26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ANALÝZA: „Drahoš? Zeman!“

V druhém kole prezidentských voleb budu volit Miloše Zemana, přestože s ním v mnoha ohledech vášnivě nesouhlasím. Dám mu přednost před Jiřím Drahošem, přestože s ním v mnoha věcech souhlasím. A nebudu se divit čtenářům, kteří si pomyslí, že v této vypjaté době toho bylo i na mě moc a že mi už asi hrabe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Urban 20.1.2018 18:58

K počátečním argumentům

Navrhuji prohlásit, že český národ není majitelem této země, ale pouhým správcem. (Koneckonců, v měřítkách tisíciletí jsme opravdu jen hosty.) A následně toto správcovství naplňovat stejně, jako bychom byli těmi majiteli. A je po problému.

Solidarita a chamtivost se navzájem nevylučují. Zvlášť jde-li o solidaritu z cizího.

Zeman má být zcela mimo v problematice islámu. Nevím, co konkrétně autor myslí pod pojmy "letmý pohled do historie" či "důkladnější pohled religionistický". Už jsem se ale setkal s důkladnějšími religionistickými pohledy, jejich autoři evidentně nevěděli, co je to náboženství. To je pak na houby, že dokážete citovat Korán či Bibli.

V. Čermák 20.1.2018 18:31

Re: Opět pěkný blaf od autora

No a u vás je to v opačném gardu antiZeman, tedy nyní např. Drahoš...

J. Anděl 20.1.2018 18:24

Rozumím, že si to obráceně nedovedete představit. V pohodě, nehodlám vás přesvědčovat, že to jde. Třeba máte pravdu a nejde.

Příjemnou volbu i vám :-)

J. Svoboda 20.1.2018 18:15

Re: Opravdu volit Zemana právě v roce 50tého výročí

Babiš s tím "nepolitikem" drtivě vyhrál volby, takže volební štáb JD logicky vsadil na osvědčenou jistou potvrzenou v posledních volbách.

Pěkný den.

J. Svoboda 20.1.2018 18:05

Re: Ano!

Jako Mynář s Nejedlým za Zemana :o)

J. Huml 20.1.2018 17:47

Re: Pane Schneidere,

No, nejen pitome; Zinga se vzteka, prska a skrehota, jak smesny to papousek byvaleho komunismu.

A. Reček 20.1.2018 17:31

Opět pěkný blaf od autora

Jedině Zeman a nikdo jiný, to je a byla pro autora alfa a omega.

J. Ševčík 20.1.2018 17:13

Re:

Nebudu se s vami dohadovat kdo je stejny a kdo ne Ja zasadne nepouzivam nadavek jako vy a to kazdemu kdo pise neco jineho s cem vy nesouhlasite Jestlize s necem souhlasim tak je to moje vec a ne vase a to uz vubec s tim vasim slusnym ohodnocenim.Ale kdyz jsme u toho vy budete urcite jiny hovadko jako my zde .Apropo kdo pouziva sprostych jmen a slov na verejnosti,tak je to ten vas prezident Zeman,tak pan Nemec ma pravdu.

V. Kain 20.1.2018 17:04

Re: Ano!

S politikou se začíná od zdola a ne od vrchu.Kde se v něm vůbec bere ta drzost kandidovat na preidenta země,když nikdy nedělal ani starostu nějaké zapadlé díry.Nevím jakou roli v tom hraje jeho ženuška o které se říká,že byla velice ráda první dámou.Bez nápovědy některého z poradců nebude schopen učinit jakékoliv rozhodnutí.A tak možná bude prezident Drahoš jeho tetka se bude natřásat,ale o důležitých věcech budou rozhodovat jiní.

P. Khail 20.1.2018 17:03

Re: Co jsem měl říci před prvním kolem volby,

Vy jste demagog do morku kostí, vytvoříte nějakou chiméru, která se nestala a přisoudíte ji svému oponentovi. Zcela ale opomíjíte, že kauzy zazlívané MZ jsou věci, které SE STALY, to znamená, že se opravdu udály a vy to víte. A to je obrovský rozdíl. Bylo by dobré držet se skutečnosti, u obou kandidátů. To vy ale ve své zaslepenosti určitě nedokážete.

V. Student 20.1.2018 16:43

Re: Ano!

Ano.

