29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Rehulka 5.7.2011 15:37

Re: Co vzala Varšavská smlouva, aneb má dáti, dal

Pane Kozelský, Vám se nelíbí, že generalita Čsl.Lidové armády, která studovala v SSSR byla vyakčněna z nové armády svobodné (nebolševické) Československé a České armády ARČ ?

Vždyt VŠICHNI frekventanti sovětských válečných škol (i technických kurzů) byli skoro automaticky začleněni a zaregistrováni jako agenti MGB, někteří i KGB. Vy si myslíte, že takovou armádu i s její bolševickou "pátou kolonou" by bylo možno přijmout do NATO ? A to už nemluvím o armádní rozvědce a kontrarozvědce - to byli víc sovětčíci nežli Čechoslováci !

Píšete : "Hrdost, kterou dokázali na rodnou zemi probudit Komunisti.....!" - tedy jestli to myslíte vážně, hodil byste se za komisaře města Bugulmu, tak, jako soudruh Gašek !

J. Kanioková 5.7.2011 15:16

Ano, Reagan uzbrojil říši zla..

a bylo rovněž štěstí, že jejím lídrem byl Gorbačov. I když věřím, že by k tomu došlo stejně, jen možná s horšími důsledky a průběhem..

Ale o odchodu ruského vojska jednal a dojednal Luboš Dobrovský. Teprve pak se to rozjelo prakticky..

J. Kanioková 5.7.2011 15:12

chyba, patří - zničili v lidech úctu k historii..

J. Kanioková 5.7.2011 15:11

To myslíte vážně ????????

..."Hrdost kterou dokázali na rodnou zemi probudit Komunisti.." ...

Právě oni zničili v lidech k historii své země ! Překroutili co se dalo, byl to hnus !!!

P. Kozelský 5.7.2011 10:19

Co vzala Varšavská smlouva, aneb má dáti, dal

Se zánikem Varšavské smlouvy jsme se stali snadným terčem pro západ i východ. Naše armáda samotinká byla ve stejné situaci jako v roce 1938, v případě napadení by nám stejně nikdo nepřišel na pomoc. Veškerá technika byla překotně prodána, lidé, kteří něco v armádě něco uměli odešli po cílených útocích proti jejich osobám do soukromého sektoru, kde byli jako odorníci přivítáni s otevřenou náručí. Současné zrušení branné povinnosti vedlo k totáonímu rozpadu bojeschopnosti armády jako takové a tak zůstaly pro Čechy jako armádu pouze mise s drobty od stolu mocných národů.

Dnes nemá armáda vybavení ani na to aby ubránila Prahu, natož tuto zem. A upřímně, kdo by šel tehnhle Kocourkov bránit ? Vy snad, Já? No to už vůbec ne! Hrdost kterou dokázali na rodnou zemi probudit Komunisti byla při likvidaci čehokoliv z období před 89 (a to likvidací opravdu za každou cenu) zcela zabita a potlačena. Stačí se zeptat dnešních mladých jaké mají vzory, cíle, co očekávají od života. Morální bahno na které apeloval pan Havel ve svých hrách je v dnešní společnosti již v takové míře, že nelze vybudovat společnost demokratickou, natožpak občanskou.

Stav lidového vzedmutí odporu proti lidem, kteří byli stejní jako dnešní politikové, v roce 89 ,l místo využití k zachování ekonomické a vojenské soběstačnosti stávu vyměněn za 30 stříbrných politiky ,keří pouze hromadili moc a bohatství pro sebe a své známé. To je nepřípustné a povede v dalším období k přerozdělování majetků, díky krátkozrakosti mocných (spíše duševně nemocných) tohoto státu a to určitě né v duchu sametu roku 89 ! Snahy o potlačení svobody slova náhubkovým zákonem, imunita jako nemá nikdo v Evropě nebude mocipánům nic platná. Pravdu a touhu člověka, občana po svobodě slova , po rovných příležitostech, po odpovídající odměně za vykonanou práci nelze umlčet ! Nemlčme prosím !

P. Fiala 5.7.2011 9:42

Oprava k tomu odjezdu ruských vojáků

""Aby mohl Michael Kocáb působit jako ten, kdo vyprovodil sovětskou armádu ze země, museli nejprve zapracovat jiní. Především prezident Havel o tom musel přesvědčit prezidenta Gorbačova i západní lídry. ""

V roce 1986 v Rejkavíku podepsali USA a SSSR (Regan a Gorbačov) jednu z mnoha dohod o odzbrojení hlavně jederném v západní a střední Evropě včetně zrušení železné opony a sjednocení Německa, seděli jsme na sudu s prachem a doutnák již hořel.

Proto  mohly být uskutečněny "slavné" revoluce v r. 1989 v ruských satelitech ve střední Evropě. A důsledky: USA šíří demokracii, SSSR vytvořila spoustu Trojských koňů v "západně střední " Evropě, později v EU. Trojskými koni rozumím asi 50% levicových voličů v postkomunistických-socialistických státech.