28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

ANALÝZA: „Drahoš? Zeman!“

V druhém kole prezidentských voleb budu volit Miloše Zemana, přestože s ním v mnoha ohledech vášnivě nesouhlasím. Dám mu přednost před Jiřím Drahošem, přestože s ním v mnoha věcech souhlasím. A nebudu se divit čtenářům, kteří si pomyslí, že v této vypjaté době toho bylo i na mě moc a že mi už asi hrabe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Pešek 20.1.2018 15:19

Hodně dobrý.Volte Zemana.

Hodně dobrý.Volte Zemana.

J. Vlček 20.1.2018 14:54

Re:

Pane Chládku, po přečtení autorova článku a vašeho příspěvku, jste to jasně vy, komu hrabe. Ostatně usuzuji tak i z jiných vašich příspěvků, nejen z tohoto dnešního.

J. Vlček 20.1.2018 14:46

Re: Ty sarajevskej atentátníku

Jakou hodnotu má asi tento váš příspěvek, pane Němče, když ho pronáší psychicky narušený člověk jako jste vy, ke kterému slovo hovado přísluší jako málo komu.

K. Loucký 20.1.2018 14:03

Autor se asi potřebuje předvádět

Místo tolika slov by stačilo: Zeman mi se vším, co má za sebou, vyhovuje, protože to bude úplě stejně dělat dál, tak já ho budu volit. Tečka. Argumentačně by se to dalo celé se stejnou logikou téměř slovo od slova obrátit o 180 %.

Z. Velínský 20.1.2018 13:58

Smrádeček, ale teplíčko

Pane autore, cením si Vaší otevřenosti, se kterou poctivě nesete svou kůži na trh. Slušnost mi brání se do Vás pustit hlava nehlava a začít Vám nadávat do všeho možného, jak to umí ten, koho se skřípěním zubů podpoříte. Jen bych rád dodal, že v minulém režimu jsme s postojem "Smrádeček, ale teplíčko" došli od hospodářsky silné a respektované země až - s prominutím - k holým zadkům.

L. Němec 20.1.2018 13:56

Ty sarajevskej atentátníku

Šnajdře, takový nálepky si strčej za klobouk. Nekecaj blbiny, Sie Schneider, a přečtou si Poslední slovo od Jirky Hanáka v dnešních LN. Aby věděli, voni Šnajdře, co je Eman za hovado.

A. Trick 20.1.2018 12:31

Dodatek

Na hrubý pytel, hrubá záplata.

A. Trick 20.1.2018 12:30

Re: Pane Schneidere,

"Váš skvělý "kůň" mezitím nezahynul"

̈Tohle není hulvátství, pane "vychovateli"?

Z. Lapil 20.1.2018 12:18

Re: Tato země patří nám

Nenechte se splést. Majitelská stopa vede na zbrojařskou Czechoslovak Group a ta na nadnárodní zbrojaře https://cs.wikipedia.org/wiki/General_Dynamics.

Nic proti tomu, jen že to fakt nejsou české peníze.

Z. Lapil 20.1.2018 12:07

Re: Co jsem měl říci před prvním kolem volby,

Přesně.

Zdravotní pocamcaď spočívá hlavně v tom, že Zemanovo zdraví se řeší v souvislostech, kde nemá co dělat: vydrží hodinovou debatu v televizi? Vydrží cestu letadlem? Dojde k volební urně? Viz Hawking (snad to píšu správně) - tělesně troska, která bez přístroje ani nepromluví, ale nikoho nenapadne řešit, jestli se dožije konce rozhovoru v původním stavu.

To, že mám dojem, že jeho hlava taky už není, co bývala, to může být tím, že ho mám čím dál víc nerad, takže moje dojmy nejsou směrodatné.

J. Anděl 20.1.2018 12:00

Ano. A ne.

S článkem lze souhlasit a je dobře napsaný, byť jsem ho nedočetl celý. Celé si to však lze postavit i obráceně. Volím Drahoše, byť s ním v mnohém nesouhlasím, nevolím Zemana, byť s ním v něčem souhlasím. I Zeman se chová jako "majitel pravdy". A tak dál. Navíc to, v čem Zeman zůstává svým a neměnným, je pro mě - v některých případech - obtížně stravitelné a dere se na mysl hláška, že jen idiot nemění své názory. Přesto samo o sobě by to pro rozhodnutí se pro Drahoše nestačilo.

Takže nakonec, opět, to, co přechýlí jazýček vah, zůstává kdesi mimo racionálně obhajitelné argumenty. Aspoň tak to vnímám.

