28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

BRUSEL: Odevzdá Česko energetickou nezávislost?

Požadavek Evropské komise na to, aby se členské státy zřekly suverenity v energetice a všech dalších oblastech spadajících pod Green Deal, formálně označovaný za návrh, se dá číst různě. Například: „Budete dělat, co chce Německo a ne, že ne!“, nebo „Za klima budeme bojovat do posledního eura!“, nebo „Realita ani vaše potřeby nás nezajímají, my máme svoji víru!,“ když poslední možnost je pravdě nejblíž.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 6.4.2023 10:18

EU nepředkládá dopadové studie. Předkládá šílené vize a vyžaduje jejich realizaci.

Dopadové studie by jim rušily ty šílené vize.

J. Jurax 6.4.2023 10:14

Ano.

Jenže podpora Svobodných kolísá pod dvěma procenty.

J. Kalina 6.4.2023 9:48

2 pošťouchnutí:

1 - proč rušit 300 poštovních poboček, když by stačilo zrušit jen 1 Bruselskou ??

2 - proč se zabývat čímkoli? Stačí si odhadnout, jaký bude schodek rozpočtu na konci roku a zvolat: ZACHRAŇ SE KDO MŮŽEŠ!! BANKROT!!!

P. Sura 6.4.2023 9:46

Ono totiž zdaleka není tak důležité pořád ukazovat, kolik emisí která ekonomika vyprodukuje a argumentovat způsobem - "....ale ONI jsou ještě horší !" Je totiž potřeba srovnávat výkony a objemy těch ekonomika a emise do těch objemů rozpočítat.

J. Ticháček 6.4.2023 9:35

Malé, vysoce sofistikované firmy jsou k ničemu.

Mohou buď dodávat velmi exkluzivní zboží (ale komu vlastně?), nebo sloužit jako podpůrný systém pro velké výrobce. Velké výrobce jste právě zrušil, takže ty malé sofistikované firmy jste zrušil zároveň s nimi.

P. Sura 6.4.2023 9:30

Pokud bude chtít tato vláda odsouhlasit "Lisabon", půjdu na Václavák taky ....

Nejhorší na celém problému je energetické bezpečnosti je, že firmy, které jediné jsou schopné v daných oblastech něco řešit a vyřešit, nejsou ochotné dělat nic jiného, než vyrábět a těžit z toho prachy. Kdyby na týden vyhlásily "stávku" a týden vyráběly jen tolik energie, kolik jí bude k dispozici podle těch idiotských zelených nápadů, mělo by to dva zásadní efekty. Obnova na předešlý stav by byla okamžitá a "poučení z krizového vývoje" nenahraditelné.

S. Sidlichovsky 6.4.2023 9:23

Rozdílová strana tu je - Svobodní

J. Prikner 6.4.2023 9:22

Ty OZE v Německu tedy mají co dělat - musí dodávat elektřinu podnikům a domácnostem, napájet elektromobily a naposled přes elektrolýzu vyrábět H2 - no to se tedy pěkně prohnou! To náš ministr životního prostředí nyní nedovolí fotoeletrárny větší než 1ha!!!

P. Diviš 6.4.2023 9:11

Češi? Račtež mluvit sám za sebe, nebo se nechat zvolit mluvčím těch Čechů.

P. Diviš 6.4.2023 9:10

A jedno horší než druhé, nebo i horší než strany.

Není rozdílu mezi stranou a hnutím, viz ANO.

P. Diviš 6.4.2023 9:09

Spíš znají taktiku podvodníků, spěchat tolik, aby si oběť nestačila věc rozmyslet.

L. Harvánek 6.4.2023 9:06

Sofistikovaná firma bude vyrábět a prodávat jen vysoce sofistikované výrobky. Ale kde seženeme ty docela obyčejné? Myslíte, že k tomu, abych obdělal kus zahrady, na kterém bych vypěstoval brambory, zeleninu a ovoce pro vlastní potřebu, rýč či hrábě řízené počítačem?

P. Čech 6.4.2023 9:05

Přesně tak! Vláda a moc politických stran, žádnou nevyjímaje, je tím nejhorším, co nás mohlo potkat. A přitom lidé možnosti měli. Třeba volit občanská hnutí ve větší míře. Na výběr měli ze čtyř!

B. Jedlička 6.4.2023 9:04

Rv

P. Čech 6.4.2023 9:03

Na úrovni českého státu lze smysluplně budovat vše, co je třeba. Jde jen o to, chtít. Rozhodně nelézt do zadků jiným státům a zásadně nechovat se podle ideologií politických stran. Ty totiž vždy vedly k rozbrojům mezi státy a nakonec k válkám.Rozhodně nic smysluplného nezměníme tím, že se budeme chovat podlézavě ke komukoliv, Evropskou unii nevyjímaje. Že to jde je vidět na stejně malém státě jako je ČR, na Maďarsku.

L. Harvánek 6.4.2023 9:01

V Bruselu neznají heslo "práce kvapná, málo platná".

