4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

CHUCPE: Skálova drzost, komunisté za názory i popravovali

Komunisté odcházejí do zapomnění, v minulých volbách do Poslanecké sněmovny skončili s 3,6% hlasů a tudíž se do dolní parlamentní komory nedostali. Žádná škoda, slušní lidé je nelitují. Ovšem zpupnost některých jejich představitelů nezná mezí. Jedním z nich je i bývalý místopředseda KSČM, kandidát rudé partaje na prezidenta a stalinista Josef Skála.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Filip 19.5.2022 15:16

Ale přibývají, jen si už neříkají komunisté, ale Piráti, TOPO9. Zelení, STAN.

E. Tkadlec 19.5.2022 11:56

Můj dojem z článku a jeho dikce je, že ho napsal úplně stejný soudruh, jako je ten zmiňovaný. Stejná arogance, stejná nenávist a k tomu všemu minimum racionality a věcnosti.

M. Krutý 19.5.2022 12:29

no na nesnášení komoušů nic iracionálního není.

T. Novy 19.5.2022 13:53

Hrubý pytel ....

P. Dvořák 19.5.2022 14:52

Já Vám rozumím. Škublo to kšandou, takhle osočit milovaného soudruha! Obávám se, že článek byl napsán velmi politicky korektně a bez nějakých emocí. Vyjmenovat všechny zločiny komunismu by přesahovalo možnosti redakčního serveru. A to nechávám stranou ekonomické aspekty, "díky" vládě komunistů se z jedné z nejprůmyslověji vyspělých zemí (ČSR za 1. republiky) stala do r. 1989 banánová rozvojová republika.

A že tu ještě existují lidé, jako Skála, Konečná, Ondráček a pod., je jen smutným důkazem toho, že tu blbost ještě stále vítězí.

M. Vaněk 19.5.2022 16:04

U vás zvítězila na celé čáře: v roce 89 ́měla ČSSR saldo cca 1,5 bilionu, v roce 2018 jsme už měli cca 4,5 bilionu dluhů, tzn., že za skoro třicet let vlády sametové Chátry 77 a jejich zlodějských pohunků v čele s lhářem havlem a jeho zlodějskou grupou Lži a Nenávisti tito doslova proj*bali skoro 6 BILIONŮ! Žijeme v rozkradené, zdevaastované, zotročené a zadlužené zemi, nic nám tu už nepatří (dokonce ani ŘÍP), polovina občanů si musí kupovat svou vodu od zahraničních veksláků, a současní Spolupachatelé a vlastizrádci u vesla tomu nasadí korunu. To, co vybudovali naši předci, tito nýmandi během třiceti let zdevastovali. A jen pro úplnost: kolik měst za doby vlády této chátry po roce 89 bylo postaveno? Kolik přehrad, škol a školek, kolik knihoven a kulturáků, kolik km cest a dálnic, kolik továren, obchodů, ze kterých jsou zisky do státní pokladny a nikoliv do kapes v zahraničí (každý rok odchází cca 350 mld.), nemocnic, poliklinik, elektráren atd...? A to ti vámi proklínaní komunisté začínali po válce:-/a nikoliv s naditou kapsou. Stačíte vnímat?

P. Zahrádka 19.5.2022 18:53

Proboha, kapsa byla hodně naditá, nejdříve zabavený majetek odsunutých, potom znárodnění, potom v 53 měnová reforma, což byl první krach, a nakonec raději předání moci, protože kapsa se z nadité stala prázdnou, mnoho těch Vámi vychalovaných firem mělo pořád půdodní strojní zařízení, aatd atd

M. Vaněk 19.5.2022 23:46

Jen žádná důvěrná oslovení, jsem tu inkognito... ;-)

V. Kuhaj 19.5.2022 11:56

Hm, doufám, že kdo se vyjádří obdobně, tedy že u nás by se za názor trestat nemělo, nebude stavěn po bok komunisty Skály.

V. Povolný 19.5.2022 11:31

Zabývat se tím, co říká nějaký komunista, nemá smysl. Komunisti se snad už odkopali dostatečně. Je s podivem, že tak dlouho zůstali parlamentní stranou a že se také dlouho těšili přízni veřejnoprávní ČT. Pročpak asi?

