Sobota 1. 6. 2024Laura polojasno10 °C

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

  • Příspěvků: 84
  • Poslední: 1.11. 2017 15:02
  • Řadit dle: vláken
  • času vložení
P. Vaňura 31.10.2017 10:08

Proč ne, účinnější by byl v kombinaci s nášlapnými

minami. Pokud to chcete srovnávat s komunismem, uvědomte si rozdíl mezi mřížemi na oknech banky a oknech vězení!

O použití nášlapných min na hranicích údajně uvažuje Miamar, který čelí povstání nedávno přivandrovalých muslimů, které se armáda, posílená jednotkami dobrovolníků, snaží vyhnat do země původu!

S. Donát 31.10.2017 10:24

Re: Proč ne, účinnější by byl v kombinaci s nášlapnými

K tomu plotu s ostnatým drátem se kromě min hodí ještě strážní věže. Ale to je dosti finančně a personálně náročné.

J. Jurax 1.11.2017 0:42

Re: Proč ne, účinnější by byl v kombinaci s nášlapnými

Drátěné překážky z ostnatého drátu mají být po délce postřelovány kulomety. Aspoň tak se to stavělo v liniích řopíků. Zaminování je též ku prospěchu věci.

J. Schwarz 31.10.2017 17:56

Re: Včera jsem byl v Praze

ve vaší milované Arábii mají kolem každého domu třímetrový plot z tvárnic, na něm střepy a žiletkový drát. Asi vědí proč. Úžasní lidé!

P. Vaňura 31.10.2017 20:39

A všechna okna vedou zásadně do dvora!

S. Petr 31.10.2017 8:16

Konečně spřízněná duše...

Já také nezamykám barák když odcházím, proč bych to dělal když mě ještě nikdo nikdy nevykradl. Jasně každý den o tom píšou v novinách, i kamarádi mají zkušenosti, ale já uvažuji, že si nechám odstranit i zámek na dveřích. Jen ať vidí že jsem lepší než ty zaprdění Čecháčkové co mají strach ze zlodějů.

Zeptám se vás, udeřil do vás někdy blesk? Pokud ne, tak by jste měl potlačit svou xenofobii a dle vašeho uvažování vzít 4 metrovou ocelovou tyč a s touto tyčí směřující vzhůru k neznámému jít v bouřce na louku. Tím všem samozřejmě dokázat, že strašní vesnické báby s možným úderem blesku je neopodstatněné.

M. Mikulec 31.10.2017 8:58

Re: Konečně spřízněná duše...

Petře, dokonale podané. :-))))

M. Klas 31.10.2017 10:55

Re: Konečně spřízněná duše...

Snad stačí sundat hromosvod z baráku.

M. Mikulec 31.10.2017 8:05

K neuvěření

Doufám, že autor není politik. :-)) První povinností politika je vyhodnotit všechny varianty a zabránit tomu, aby nenastala ta nejhorší. Ať je pan Chovanec jakýkoliv, tohle přesně umí a dělá! Takovéhle řeči, že je všechno v poho, když je proti Evropanům vedena válka, a místo hranic je průvan, jsou opravdu amatérské a hodně subjektivní. Evropané se musí i v schengenském prostoru pohybovat s průkazem, hlásit pobyt po 30 dnech apod. Miminka musí mít cestovní pas, pejsci mají čipy. Čmoudi nemusí nic, ileálové byli mávnutím proutku zlegalizováni.

O. Zuckerová 31.10.2017 9:16

Re: K neuvěření

Pane Mikulče, není, ale považuje se za něj. Vysedává pilně v EP a tam usiluje o naše Lepší Příští. A pochopte, že 3/4 milionu/měs. si člověk musí nějak zasloužit! (Totéž platí o rovněž dnes na tomto místě přítomném europoslanci Svobodovi.) Inu, blíží se Halloween, lidovci se rojí!

M. Mikulec 31.10.2017 13:11

Re: K neuvěření

No nazdar. Posledního dubna čarodějnice, teď tihle...mají asi spasitelský komplex. Věří ve světlé zítřky s tmavými sousedy.:-)

P. Lenc 31.10.2017 7:40

Jejda vy jste

ale srandista.Evropa bez vnitřních hranic vám nic neříká?

M. Malovec 31.10.2017 8:56

Re: Jejda vy jste

Říká, že stojí stále více za prd.

