30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

BIG BEN: Spěje česká pravice k marxismu?

Mezi těmi českými osudnými osmičkami se rok 2018 začíná jevit jako jeden z potenciálně nejkatastrofálnějších v dějinách nejen českých, ale celoevropských.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 6.2.2018 12:11

Re: Souhlasím, pane.

Generále, vy už jste mentálně na tom Východě dávno, jen mě napadlo, jestli Vám není divné, že všichni kdo v Rusku májí peníze, tak investují hádejte kde a pošlou děcka, hádejte kam a to včetně Putina.

M. Pesat 6.2.2018 11:03

samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi

"Absurdně a paradoxně, nemění se dnešní česká „pravicovost“ v podporu levicové kulturně a civilizačně vražedné totality? Je toto vážně ta „skutečná liberální demokracie“, s níž chtějí čeští politici pokládající se za pravici splývat?"

samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi, ani nemuze, kde nic neni ani smrt/Marx nebere :-) .

Ceska "pravice/pravicak/pravicove strany", to je jako se soudruhem YETI, o tom se take porad mluvi/pise a nikdy ho NIKDO nevidel. Cesky "pravicak" , to je cista esence bolsana schovana za mimikry pravicackych kecu, kazdy cesky "pravicak" je pravicak jedine HUBOU, ano, soudruzi, to je ta ceska "autenticka pravice".

Cest :-)

P. Čech 6.2.2018 11:43

Re: samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi

Máte pravdu. A představitelé toho politického směru, který jste popsal se jmenují Václav Klaus, Stanjura, Udženia, Dlouhý, Kalousek, Fiala, Vondra, Pospíšil, Drábek, atd, atd. Směsice všeho možného, jen ne skutečné pravice

J. Kulheim 6.2.2018 14:16

Re: samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi

Pane Petře Čechu. Kde jsou ti "správní" pravičáci a jak se jmenují?

P. Jášek 6.2.2018 16:06

Re: samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi

to su sudruh Andy Burešů, sudruh Okamuro a nejvěčí je sudruh Eman....

J. Kulheim 6.2.2018 14:22

Re: samozrejmne ze se ceska "pravicovost" nemeni, soudruzi

Je škoda, že takoví "pravičáci" jako vy, nejdou do politiky. Stačila by fungující demokracie. Nemusela by být liberální, sociální ani žádná jiná. Ale vám se pravděpodobně nechce. Politika je těžké řemeslo.

O. Istvanfy 6.2.2018 10:59

Marx

bol nepochybne najvýznamnejší filozof 19.storočia. Ale z jeho diela už neplatí skoro nič. Napriek tomu je pre niektorých modlou a pre iných strašidlom. Ale nič viac.

M. Pivoda 6.2.2018 10:46

Spěje česká pravice k marxismu?

Profesionální žurnalista by měl být schopen nadpisem vystihout hlavní myšlenku svého spisu. V Kurasově článku jsem se nedozvěděl nic podstatného jako odpovědi na jím sugestivně položenou otázku: Spěje česká pravice k marxismu?

V Marxových spisech (které jsem jako vysokoškolský student musel povinně prostudovat) jsem se nic o problémech migrace nedozvěděl. Takže stále nechápu souvislosti, nechápu co vlastně chtěl autor svým článkem sdělit, když se tématu migrace věnuje polovinu svého článku.

Čechy zatím trápí více nekonkurenceschopné české výrobky, spíše než sexuální obtěžování migranty (někde v bazenu). Ani komunistická diktatura proletariátu ani Sametová revoluce 1989 bohužel nepřinesla do Česka patent na dlouhodobou konkurenceschopnost této ekonomiky.

Do budoucna (v důsledku technologických změn) bude role státu i politických stran slábnout.Skutečnými držiteli moci jsou dnešní technologiké firmy. Jejich vývoji je především třeba věnovat pozornost. Rozhodující pro budoucnost je (dle Marxe) ta základna, nikoliv nadstavba.

J. Mrázek 6.2.2018 9:38

1928 náznaky,29 pád akcií

Současnost ? Začíná ten pád č. 2 ..... tištění peněz prostě už nezabírá .

M. Moravcová 6.2.2018 9:20

Skvělé

hlavně poslední odstavec. ODS je druhá TOP 09 a pravicovosti v ní není ani za groš. Pokud Václav Klaus ml. nezvedne tu pravicovou rukavici, tak to bude špatné. A za ním by lidi šli.

P. Lenc 6.2.2018 9:28

Re: Skvělé

Také to tak vidím.

Š. Hašek 6.2.2018 9:30

Re: Skvělé

Asi tak.

H. Lukešová 6.2.2018 10:52

Re: Skvělé

Je to tak.

