6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

ARMÁDA: Poslední gripen zhasne?

Nástup skutečných prázdnin (a "okurkové sezony") letos symbolicky odstartoval sovětský stroj MiG-21. Kdysi páteř stíhacího letectva nejen Varšavské smlouvy i komunistického Československa, ale dlouho i postkomunistické České republiky se u nás nyní uplatňuje pouze jako muzejní exponát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kadeřábek 1.8.2012 14:35

To téma je špatně. Potřebujeme vůbec Gripeny.

Od doby, kdy se naší chrabří hoši nechali hromadně zajímat na všech frontách 1. světové války bylo zřejmé, že Švejci to ve válce nevytrhnou. Přesto jsme investovali nemálo peněz do výzbroje a opevnění, která jsme bez boje opustili. Tato armáda si zaslouží letadla leda z hračkářství a když už tak mají 72 ks skutečných hraček, které si za naše peníze  nakoupili. Tak ať si  s nimi hrají a nezlobí. Alespoň bude mít Kalousek na důchody, možná.

L. Fikr 1.8.2012 20:03

Re: To téma je špatně. Potřebujeme vůbec Gripeny.

O tom zajimani za 1. sv. valky si nechejte vypravet treba o Italu ... :-)

J. Chvojka 2.8.2012 12:34

Re: To téma je špatně. Potřebujeme vůbec Gripeny.

Blbý hochu, těch, kteří se rozhodli nebojovat za zemi, která jim odmítla (na rozdíl od Maďarů) poskytnout autonomii, nebylo málo, ale mnohem (řádově) bylo těch, kteří své vojenské povinnosti vůči R-U monarchii plnili poctivě!

Že se POLITICI, nikoliv vojáci, rozhodli nepoužít připravenou a odhodlanou armádu v r. 1938 to také nelze připsat vojákům.

A opět - armáda nechtěla 72 nových L-159 ... kdopak je asi schválil ... ?