18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

BEZPEČNOST: Teroristé, migranti a kriminálníci...

Od mnoha lidí slyším a čtu při diskusích na sociálních sítích, jak je to v Česku hrozné, jak se prý bojí večer vycházet na ulici a jaký mají strach z migrantů, kteří nás brzo zaplaví na základě Kalergiho plánu...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Zinga 31.10.2017 9:15

Re: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

Dodatek pro pana Stirského:

Pane Stirský, horší, než hranice z ostnatého drátu jsou hranice rozumových schopností.

P. Zinga 31.10.2017 9:13

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej?

To je již dnes druhý "zástupce zájmů ČR" v Bruselu. Nabízím jiný, fundovanější pohled: "Naději dávají země střední Evropy: Maďarsko, Slovensko, Česko a Rakousko (Polsko-dod. P.Z.). Ty chrání svá společenství před v jiných zemích Evropy všudypřítomným vymýváním mozků. Tyto země jsou poslední baštou naší civilizace". To je názor italského novináře Gianandrea Gaianiho, specialisty na migraci a autora úspěšné knihy "Migrace. Co všechno by měl člověk o tom vědět."

Zadejte ve vyhledávači "GEFIRA". Je to i anglicky.

D. Polanský 31.10.2017 9:04

Přesně to si mysleli v roce 1900 v Kosovu

muslimů tam bylo 5%. V době vyhlášení samostatné republiky jich tam bylo 93%. Stačilo 100 let. Dnes je to čistě islámská republika. A nebylo toho dosaženo terorismem.

Podívejte se v Paříži do čtvrtí, které Bedecker nedoporučuje. Já to učinil, ovšem bez pasu a měl jsem u sebe jenom několik Eur. Vřele autorovi doporučuji. V pozdních večerních hodinách je to úplně super, ale to bych již nikomu nedoporučoval.

Ovšem o tohle ani nejde. Obohatilo někoho slušného a kulturního např. spolužití s Romy? Dost pochybuji.

M. Mikulec 31.10.2017 9:03

Re: odklánění kriminalitou

Tak, přesně. Jsou to metastázy.

T. Hraj 31.10.2017 8:59

Re: Včera jsem byl v Praze

Pane Stirský, předpokládám, že kolem svého pozemku nemáte plot (ani technickou zábranu) a dveře do domu nezamykáte, abyste se na někom nedopouštěl diskriminace. A vlastně doufám, že Váš dům nemá zdi (takový odporný "prostředek a metoda").

V. Student 31.10.2017 8:58

Re: Argumentace statistikami je srandovní

Pane Švejnochu, "zhoršování" bezpečnostní situace je folklór těch, kteří k tomu mají důvod zejména z minulosti, kdy se z "boje proti zločinu" dělala posvátná kráva a udávali i domovní důvěrníci. Nepamatujete na ty reportáže jak si máme více všímat okolí a závěsy u souseda, zatažené přes den, by nám měly být trochu podezřelé? Vydavatelství Magnet bez uzardění chrlilo příběhy s motivem spolupráce policie a psychiatrie, která pomáhala svými mazanými metodami usvědčovat pachatele, dnes ovšem se tvářící nestranně. Ale kdo se v justici tehdy pohyboval, dobře věděl, že psychiatr je půl esenbáka!

Já chápu, že zastánci trestu smrti, odůvodněného jak jinak než prevencí, nesnesou informaci že vražd je méně než v roce 87, a budou kopat jako diví. Jaké důvody ke zlehčování Zdechovského informací máte vy, to já nevím. Možná jen věříte někomu, komu jsem i já kdysi věřil, možná v tom jedete s nimi, ale pravda to v žádném případě není.

M. Mikulec 31.10.2017 8:58

Re: Konečně spřízněná duše...

Petře, dokonale podané. :-))))

M. Malovec 31.10.2017 8:56

Re: Jejda vy jste

Říká, že stojí stále více za prd.

T. Hraj 31.10.2017 8:54

odklánění kriminalitou

Typické nepochopení problému. Terorismus a "normální" kriminalita jsou na první pohled nejviditelnější, nejděsivější a proto také nejzmiňovanější problémy, které masová migrace přináší.

