29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

BIG BEN: Každá válka začíná nebráněním

Popravdě, pane Kurasi, mě tahle kniha vyděsila a na dobu jejího čtení a asi dvě hodiny poté, doslova paralyzovala. Je logická, až příliš! Přesto se zeptám za ty, kdož s ní nemusí souhlasit. Nestrašíte nás tak trochu? Je opravdu Evropa na prahu pádu?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 30.12.2015 12:10

Re: Kniha účelně není žádný Večerníček na dobrou noc.

Když odhlédnu od zpolitizování knihy Reportáž psaná na oprátce, zamyslím se nad skutečným poselstvím, které z ní vyplývá a když se zamyslím nad poselstvím, které zaznívá z knihy Benjamina Kurase, tak je to prakticky totožné:

"Lidé, bděte!"

P. Lenc 30.12.2015 14:23

Re: Kniha účelně není žádný Večerníček na dobrou noc.

Asi tak.

R. Morava 30.12.2015 17:58

Re: Kniha účelně není žádný Večerníček na dobrou noc.

Souhlas. A hloubavějším bych doporučil vyhledat původní zdroj toho "Lidé, bděte". Napovím, že se nejedná o korán ale o jinou knihu, která by nám mohla v současné době hodně pomoct, i když jí už skoro nikdo nečte.

M. slavík 30.12.2015 16:51

Re: Knihu

Víte co je na tom po přečtení tak děsný? Že nepřesvědčíte aby si ji přečetli ti, kdo to opravdu potřebují. Ze zkušenosti vím, že ti, kdo ji čtou nejsou přesvědčování. Jen se utvrzují v tom co vědí............

P. Sulc 30.12.2015 3:23

Uz ve tricatych letech

ruzni Kurasove varovali pred Hitlerem a pred valkou. A bylo to platne co? Houno ! Britanie i Francie sla do valky velice spatne vyzbrojena, Britanie alespon mela moralku, kterou Francie nikdy nemela. A nebyt podpory USA a jejich konvoju //postavili pres 2500 nakladnich lodi Liberty za pouhe 4 roky.//, Hitler by vladl Evrope. Dnes ji asi budou vladnout brzo slimaci, to odhodlani se branit, to nici politici cele Evropy jak jen mohou. Kdo nechce Araby, je xenofob, fasista, ultra-cokoliv, extremista atd. Jen milovnici migrantu uspeji, ti druzi jen brblaji u piva.

V. Němec 30.12.2015 7:45

Re: Uz ve tricatych letech

Nebýt USA by nestačilo! Nebýt krutých zim čtyřicátých let, byla by Velkoněmecká říše až ve Vladivostoku. Děduška Maroz Hitlerovi, jako předtím Napoleonovi, spálil nos!

P. Sulc 30.12.2015 9:22

Re: Uz ve tricatych letech

Tak vidite, a ta pekne oteplena zemekoule tem slimakum vlastne nahrava.

B. Hamáček 30.12.2015 10:17

Re: Uz ve tricatych letech

No ještě jste zapomněli na báťušku Stalina, který si přiložil své velké poleno. Bohužel s nacisty se docela (po právu) , i když ne dokonale zatočilo , ale bolševici , kteří jsou pro svět ještě nebezpečnější nikdo nic neudělal.