28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

ARMÁDA: Hrdinové bez bázně i bez kontroly

Exšéf Vojenského zpravodajství a předseda státních hmotných rezerv generál Páleník skončil ve vazbě. Jeho nástupce generál Kovanda je stíhán na svobodě. K vlastnímu profesnímu a morálnímu selhání se aspoň postavil chlapsky a k tomu, z čeho byl obviněn, se přiznal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.6.2013 17:20

Aféra české Mata Hari

Před 3 lety, tedy v době kdy na ministerstvo obrany byla posazena paní Parkanová, vypukla podivná aféra k při níž, údajně kvůli milostným pletkám s jistou majorkou (přezdívanou pak Mata Hari), která pak úplně zmizela ze scény, bylo z armády vyhnáni 3 nejvýznamnější generálové a hned po nich ještě podivněji další tři ("pouze dvouhvězdičkoví") generálové. Tato akce probíhala pod taktovkou nyní zatčeného tehdejšího šéfa VZ O. Páleníka (zpráva historika J. Eichlera).

Historie se tak trochu opakuje, což sice nestačí jako důkaz, toho že je to fraška, nicméně uvěřit tomu, že banální zpravodajský melouch provedený na přání zamilované úřednice je skutečným důvodem této akce a ne pouhou záminkou v bůhví kým a odkud ve skutečnosti řízené zpravodajské, policejně soudní "hře o moc", je na základě dosud předložených důkazů naprosto nemožné. Pochybuji, že se skutečnou pravdu občané dozvědí dříve než za cca 50 let.

R. Hroza 19.6.2013 19:46

Janek na hrad

Janka Kroupu bezodkladně povýšit na podplukovníka a vojenské zpravodajství povede napříště generál Karel číro Randák. Bože, to bylo keců ke zvolení Zemana prezidentem. Teď abysme se modlili, aby to zvládl. Karel číro by to určitě dokonale po...

J. Vyhnalík 19.6.2013 18:29

Čekal jsem víc

Pan Šándor by měl, tušit o co šlo a měl by buďto mlčet, nebo věc osvětlit a ne dělat kouřovou clonu.

Osobně jsem pouze pozorovatelem, ale vzpomínám si, že došlo k úniku informací z předsednictva vlády, organizované jiným bývalým zpravodajcem Karlem Randákem. Stačí mi malá násobilka, abych si spočítal, že tento únik informací musel někdo vyšetřovat a že vyšetřováním nejspíš nebyli pověřeni lidé, kteří pod panem Randákem dříve pracovali, tedy ani ne z BIS, ani z civilní rozvědky.

D. Tasmanová 19.6.2013 19:58

Re: Čekal jsem víc

Já žádnou kouřovou clonu nevidím. Problémem je destrukce služby v určitých letech a dále chybějící nebo nedostatečný kariérní řád,  od  čehož se

vše odvíjí.  A to autor pojmenoval v článku zcela jasně.

J. Vyhnalík 19.6.2013 20:33

Re: Čekal jsem víc

To mu neberu. Jenom jsem čekal víc.

J. Sládeček 19.6.2013 17:37

Jak může blbý průzkumák dělat šéfa zpravodajské

služby? To se pak nesmíme divit.

K. Januška 19.6.2013 11:54

Trestný čin.

Jestli se stal trestný čin, tak se ho dopustil soudce, který rozhodl o uvalení vazby.¨Každý občan (i poslanec) může činit vše, co neodporuje zákonu. Nikde v zákonu není napsáno, že poslanec nesmí svobodně nakládat s mandátem, který  tvrdou prací získal.

D. Tasmanová 19.6.2013 12:21

Re: Trestný čin.

Ať čtu, jak čtu, tak v článku o poslaneckých mandátech není řeč.

J. Jaroš 19.6.2013 14:27

Re: Trestný čin.

Stím lze souhlasitn, nesmí jej pouze prodat či vyhandlovat za cokoli. Jestli je ale podobné jednání pánů politiků běžné a politika se bez podobného nedá dělat tak ať to vloží do trestního zákoníku. NAvrhoval bych za §334 tr.zákoníku vložit § 334a který by zněl ustanovení § 331 až 334 na politiky pokud tak jednají v zájmu svém či politické strany, A je vymalováno.O jaký převrat jde, vždyť je voláno po předčasných volbách..

K. Januška 19.6.2013 11:49

Jak víte, že se stal trestný čin?

V. Novák 19.6.2013 13:08

Že vy jste ten článek nečet?

...