V mém případě bylo poslední, definitivní kapkou uvědomění si (subjektivní, jistě), že to, co předvádějí někteří Zemanovi fanoušci, je na mě už moc a představa tohoto do budoucna je mi fyzicky nepříjemná. Ano, není to dost objektivní, ano, nesouvisí to dokonce primárně se Zemanem samotným a ano, co předvádějí někteří Drahošovi fanoušci, také není žádná sláva. Rozhodnou však demokratické volby a tak to má být.

M. Prokop 20.1.2018 11:49

Re: To jste tomu dal, pane Schneider!

Možná jo, ale to, co napsal, je dokonale správně.

M. Prokop 20.1.2018 11:48

Spousta řečí

ale hlavní bude asi Zemanova náklonnost k Rusku (a Číně).

M. Gavlák 20.1.2018 11:45

Ano,

je to zvláštní, ale přečtu prvních pár vět, pak se podívám na autora a zjistím, že jsem se hned trefil... To se mi u některých vejšplechtů na Psu stává už pravidelně...

P. Chládek 20.1.2018 11:03

Fakt Vám hrabe.... Zeman byl špatný premiér a ještě horší prezident. Co je ale nejdůležitější, prezidentské volby jsou mimořádně nechutným obdobím a pochybuju, že si někdo přeje abychom zakrátko volili znovu...

J. Zaorálek 20.1.2018 10:55

Jak pise autor: "lze pouze snažit se být pravdivý, pravdu vyhledávat a pečovat o ni, jak učil Jan Hus." No a právě proto Zemana volit nebudu, protože vím, že toto nedělá a nikdy nedelal. Lže s pohrdavym usmeskem na rtech kdykoli se mu to hodí. Nebudu ho volit, i když v zásadě souhlasím s jeho názorem na islám a z jeho postoje k Izraeli mám radost.

K. Krejčů 20.1.2018 10:51

Re: Pane Schneidere,

Dyť jo. Všechno je možné. Ale nedoufejte příliš. Žiju na chalupě a tramvaj do naší vesničky ještě nepřijela. A příště to zkuste bez hrubých výrazů - věřte - jde to.

T. Kočí 20.1.2018 10:50

Re: Pane Schneidere,

většinu příspěvků dnes obstaral Zinga. Všechny jsou pitomé.

J. Rojšl 20.1.2018 10:34

sobeckost, zlomyslnost, lhaní bez příčiny,...

Kéž by ta manipulace od mstivého, nenávistného "pána" s prostatou jako panic, "utečenou" cukrovkou a počůrávájícím se už i před svými voliči a kterému se už po slivovici vyzouvají sami i boty, byla poslední ...

Prostě Mýla trpí nejen na nohy ale má i poruchy správného úsudku a zhodnocení situace - častá agresivita, chování "bez zábran" a porušování společenské konvence, nepřijatelného chování na veřejnosti, sobeckosti, zlomyslnosti, lhaní bez příčiny, vymýšlení si - nó prostě pro Česko podle jeho slov 70% hloupých voličů, "nejpřijatelnější" člověk ....

A ta jeho "soukupovská" divadelní hra se scénářem od Mynáře a Kecáčka je vždy tak trapná, že jí opravdu ocení jen,

podle slov "pána" presidenta, právě ti 70-ti procentní voliči Zemana ....

P. Zinga 20.1.2018 9:55

Re: Pane Schneidere,

I ve vás je dobroty a slušnosti jako v pr*eli medu, pane Krejčů. Doufám, že Vás brzy přejede tramvaj nebo autobus, pokud u Vás jezdí.Asi ano, takových, jako jste Vy, je Praha plná.

P. Zinga 20.1.2018 9:50

Re: Pane Schneidere,

A kam půjdeš ty , hulváte Tricku? Bude nové "Na nebe vstoupení"? Tentokrát ve tvém podání?

P. Zinga 20.1.2018 9:48

Re: To jste tomu dal, pane Schneider!

Tento příspěvek jsem chtěl smazat - vychází z chybné úvahy Košťál-koště. Omlouvám se.

Přesto panu Košťálovi hrabe.

P. Zinga 20.1.2018 9:46

Re: To jste tomu dal, pane Schneider!

Pane Košťále, spíše jste se měl jmenovat Hrábě, protože hrabe Vám.

P.s.:

P. Zinga 20.1.2018 9:41

Re: Autor článku je duševně nemocný

Pane Fienere, ubožák jste Vy.

