9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
GLUM-II 14.6.2006 11:04

Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

Proč ČSSD téměř vyhrála je jasné.Volili ji převážně blbové a primitivové (doloženo předvolebními výzkumy).A jelikož v tomto státě je blbů a primitivů větší část občanů,tak se dal výsledek očekávat.Naštěstí nešli k volbám všichni.Lepší to tu už nebude.

hj 14.6.2006 12:16

Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

Stejně tak i ODS volili blbové a primitivové. Koho ale volit, aby člověk po volbách nevipadal jako ten největší trouba a osel korunovanej? Nejblbější jsou ovšem ti, kteří všechny ty, jež nesdílí jejich názor, označují za blbce.

J. Mach 14.6.2006 15:04

Re: Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

hj, z vašeho komentáře není jasné, jak je to s tou vaší inteligencí. Podle pravopisu ale to nic moc nebude. A podle srozumitelnosti textu taky nic moc. Na začátku tvrdíte, že ODS volili jen blbové a primitivové, ale na konci tvrdíte, že jste nejblbější, neb v úvodu označujete voliče s jiným názorem za blby a primitivy.t Tak jak je to s vámi? 

franta 14.6.2006 13:10

No a co ?

DEJME TOMU, že máte pravdu, když říkáte "Volili ji převážně blbové a primitivové (doloženo předvolebními výzkumy)". No a co z toho plyne ? Nic. Zklidnilo Vám to aspoň hormony ? 

Optimista 14.6.2006 13:43

Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

GLUMI-II, s Vašim názorem absolutně nesouhlasím, ale jako optimista - demokrat udělám vše pro to, aby jste ho mohl prezentovat. Musím ale argumentačně dokázat Váš omyl. Pokus přepočtete hlasy pro socdemákyzjistíte, žě cca 1/4 národa jsou těmi-jak je častujete. Pak se nedivím, že vyspělé země světa mají takové výsledky ve výši životní úrovně,i když u nás dosahujeme nejvyšší přírůstek v ekonomice - cca 8 % ( dle posledních statistik ) a právě i ta inkriminovaná 1/4 je do tohoto procesu zapojena! Proč tomu tak je, že životní úroveň ještě dlouho nebude srovnatelná ? Sám jsem vysokoškolák, dokonce PhDr.,Ing., ale na "divoké privatizaci" jsem se nepodílel ze zásady hrdosti nad tím, co jsem dokázal jako dělnický synek se smyslem pro sociální spravedlnost. Možná jsem ve Vašich očích a stejně smýšlejících - ten blb a primitiv, ale nemám problém se svý m svědomím a nakradeným majetkem.

J. Mach 14.6.2006 15:09

Re: Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

No, asi blb a primitiv nebudete, ale moc inteligentní asi taky ne. Ono totiž udávání svých titulů o velké inteligenci nesvědčí a obsah vašeho komentáře taky ne. Zřejmě netrpíte ekonomickým vzděláním, co, dělnický synku (jak tohle může ještě dnes někdo napsat).

Optimista 15.6.2006 7:46

Re: Re: Re: Když vrchní blb (Pablb) zatroubí do útoku,tak se nelze divit výsledku bitvy....

Pane Machu, Vaše vyjádření je ubohou, nepromyšlenou reakcí na fakt, že člověk je hrdý na to, že se dokázal dobrat ke vzdělání / bez úplat, protekcí - druhou vejšku jsem studoval již s rodinou, která nesměla trpět finanční nedostatečností / a pochopitelně i na to, že táta byl obyčejný strojní zámečník. O ekonomickém vzdělání se nebudu rozepisovat, ale úspěšné 2 fabriky / Ústecký kraj a Střední Slovensko / v rodinném majetku, řádně získané při veřejném výběrovém řízení dávají zaměstnání 600 lidem a prosperitu máme zajištěnou.

