28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

BENDA: Jsou Piráti stále nepopsaný list?

Poslední týden rozvířila v médiích diskusi paní poslankyně Olga Richterová, jinak též místopředsedkyně Pirátské strany, svou odpovědí na dotaz deníku Právo, že už by se asi možná v rámci boje proti Andreji Babišovi byli ochotni se bavit i s ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 27.3.2021 0:11

Milý Marku Bendo. Ono není důležité, co si myslíte o koalici/nekoalici s Piráty. Vy již desítky let žijete v jakémsi akváriu, kde máte hojně prostřený stůl (možná koryto), kde je postaráno o Vaši bezpečnost, i v době zasedání PS i o Váš žaludek, aby jste a nejen Vy, nevypudil ze své minimozkovny něco z hladu. Nemusíte se bát pracáku, ba i exekutor je pro Vás jakási sranda. Jinými slovy o životě zcela obyčejného človíčka o tom čeho se bojí a na co se těší víte úplný prd. Nicméně máte pravdu, s Piráty mnoho zkušeností nemáme. Avšak s partají, která Vás bude do PS tlačit třeba i vycpaného, zkušeností máme habaděj. Nefandím ANO, avšak co se týče partajní velikosti koncentrace zlodějů, pořád vedete. Nemají na Vás.

P. Milan 27.3.2021 9:47

Nezáviďte ....

Bendu netlačí ODS, ale voliči.

I. Dvořák 27.3.2021 10:56

Politik a poslanec zvlášť by měl okusit, jak chutná život normálnímu človíčkovi, který každé ráno vstává do práce, který musí sakra přemýšlet, aby s příjmy vyšel, kterému nikdo za darmo nic nedá, spíše sebere. Takový politik typu "benda" je pro společenský posun naprosto bezcenný. A Závidět mu? Neměnil bych s ním. Na to "bendování" musí být povaha. Povaha, které nevadí, žít na úkor a z daní lidiček, jejichž drtivá většina má příjem nepřesahující jednu třetinu onoho "bendy". To se to "bendům" debužíruje, když je takto krmíme.

P. Milan 26.3.2021 20:52

Jo, to dost sedí. Vlády těch, kdo chtějí zakazovat a nařizovat už jsem si užil dost.

A stejně to nikde a nikdy nefunguje.

E. Pawlica 26.3.2021 11:17

Nejsem Don Quichote, abych vedl boj s větrnými mlýny pana Bendy. Za ODS stojí kromě toho, že je (prý) údajnou tradiční stranou, víc než řada úspěchů (a úspěchem nejsou vyhrané volby, ale výsledky práce pro společnost) též řada průšvihů, v nichž sice pan Benda nefiguroval přímo, ale není povědomí o ničem, co by učinil pro to, aby se z nich ODS alespoň poučila, když už je nehodlala napravit. Stejně tak nejsem zmíněnýn Španělem, abych tu vyvracel jednotlivá tvrzení pana Bendy, jenž by se při troše snahy dala s úspěchem považovat za fakta z doslechu.

V souhrnu to pro mne činí ODS nedůvěryhodnou a nevolitelnou. Pan Benda ale nemusí už stahovat gatě, neboť má pravdu v tom, že brod a volby jsou ještě daleko.

Což je fakótum, které jako jedna z mála v matérii pana Bendy není zapotřebí ověřovat

;-)

J. Červený 26.3.2021 10:46

Nevím, kde ten nekňuba Benda bere tvrzení o Churchillově citátu, který stejně měl znít jinak: „Nevěřím žádné statistice, kterou jsem sám nezfalšoval.“ Fámu o tomto údajném Churchillově výroku rozšířil německý ministr propagandy Joseph Goebbels a není žádný důkaz, že jsou to Churchillova slova

Má asi dobré zdroje.

M. Dvořák 26.3.2021 15:09

A co z toho, nekňubo, plyne ? Jaký to má význam pro vztah ODS - piráti ?

J. David 26.3.2021 9:09

Nu což, bylo hůře, a lidi si to chválili...

J. Vaníček 26.3.2021 9:04

S piráty ne, jsou to levičáci, všude je s nimi problém, jenom kdyby nás k tomu okolnosti dotlačily. S Babišem ne, je s ním problém. Ale, to se ví, že s kýmkoliv, hlavně ty Bendo. Přeci se slzou v očích neopustíš parlamentní lavici, co by jsi dělal ty "doktore" práv co se mu v Plzni roztáhly řádky. Tak se snažíš, aby tě, když tě lidé konečně nezvolí, vedení tě tam pak mohlo šoupnout. Tak do světa, ukázat se - nějaká žaloba k ÚS, hloupý článek, a leštit podlahu či boty fialovému. Ale zřejmě, a to doufám, to máš spočítané. Nakonec z tebe bude úředník s klotovými rukávy. Nemusí pršet, bude kapat. Kvůli takovým a novým "učitelům" ODS nevolím, i když jsem pravicový člověk. ODS ne. No a teď ty ubohosti kolem pandemie - chucpe.

P. Han 26.3.2021 9:12

Moc hezký. A koho volíte, pravičáku?

J. Červený 26.3.2021 10:47

Tak to asi budete volit ty slaboduché Pekarovou a Adamovou

P. Han 26.3.2021 21:12

Já nikdy nevím, která je která.

P. Milan 26.3.2021 20:55

Článek je o Pirátech, ne o Bendovi.

Jste-li pravicový člověk, proč sem píšete samé levárny?