Masová migrace ale přináší i něco jiného, mnohem zásadnějšího. Jinou kulturu. Ptejme se, jaká kultura to je? Kam nás posune? Bude to změna směrem k větší demokracii, liberálnosti, racionalitě, humanitě...?

Faktem je, že "pokračování masové migrace zničí Evropu a její kulturu a tradice i bez jakéhokoli terorismu" (V.Klaus)

P. Švejnoch 31.10.2017 8:51

Re: Včera jsem byl v Praze

Týýýýjoooo!!! :-o

Já jsem tedy SPD nevolil, ale z Vašeho vyprávění jsem se úplně opotil a rozklepal... Neměli bychom tu SPD zakázat a Okamuru zastřelit? :-D

...

Nemáte náhodou odkaz na podobu onoho poutače? Protože víte, pane Stirský, já té Vaší (zjevně poněkud zaujaté) interpretaci (údajně) viděného zase tak úplně nevěřím.

M. Malovec 31.10.2017 8:49

Zlatí Cikáni

Slyšel jsem v hospodě - zlatí Cikáni. Ano do doby, než jim seberete dávky a všechny výhody. Pak se těšte vy přizpůsobiví.

M. Mikulec 31.10.2017 8:48

Re: Včera jsem byl v Praze

USA zase staví zeď. A co? Situace ve světě není pěkná a jenom blbečci v EU a jejich věrní kývalové nohsledi předstírají,(za peníze), že je.

D. Stirský 31.10.2017 8:37

Včera jsem byl v Praze

na Hlavním nádraží. V prvním podlaží jsem viděl reklamní poutač SPD. Strašili v něm vším možným, ale jedna věc mně vyrazila dech: To povídání bylo zakončeno - zřejmě mělo jít o jimi proklamovaný symbol bezpečí - fotografií ostnatého drátu. To jen, aby si všichni zemanojedi, zloserové atd., co jest SPD za odporný spolek a jaké by používala prostředky a metody.

S. Petr 31.10.2017 8:16

Konečně spřízněná duše...

Já také nezamykám barák když odcházím, proč bych to dělal když mě ještě nikdo nikdy nevykradl. Jasně každý den o tom píšou v novinách, i kamarádi mají zkušenosti, ale já uvažuji, že si nechám odstranit i zámek na dveřích. Jen ať vidí že jsem lepší než ty zaprdění Čecháčkové co mají strach ze zlodějů.

Zeptám se vás, udeřil do vás někdy blesk? Pokud ne, tak by jste měl potlačit svou xenofobii a dle vašeho uvažování vzít 4 metrovou ocelovou tyč a s touto tyčí směřující vzhůru k neznámému jít v bouřce na louku. Tím všem samozřejmě dokázat, že strašní vesnické báby s možným úderem blesku je neopodstatněné.

M. Mikulec 31.10.2017 8:05

K neuvěření

Doufám, že autor není politik. :-)) První povinností politika je vyhodnotit všechny varianty a zabránit tomu, aby nenastala ta nejhorší. Ať je pan Chovanec jakýkoliv, tohle přesně umí a dělá! Takovéhle řeči, že je všechno v poho, když je proti Evropanům vedena válka, a místo hranic je průvan, jsou opravdu amatérské a hodně subjektivní. Evropané se musí i v schengenském prostoru pohybovat s průkazem, hlásit pobyt po 30 dnech apod. Miminka musí mít cestovní pas, pejsci mají čipy. Čmoudi nemusí nic, ileálové byli mávnutím proutku zlegalizováni.

P. Lenc 31.10.2017 7:40

Jejda vy jste

ale srandista.Evropa bez vnitřních hranic vám nic neříká?

P. Švejnoch 31.10.2017 7:20

Argumentace statistikami je srandovní

Klesající trend zločinnosti dokládaný autorem statistikami nemá základ v reálně klesající zločinnosti, ale:

1) v "kreativní" práci s daty a metodikou ze strany našich čackých polucistů (vražda kvalifikovaná jako sebevražda, upravování výše škody tak, aby nezákonné jednání bylo možné označit za pouhý přestupek, etc.)

