28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Renata D. 25.7.2006 9:47

Re: Reakce.

Jeden hlavoun o to stojí určitě - ten nejvyšší.  Nikoliv však ve státotvorním zájmu ale v klausozvolním zájmu. :-D:-P8-o

Modrý pták 25.7.2006 11:20

Podívejte Renato D.,

u Vás každá úvaha začíná a končí "katonovsky" u pana Klause nebo karieristů v ODS. To je naprosto v pořádku a mám proto pochopení. Mám zvědavou otázku - když už to tolik let mrví? To by Vás naopak mělo přece těšit, že tam mají takovou neschopnou bandu a Vy byste je stejně nikdy nevolila, tak proč se do nich obouváte? To přece nedává žádný smysl. Nebo je smysl v tom nadávání? Tomu bych také rozuměl. Jen mě to zajímá. 

L 25.7.2006 9:53

Museli by o programech premyslet

Lide progoramy nectou protoze by museli o nich premyslet. Hlavne premyslet, co jsou lzi, vycpele fraze a kecy. Pak by jim zbylo to podstatne. Pak by si mohli teprve rikat, ze to strana stejne splnit nehodla tak jako to nehodlala splnit drive. Cteni takoveho programu je ztrata casu.

Nejlepsi volebni program meli republikani pod vedenim Sladka. Bylo tam vsechno a pro kazdeho blahobyt.

Kajan 25.7.2006 9:36

Kromě toho, téměř nikdo v ODS neovládá kompozitivní teorii, tedy vysvělrní toho, proč kapitalismus bez přívlastků je tou největší šancí právě pro ty nejslabší !!! Kdy kdy viděl, aby slabí podnilktelé mohli vyplácet vysoké platy uklízečkám a kopáčům.

kosatka 25.7.2006 9:23

Panoptikum

Problémem ODS (ale zdaleka nejen jí), jsou ti lidé v čele. Profláknuté, nedůvěryhodné ksichty, které odradí mnoho z potenciálních voličů. Mnozí skalní pak ODS volí, ale se sebezapřením. Kdyby se do čela ODS dostali noví schopní lídři z regionální scény , kteří ještě neztratili kontakt s realitou a skutečnými problémy lidí, bylo by možná vše jinak. Jenže tohle nabubřelé panoptikum v čele s Tlustřm, Langrem a spol. z politiky nikdo nedostane ani heverem.

Samotný Topolánek je pak v porovnání s Paroubkem spíš k politování. "Ó božského" Paroubka ráda nemám ani náhodou , a tu suitu kolem taky ne, jenže z pohledu své strany, to dělá dobře. Po totálním propadu vytáhl stranu nahoru, dokonale rozbil naivní volební kampaň svého protivníka ODS Plus , a teď vědom si své síly (protože komunisty se "trojkoaličníci podpořit nemohou nechat, to by se totálně odepsali, tak musí jednat se mnou. A já "velký Jirka Paroubek si budu dávat ultimáta, vyhrožovat, nechat se prosit.Ostatně proč ne, když jim ta koryta za to stojí ? A když odpadnou, ještě líp, dostanu se tam já. A to přece go především. No jen aby se nám pak už Jirka totálně nepomátl a třeba nezapálil Prahu. Nebyl by mezi podobnými císaři, cary či vojevůdci první.

Pepa 25.7.2006 10:41

Re: Panoptikum

Stopro souhlas, naprosto přesný. Kdyby to bylo na Novinkách, máš ode mne bod.

Marie Dubanová 25.7.2006 11:16

Re: Panoptikum

Nemyslím si,že by se"velký - božský"pomátl,naopak uvažuje velice racionálně,a nejen z pohledu"své strany",ale nyní především"z pohledu svého";A pro začátek se"učinil"nikoliv nepostradatelným,ale jako předseda strany - neodvolatelným;Teď ještě - jak"to zaonačit",aby se stal stejně neodvolatelným - jako předseda vlády;

kosatka 25.7.2006 12:12

Re: Re: Panoptikum

já neříkám, že se jako pomatený chová teď. Jen se bojím, aby mu nehráblo až se dohrabe až na vrchol. Viz Nero, Caligula a spol.