V. Kříž 26.3.2021 8:25

tedy nová a neokoukaná strana... takových jsme už zažili, namátkou Unie svobody, Koala, Vít Bárta už nevím, co to bylo, stejně jako Okamura, co údajně schramstnul všechny prachy za volby do své kapsy, Trikolóra, kdo si to má všechno pamatovat. A jak neslavně skončily. Piráti jsou jak komunisti: podle demokratických pravidel, za pomoci masáže mozků a slibování se ujmou (snad, proboha ne???) moci a pak s námi zatočí, že nebudem vědět, kam dřív skočit. Bohužel málokdo z jejich voličů vidí celý jejich program a to tu horší jeho stránku pečlivě tají.

P. Han 26.3.2021 8:28

Vít Bárta byly Veverky. Ty aspoň nabízely kalendář se svými děvčaty. ;-D

V. Církva 26.3.2021 8:31

No právě proti účesu Velkého Dreada trocha živé vody.

V. Církva 26.3.2021 8:38

Neokomouši to jsou a proto bych je nepodceňoval. Na Západě už tito mají kolem 30% Jsou pružní a zákeřní. U nás nevolitelnost Zelených zahalili do Pirátské vlajky (proč mi ksakru připomíná AntiFu?).

Ale Trikoloru ještě nezatracujte, pokud vyhrají Piráti třeba se na jejich základech něco podaří postavit. Politika je běh na dlouhé tratě. Piráti to taky nevzdali a po 10 letech mají volební předpoklady. Jenže pravičáci to balí příliš brzy, neposlouchají lidi ale noviny, snadno vzdávají a hádají se.

Progresivisti jsou jak za Gottwalda, mají jeden cíl a zatmělý mozek, takže budou chvíli v jednom šiku a pak už budou mít gilotinu - dnes možná právníky. Nebojte se oni už si tu moc zajistí.

V. Církva 26.3.2021 8:21

Pan Benda skvělý. Napsal to hezky, pragmaticky, bez urážek. S politikou má zkušenosti, i když i přešlapy. Asi mu už odpustím tu podporu tunelářů, zrušením zákona kterým je mohli stíhat.

V. Církva 26.3.2021 8:30

No a co se týká STAN, ti se mi nelíbili už za spolupráce s TOP09.

Bohužel na rozdíl od SPOLu, kterému koalice zajišťuje především celkovou nevolitelnost, v případě Pirátů, těm STAN dodává punc určité středovosti, což jim u starších a nerozhodnutým nahoru pomáhá. Pirátům se nedá upřít skvělý marketing, když svoji ultralevicovou podstatu zakrývají a schovávají pod nálepkou STAN. STAN jim dělají skvělou stafáž, ale revoluce si bude přát i jejich hlavy. Ví to i ve STANu?

K. Salajka 26.3.2021 8:06

Dobré shrnutí.

P. Černý 26.3.2021 7:59

Faktická poznámka.

Partaj, která si u Evropského parlamentu stěžuje na zákonodárství a výkon státní správy ve své zemi, nestojí o silný stát.

Určitě ne o takový, který je dosud ze setrvačnosti označován za národní.

R. Tichý 26.3.2021 7:51

A proto se ODS spojila s TOP09, takto salonni levicackou partaji odtrzenou od reality...

P.S: z medveda se rozhodne neporcuje kuze, ale maso! Kuzi si nechava nacelnik, pripadne muze byt za hrdinstvi ponechana statecnemu lovci. Fiala ani Benda nejsou ani lovec, ani nacelnik :-/

V. Církva 26.3.2021 8:25

Jo TOP09 jsou Piráti s odlepující se nálepkou pravicoví. Nemyslím si ale, že by Benda byl strůjce SPOLUpráce s nimi.

V. Tichý 26.3.2021 7:00

Pane Benda. Býval jsem voličem ODS, ale již nejsem. Mám s Vámi neblahé zkušenosti, ale to co předvádí Váš politolog Fiala (kde to vystudoval, nebo je samozvanec?) je za hranou a každý jiný je pak přijatelný jrn ne ODS. No a Ti dva vaši "spolu". Nenávistná TOPka, a pohrobci hada na 3. I kdyby ta trojkoalice teoreticky (prakticky je to vylouč) získala nadpoloviční většinu, tak si (ne)dovedu představit jak by se shodla na čemkoliv. A v koalici s piráty a STANem už vůbec ne. Čeká nás skvělí zítřek.;-O

P. Jirkovský 26.3.2021 6:54

Vida, jak se ujala Goebbelsova lež o Churchillově falšování statistiky ...

P. Han 26.3.2021 8:27

Jo, taky mě to pobavilo. Ale článek na tom bohudík postaven není. Jen mám pocit, že pan Benda přes výstižnou charakteristiku Pirátů neví, co s vlastní ODS.

P. Jirkovský 26.3.2021 10:21

S tou charakteristikou .... Je to jeho názor, hodnocení, takže holt je to takový, jak si to myslí. ODS je škoda, ale takhle jí nepomůže.

J. Nevrkla 26.3.2021 6:54

Jsem možná příliš podezřívavý, ale vidím to jako předběžnou omluvu za to, že ODS s Piráty do koalice půjde. Už začíná být sama rudozelena. Z toho se nevykeca.

F. De Winter 26.3.2021 7:32

R^

J. Urban 26.3.2021 6:38

Kazdy z Piratu ma nejakou svou profesi a tou se po jistou dobu zivil. Na rozdil od autora (politiku nepovazuju za profesi).