P. Švejnoch 31.10.2017 7:20

Argumentace statistikami je srandovní

Klesající trend zločinnosti dokládaný autorem statistikami nemá základ v reálně klesající zločinnosti, ale:

1) v "kreativní" práci s daty a metodikou ze strany našich čackých polucistů (vražda kvalifikovaná jako sebevražda, upravování výše škody tak, aby nezákonné jednání bylo možné označit za pouhý přestupek, etc.)

2) v tom, že občané, vědomi si výše uvedené kreativity i naprosté nechuti fízlů udělat cokoli pro vyšetření čehokoli (kterážto nechuť je, krom vrozené lenosti, způsobena tím, že jsou naši stateční "muži zákona" na 158% vytíženi provozováním dopravní buzerace), tedy že občané poškození nějakou kriminální činností tuto nejdou ani ohlásit

Bezpečnostní situace se v naší republice nezlepšuje - že ano, to si snad reálně nemůže myslet ani takový trouba, jako je autor. Možná o bezpečnostní situaci státu vypovídá víc vzrůstající počet žádostí o ZP, než pokřivené statistiky z pera našeho milovaného a obdivovaného Sboru Národní Bezpečnosti.

A i kdyby byla bezpečnostní situace stabilní, či se dokonce skutečně zlepšovala, pak zejména (ale nejen) v kontextu dění v okolních státech by byla naprostá nezodpovědnost a zjevná hloupost se tím nechat ukonejšit, a rezignovat na obezřetnost a přípravu na horší eventuality.

V. Student 31.10.2017 8:58

Re: Argumentace statistikami je srandovní

Pane Švejnochu, "zhoršování" bezpečnostní situace je folklór těch, kteří k tomu mají důvod zejména z minulosti, kdy se z "boje proti zločinu" dělala posvátná kráva a udávali i domovní důvěrníci. Nepamatujete na ty reportáže jak si máme více všímat okolí a závěsy u souseda, zatažené přes den, by nám měly být trochu podezřelé? Vydavatelství Magnet bez uzardění chrlilo příběhy s motivem spolupráce policie a psychiatrie, která pomáhala svými mazanými metodami usvědčovat pachatele, dnes ovšem se tvářící nestranně. Ale kdo se v justici tehdy pohyboval, dobře věděl, že psychiatr je půl esenbáka!

Já chápu, že zastánci trestu smrti, odůvodněného jak jinak než prevencí, nesnesou informaci že vražd je méně než v roce 87, a budou kopat jako diví. Jaké důvody ke zlehčování Zdechovského informací máte vy, to já nevím. Možná jen věříte někomu, komu jsem i já kdysi věřil, možná v tom jedete s nimi, ale pravda to v žádném případě není.

P. Vaňura 31.10.2017 10:19

Já si pamatuji na jeden film z té doby, kde vyšetřovatelé

říkají "otevřete ten kufr a když nic nenajdeme, tak se Vám omluvíme!" V kufru byl samozřejmě v tom filmu předmět doličný.

Nikoho by ani ve snu tenkrát nenapadlo, že by soud mohl říci "ten důkaz neplatí, protože policie neměla povolení k prohlídce." Něco takového by se považovalo za případ pro psychiatra a, opakuji, nikoho by toto nenapadlo ani ve snu, protože takový soudce by byl poslán okamžitě k lopatě (v lepším případě)!

P. Švejnoch 31.10.2017 10:31

Re: Argumentace statistikami je srandovní

Pane Studente, spojování "boje proti zločinu" s minulým režimem je čirá fabulace a hlavně ryzí manipulace s auditoriem. Je mi úplně lhostejné, co chrlil Magnet, jsou mi úplně lhostejné reportáže o zatažených závěsech (nadto se dopouštíte /dle mého soudu úmyslné/ desinterpretace, protože "zatažené závěsy" neměly být nikomu "podezřelé", ale byla to opakovaná doporučení "nezatahovat závěsy a tím nedávat najevo, že je uživatel bytu na dovolené"). Velmi stručně: Mám-li se vyhnout nějaké expresivnější formulaci, pak musím přinejmenším říct, že Váš první odstavec nikterak nesouvisí s mým příspěvkem.

Rovněž tak nevím, proč do debaty zatahujete trest smrti - zřejmě se jedná o stejný pokus o manipulaci jako u odstavce předešlého.

Nevím, co znamená "vražd je méně než v roce 87", ale mám-li vycházet z tohoto zdroje https://cs.wikiversity.org/wiki/Vra%C5%BEdy_v_%C4%8Cesk%C3%A9_republice pak nezbývá než říct, že se mýlíte.