J. David 20.1.2018 16:41

Re: Proto

Pane Jelínku, Vy asi nejste "hotový muž z lidu", anóbrž asi neprdíte, jako ostatní "lid". Dejte si to patentovat. Ale, asi jsem dostatečně a akademicky vzdělán, abych to od Vás vzal jako nadsázku. Ale, zeptám se Vás osobně a technokraticky: Vy jste nikdy nevypustil s hřmotným rachotem větry své, aby ste isobaricky vyrovnal tlakový potenciál svých útrob s přilehlým okolím? Jsem technokrat, ozdoben akademickým titulem, tak vím, jaký rachot dělá pára, unikající příslušným ventilem. Označit chování ventilu nevhodným, s jeho zvukovým projevem, může napadnout pouze humanitního vzdělance, duše rozervané.

Pane Jelínku, nic ve zlém, ale nechtěl by ste se habilitovat prací na téma "Zvuková flautelence politiků v korelaci na preference"? Grant by se našel...

V. Student 20.1.2018 16:39

Re: Co jsem měl říci před prvním kolem volby,

To je fakt. Drahoš bude umět i prohrát s noblesou. S noblesou nám bude umět sdělit, že je třeba pevněji se semknout kolem slušného jádra EU, rozuměno samozřejmě Merkel+Macron. S noblesou vám sdělí, pane Stirský, buď že je potřeba posílit LGBT komunitu, ovšem když Brusel zavelí jinak, kultivovaně vám sdělí zprávu klidně opačnou. Totéž co se týká migrantů.

Ale bude to dělat, na rozdíl od Zemana, hezky.

A jaký má krásný, hluboký hlas, všiml jste si? Už to vidím, jak nám tímhle sametovým basem za pár let vysvětluje, že ty nemoce, na které nezabírají antibiotika, nepřinesli do Evropy migranti, ale Putinovi diverzanti. A uklidňuje nás, že to není tak hrozné, jak se nám snaží nepřátelské vysílačky z Východu namluvit, kdepak! Nemocných je sotva pár desítek tisíc, žádná pandemie! Vždyť to říkali i na ČT 1! Tím jeho hlasem nám vysvětlí vlastně všechno...

J. Vlček 20.1.2018 16:35

Re:

Pane Ševčíku, stačí číst příspěvky některých diskutujících, abyste si udělal obrázek o jejich pisatelích. Pokud vy, jak píšete, souzníte a dáváte palec nahoru pisateli panu Němcovi, pak jste stejné hovado jako je on. Uvědomujete si to?

J. Balcar 20.1.2018 16:31

Ne.

Nechápu, proč uvažovat o kandidátovi, který toho v politice tolik předvedl. Pamatujeme si jeho bonmoty, bonmoty a bonmoty, ale nemůžeme si vzpomenout, že by pro nás udělal něco dobrého. Vzpomínáme si na olovo, Bamberg, akci čisté ruce, Peroutku vlevo dole a řadu drobných lží, pomluv podpásovek a útoků. Ne děkuji, pět let úplně stačilo.

V. Kotas 20.1.2018 16:28

Re: Ano!

Příštích 5let budeme mít čas na to, aby se našel kandidát na prezidenta a to mladšího, tak kole 50let ( + , -, 5let ).

V. Student 20.1.2018 16:21

Re: Opravdu volit Zemana právě v roce 50tého výročí

To je fakt, je výročí. Tak asi raději budeme volit Drahoše, ten s tou okupací, na rozdíl od Zemana, nemá jistě nic společného. On totiž nemá nic společného s ničím, což se jeho volební štáb snaží podávat coby devizu do těchhle voleb. No, abych nekřivdil, letos bude mít narozeniny. Přesně za měsíc! A do sedmdesátých mu bude chybět rok!. Jaká krásná příležitost k neobvyklému dárku - přijďte všichni k volbám a dejte Jiřímu dáreček...!

To Zeman je má až v září, a ani nejsou skorokulaté. No jo, taky nechápu, jak se o něm vůbec někdo může bavit...! Vždyť to není žádné výročí.

J. Vlček 20.1.2018 16:20

Re: Opravdu volit Zemana právě v roce 50tého výročí

Pane Brožku, zrovna tak byste mohl psát o tom, proč někteří politici lezou do zadku EU, potažmo Němcům, jejichž okupace a rozbití Československa bylo pro naše země mnohonásobně bolestnější, než byla okupace vojsky varšavské slouvy. Kolik našich lidí, našich osobností, tuto německou okupaci zaplatilo svými životy? Uvědomil jste si to někdy?

V. Student 20.1.2018 16:12

Re: Ano. A ne.

Promiňte, ale ono to právě obráceně nejde. Se Zemanovými politickými kroky, realizovanými za léta a léta zpátky v mnohém souhlasit nemusíme. Ani s jeho politickými názory (které s jeho politickými kroky v nesouladu nejsou).