Spíš by stálo zato zabývat totalitními rysy současného systému. Jenže toho se zase nedočkáme. Ne oficiálně. A že jich už je. Jen se o tom nesmí veřejně mluvit, jinak hrozí sankce. Takže jen doma, jako dřív. Copak to připomíná? Jsem už starší a tohle je velmi nepříjemné Déjà vu.

J. Ptáček 19.5.2022 11:22

Kdyby soudruh Skála, funkcionář zločinné partaje, koukal na oprátku určenou jemu, názor by nepochybně radikálně změnil. Současná demokracie, při všech výhradách, mu umožňuje tu plácat nesmysly, tam přímo lhát. Tak proč by to nedělal? Možná ani nic jiného pořádně neumí. O ničem jsem neslyšel.

P. Dvořák 19.5.2022 14:55

Přitom náš právní řád považuje za trestné šíření a propagaci podobných nelidských ideologií, jako je nacismus a komunismus. Tady náš demokratický systém selhal.

M. Vaněk 19.5.2022 16:48

Lžete - dokonce i ukrajinský premiér fiala adoruje v televizi nacisty z Azova... Tak kde máte ten "právní řád", pane Dvořáku...?

K. Křivan 19.5.2022 10:52

On ten Skála ještě žije ? A proč ?

J. Farda 19.5.2022 11:48

Aby se pane Kolego dočkal Rusy slibované denacifikace, a aby mohl osvoboditelům, jak se sám nedávno pochlubil, že v srpnu 1968 jim nosil vodu, přispíval do okupační tiskoviny "Zprávy" a Drážďanské vysílačky Fltava, a vůbec jim byl nápomocen ve všem potřebném ... plus těm dnešním předat, pokud je ještě nemají, informace o kontrevolucionářích. Po fašistických Polácích jsme na řadě my - tedy Vy určitě ne - ale zato Vy sakra dobře víte, že já mezi ně patřím ... :-)

https://www.youtube.com/watch?v=5bzxbqSEeb4 https://www.youtube.com/watch?v=YeODPmBb3XY https://www.youtube.com/watch?v=wmOIyU97WiI

J. Rybník 19.5.2022 9:41

Autore, vaše rodina byla perzekvována, leč vy jste za komárů vystudoval vejšku. No, já si ten útisk představuji jinak. Pokud je však zadupávána svoboda projevu, je to stejně k poblití, dělá li to komanč nebo pravičák. Vám se ve zlaté kleci líbí a velebíte si ji. Ba hůř, cpete tam i druhé, a kdo se projeví jinak, je kriminalizován. Domnívám se, že by vám váš tatík dal po čuni.

L. Netolická 19.5.2022 11:11

Pane Rybníku, možná autor článku mohl nastoupit na studia v r. 1968, kdy byl komunistický útisk na chvíli uvolněn, právě jako jsem nastoupila ke studiím i já, i můj manžel. A aby někdo schvaloval napadnutí druhého státu, ničil a bořil a zabíjel, tak to snad i vy pochopíte, že i svoboda slova má své meze. Možná a s největší pravděpodobností vy válku na Ukrajině schvalujete. Žádný svobodomyslný člověk by toto nemohl schvalovat. To je stejné, jako byste schvaloval i u nás každé násilí, vraždy atd. Kdo vás takto vychoval?8-o

J. Rybník 19.5.2022 11:47

Žasnu nad vaší stupiditou. Autor článku je ročník narození 1965. Tím padá vaše teorie o jeho studiu VŠ v roce 1968. V životopise uvádí, že vystudoval ČVUT, pak od roku 1990 podniká. Tedy studoval za komunistů. Musíte být velice blbá, když svou neznalostí faktů okřikujete diskutujícího. Vaši tupost navíc zdůrazňujete, že podporuji válku na Ukrajině, ačkoli jsem ve svém komentu o tomto konfliktu nenapsal zbla. Cenzura je ve svobodném světě nepřípustná, a to je dogma. Za touto čarou je třeba Trestní zákoník. Konflikt na Ukrajině je lumpárna, ale bude li se o něm lhát, mlžit, tajit a znemožňovat ověření zprávy, nijak to k jeho ukončení nepovede. Pokud se zase vydáte cestou osobního osočování, tak si uštřete čas.