Malý Aston 14.6.2006 10:55

ČSSD a její přínos pro KSČM

Vedení kampaně není podstatné,podstatné jsou výsledky.Paroubek dosáhl toho,že k vobám přišlo hodně voličů.Převážná část volila demokratické strany a tím pomohla i ke zvolení legální strany KSČM,kterou někteří nazývají nedemokratickou.Některé politické strany nechtějí o spolupráci hovořit,vypadá to jako by měla ta naše rodná strana nějakou nemoc,ale bez ní ničeho nedosáhnou.Jiní ji potřebují,dokonce mluví i za jejich voliče jako by došlo již ke sloučení ale odmítají přímou koalici.Tedy lžou a když lžou tak taky kradou.Koalice ODS+KDO+Zelení bez KSČM nedosáhne schválení. Koalice ČSSD+KSČM+Zelení,může získat podporu a mohou vládnout.Takže bez KSČM nikdo nic neudělá.Takže by pan Paroubek měl hovořit jasnou řečí. Když se nepodaří Topolánkovi složit vládu,my socialisté +komunisté+zelení ji sestavíme. Je to demokratické a může se nám to dokonce některým i nelíbit,ale to je vše co můžeme dělat. Není možné hovořit,že s komunisty ne ale s jejich podporou ano. Takže děkuji panu Paroubkovi, k tomu že moc,kterou získal ve svoji straně,moc kterou má a kterou ho pověřila jeho strana výstřelem do funkce premiéra a o kterou bojuje jako o svůj život,potřebuje udržet a to za pomocí KSČM. Tato strana je stranou legální,má své voliče i poslance. Tak ať pan Paroubek vytvoří koalici ČSSD+KSČM+Zelení,dá některému komunistovi ministerské křeslo a je pokoj. Když demokracie,tak demokracie ale ať mluví Paroubek pravdu a Filip taky.

Balů 14.6.2006 15:35

Re: ČSSD a její přínos pro KSČM

Milý příteli. Demokratičnost politické strany se neměří tím, zda je zvolena v demokratickém prostředí. To nemusí být nutně její zásluha, ale jejími cíly ke kterým směřuje a z tohoto hlediska komunisté nejsou demokratická strana ani náhodou. Souhlasit s tím, aby Paroubek se spojil s komunisty a s nimi vládnul by mohlo také být to poslední co byste pro demokracii v téhle zemi udělal.;-(

Josef 14.6.2006 17:19

Re: ČSSD a její přínos pro KSČM

Pokud by Zelení vstoupili do vlády se socialisty s podporou komunistů, spáchyli by politickou sebevraždu a při příštích volbách by se do sněmovny nedostali.Teď je podpořilo mnoho voličů, kteří je volili jako alternativu za liberální strany a nechtěli volit ODS.Nebo nechtěli volit žádnou  velkou stranu, komunisty ani lidovce. Tito voliči by to chápali jako zradu a příště by buď volili jinak, nebo nešli volit vůbec. Tohle si Bursík moc dobře uvědomuje.

qwert 14.6.2006 10:10

Jaká negativní kampaň? Myslíte "ODS Minus" ?

Jaká negativní kampaň? Myslíte "ODS Minus" ? Nějak jsem si nevšiml co by na tom jako mělo být negativní. Naopak. Pevně věřím a modlím se ke všem božstvům která znám, aby se všechny body uvedené v antikampani ODS minus splnili co nejdříve do posledního písmenka. Proč? Protože to je právě to mělo být realizovánu už před 10 lety před vstupem do EU.

franta 14.6.2006 13:05

Naprostý souhlas

i pan prezident souhlasně zabrumlal, když to viděl. Než mu ovšem Hájek s Jáklem vysvětlili že jde o plakáty ČSSD

Hawk 14.6.2006 14:21

Re: Naprostý souhlas

R^:-)

miroslavb 14.6.2006 9:46

paroubek=74% cssd+26% kscm

paroubek je slitina obou stran. ovsem slitina, kde mensi podil znamena dominantu vlastnosti. beda tobe, ceska republiko.

a ted jeste dalsi boritel: panpresident klaus jede do evropy, aby jim to tam rekl. Co? ze se o nas nemaji starat a nechat nas putinovi, nechat nas chatrat, zahnit.

Psí vrah Čumil 14.6.2006 9:42

Hm - možná není třeba brát veškeré argumenty pana Gabala vážně -

ale rozhodně je není třeba splachovat jako bezvýznamné. Vzhledem k úsilí a nákladům, které na kampaň byly vynaloženy, skoro bych se nad jejich efektivitou docela vážně zamýšlel. Vliv statistiky na úrodu brambor je sice v okamžiku sklizně nevýznamný, ale může docela podstatně ovlivnit příští sklizeň...;-)

SCP 14.6.2006 9:49

Re: Hm - možná není třeba brát veškeré argumenty pana Gabala vážně -

a doplním, nejen vyrobit, ale prodat je kumšt, když neprodáte, těžko budete vyrábět, což jistě pan senátor po 8 leteh v opozici bytostně cítí, ale potřebuje se vymlouvat nesmysly o amerických poměrech, které evidentně nezná.

M. Zima 14.6.2006 9:16

Pane Gabal, na sociologa je ta

Vaše analýsa slabá. Nezabýváte se rozhodujícími českými fenomeny, jako vztahy mezi dnešní českou smetánkou, katastrofálním vlivem vzorů a vzorových jednání osob a institucí, ani pro Čechy dnes tak specifickými vlastnostmi, jako je bezohlednost a ignorance k zákonu v každé rovině, atd, které staví to mediálně zmanipulované divadélko do zcela jiného světla.