Ale nic z toho nijak nemění to, co jsem napsal. A dodal bych, že vycházím mj. i z vlastních zkušeností s "prací" Policie ČR.

P. Dvořák 31.10.2017 6:41

Zdechovský, v kolikátém patře jste?

Jako v tom smutném vtipu, kdy chlap padá z mrakodrapu a v každém patře si říká "Ještě je to dobrý."

Až budou tady, tak si ani neZdechovneš. Ovšem pokud už dnes pětkrát denně mlátíš hlavou do koberce, to je jiná . . .

J. Fridrich 31.10.2017 6:39

Pan Zdechovský asi nezná vtip o tom padajícím

Pan Zdechovský asi nezná vtip o tom padajícím z mrakodrapu, který když letí k zemi kolem 60tého patra tak říká " ještě je to dobrý.." Tak jen připomenu za a) že v šengenské Evropě je volný pohyb osob, za b) že rozumní lidé vidíme dál než co bude za měsíc, rok - máme totiž starost o naše děti a vnuky, za c) asi neví o Evropských zemích a jejich městech a lokalitách kde se již nedá domorodým občanům normálně žít a kam se bojí vstupovat i policie, za d) také asi neví o zesilujících muslimských požadavcích na změnu našich staletých civilizovaných zvyků a občanských práv..

Naši předkové o takovém člověku říkávávali že si " nevidí na špičku nosu." Tak asi tak..

K. Potoček 31.10.2017 6:15

furt je to v poho

Já se cítím též v bezpečí.

Znamená to, že o svou bezpečnost a mojí rodiny a přátel a této země bych se měl začít bát až v okamžiku, kdy nám začnou podřezávat krky a vnucovat svůj pohled na bytí?

A nebude už potom trochu pozdě?

Ano, cítím se v bezpečí a děsně rád bych v tomto stavu dál fungoval, proto jsem zároveň ostražitý, páč bych o něj nerad přišel.

V. Šťastný 31.10.2017 6:08

Jasně, nic se neděje, jenom hloupě plašíme.

Všichni politici, kteří vedou tuto rétoriku mi připomínají někdejšího pražského primátora Igora Němce, který ve chvíli, kdy se v roce 2002 na Prahu valila povodňová vlna, říkal, že situace je výborná....Za takovéto kecy by se měl skládat poslanecký mandát.

M. Krátký 31.10.2017 3:25

Bezpečnostní politika České republiky musí počítat

s příchodem muslimů = kriminálních živlů i na naše území. Strkat hlavu do písku a tvrdit, že se nás to netýká je velmi nemoudré ( tento měkký výraz jsem použil jen proto, že správné pojmenování by 100% neprošlo ). Islám do Evropy nepatří !!! Pokud se vrchnost z ÚV EU neprobudí - bude to masakr.

V. Student 31.10.2017 9:48

Re: Bezpečnostní politika České republiky musí počítat

To že islám do Evropy nepatří, si myslíme my. Muslimové ale dobře vědí, že se mu tady naopak skvěle daří! Uzavírání kostelů po celé Evropě (ne z důvodu mazané muslimské politiky, křesťanství prostě schází na úbytě!), budování mešit, respektování (a postupné přebírání!) islámských tradic, celé čtvrti západních měst, lidově nazývané no-go zóny, pod faktickou vládou muslimů, Kosovo (ten Balkán je vůbec nestabilní, osobně předpokládám rychlé prorůstání islámu do dalších tamních států) atd. atd.

Bude hůř, a věty že islám do Evropy nepatří, budou stále více bezobsažné.

J. Pospíšil 31.10.2017 2:00

To je fajn, že zločinnost klesá.

A tento trend je třeba udržet a nenásledovat země zavalené připrchlíky, kde takovýto trend není a kde se zločinnost pronikavě zvyšuje.

Docela mě zaráží závěry MEP autora. On vůbec necítí s ostatním evropskými obyvateli. Nevadí mu, že Francie si zavedla trvalý výjimečný stav, nevadí mu, co se děje ve Švédsku, Německu, Itálii a jinde.

Trochu mi to připomíná argumentaci typu: K čemu mít hasiče, když u nás ve vsi už tak dlouho nehořelo.

P. Štěpánek 31.10.2017 0:20

Tak ty statistiky

Zrovna počet vražd bych bral hodně přibližně, po té co jsem viděl dokument o Stodolovejch a policejní stupiditu kretenismus zametání pod koberec až to překvapilo.