8.6.2024 | Svátek má Medard


Diskuse k článku

ANALÝZA: Proč s Nečasem nikdo na pivo nepůjde

Když kabinet Petra Nečase vysvětluje důvěru jen 16 % občanů, argumentuje neodvratitelnou nutností reforem a předchozím životem nad poměry. Komunikační strategii trojkoaliční vlády charakterizuje vyžívání se ve vlastní neoblíbenosti a přijímání role oběti, díky níž se žene do bolestivé prohry v podzimních volbách. Proč Nečase čeká na podzim tak tvrdá porážka?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 1.8.2012 6:46

Proč s autorem na pivo nepůjdu

Autor vychází z mylného předpokladu, že úzká skupina lidí mimo oficiální struktury ODS, kteří zcela ovládají ODS s její ustrašenou členskou základnou, toužící za mlčení po nějaké té funkcičce na státním, včetně premiéra Nečase, chce řádně spravovat tento stát, bojovat proti korupci či napravit historickou křivdu na církvích spáchanou komunisty, ne státem.

Autor je jeden z mála kdo nevidí krutou ralitu, kdy jediným cílem mocenských struktur ODS je beztrestně si nakrást ze státního, krajského, komunálního a v blízku i z církevního majetku. To je hlavním hnacím motorem skutečných vládců ODS.

Budoucnosti se nebojí. Když ODS s ČSSD prohraje volby nic moc se nestane. Jen se přehodí přednostní právo na kořist zvané stát, kraje a obce. Holt budou až druzí na řadě, jako dnes ČSSD, protože koaliční smlouva legalizující politickou korupci, zplozená Klausem a Zemanem stále funguje.

Po dosazení těchto pro autora neznámých, je náhle rovnice české politiky zcela jasná. Jediným motorem snah vlivných politiků a jejich kmotrů je okrádání státu, krajů a obcí. Když docházejí zdroje, vezme se z dávek pro důchodce, nemocné, nezaměstnané a sociálně slabé, nebo se odblokuje zatím obtížně rozkradatelný státní majetek převodem na církve.

Vždyť i ten Duka je jenom člověk a jeho poživačná figura s chtivým kukučem hovoří sama za sebe. Ten už je s kmotry české politiky vpravo i levo dávno domluven. Chudák stát, jeho občané, řadové věřící nevyjímaje. Jen autor to nevidí. Chodit s ním na pivo je ztráta času.

P. Pavlovský 1.8.2012 0:57

Jestliže minulé krajské volby prohrála ODS třicetikoruna za recept,

pak kauzy "zvůle policejních plukovníků", Lessy podpořený prezidentem proti celé vládě od premiéra až po ministra vnitra, lživě zdůvodněné bleskové odvolání Pospíšila, jmenování Pavla Blažka, který čelí hned osmi korupčním žalobám (Jan Urbanm a spol.), zoufalé otálení a kličkování se jmenováním L. Bradáčové..... prohrají krajské volby ODS tentokrát zaslouženě a zcela spolehlivě.

Kauza Rath je - mimo Středočeský kraj - zapomenuta, byl opravdu jenom "malou rybou, jak sám na kamery řekl. TOP 09 je, zásluhou Kalouska i jeho šéfa nevolitelná.

Uspějí Lidovci, STaN, Zemanovci, Zelení, komunisté a kdo ví kdo jěště!