P. Dvořák 19.5.2022 14:58

Kdyby tu byla cenzura, tak tu Vaše příspěvky nebudou. Rv

V. Kuhaj 19.5.2022 12:01

Autor tohoto článku, paní Netolická, především nechutným způsobem manipuluje. V podstatě každý, kdo projeví názor, že by se u nás za názor trestat nemělo, bude náhle "za jedno" s ultrakomančem. Zrovna včera jsem někde narazil na výstižnou glosu - kdyby cokoli z toho pokoušel prosazovat Babiš, byla by Letná plná! Jak to, že dneska je to každému jedno?! Že by na tom ovlivňování veřejnosti pomocí masmédií něco bylo? Už asi jo!

M. Vaněk 19.5.2022 17:07

Kde jste bylas, když fašisté vraždili na východě Ukrajiny ukrajinské Rusy? Jak můžete podporovat fasištický režim na Ukrajině v čele se zelenskym, který se k fašismu aktivně hlásí? Kdo vás vychoval?

Z. Lapil 19.5.2022 15:17

Aha. Takže absolvent vysoké školy musí strpět, že mu neprávem zavřou rodiče.

Divné představy máte...

J. Anděl 19.5.2022 9:39

S článkem souhlas. K diskuzi: když někdo zcela v pohodě veřejně ne internetu napíše, že je u nás cenzura jak za socialismu, a nemá kvůli tomu oplétačky se zákonem, znehodnocuje tím věrohodnost oprávněné kritiky dnešních útoků na svobodu obecně ze strany různých ideologů. Progresivních i konzervativních.

R. Langer 19.5.2022 9:44

Nemá oplétačky se zákonem, protože ho hned zcenzurují, zabanují a odstraní z diskusí, takže o tom nikdo neví. Když ale přidá na intenzitě, tak se najednou začnou dít věci... ;-)

J. Rybník 19.5.2022 9:49

Udělá li to osoba na tvitru či bůku pod svou identitou, začnou se dít věci. Tu a tam takové zprávy problesknou.

J. Anděl 19.5.2022 11:29

Aha. Tak to asi za chvíli zmizíte z diskuze. Možná jste už zmizel, akorát můj prohlížeč si toho ještě nevšiml.

;-(

P. Dvořák 19.5.2022 15:01

A oni Vás nezabanovali? A neodstranili z diskuse? NO TOHLE! ;-D;-D;-D

F. Navrátil 19.5.2022 17:48

Novinky mi trvale zrušily účet, i když zásadně nepoužívám vulgární výrazy, neschvaluji projevy nenávisti a nepodporuji útok Ruska na Ukrajinu. Ale stačí, že uvádím fakta a události, které nenajdete v jejich České televizi a která se příčí vládním politrukům.

J. Anděl 19.5.2022 18:34

Ano, pane Navrátile, takové věci se dějí a podle mě to není dobře.

Ovšem srovnáním se socialismem, kdy jste nic takového veřejně uvést prostě nemohl (v různých fázích s různými důsledky) - a prosím pochopte, že internet je veřejně, to není klábosení v hospodě u piva - je zavádějící.

Jasně, někde u ohníčku v lese jste si mohl říkat co jste chtěl, možná i proto byl u nás tramping tak oblíbený. Někde, mezi svými. A internet nebyl - i proto se to těžko srovnává.

Ale veřejně se tehdy k nekompatibilnímu názoru přihlásit? No, nevím. Jestli vám to připadá jako validní srovnání, mně ne.

Dnešek má dva základní nešvary:

1. nepochopení rozdílu mezi hospodou a sociální sítí

2. je celý balík: automatické cenzorování, funkce nahlašování a kapacity neschopné reálně vyhodnotit, zda příspěvek něčím porušuje zákon, nesrozumitelná a vágní pravidla diskusních fór atd.

Bod 1 jde za námi - lidmi, uživateli. Bod 2 je napůl technického charakteru a napůl zneužití moci ideology.

To zneužití moci ideology bych rád kritizoval a kritizuji a je nutné ho eliminovat. To technické taky zaslouží kritiku, přičemž ovšem má i technické řešení (umělá inteligence, taky se nám to nebude líbit, ale to jde zastavit jen světovou apokalypsou a to nechci).

Nicméně musím se přitom distancovat od tvrzení typu toho od soudruha Skály. Hlavně proto, že pak to vypadá, že komunistický socík je vlastně taková přijatelná alternativa současnosti.

J. Farda 19.5.2022 9:38

Komunisté jsou přeci - jak je definoval vrah Kléma Gottwaldojc - lidé zvláštního ražení! :-)