M. Rubáš 6.2.2018 9:10

EU je zlo

Země V4 můžou zachránit EU. Každopádně pokud se bude ubírat tímto směrem tak nemá šanci na přežití. Protože lidé si prostě nepřejí více Evropy a bruselu. takže pro Evropu buď redukce právomocí, nebo snaha o jejich navyšování a následný rozpad.

http://www.epshark.cz/clanek/287/vychodni-evropa-drzi-zapadni-civilizaci

P. Jášek 6.2.2018 10:37

Re: EU je zlo

Evropu snad, EU nikdy!

Evropa a EU jsou dva rozdílné pojmy!

P. Jášek 6.2.2018 8:50

No,

hlavně nás nezachrání účast v obskurních, prorusáckých partách. Třeba:

PhDr. Zdeněk Soukup – mluvčí Platformy evropské civilizace Benjamin Kuras – spisovatel a publicista JUDr. Klára Samková, PhD – Éra žen PhDr. Vladimíra Vítová, PhD – Aliance národních sil MUDr. Marek Obrtel – Národní domobrana

http://pravyprostor.cz/petice-proti-dublinu-iv/

Z. Švrček 6.2.2018 8:47

Ještě něco.

Snad snad ještě stojí za zmínku, kdo podpořila financoval Lenina. To jen k dokreslení.

P. Čech 6.2.2018 8:46

Opět to vidím jinak.

Česká pravice? Co to je?Podle mne v ČR žádná pravice není a nikdy neexistovala. Čí je to vinou, že se nemohla etablovat? Vinou všech politických stran, které vznikaly po rozbití Občanského fúra jeho předsedou, Václavem Klausem. Do všech těchto politických stran a hnutí, které začaly vznikat jako houby po dešti se nacpali mocichtiví jedinci, kteří po listopadu 1989 vypočítavě zahodili rudé knížky a jali se tyto politické subjekty ovládat k obrazu svému. Vytvořili si zvláštní zlodějskou a podvodnickou ideologii, společnou téměř všem politickým subjektům na politické scéně. Se skutečnou pravicí tento systém nemá nic společného, naopak, tíhne spíše k levici, ikdyž ani k té ne úplně. Občané to konečně pochopili a logicky se brání, seč mohou. Moc toho ovšem nemohou, na to si všechno "bývalí" komunisté v téměř všech politických stranách a hnutích dobře pomocí špatné ústavy pojistili. A Francie a Německo? Také to je jinak. Tyto státy po válce přišly spolu s Velkou Británií a Itálií o statut velmocí v Evropě a nikd\y se s tím nesmířily. Zejména Německo a Francie. Poněvadž již zjistily, že pomocí síly vojenské se Evropy zmocnit nelze (Napoleon, Mussoloni, Hitler) šly na věc z jiné strany. Snaží se Evropské státy ovládnout z ekonomické strany. Založily nejprve EHS, což ovšem v podstatě nebyl až tak špatný nápad. Špatným se stává až tehdy, kdy je založena EU a zejména od doby, kdy je schválena Lisabonská smlouva, která jednotlivým ostatním státům bere značnou část jejich dosavadní suverenity. Německo a Francie zejména uplácejí jiné státy formou dotací a pomalu, krok za krokem zavádějí další a další mezinárodní smlouvy, kterým berou jiným i tu zbývající suverenitu (Dublin IV). Kdo toto nevidí je slepý a kdo to vidět nechce je pouhým vlastizrádcem. Jediným východiskem z toho pro ČR je uspořádání závazného referenda občanů s otázkou : "Chcete, aby Česká republika setrvala nadále ve svazku Evropské unie"?

J. Chaloupka 6.2.2018 10:59

Také vidím, že skutečná pravice u nás nikdy nevládla.

Bohužel to nepochopila ani ODS, která se za pravicovou stranu považuje, takže si zvolila do čela neschopného Fialu, Udženiju (která kdyby neměla tatínka, který se kamarádil s Klausem st., tak by si v ODS ani neškrtla) a Stanjuru, který se srovnal s nimi do řady.

Kromě toho soudím, že ve skutečné válce by se na nás západní státy Nato nenato, vykašlali.

P. Čech 6.2.2018 11:21

Re: Také vidím, že skutečná pravice u nás nikdy nevládla.

Nejen ODS, ale i TOP 09 a její guru Kalousek,kdysi významný funkcionář SSM a poté člen ČSL, strany Národní fronty. Ministr financí nečasovy vlády, který "pravicově" zvyšoval daně a zaváděl další levicové nesmysly. Skutečná pravice u nás nikdy nevládla, jak říkáte, a to proto, že zde nikdy nebyla.

J. Kanioková 6.2.2018 23:16

TOPka nebyla NIKDY pravicová !

