18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

ANALÝZA: Proč s Nečasem nikdo na pivo nepůjde

Když kabinet Petra Nečase vysvětluje důvěru jen 16 % občanů, argumentuje neodvratitelnou nutností reforem a předchozím životem nad poměry. Komunikační strategii trojkoaliční vlády charakterizuje vyžívání se ve vlastní neoblíbenosti a přijímání role oběti, díky níž se žene do bolestivé prohry v podzimních volbách. Proč Nečase čeká na podzim tak tvrdá porážka?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Holič 1.8.2012 16:04

Re: Proč s autorem na pivo nepůjdu

Tak si to představte - stát převede na církve majetek a ta to, podle vás prodá nějakým překupníkům, takže ti překupníci zaplatí církvi za majetek. Copak vám někdo nakazuje, co máte dělat se svým majetkem? Proč by mělo být nějak nemorální, když ho prodá? A dále - máte tedy pocit, že majetek, který byl církvím zabaven se vracet nemá? Proč? Váš dotaz na pana Duku a práci v lesích, je asi totéž, jako kdybyste se ptala "copak půjde ředitel ČEZu házet uhlí do elektrárny?" - Jako není pracovní náplní zedníka vedení developerské firmy, není náplní práce ředitele takové firmy dělat zednické práce v jí stavěných budovách.Jak naší životní úroveň sníží to, že stát vrátí majetek, který mu nepatří a navíc ani sám sebe (ten majetek) neuživí? Já se nezastávám církve, ale zastávám se snahy vracet ukradené. Nejsem věřící a tudíž se i interní záležitosti církve nezajímám. Přesto ale nerozumím tomu, jak může mít historie pana Duky vliv na to, jestli je správné vracet církvi ukradený majetek, nebo nikoliv. Pokud se stát s církvemi nevypořádá, bude na ně přispívat stejně. Nakonec píšete, že tu Vatikán bude mít spoustu majetku, i když (jak jste psala na začátku) církev vše rozprodá. Tak nevím jak si to mám vysvětlit.

P. Pavlovský 1.8.2012 0:57

Jestliže minulé krajské volby prohrála ODS třicetikoruna za recept,

pak kauzy "zvůle policejních plukovníků", Lessy podpořený prezidentem proti celé vládě od premiéra až po ministra vnitra, lživě zdůvodněné bleskové odvolání Pospíšila, jmenování Pavla Blažka, který čelí hned osmi korupčním žalobám (Jan Urbanm a spol.), zoufalé otálení a kličkování se jmenováním L. Bradáčové..... prohrají krajské volby ODS tentokrát zaslouženě a zcela spolehlivě.

Kauza Rath je - mimo Středočeský kraj - zapomenuta, byl opravdu jenom "malou rybou, jak sám na kamery řekl. TOP 09 je, zásluhou Kalouska i jeho šéfa nevolitelná.

Uspějí Lidovci, STaN, Zemanovci, Zelení, komunisté a kdo ví kdo jěště!