21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

Č. BUDĚJOVICE: Exprimátor Thoma opět zproštěn viny

Odvolací pražský vrchní soud v pátek 16. 3. 2018 znovu osvobodil bývalého českobudějovického primátora Juraje Thomu. Stalo se tak po několikaletém soudním „ping-pongu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vaníček 2.4.2018 13:21

Komu vadil Thoma?

No, v Budějovicích se to ví. Babiš to nebyl, komunisti to nebyli, socanům to určitě nevadilo, ale nebyli, tak kdo nám to zbývá? Čistá strana profesora, pardon, on tam tehdy asi ještě nebyl, ale tak kdo to ví?

J. Schwarz 2.4.2018 10:58

Re: Pokud by u nás

Navíc ani nemusí jít o korupci. I státní zádtupce zastává nějaký "světový názor", má nějaké strany rád a jiné nerad. Pak už není daleko k "využití" svých pravomocí bez zodpovědnosti k politickým účelům...

K. Janyška 2.4.2018 9:25

Že on nakonec nic neudělal.

Nebo jo ? Dzp.

J. Schwarz 2.4.2018 8:51

Pokud by u nás

nebylo možné si "objednat" trestní stíhání, jednalo by se o naprostý exces. Státní zástupcové jsou lidi jako ostatní a jestliže existuje korupce mezi úředníky, policisty, soudci i politiky, je možná i v případě státních zástupců. Když se k tomu přičte že státní zástupce může kohokoli stíhat na základě svých dojmů a několikaleté odvolávání se ukrýt za "jiný právní názor", pak lze uzavřít že použít k likvidaci protivníka státní zastupitelství nese menší riziko než u jakékoli jiné složky státní moci.