:16) říkáte, že " Cokoliv p.Klaus dělal a bude dělat tak jen pro svůj prospěch!!" musím Vám oponovat. Třeba kuponovou privatizaci udělal i ve prospěch můj i členů mé rodiny.

Já (coby důchodce) z ní získávám pravidelně víc, než  kolik (kdysi dávno) slibovala ČSSD  (neuskutečněným) třínáctým důchodem. Pokud vy jste v kuponovce neuspěl, není to vina Václava Klause, ale jen a jen Vaše. A jestli si myslíte, že nějakým výrazným prospěchem pro V.K. je (krátkodobé) bydlení na Pražském hradě, tak to já jsem na tom líp. Bydlím (od roku 1970 do 1994 za 280 Kčs nájemného měsíčně ) ve 4 + 1 první kategorie 3 km od Václavského náměstí (v Praze) a od roku 1994 tamtéž za necelé čtyři tisíce měsíčně ve Společenství vlastníků jednotek. Já jsem jako Václav Klaus nikdy nemusel bydlet v paneláku. Budete asi muset svou nenávist přesměrovat od pana Klause na mne, protože já si myslím, že jsem na tom líp, než V.K. i z mnoha dalších důvodů. Ale panu Václavu Klausovi přeci jen něco závidím: že nejsem tak chytrý a nevím toho tolik, jako on!!!

V. Petrová 8.9.2012 9:20

KLAUS JE ZÁSADNĚ PROTI RESTITUCÍM,

BYL PROTI NÍM I V ROCE 1991, PŘI ZÁKONĚ O PŮDĚ.  CHTĚL VŠE PRODÁVAT V RÁMCI KUPONOVÉ PRIVATIZACE  a když zjistil, že znárodnění není konfiskace a že se za to, co bylo odňato v rámci pozemkové reformy, musí majiteli zaplatit, byl zděšen. Tak raději odsouhlasil zákon o půdě. Jen si vymínil, spolu se Zemanem, že se nesmějí vracet podíly sedláků družstevních pivovarech, cukrovarech, mlékárnách, lihovarech apod. A NA MAJETEK CÍRKVÍ MUSÍ BÝT ZVLÁŠTNÍ ZÁKON. pŮVODNĚ  SE TOTIŽ MĚL ZÁKON O PŮDĚ TÝKAT I CÍRKVÍ. Takže teď mají zpracovatelský průmysl v rukou zahraniční firmy a Babiš a naši sedláci pískají kudlu. Proto se seje řepka, kukuřice a šťovík a ničí se půda, krajina, země. Klausovi a Zemanovi je to fuk, oni už to nějak dožijí a plánují další spoluvládu: Zeman coby prezident a Klaus jako šéf ( nebo skorošéf) nejsilnější pravicové politické strany. TAKŽE - POKUD ZVOLÍTE ZEMANA ZA PREZIDENTA, KORUPČNÍ OPOSMLOUVA OŽÍVÁ....

S. Trkola 8.9.2012 11:19

Re: KLAUS JE ZÁSADNĚ PROTI RESTITUCÍM,

Pravdiví článek !! Souhlasím 100%  !!

J. Stejskal 8.9.2012 19:40

Re: KLAUS JE ZÁSADNĚ PROTI RESTITUCÍM,

To "i" je schválně, Drkolo?

J. Kanioková 8.9.2012 16:56

Podle sebe soudím tebe....?

Německo - "domácí investoři, skvělý zákoník i justice, výborní odborníci a privatizace je stála mnohem víc, než nás a korupce a čeho všeho - habaděj..

Dokument "Zlatá horečka" - http://jdem.cz/v3hr8

Proč jste mu nešla radit, když tak všemu rozumíte a víte líp?

B. Rybák 10.9.2012 13:18

Re: KLAUS JE ZÁSADNĚ PROTI RESTITUCÍM,

Rozdíl mezi tím, jestli krádež nazveme znárodněním nebo konfiskací je věcně zcela nepodstatný. Podstatné je, že vlastnické nároky na půdu ukradenou komunisty nebyly zpochybněny. Půda byla buď vracena (eventuálně náhradními pozemky), nebo proplácena. Asi by bylo dobré, kdyby jste si ten zákon přečetla.

http://www.pfcr.cz/pfcr/page.aspx?OdkazyAlias=sb229_1991

Jeho sabotáž prováděná o levici se opírající "družstevní lobby" dovršil ministr zemědělství J. Fencl (ČSSD). Příčinu toho, proč naši sedláci "pískají" kudlu hledejte v "Bruselu".

P. Pavlovský 8.9.2012 6:48

Co byste chtěli,

co byste jiného očekávali od bytostného populisty?

J. Kanioková 8.9.2012 16:57

Bolí paranoia ?

P. Baum 8.9.2012 3:07

ani aktivita ani aktivismus

jde o pletichářství. Překvapující je, že je to natolik zjevné - pan president býval rafinovanější...