Současný parlamentní stav je možno jednoduše popsat západoevropským úslovím "ksindl se rve, ale ksindl se snáší". Ten český nám bude ještě nějaký čas vysvětlovat, že to dělají pro Republiku (Bém pro "krásnou Prahu"), ale nastane kontinuita a zahuštění známého svinstva.

jura-p 14.6.2006 8:36

Materiály se vydávaly.

Omluva za hrubky.

jura-p 14.6.2006 8:33

Takže.

V článku je přeceněna úloha volební kampaně. Autor prakticky pominul obecné voličské trendy, které se projevují ve volebním chování bez ohledu na typ a provedení kampaně. Prakticky vždycky a všude klesají preference vládní strany celé volební období. Těsně před volbami naopak narůstají, takže většinou vládní strana nebo koalice dosáhne skoro stejných výsledků, jako v minulých volbách. Že si tohoto fenoménu pan Gabal nevšiml za ty léta, která pracuje v branži. Tomu nevěřím, prostě jen o něm nepíše a tváří se, jakoby to byla volebmí kampaň, která zcela určuje volební výsledek.

Další nepřesnost v tomto článku je tato. V této kampani nebylo použito amerických, ale podvodných metod. Není zvykem, aby volební kampaň nebyla vedena svým jménem. Opravdu není americkým zvykem, aby volební strana vydávala většinu volebních materiálů v barvách a jakoby byla stranou protivnou. Kampaň z produkce ČSSD nazvaná  ODS - se vydávala za kampaň ODS. Na plakátech nebylo ODS zdraží, ale My ODS zdražíme. Stejně tak balbínovci vydali plakáty, kde bylo Omlouváme se, ne lidovci by se měli omluvit. Tedy materiály se vydávali za materiály někoho jiného. Z tohoto hlediska se jednalo o kampaň podvodnou a pochybuji, že by právě toto radili američtí experti. Američani jsou zvyklí říkat v kampani hodně drsné věci, ale svým jménem. Takováto manipulace bude spíše domácího původu. To my sami jsme mistři v zkreslování výroků a podsouvání výroků, které nikdy nebyly vysloveny. A tak bych mohl pokračovat s jedním tvrzením pana Gabala za druhým. Sám článek je dokladem toho, jak  zvýraznit podíl své vlastní profese na tom, co se děje ve skutečnosti. 

Tedy abych shrnul jádro své kritiky tohoto článku,Uvedu příklad z jiné oblasti. Já nepopírám smysl zemědělských statistik, ani význam pořadů o vaření a konzumaci zeleniny v televizi, já popírám jejich hlavní podíl na úrodě brambor.

IS 14.6.2006 12:01

Re: Vládními strana byly ČSSD (nárůst), KDU¨-ČSL(pokles) US-DEU (vymizení)

Nechtěně potvrzujete Gabalovu tézi na zúžení volebního klání více méně pouze na na dvě strany. Vládla koalice a někdy se menší strany projevovaly dosti výrazně, Kalousek přispěl k odchodu předsedy vlády Grosse, přesto jejich volební výsledky značně klesly.  

ODS využívala nepřímé skandalizující metody. Nevěřím, že by pouliční akce zdravotníků za odvolání  dr.Ratha (veřejně označován  za "smrada") nebyly podníceny ODS. Ostatně předseda stomatologů Pekárek se účastnil slav vítězství ODS. A nejen zdravotníci, radikalizované skupiny desorientovaných příznivců ODS dokonce organizují "vlnu občanských nepokojů" za odchod Paroubky z politiky (na webu ODS vyskytovaly i výzvy k fyzické lividaci opozice, vulgarity nepočítaje) . Nepochybuji, že ODS bud tvrdit "my nic, my muzikanti", my jen tvrdíme muziku. To prý president Beneše říkal že o politice nerozhoduje ulice. Ovšem Klaus není Beneš.

Vliv statistik, pane "právníče" je značný natolik, že je zákonem zakázáno 2 (?) dny před volbami je zveřejňovat.

Na mně osobně akce zubařů měla značný vliv, protože mi zubařka odmítla zhotovit můstek , prý nemá limit a představte si šišlající dámu i  když v letech zralejších.

Kresinka 14.6.2006 15:26

Re: Re: Vládními strana byly ČSSD (nárůst), KDU¨-ČSL(pokles) US-DEU (vymizení)

Inu, vykládat si může každý co chce. Mě tedy socdem neoslovila ani náhodou. Naopak slušné vystupování M. Topolánka  i dalších mě přesvědčilo, že jsou to lidé, kterým nakonec i dluhodobě věřím, tak jaképak copak. Hlavně mě ovšem pobavil bilboard: Budu pro vás pracovat, to tedy je "americká" reklama!