Marie Dubanová 25.7.2006 13:15

Re: Re: Re: Panoptikum

možná,že už se tak stalo a nyní jen budeme hledět a čekat"co se ještě udá";zatím učinil,všechno,co učinit mohl;a tedy co bylo v jeho"božských"rukách;

Marie Dubanová 25.7.2006 20:07

Re: Re: Re: Re: Panoptikum

s ničím nebudeme souhlasit,nic nepodpoříme,nic nechceme kromě toho zůstat sedět šťastně a vesele ve strakovce;Že nebudeme s ničím souhlasit  - to jsme Vám,ostatně nyní názorně předvedli - že koalici nepodpoříme,a to za žádnou cenu - ani kdyby se ráčila rozkrájet a to ani tehdy když slíbila,že sestaví svůj program - podle slibů ČSSD;tak tohle je skutečně na"bohnice"s podobným přístupem"politiků" - Ústava ČR ani žádná jiná - skutečně nepočítá,ani nevím,jak by se podobné"nepatřičné"jednání dalo v Ústavě slovně vyjádřit a opatřit příslušným §???

Jirka H. 25.7.2006 9:01

Analýza

Dovnitř ODS moc nevidím, ale ten článek má hlavu a patu. Jen bych doplnil, že ta varianta, ke které se již od voleb zjevně schyluje, tedy menšinová vláda ODS tolerovaná ČSSD zase není pro pravicové voliče tak špatná! Vláda Miloše Zemana za dob opoziční smlouvy celkem plnila svůj program a své předvolební sliby, určitě se nedá říct, že nebyla levicová a úspěšná (to potvrdila i následujícím volebním vítězstvím). Svým způsobem měla pro svůj program volnější ruce než 101 koalice Špidlova. Zřejmě jediný ústupek, mimo korýtek a prebend pro činitele ODS, byla rezignace na akci Čisté ruce. Ale zase mít komplet rezortní ministry pro prosazování svého programu není k zahození.

A ještě k tomu, že ODS nedokázala odpovědět na Paroubkův styl, nedemokratický a nestandartní. To není pravda, Paroubek používal běžné a obvyklé postupy, nevybočil za hranu demokratických zvyklostí. Obě strany sice opět balancovaly na hraně slušnosti v té negativní kampani (včetně ODS a např. jejich kampaně na severní Moravě o Paroubkovi co se tam prohání 200 kmh). Ano, občas si zjevně dělal z Topolánka srandu a dost okatě ho urážel ("ale nám přece pane Topolánku vyhovuje že jste předseda ODS"), ale to neni nic za hranou. Naznačoval tunelování VAE a poukazoval na kauzy ODS, ale to bylo zase oboustrané a k politice to patří. Objektivně je třeba říct, že jediná věc za hranou demokratických postupů bylo to stbácké svinstvo Kubiceho - a v tom nejela ČSSD ale ODS, to se nedá okecat. A proti tomu by se měli ozvat všichni slušní lidé, kterým záleží na posledních 16 letech demokracie, bez ohledu na stranickou příslušnost.

Jirka 25.7.2006 9:07

Re: Analýza

A máte nějaký důkaz, že Kubiceho zprávu má na svědomí ODS? Nemáte. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby ji iniciovala ČSSD. Ta zpráva totiž ODS moc nepomohla....

Vlali 25.7.2006 9:20

Re: Re: Analýza

Dle výzkumů veřejného mínění (ale kdo jim věří) vnímali lidé tuto aféru spíše ve prospěch OdS. Ovšem nepotvrdí-li se bede to mít značný opačný efekt. Bublan mezitím "nenápadně" likviduje možné pokračovatele. Ovšem kdoví, třeba to byla skutečně zoufalá provokace a ti lidé (ano já považuji policisty za lidi) se jen propůjčili.

Jirka H. 25.7.2006 9:29

Re: Re: Analýza

ODS se za zprávu jednoznačně postavila. Ve výboru ji zejména Vidím znal nejlépe a obhajoval její důvěryhodnost. Většina činitelů ODS zprávu vtáhla do slovníku a odvolávala se na ni. ANI JEDEN ZE ŠPIČEK ODS ji neodsoudil! Jsou svědci, že konkrétně Langr ji nabídl médiím. Topolánek z ní již týden napřed (fakt dobrý předseda :-D) citoval v TV. Ale pozor - já si osobně nemyslím, že ODS zprávu vytvořila a iniciovala. Pouze se k těm lidem za Kubicem přidala, ze strachu ze zbližování preferencí, protože jinak by pravděpodobně naopak ČSSD o nějaké procento dvě vyhrála. A ODS si neuvědomila, že když se otevře Pandořina skřínka a lidi z tajných služeb budou mít pocit, že to Kubicemu prošlo, stejně si můžou ochočit i je. A źe až tu bude třeba řádit nějaký další Berdychův gang, šéf nějaké speciální služby přijde za premiérem Topolánkem a řekne: buďto nás necháte na pokoji, nebo 4 dny před volabama vytáhnu "důkazy", že v parku šu..š pětiletý chlapečky. A proč ne? Kubice dodnes spokojeně slouží u policie, ODS vyhrála volby, všichni jsou happy...

