3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LOJZA 15.2.2007 9:14

Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

Bavme se o obsahu mé prosby k panu Hvížďalovi.Nebavme se,jak se velice často stává a stávalo se zejména v minulém režimu,nikoliv o obsahu,ale o tom,kdo to napsal,co tím sledoval,co z toho vyplývá,jak ho postihnout a umlčet.To,co jsem napsal je doloženo.:-D

honza 15.2.2007 9:06

Re: Stokrát opakovaná lež ...

>-Slušně a přesně vyjádřeno.

Koko 15.2.2007 9:06

Re: Pane Hv힡ďalo,

Lojzo, čímpak to je, že vy, aniž byste musel být jakkoli označen, jste naprosto čitelný a zařaditelný ? ;-D

Mirek F. 15.2.2007 9:05

Re: Stokrát opakovaná lež ...

Ale vždyť je to tak krásně pohodlné - každému, kdo se nestaví do pozoru před aktuálními genialitami z Bruselu se přilepí nálepka antievropana, což plynule přejde v nacionalistu, xenofoba, komunistu......

LOJZA 15.2.2007 9:04

Pane Hv힡ďalo,

prosím,příště až zase budete psát o panu Schwarzenbergovi,nepiště šlechtic.Pište místo toho,prosím,jedna z osob,které se v dávné minulosti začaly označovat za šlechtice,neboť si mysleli,že jsou vyvoleni  býti vyjímečnými,dokonce tvrdili,že mají modrou krev a jsou ušlechtilí.Opak byl pravdou,ke svým majetkům,které jim umožňovaly šířit tuto lež o vyjímečnosti a ušlechtilosti,nabyli historicky dosti neušlechtile, násilím.Dalším násilím a velice často krví svých milionových obětí udržovali staletí svoji moc,přičemž k tomu užívali ideologicky tmářské církve.To je velmi,velmi stručná charakteristika historie příslušníků této skupiny našich jinak obyčejných spoluobčanů.Jsou jako každý jiný a netřeba jim lézt do zadele a připomínat něco,čím ve skutečnosti nejsou.

selidka 15.2.2007 8:50

Re: Re: Re: slouho

typické české myšlení, kdy prostě předpokládáte, že přijal funkci ministra proto aby konal v zájmu všeho jiného, jen ne v tom, ke kterému je tato funkce zřízena. Myslím si, že Karel Schwarzenberg je vzdělaná, kultivovaná osoba s vysokou mírou odpovědnosti, vědomá si toho, že přijal-li funkci ministra zahraničí, předpokládá se, že bude zastupovat zájmy ČR. Ostatně soudím, že nemá zapotřebí prosazovat  žádné osobní nebo majetkové zájmy, bohatý je a vlivu ve velké části Evropy má jeho rodina také dost.

selidka 15.2.2007 8:39

Re: No, pane

proč to je ubohost?? chybí nějaký argument

BaJo 15.2.2007 8:39

Re: Re: Kníže(?) v Černínském paláci

Pane, pokud žijete v "mnohých zemích", se řiďte tamějšími vašimi zákony. U nás v Česku ale platí české právní normy. A podle těch jsou knížata, vodníci, baby-ježi apod. pouze pohádkové a/nebo historické bytosti. Nebo byste chtěl uvádět:

Ježi-Baba Alena Kuňdásková, ministryně zdravotnictví ?

selidka 15.2.2007 8:38

Re: Re: Re: Re: Nevšiml jsem si, že by pan Schwarzenberg byl šlechtic

šlechtictví znamená například to, že Schwarzenbergové vypláceli i přes železnou oponu renty svým bývalým zaměstancům (hajným a pod.), přestože byli odsud vyhnáni a okradeni o majetek

Koko 15.2.2007 8:34

Re: Nějak opomněl Lety

nějak ho někdo porušil ?

xyz 15.2.2007 8:31

Nějak opomněl Lety

Zákon o zákazu používání šlechtických predikátů už byl zrušen?