S Drahošem nesouhlasíte, promiňte, v čem prosím? V jeho politických názorech? Jakých? V jeho politických krocích nebo dokonce s jeho politickou minulostí? S tím nesouhlasit nelze, protože on za sebou nic takového nemá. A na ventilování svých politických názorů si dává setsakra pozor, ačkoli jako kandidát na prezidenta by jejich veřejná proklamace měla být samozřejmostí. Je to levičák? Pravičák? Liberál? Konzervativec? Je politicky obezřetný nebo ho ti naši (ale hlavně EU) vlčáci "sežerou i s chlupama"? To je právě ten problém, že o Zemanovi tohle všechno víme, ale o Drahošovi ne. Tak příjemnou volbu!

J. Vlček 20.1.2018 16:08

Re: Autor článku je duševně nemocný

Z čeho jste, pane Flenere, poznal, že pan Drahoš není bezpáteřní, politicky vypočítavý a účelový šmejd? Vy s ním snad chodíte do hospody na pivo?

Kdyby vy jste měl takové vyjadřovací schopnosti, jako má současný prezident, tak byste si mohl gratulovat. Rozhodně byste nepsal bláboly, jakými se prezentujete zde v diskusi.

J. Jelínek 20.1.2018 16:07

Re: Proto

Ó jak jste bodrý, hotový muž z lidu. Prdění jako atribut prezidenta, no nazdar.

J. David 20.1.2018 16:02

Re: Proto

Docela jste mne rozněžnil, pane Ševčíku. Já nikde nehovořil, jak vekou rodinu mám a zdali na tom záleží, tím se opájíte Vy. Ale nic, taková věc je ryze intimní.

Ale neodpustím si poznámku, lépe vnímám osobu, která s hřmotným rachotem vypustí větry své a komentuje to slovy: "přeci se nevyvalím bokem", než estéta typu Gutha Jarkovského, který se zaraženými větry se esteticky kroutí, nasadí brejle bez dioptrií, aby nebylo vidět slz jeho utrpení v ujímání střevní peristaltiky, a pak se někde v ústraní spontáně defekuje do pantalonů. Tož asi tak. Nazývejme věci pravými jmény a nesnažme se je "korektně relativizovat", jako Mičurin...

V. Student 20.1.2018 16:02

Ano!

Nechápu, proč vůbec uvažovat o kandidátovi, který zatím v politice nic nepředvedl. Nemůžeme se podívat jak hlasoval, co prosazoval, jak si vedl proti drsným politickým oponentům, jak, kdy a čím se proti nim prosadil. Jak odolával politické korupci a moci, což změnilo už pár do té doby slušných lidí, kteří se do politiky dostali. Stanislava Grosse nebo Davida Ratha například, to prý byl velmi schopný a také velmi slušný lékař, než...no než se dostal k politické moci! Já netvrdím, že Drahoš podlehne, já tvrdím, že vysoká politika je nesmírně náročná a Drahoš v žádné nebyl! Ať se dalších pět let snaží, ať ukáže co v něm je!

J. Brožek 20.1.2018 15:52

Opravdu volit Zemana právě v roce 50tého výročí

okupace československa Ruskou (Sovětskou, varšavskopaktovskou) armádou?

Jo, těch okupací bylo víc, ale tahle byla poslední a někteří z nás ještě nezapomněli a tak jim tam Zemanova snaha o lezení do zadku okupantům prostě stále vadí.

J. Ševčík 20.1.2018 15:43

Re: Proto

Nikdo vam to nebere volte koho chcete . Jen zalezi na tom jak velka je vase rodina a moje podle toho dostane nas aspirant na prezidenta hlasy :):):) ze mam pravdu?

J. Ševčík 20.1.2018 15:41

Re: To jste tomu dal, pane Schneider!

Presne..

J. David 20.1.2018 15:41

Re: Proto

Budiž Vám to přáno, pane Ševčíku. Každý je strůjcem svého štěstí. Já zase s celou rodinou budeme volit Zemana. Holt někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Tomu se říká apetit s právem volby.

J. Ševčík 20.1.2018 15:36

Re:

Pane Vlcku

Podle vas hrabe kademu kdo mysli jinak jako vy. Vy musite byt opravdu ale moudry a 100% vseznalek vseho.

J. Ševčík 20.1.2018 15:29

Re: Ty sarajevskej atentátníku

Pane L. Němec souznim s vami palec nahoru

J. Ševčík 20.1.2018 15:26

Proto

Ze narod nejen za 5 let Zemana poznal az moc dobre prave proto je nutne ho vymenit . Ja a moji pratele a rodina volime Drahose jednoznacne. Zeman uz se nadelal spatnych kousku az az ten se hodi akorat na Vysocinu na jezero do clunu