Renata D. 25.7.2006 9:30

Re: Re: Analýza

Tak proč se tak ODS angažovala v jejím zveřejnění - např.nutným odchodem Langra na záchod. hahaha ;-D;-D;-P

Kukatel 25.7.2006 9:55

Re: Re: Analýza

Tu zpravu asi ODS neiniciovala, to uz by asi bylo prilis. Ale spise o te akci vedela a mnula si ruce. Dnes uz je videt, ze Kubice jednal skutecne z vlastni iniciativy a rozvasnene predvolebni obdobi se mu jednoduse hodilo, aby odvedl pozornost a zneverohodnil vysetrovani vlastnich lidi, kdyz se zacala vyvalovat afera s podvodnymi cestaky. Dukazem je i soucane kypici spina s falesnymi identitami vysetrovatelu a kdovi co jeste prijde. Proste dalsi kolo valky policajtu. Vzpominate jeste na neprustrelneho a janosikovskeho policejniho potentata Douchu ? Soucasny sef pravniho klanu solncevske mafie ? To byl taky takovy Mr. Neuplatny.  Kdo s cim zachazi...

gerontusinza 25.7.2006 10:36

Milý jiří. důkazy?Re: Re: Analýza

Několik: Zdravý rozum, úsudek, způsob podání, informace podaná panem Topolánkem týden před vystoupením Kubiceho, výběr sprostot, únik informací z prostor PS za asistence šéfa PS pro bezpešnost pana Vidíma (ODS), únik z konkrétního materiálu pana Langra (ODS). Je to pro vás málo?Ovšem. Zas ta trapná nejistota, že?

Renata D. 25.7.2006 9:21

Re: Analýza

S článkem pana Haase se dá plně souhlasit. S menšinovou vládou ODS je tu však na rozdíl od Vašeho tvrzení (menšinová vláda ODS není pro pravicové voliče tak špatná...) jeden malý rozdíl. Tvrdí-li modří ptáci, že ČSSD devastuje tuto zemi již 8 let, přiznávají tím, že Klaus ponechal Zemanovi vlastně volnou ruku a rezignoval (za funkci předsedy parlamentu) na jakoukoli roli opozice (přes většinu pravostředových stran v parlamentu). Totéž se však jak je zřejmé nedá očekávat od Paroubka. Ten by v roli smluvní opozice plnil funkci skutečné opozice (má k tomu v parlamentu s komunisty dost síly) a ODS by tak opět vlastně plnila program ČSSD. Se všemi dopady na vol.výsledek ODS v dalších volbách. A Klaus opět o tuto smluvní opoziční koalici teď bojuje. Co si o tom asi tak myslet.

Jirka H. 25.7.2006 9:39

Re: Re: Analýza

Všichni modří ptáci nejsou hloupí a mimo realitu. Jsou mezi nimi i ekonomé a tak nemohou nevědět, že ČSSD přivedla ekonomiku do nejlepšího stavu co kdy byla. Teď se dá na té plně prosperity klíďo jet 2 roky, i kdyby ta nová vláda vůbec nevládla. Proto je to láká a ČSSD z toho má blbý pocit. Totiž když dávali ODS vládu Zemanovi, byla ekonomika a celý stát v prokazatelné krizi a tak si ptáci říkali, teď se hochu znemožni. A mimochodem s tou zradou programu na tom něco možná bude. Jeden z klíčových kroků Zemana bylo odstranění bankovního socialismu a celého toho marasmu ala imperium IPB, co ničil ekonomiku. Místo toho máme klasické banky s mezinárodními vlastníky, a negenerující dluhy. Což by fakt měl být program pravicových vlád :-D

Renata D. 25.7.2006 9:43

Re: Re: Re: Analýza

Máte pravdu, jako černý humor však působí to, že právě proti tomu odstranění marasmu kolem IPB se postavila ODS jako jeden muž (spolu se všemi ženami).

gerontusinza 25.7.2006 10:58

To není černý humor. Re: Re: Re: Re: Analýza

To je ta šílenost vedení ODS a jejich ekonomických poradců, která nemá se zdravým rozumem absolutně nic společného. Hezký den.

Ladislav N. 25.7.2006 11:24

Re: nemá se zdravým rozumem absolutně nic společného

No, jestli jsou vám vzorem poradci Paroubkovi a Filipovi a katastrofické zadlužení vlád ČSSD, pak lze vaše bláboly i "pochopit"...

Ladislav N. 25.7.2006 11:30

Re: Jirka H.: "Místo toho máme klasické banky s mezinárodními vlastníky, a negenerující dluhy."