Pavel Pávek 15.2.2007 8:25

Re: Kníže(?) v Černínském paláci

Kníže není  pohádková postava. Tou je třeba hloupý Honza... Kníže je titul v mnohých zemích uznávaný a vyjadřující   postavení v poslopunosti šlechty. Co Třeba kníže z Liechtejnsteinu?

šárka 15.2.2007 8:22

Re: Re: Nevšiml jsem si, že by pan Schwarzenberg byl šlechtic

Děkuji. Dobře řečeno-napsáno. Další příspěvky většinou neradno číst.

Lubomir Ptáček 15.2.2007 8:21

Stokrát opakovaná lež ...

... se stane pravdou. O to se pokouší pan Hvížďala v posledním odstavci.

V Čechách mají proeropští občané mírnou většinu? Řekl bych, že převážnou - postoj k EU ovšem nelze směšovat s postojem k návrhu ústavy EU, který má pan Hvížďala asi na mysli.

Zastává-li náš prezident amatérský postoj k návrhu ústavy (zde znovu Hvížďala ztotožňuje EU s návrhem ústavy), jsou amatéry i francouzští a nizozemští voliči. Bylo by dobré je vyměnit.

BaJo 15.2.2007 8:05

ŠLECHTIC

je mimořádná bytost, jejíž rodiče byli příbuzní ještě před svatbou ...

Mirek F. 15.2.2007 8:03

Re: Vsechno uz napsal P. Placak (LN, 4.1.2007)

Ať v tomto pan Topolánek mluví výhradně za sebe a za svoje pocity.

Mirco1 15.2.2007 8:00

Hvížďala opět poněkud blbne...

... pane Hvížďalo, on totiž Karel Schwarzenberg není žádný šlechtic víme? Alespoň pokud se jedná o jeho příslušnost k českému státu. Je to občan, nic víc, nic míň. Šlechtický stav, tituly a výsady byly zrušeny hned na počátku první republiky.

Takže, nikoli kníže Schwarzenberg, ale pan Karel Schwarzenberg, a to, jestli je jako ministr zahraničí schopný se snad ukáže s trochu větším časovým odstupem. Zatím to tak vypadá, ale hodnocení si opravdu nechme na později.

BaJo 15.2.2007 7:56

Re: Re: Re: Nevšiml jsem si, že by pan Schwarzenberg byl šlechtic

A co to prosím pěkně to, že je někdo šlechtic znamená? Do které rubriky se to vyplňuje? Značí to snad, že někdo z předků pana S. kdysi byl něco zcela extra? Ale nyní pan S. je řadovým občanem (který, když má průjem, tak smrdí úplně stejně - ne-li více - jako každý druhý). Pokud ne, ta já jsem domkářem, protože můj praděd jim byl a já tudíž toto označení dřívějšího stavu mohu používat i nadále.

Honza Pepa Kňour Filomén Kuňdaba Vlastistav Buldoček Micka, XII. rumcajs ze Oxenkopfu, omistrantovaný domkář v Talaringa-Patam, vidle z Rosolu a vývod v

Českém Kocourkově

Vlastimil 15.2.2007 7:51

Mně se Karel Schwarzenberg

zatím ve funkci ministra zahraničí líbí. Zato představa, že by tam seděl Jan Zahradil nebo Zaorálek je přímo děsivá.

Koko 15.2.2007 7:44

Re: Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

nemáte pocit, že v jednom příspěvku napsat někomu, že leze do otvoru pro vyměšování a současně připomínat noblesu je poněkud směšné ?

Mimochodem, ne každý omdlévá obdivem k starému profesorovi. Takže poznámka, že "byla to Masarykova republika" může urážet stejně tak mne jako vás fakt, že někdo používá při hovoru o Schwarzenbergovi titul, který zde už neplatí.