2) v tom, že občané, vědomi si výše uvedené kreativity i naprosté nechuti fízlů udělat cokoli pro vyšetření čehokoli (kterážto nechuť je, krom vrozené lenosti, způsobena tím, že jsou naši stateční "muži zákona" na 158% vytíženi provozováním dopravní buzerace), tedy že občané poškození nějakou kriminální činností tuto nejdou ani ohlásit

Bezpečnostní situace se v naší republice nezlepšuje - že ano, to si snad reálně nemůže myslet ani takový trouba, jako je autor. Možná o bezpečnostní situaci státu vypovídá víc vzrůstající počet žádostí o ZP, než pokřivené statistiky z pera našeho milovaného a obdivovaného Sboru Národní Bezpečnosti.

A i kdyby byla bezpečnostní situace stabilní, či se dokonce skutečně zlepšovala, pak zejména (ale nejen) v kontextu dění v okolních státech by byla naprostá nezodpovědnost a zjevná hloupost se tím nechat ukonejšit, a rezignovat na obezřetnost a přípravu na horší eventuality.

P. Dvořák 31.10.2017 6:41

Zdechovský, v kolikátém patře jste?

Jako v tom smutném vtipu, kdy chlap padá z mrakodrapu a v každém patře si říká "Ještě je to dobrý."

Až budou tady, tak si ani neZdechovneš. Ovšem pokud už dnes pětkrát denně mlátíš hlavou do koberce, to je jiná . . .

J. Fridrich 31.10.2017 6:39

Pan Zdechovský asi nezná vtip o tom padajícím

Pan Zdechovský asi nezná vtip o tom padajícím z mrakodrapu, který když letí k zemi kolem 60tého patra tak říká " ještě je to dobrý.." Tak jen připomenu za a) že v šengenské Evropě je volný pohyb osob, za b) že rozumní lidé vidíme dál než co bude za měsíc, rok - máme totiž starost o naše děti a vnuky, za c) asi neví o Evropských zemích a jejich městech a lokalitách kde se již nedá domorodým občanům normálně žít a kam se bojí vstupovat i policie, za d) také asi neví o zesilujících muslimských požadavcích na změnu našich staletých civilizovaných zvyků a občanských práv..

Naši předkové o takovém člověku říkávávali že si " nevidí na špičku nosu." Tak asi tak..

K. Potoček 31.10.2017 6:15

furt je to v poho

Já se cítím též v bezpečí.

Znamená to, že o svou bezpečnost a mojí rodiny a přátel a této země bych se měl začít bát až v okamžiku, kdy nám začnou podřezávat krky a vnucovat svůj pohled na bytí?

A nebude už potom trochu pozdě?

Ano, cítím se v bezpečí a děsně rád bych v tomto stavu dál fungoval, proto jsem zároveň ostražitý, páč bych o něj nerad přišel.

V. Šťastný 31.10.2017 6:08

Jasně, nic se neděje, jenom hloupě plašíme.

Všichni politici, kteří vedou tuto rétoriku mi připomínají někdejšího pražského primátora Igora Němce, který ve chvíli, kdy se v roce 2002 na Prahu valila povodňová vlna, říkal, že situace je výborná....Za takovéto kecy by se měl skládat poslanecký mandát.

M. Krátký 31.10.2017 3:25

Bezpečnostní politika České republiky musí počítat

s příchodem muslimů = kriminálních živlů i na naše území. Strkat hlavu do písku a tvrdit, že se nás to netýká je velmi nemoudré ( tento měkký výraz jsem použil jen proto, že správné pojmenování by 100% neprošlo ). Islám do Evropy nepatří !!! Pokud se vrchnost z ÚV EU neprobudí - bude to masakr.

J. Pospíšil 31.10.2017 2:00

To je fajn, že zločinnost klesá.

A tento trend je třeba udržet a nenásledovat země zavalené připrchlíky, kde takovýto trend není a kde se zločinnost pronikavě zvyšuje.

Docela mě zaráží závěry MEP autora. On vůbec necítí s ostatním evropskými obyvateli. Nevadí mu, že Francie si zavedla trvalý výjimečný stav, nevadí mu, co se děje ve Švédsku, Německu, Itálii a jinde.

Trochu mi to připomíná argumentaci typu: K čemu mít hasiče, když u nás ve vsi už tak dlouho nehořelo.

P. Štěpánek 31.10.2017 0:20

Tak ty statistiky

Zrovna počet vražd bych bral hodně přibližně, po té co jsem viděl dokument o Stodolovejch a policejní stupiditu kretenismus zametání pod koberec až to překvapilo.