Až dokážete napsat tak dlouhý článek, tak se přihlaste.

To, co Vy chválíte u Drahoše a co je známo z médií, bych já nazval spíše oportunismem.

E. Pawlica 20.1.2018 9:41

Zeman je však věrný, a neopouští ty, kteří se k němu znali?

Nejen jeho bývalí blízcí spolupracovníci z řad ČSSD, ale třeba i takový Miroslav Šlouf by o Zemanově věrnosti mohli vyprávět. Dočetl jsem k tomuto tvrzení, ale nemám ještě vyklepané koberce. A co teď - Jan Schneider nebo klepání koberců? Klepání koberců!

P. Flener 20.1.2018 9:27

Autor článku je duševně nemocný

Už pokud se někdo řídí podle kvality vyjadřovacích schopností prezidentského kandidáta Zemana, musí být vadný. Nechá-li se přesvědčit kvalitou rétoriky - tj. plného žvanění, je jako zde pisatel článku ubožák. Mně naopak nevadí, že protikandidát a nepolitik Drahoš může být rétoricky horší, ale důležité je, že není bezpáteřní protřelý politický vypočítavý a účelový šmejd a má logické myšlení.

D. Stirský 20.1.2018 8:34

Co jsem měl říci před prvním kolem volby,

ale snad platí i pro kolo druhé: Já si přeji, aby v čele Česka byl slušný člověk. Vůbec mně nebude vadit, bude-li mít názory (na uprchlíky, inkluzi, EU, LGBT menšinu...) jiné, než mám já. Samozřejmě, nesmějí to být názory typu "cikání a buzeranti do plynu." Jde mně však o to, aby šéf státu uměl své názory sdělit kultivovaně, bez vulgarit, polopravd či lží a opelichaných bonmotů. Tím nemyslím, že by neměl mít smysl pro humor, naopak. Chci, aby prezident se svými názorovými oponenty vedl slušnou diskusi bez útoků a ponižování druhých. Přeji si, aby nezneužíval své případné intelekuální převahy při diskusi s těmi, kteří tak rychle a bystře argumentovat neumí, k jejich dehonestaci. Ne každému je pohotovost v diskusi dána. A za naprosto nepřípustné pokládám, aby se prezident těm, kteří s ním nesouhlasí či jej kritizují, jakokoli mstil. Přeji si, aby prezident uměl své chyby (a nic není tak lidské, jako chybování) přiznat a omluvit se za ně. Nepřeji si rovněž, aby z prezidenta vyzařovalo bažení po moci a funkci. Jedna z mých šéfových říkala, že ješitný je skoro každý chlap, ale i zde platí "sunt certi denique fines" čili vše má své meze. Jinak řečeno, rád bych viděl v nejvyšší fuknci člověka s výrazným podílem sociální složky inteligence. A last but not least: za svůj vzhled člověk nemůže. Avšak můj president by měl vypadat alespoň trošku státnicky a nbylo-li mu to přírodou dáno, neměl by se bát či stydět využít služeb lidí, kterým říkáme imagemakeři, módní poradci apod. Fondy na to má. Rovněž by měl být šéf Česka přiměřeně zdravý. Výkon takové funkce není vůbec jednoduchý, a to jak po psychické tak po fyzické stránce. Vůbec mně nevadí president vyššího věku s hůlkou a stříbrnými vlasy, ale i zde platí: vocamcaď, pocamcaď.

D. Stirský 20.1.2018 8:20

Re: Drahoš ve vleku Evy Drahošové

Žádný Novák. Kojzar nebo Boudová.

J. Skála 20.1.2018 7:55

Psn Schneider se mýlí

v posuzování nebezpečí islámu v Evropě. To nebezpečí totiž nespočívá pouze v terorismu. Dokonce si dovolím tvrdit, že terorismus "osamělých vlků" je vlastně kontraproduktivním omylem celé strategie Islámu, který znesňadňuje klidné obsazení Evropy. Taže ať je boj s terorismem nutný, od zániku evropské civilizace nás neochrání. A protoře si to určitě Zeman uvědomuje, je to pro něj plus, ne mínus.

J. Novak 20.1.2018 7:49

Drahoš ve vleku Evy Drahošové

Pozor na věc. Paní Drahošová objíždí ústavy sociální péče, LDN apod. a tam se pomocí uplácení dárky, laskominami apod. snaží tyto lidi, kteří mají malý vnější kontakt se světem přimět k volbě manžela. Ostatně se nadarmo neříká, že Drahoš skáče jak paní Eva píská.