Vašek 15.2.2007 7:36

Re: Re: Nevšiml jsem si, že by pan Schwarzenberg byl šlechtic

On si Rudolf nevšiml více věcí. Např. toho, že za té první republiky bylo zrušeno užívání šlechtických titulů, což je trochu něco jiného. Také vám třeba může zákon zakázat užívání vysokoškolského titulu před ne za jménem, ale to, že jste úspěšně absolvoval vysokou školu vám nikdo nevezme. 

michal jelinek 15.2.2007 7:33

Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

asi není, ale pouze napsal svůj názor.  Tak proč jej nezařadit. A co máte proti domovníkům či zahradníkům. Nechtějí Vám zavázat střeviček?

Vladimír 15.2.2007 7:21

Re: Re: slouho

Nebude prskat ani častovat. To je jistě výborné.

A máte někdo nějaké tušení, co má vlastně kníže v plánu prosazovat jako ministr zahraničí kromě toho že na sebe budeme hodní ? To co si myslí on jako Čech, nebo to co si myslí on jako Rakušák, nebo to co si myslí on jako Evropan, nebo to co si myslí on jako součást rodu Schwarzenbergů, nebo to co si myslí jako občan, nebo to co si myslí jako euroobčan, nebo to co si (nedejbože) myslí jako čerstvý zelený ?

Kural 15.2.2007 7:19

Koho chleba jíš

toho píseň zpívej!

brko 15.2.2007 7:13

Kníže rohan

co na tom Schwarzenberkovi vidějí ? Kamarád zednář prosazuje svého kamaráda do vlády, ale proč dělají kolem tolik povyku ? Ostatní jsou z prominutím jen kecy.

Kural 15.2.2007 7:04

Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

Paní Dubanová, jste stejný ubožák jako pan Hvížďala, potřebujete lézt tzv. šlechtě do otvoru pro vyměšování. Masaryk by se na Vás asi díval hodně z vysoka. Bylo to Masarykova republika, kdo zrušil v této zemi šlechtické predikáty. To, co člověka činí noblesou (noblesse), nejsou žádné šlechtické tituly, ale kvality toho člověka. Tím se nechci dotknout pana Schwarzenberga, ale je to jako já, Vy nebo kdokoli jiný JEN občan republiky.

BaJo 15.2.2007 6:49

Kníže(?) v Černínském paláci

Už samotný nadpis článku je blábol. Kníže je nanejvejš nějaká pohádková postava. Právně nic takového naprosto neexistuje. Takže bych, pane Píšťala, respektoval právní normy a neučůrával blahem nad exotickým zázrakem ve vládě ...

Kryštof 15.2.2007 5:36

Výborně, ex!

ex 15.2.2007 5:14

Re: slouho

Nejsem až tak velký fajnšmekr, abych se vyžívala v lízání palců, nicméně i já mám prazvláštní libůstky. Ráda bych, abychom se alespoň za oficiální reprezentanty naší země nemuseli stydět. 

Pravda, zvykli jsme si na tu svou samozvanou "šlechtu". Burany z Křupanova. Hulváty z Neotesanic. Trpně jsme naslouchali v jeslích a školkách, jak ten hloupý Honza, který se celý život válel na peci zacinkal zvonečkem/stranickým?/ a byl z něj moudrý král. Pohádce o  Honzovi evidentně uvěřili mnozí, rodu politického, a sveřepě táhnou do boje za přežití s oblíbeným mottem:"Uděláme spolu kšeft".

Dovedu pochopit pocity čerstvě a dosti zhruba otesaných balvanů.

Náš nový ministr zahraničí má dobré vychování, je to vzdělaný, kultivovaný  člověk. Nebude prskat  jedovaté, nenávistné sliny a častovat oponenty vulgarismy. Doufám, že jeho vstup do politiky přesvědčí pár tisíc lidí, že politika může být úctyhodná profese pro slušné lidi, nikoliv pouze poslední šance k zajištění existence pro neúspěšné v "civilním" životě.

Rudolf Blazek, Taipei ,Taiwan 15.2.2007 5:02

Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

A vite jak stary je muj rod? Saha az k opicim, narozdil od ... moment ... ted mne napadlo, jak stary je Vas rod? Hmm, ze bych se zamyslel?