V. Chrastina 6.2.2018 11:40

Re: Opět to vidím jinak.

Pane Čechu, připojuji svůj hlas pro uspořádání referenda o vystoupení z EU, kterážto proislámská partie žene Evropu do zkázy.

J. Schwarz 6.2.2018 14:22

Re: Opět to vidím jinak.

Ovšem celou věc zahájil sám Václav Havel se svým "nejsme jako oni" s následným zrušením paragrafu o rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví. Díky téhle politice zůstali všichni komunističtí aparátčíci a "kádrové rezervy" na svých místech a ruče si svěřený majetek rozebraly. Každý se jistě pamatuje na komické případy, kdy soudruh ředitel odprodal přebytečný materiál či "neprodejné" zásoby soukromé firmě / své nebo svého bratra / aby vzápětí zjistil, že je vlastně potřebuje a koupil je obratem zpátky. Za desetinásobnou cenu. No, a v těch vzácných případech, kdy podobné počínání bylo žalováno je "nezávislý soud" posoudil jako podnikatelskou nezkušenost. V neposlední řadě také "vyspělý západ" tlačil na "férové" zacházení s komunisty, hlavně aby se jim proboha nestala křivda dřív, než kdeco prodají pod cenou a za všimné do "vyspělezápadních" rukou. Spolu s našimi komunisty byl "vyspělý západ" nejhorlivějším kritikem našeho lustračního zákona.

M. Valenta 6.2.2018 8:43

Pane Kuras,

co je kus kamenného Marxe proti zálibě v uznávání anektovaných území, opírání se o bolševiky všeho druhu nebo propouštění nájemných vrahů - jak by tahle politika, tak populární v současném Česku, dala politicky nazvat mě momentálně nenapadá.

J. Kulheim 6.2.2018 9:03

Re: Pane Kuras,

Mne trápí neustálé umenšování svobody jednotlice i státu. Zvětšování moci nevolených úředníků z Bruselu. To, že nám někdo nařizuje co máme a co nemáme. To, že politika západní Evropy je založená na lžích, atd.

Čím se liší od politiky Ruska? Tím, že je sofistikovanější a lidé maají o jednu koblihu ke snídaní víc. Musíme se obávat samotné existence.

M. Valenta 6.2.2018 9:25

Re: Pane Kuras,

Snažím se Vás pochopit. Já jsem strávil více jak polovinu života v cizině a jezdím sem a tam dodnes. Tím chci říct, že nejlepší pro názor je mít možnost srovnávat.

J. Kulheim 6.2.2018 14:11

Re: Pane Valento.

Pan Kuras mimo jiné píše."..Evropská komise je nejen banda likvidátorů evropské civilizace, ale také už otevřeně marxistická...." "Z pozice ničím neomezovaných totalitně vládnoucích gangsterů vydávají pro Evropu jeden likvidační zákon za druhým." "Dublin IV obnovuje migrační kvóty, zdůrazňuje okamžitý přesun migrantů ..". Migrace z cizích nekompatibilních kultur se uzákoňuje bez stanovení limitu .."Připomeňme si, že ze západu geografického historicky přišlo víc destrukcí Západu ideového, než z geografického východu."

Možná jste reagoval na jiný příspěvek.V jeho článku není nic o anektovaných územích nebo propouštění nájemných vrahů. Pojednává o situaci v EU. Já souhlasím s tím co pan Kuras napsal. Vy máte právo nesouhlasit. Ale nechápu proč píšete o něčem, co v článku není. To je to co mne zajímá především.

Mne nezajímá z jakého kamene je Marx postavený, ani který nájemný vrah byl propuštěný. Možná by mně to zajímlo pokud by utekl z vězení a začal vraždit.

To, že jezdíte po světě je pro vás asi dobře. Zajímám se víc o to co se děje u nás v ČR. Ve světě nech si to udělají jak uznají za vhodné.

J. Schwarz 6.2.2018 14:27

Re: Pane Kuras,

Kdybych si měl vybrat mezi sousedem Kajínkem a sousedem Avramopoulosem, není co řešit - beru Kajínka! To byl možná lump - před třiceti lety! Avramopoulos a celá ta vypečená "komise" jsou lotři dnes!

J. Karlík 6.2.2018 7:45

Více Evropy!

Ta vyléčí rakovinu plic tak, že ji rozšíří do celého těla. Dobro dosli!

R. Tichý 6.2.2018 7:36

Zajimavy nazor.

Je mozne, ze Rusko je proste prilis daleko a prilis slabe (diky vnitrnimu usporadani) k pravidelnym expanzim na zapad?(zaplatbuh)

A naopak Nemecku staci se v kocovine prevalit na bok a uz je u nas?(bohuzel)