Zato vlády ČSSD vygenerovaly tolik dluhů, že ztráty bank v období transformace (levice je nechtěla privatizovat) jsou proti tomu zanedbatelných "pár miliard"...

Džejpí 25.7.2006 9:52

Re: Analýza

Vážený Jirko, naznačujete že o pozadí "Kubiceho zprávy" víte více než mi normální smrtelníci. Svěřte se! Jak "neokecatelně" "jela" v Kubiceho zprávě ODS? Díky za otevřenost.

Jirka H. 25.7.2006 10:04

Re: Re: Analýza

O spojení Kubiceho a ODS žádné zákulisní informace nemám, stačí si přečíst noviny, resp. jejich archiv z období týden okolo voleb. Zpráva sama je na Netu taky, resp. její část. Myslím, že i průměrný analytik z ní pozná, že je vylhaná a konstruovaná. Osobně jsem tam našel 2 věci, o kterých vím, že nejsou pravda. Jenže každý občan (naštěstí :-D) netráví tolik času zájmem o domácí politiku a brouzdáním po netu. Takže když šéf významné policejní složky veřejně vystoupí a řekne, že Paroubek na jachtě zneužívá nezletilé děvče, má se Sobotkou a Grossem firmu na praní špinavých miliard etc. etc., dost dobře to musí brát vážně. Snad jen Kubiceho názor, že JUDr. Sokol je Žid a proto je mafián každému člověku napoví, že Kubice musí z policie vyletět minimálně do civilu, ať už se o politiku zajímá či ne.  Na to stačí mít jen netitanový žaludek.

Marie Dubanová 25.7.2006 13:55

Re: Analýza

Vážený Jirko H.,hovoříte o"stbáckém svinstvu - stran Kubiceho zprávy",ve které,se zmiňujete,že"jela ODS";A mohl byste mě,prosím laskavě sdělit,jaký máte názor na loňský"útěk",pana Krejčířem - a jeho manželky,která po několika týdnech,rovněž"uprchla"a při svém"útěku"byla dokonce doprovázena kolonou stěhovacích,či jakých,vozů;Rovněž tak do dnešního dne nebyla podána,žádná oficiálnía zpráva o množství"válejících se miliard"v bytě"uprchlého"pana Krejčíře,ani o tom,zda li byly ony miliardy falašné,či nikoliv;?

Odborar 25.7.2006 8:48

ODS není schopna celou věc vyhodnotit a přijmout radikální opatření...

Stále ve vedení budou titíž lidé, přešlapující na místě včetně Topolánka a vyjma Tlustého, který bohužel ve své snaze dát do voleb straně vizi zůstal osamocen a ještě bržděn ostatními.Viz kolečko daní. Ten jediný je schopen sebereflexe a neustále na sobě pracuje,snaží se nacházet jiné cesty, jiná řešení. Bohužel sám voják v poli to nezachrání.Ostatní ve vedení strany nestojí za fajfku tabáku. Od toho se odvíjí i celé vyjednávání ve vládě. Když je Paroubek neprůstřelný na jedné straně, dám se cestou slabin na druhé straně.Kupříkladu když prohlašoval, že podpoří hned ze začátku menšinovou vládu ODS, tak mu vyjdu vstříc. S koaličními partnery zruším po dohodě koaliční dohodu, udělám  s nimi tajnou smlouvu o partnerství, se kterou si zajistím 100% mandátů, nacpu jim jiné významné funkce ve výborech, postech náměstků, statutárních orgánech polostátních firem, odkud vykopu pak sociální demokraty a VO CO GO? Vláda byť menšinová mohla už dávno být, Paroubek mohl mít předsedu sněmovny, ODS a koalice si mohla skrytě prosazovat svůj program bez potupných ústupků nynějších Paroubkovi, kde se jim šťourá v programu a ten mohl s dlouhým nosem odtáhnout do opozice. Řešeních bylo spousta. Chce vládu odborníků? Fajn.Dohodnu s ním přečasné volby a do té doby setavím vládu odborníků.Jsem zvědav, kde by je Paroubek ve svém totalitním způsobu vedení strany vzal, když tam má samé ovce co jdou ve stádu a nadšeně bečí, když je šlehne po hřbetě třeba odebráním hlasovacích lístků s praktikami jako republikánský Sládek a popírající ústavní právo poslanců. Jenže Topolánek podobné kreativity není schopen. Tak snad Klaus pověří Tlustého? Proč ne..  je rozhodně schopnější...>-

gerontusinza 25.7.2006 8:46

Pane Haasi naprosto precizní popis situace.

Drobná tendenční hodnocení lze odpustit, vzhledem k inklinaci autora. Hezký den.

penzista 25.7.2006 8:28

Pane Haasi

máte pravdu - bohužel.