26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

BENDA: Jsou Piráti stále nepopsaný list?

Poslední týden rozvířila v médiích diskusi paní poslankyně Olga Richterová, jinak též místopředsedkyně Pirátské strany, svou odpovědí na dotaz deníku Právo, že už by se asi možná v rámci boje proti Andreji Babišovi byli ochotni se bavit i s ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jirkovský 26.3.2021 6:54

Vida, jak se ujala Goebbelsova lež o Churchillově falšování statistiky ...

J. Nevrkla 26.3.2021 6:54

Jsem možná příliš podezřívavý, ale vidím to jako předběžnou omluvu za to, že ODS s Piráty do koalice půjde. Už začíná být sama rudozelena. Z toho se nevykeca.

J. Urban 26.3.2021 6:38

Kazdy z Piratu ma nejakou svou profesi a tou se po jistou dobu zivil. Na rozdil od autora (politiku nepovazuju za profesi).

R. Langer 26.3.2021 6:07

Samozřejmě že ano, opozici nouzový stav vyhovuje úplně stejně jako vládním stranám, je to úplně stejná levičácká pakáž, ale na rozdíl od Babiše jsou to navíc ještě poseroutkové s kovidem na mozku, takže nějaké ukončení stavu nouze se od nich nedá čekat NIKDY. Na rozdíl od Babiše, který když usoudí, že už jsou lidi dost naštvaní, tak to zruší bez ohledu na ty nesmysly o mrtvolách v mrazácích, a zase vyhraje volby,čemuž se opozice poseroutků bude zase hrozně divit. ;-D

J. Brei 26.3.2021 5:28

Piráti usilují o převzetí moci, a tak se snaží ulovit voliče všech stran, nejen KSČM, ČSSD, nebo ANO. Příkladem může být jejich dlouhodobý program (cíl) v podobě přímé demokracie. Tady evidentně loví ve vodách SPD Tomia Okamury. Malá ochutnávka z jejich dlouhodobého programu (cíle) přímé demokracie:

Závazná referenda na úrovni celého státu, krajů a obcí. Občané v nich rozhodnou o návrzích zákonodárné iniciativy nebo o zásadních návrzích parlamentu (změny ústavy, mezinárodní smlouvy, členství v mezinárodních organizacích, vojenské základny apod.). Stát nebude předem podporovat žádné stanovisko; pro každé referendum občan obdrží stručný posudek od navrhovatele pro přijetí a posudek od odpůrců proti přijetí návrhu.

Lidové veto, kdy pokud občané nasbírají dostatek podpisů pod petici požadující zrušení zastupitelským sborem schváleného zákona či vyhlášky, musí tento předpis být schválen nebo odmítnut v referendu. Veto nebude možné vyvolat u předpisů schválených kvalifikovanou většinou.

Přímou volbu významných politických i stranicky nezávislých postů legislativy, exekutivy, justice, státních úřadů, správních rad a kontrolních orgánů.

Možnost odvolání vysoce postavených státních představitelů na základě petice s podpisy voličů a následného hlasování. U nepřímo volených orgánů mají občané právo na základě petice rozhodnout o předčasných volbách. Zástupci občanů tak nebudou moci ignorovat ztrátu důvěry a lze očekávat, že vyvodí odpovědnost sami.

Více se lze dočíst na: https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/prima-demokracie/

M. Ih 26.3.2021 3:17

Na Bendu až nějak podivně dobré. Ale nesměl by to být ausgerechnet on, aby si aspoň ten malý kůleček v plotě mezi ODS a Piráty dopředu nevylomil. Co kdyby, že?

S. Kubů 26.3.2021 1:01

Zprávy z tisku:

Vládě svitla naděje, že by přece jen mohla získat hlasy i z opozice pro prodloužení nouzového stavu, ale jen o 14 dnů. Místopředseda STAN Petr Gazdík po jednání s ministerstvem školství Robertem Plagou tuto možnost nevyloučil, ale podmínil to tím, že vláda musí představit plán návratu do škol. (idnes, 24.3.21)

Čtvrteční rozhodnutí výkonného výboru KSČM, který doporučil poslancům podpořit prodloužení nouzového stavu, vyvolalo nevoli u šéfa partaje Vojtěcha Filipa, stejně jako u části poslaneckého klubu. (novinky.cz, 24.3.21)

Tak vida, 99 pragováků se možná opět najde. Nepamatují se pánové ze STAN, jak to dopadlo se sliby danými před 6ti týdny hejtmanům a komunisté, jak se jim totéž stalo měsíc předtím ?