VLK 14.6.2006 16:26

Re: Re: Vládními strana byly ČSSD (nárůst), KDU¨-ČSL(pokles) US-DEU (vymizení)

ODS pouze vyuzila spontannich akci lidi nastvanych Paroubkovym spojenim s komunisty a Rathovym zestatnenim zdravotnictvi. Divite se zdravotnikum, kdyz jim nekdo likviduje jejich firmu, ze se mu postavi, dokud neni pozde? Tedy jeste pred volbami? A pokud mozno ucinne, tedy tim, ze vam nevytrhnou zub? Jak byste se tvarila, kdyby Paroubek a Rath zustali a finance zkutecne dosly a vas zacal zub bolet v listopadu? Protrpela byste si to do ledna s vidinou, ze to tak bude dalsi ctyri roky stejne a cim dal tim horsi?

ODS pouze vyuzila spontannich akci lidi zahnanych do uzkych, at uz to byli zdravotnici nebo Kubice. Ja jsem taky volil ODS, poprve, protoze jsem se citil bytostne ohrozen Paroubkovym koketovanim s komunisty. A jak ukazal jeho povolebni projev, bylo to pravem.

třetí 14.6.2006 12:34

Re: Takže.

Tedy materiály se vydávali za materiály

dph 14.6.2006 13:48

Re: Re: Takže.

nechci být šťoura,ale ve větě" materiály se vydávaly za materiály" se psávalo "Y",i když po volbách je možné vše, zvláště,když máme i druhého vítěze.

jura-p 14.6.2006 19:43

Re: Re: Takže.

V 8.36 jsem se omluvil za hrubky. Děkuju za upozornění na ně z 12.34.

Antonín Hrbek 14.6.2006 12:43

Re: Takže.

Veškeré výkaznictví a tedy i statistiky mají význam pouze tehdy nejsou-li pouhým ohledáním mrtvoly ale podkladem pro rozhodování. Pokud někdo zveřejní kvalifikovaný odhad, že Nezávislí pana Železného pravděpodobně získají jen 0,2 % hlasů voličů, tak žádný rozumný člověk, který chce pomocí voleb něco ovlivnit, nebude dávat svůj hlas Nezávislým pana Železného. Proto ten zákaz zveřejňování průzkumů těsně před volbami, kdy se ještě řada lidí rozhoduje.

Pokud jde o úrodu brambor, tak i tam může statistika hrát významnou roli, zejména když se budou brát v úvahu statistické souvislosti, jako je například vztah mezi spotřebou umělých hnojiv na ha a výnosem brambor z jednoho hektaru. Podobné úvahy lze vést  v souvislosti na očekávaném počasí, o tom, zda je osázená plocha dostatečná pro samozásobení (například  na základě spotřeby brambor) atd. A konec konců, ze statistik vycházejí všichni, kteří ovlivňují trhy, včetně trhů peněžních. Tak například dlouhodobé statisticky zjištěné tendence růstu cen brambor může vést k rozšíření osazených ploch a tím i ke zvýšení úrody brambor. 

O tom, jaký vliv mají média na ohlupování spotřebitelů, tím na spotřebu a tím i na výrobu není snad nutné diskutovat.

petrs51 14.6.2006 8:28

Nutná dohoda.

text

Marian 14.6.2006 8:01

možná Vás to překvapí,

pane Gabal, ale  negativní kampaň může  mít  i  paradoxní  účinek. Sám jsem  z různých  důvodů trpěl jistými sympatiemi k  SocDem, ale  když jsem  četl  vulgární demagogii rázu:        "chcete   neplacené   zdravotnictní"  atd,  zatvrdil jsem  se. Nebyl jsem  sám, znám takových lidí  pár. Vulgární  demagogie je  velmi účinou zbraní ale jen na  někoho.

Banjo 14.6.2006 8:56

Re: možná Vás to překvapí,

Mohu potvrdit. Předvolební kampaň ODS natolik oslovila moji manželku, že ač je dosud pokaždé volila, tentokrát dala raději hlas lidovcům.

Puk 14.6.2006 9:53

Re: možná Vás to překvapí,

Musíte si uvědomit, že ta reklama byla určena poněkud jinému okruhu lidí. V této souvislosti vzpomínám na Harvardské fondy a jejich reklamu, říkal jsem si tehdy , že taková reklama mne jenom dokáže znechutit. Též byla určena jinému a většímu okruhu lidí  a o tom to je :-/