16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 23.6.2011 11:20

Prima!

Už zase školíme teroristy? Doufám, že tentokrát to alespoň dostaneme dobře zaplaceno... :-D

H. Koláček 23.6.2011 8:59

Ovoce minulých rozhodnutí

Počátkem devadesátých let se rušilo několik vojenských letišť. Přestavitelé města se tehdy velmi drali o to, aby vojenské letiště zůstalo zachované. Líčili nám, jak symbióza vojenského a civilního provozu dostane Pardubice na leteckou mapu vesmíru.

Vojáci tehdy ochotně vyhověli  - když o to tehdejší představitelé města tak stáli. Být lampasákem, raději budu taky žít ve stotisícovém městě než v lesích u Bechyně. V průběhu času i vojáci sami pochopili, že provozovat stíhačky těsně vedle velkého města není udržitelné. Stíhačky šly tedy do Chotusic a vojáci těžko hledají využití letiště, aby zde zdůvodnili svoji přítomnost. Je tu letecká škola (kolik za rok vychová pilotů?) Pak sem občas na tři měsíce převelí Gripeny, teď zde létají vrtulníky a civilní letiště tak může dále fungovat, protože z velké části funguje díky penězům armády. A když přes všechny nepřímé finanční injekce od vojáků je společnost zajišťující civilní provoz ve ztrátě, město ochotně dluh zamázne. Kdyby chtěla armáda opravdu šetřit, přestane Pardubice jako vojenské letiště provozovat.

A kdyby se našel nějakým zázrakem politik s vizí opravdového rozvoje města, bude usilovat o zrušení letiště. Hluk je sice nepříjemný, ale ZÁSADNÍ problém je, že letiště podstatně omezuje rozvoj Pardubic.

Všichni politici obhajující existenci letiště se vždy byli v prsa, jaký prospěch přinese Pardubicím. A výsledek po dvaceti letech? Co z toho mají Pardubičtí občané? Pouze a jenom kravál. Stačí se projít po centru Pardubic (jestli tedy Třídu Míru lze ještě takto označit) a porovnat s jinými sídly.

Takže všechno, co se kolem letiště děje, je jenom důsledek chybných rozhodnutí z minula a nebude to jinak, dokud tu letiště bude. Opravdu smutný pohled. Ať už to letiště konečně táhne do paďous! Pardubicím to jenom prospěje.

B. Novacek 23.6.2011 8:42

ve jmenu svateho zisku to

nakonec dopadne takhle?...:

http://soudni.wordpress.com/2009/11/13/strelec-z-fort-hoodu-poprave-nejspise-unikne/