T. Hraj 6.4.2023 8:59

"Jestli česká vláda bude s bezskrupulózním požadavkem z Bruselu souhlasit – a to v jakékoli podobě – udělá zásadní chybu." ...a stane se vládou extrémistickou (služící fanatismu).

Dámy a pánové, všichni, kdo jste volili některou ze stran 5-koalice, nesete vinu.

P. Čech 6.4.2023 8:58

Máte naprostou pravdu. Češi si prostě za staletí podřízenosti někomu jinému zvykli přežívat tím, že lezou jiným státům do zadku. Tu Polákům, tu Rakušanům, to Maďarům, tu Rusákům, tu Američanům, nejnověji Američanům ve spojitosti s EU. Samostatná suverénní politika jaksi chybí Maďaři, to je něco jiného. Těm nikdy nechyběla jejich státní hrdost a také se podle toho i chovali.

V. Povolný 6.4.2023 8:57

Jen velmi obecně: když si budeme od začátku říkat, že nemůžeme nic změnit, tak opravdu nic nezměníme. Problém je v nás, ne někde jinde.

P. Diviš 6.4.2023 8:54

Masíčko je neekologické. :-P

P. Čech 6.4.2023 8:50

Česká média mlčí o mnoha jiných věcech, o kterých by měla své obyvatele informovat. Jsou totiž všechna poplatná vládnoucím politickým stranám, stejně jako tomu bylo před listopadem 1989. O mnoha věcech mlčí, o jiných sdělují neověřené polopravdy a nebo dokonce v žoldu i jedinců přímo lžou. Sdělují nikoliv ověřené zprávy ale bohapusté spekulace. Až tam klesla "svoboda slova " v České republice!

F. Kusák 6.4.2023 8:48

Také si nemyslím, že za komančů bylo vše špatně a dokázaly se budovat úžasné stavby. Ale celkově nám to budování světlých zítřků zničilo ekonomiku. Lidé i stát extrémně zchudl. A právě, z bohatého předválečného Československa se k vůli dvěma brutálním režimům stala halda šrotu. A v demolování státu pokračujeme dál. Ne všichni a ne všechno, ale celkově ano. Bohužel.

P. Diviš 6.4.2023 8:46

1.4. , apríla, už bylo.

"Bohaté a hoepodářsky vyspělé předlistopadové Československo bylo trnem v oku západu a nebezpečným příkladem pro obyvatele západních zemí. " To je pitomost i aprílová.

V. Mokrý 6.4.2023 8:45

;-)

V. Mokrý 6.4.2023 8:44

:-)

P. Diviš 6.4.2023 8:44

Čili to, že EK nepředložila dopadovou studii, je zcela účelové. Asi by nešla zkreslit či nalhat natolik, aby i Radovi ( :-P ) nebylo jasné, o jaký podvod se jedná.

V. Mokrý 6.4.2023 8:43

R^

V. Povolný 6.4.2023 8:33

Bohužel, uváděné informace nejsou nijak překvapivé. EU má ve svém programu likvidaci národních států a jejich politické reprezentace na tom ochotně spolupracují, snad jen s výjimkou Maďarska, které za to dostává patřičně vyčiněno. Fialova pětikoalice je snad nejvíc prounijní vláda, kterou jsme kdy měli. Problém je v tom, že na tohle zatím neslyší dost lidí (o politicích ani nemluvě) a až to lidem konečně dojde, tak bude příliš pozdě a nebude s tím možné nic dělat. Ti, co na to upozorňují už dnes, jsou dehonestováni a trestáni. Občané se u nás nechají masírovat ČT a podobnými propagačními stanicemi, povinně za to platí a zabývají se Babišem, Ševčíkem, poštou a Ukrajinou. Přitom nevidí tu hrůzu, co se na nás valí z Bruselu. Tohle nemůže dopadnout dobře a můžeme si za to jen a jen sami. Nám se zkrátka tak stýskalopo Moskvě, že jsme si museli najít náhradu. Začínám se stydět, že jsem občanem takového státu.

F. Kusák 6.4.2023 8:33

Naivní představa, že jsme schopni něco změnit. Náš vliv na energetický systém je totiž už dávno marginální. Není rozhodující, kdo energii vyrábí, ale ten kdo zajišťuje distribuci a jak jsou určovány ceny. To byl také důvod naší energetické krize a současné energetické drahoty. Postupně se z ekonomiky vytratí energeticky náročné technologie a domácnosti se přizpůsobí drahotě. Na úrovni českého státu nelze nic smysluplného budovat. A můžeme se rozčilovat jak chceme, je to tvrdá logika a pár prďolů na tom nic nezmění. Určitou energetickou samostatnost jsme schopni zajistit na úrovni rodin a obcí. To má smysl včetně budování malých, vysoce sofistikovaných firem a řemesel. Takže spíše přemýšlejme o budoucnosti, kam se společnost bude posouvat a jak v nových podmínkách budeme žít. Změnit se to nedá.

M. Malovec 6.4.2023 8:27

Dostane piškotku, na masíčko zatím se svou servilitou nedosáhne.