3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
rýpadlo 15.2.2007 11:21

podstatný je poslední odstaveček

Proti ministru ze zamini nemám výhrad.

Co se EU a její ústavy týče, měl by si pan autor ujasnit, co jest amaterismus apodlézavost a co pravé evropanství. Je smutné, že právě tam kde by byla na místě věcnost a chladný úsudek začne šermovat nálepkami. Kdo je vlastně špatný evropan a plebejec? Ten kdo kritizuje špatný text omylem nazvaný ústava - nebo je tomu právě naopak? Nemělo by se k tomu přistoupit na zcela jiném základě? Je samozřejmě možné po řadě mediálních masáží, nějaký uplichtělý text ústavy přijmout. Nezaděláme si tím však na větší problém než je současný stav?

Alena 15.2.2007 11:20

Re: slouho

Nechtěl byste si svoje mindráky jít léčit jinam?

Jakub Roth 15.2.2007 11:19

Re: Re: šlechtici

Opětná (fakticky ovšem trvalá) titulování šlechty není v rozporu se zákonem. I podle tohoto pitomého zákona si já mohu titulovat beztrestně koho a jak chci, jen on jako potomek šlechty nesmí titulu užívat.

Harpyje 15.2.2007 11:14

Re: Když jsem to četl

R^R^R^!

František I. 15.2.2007 11:06

Re: TEXT EUROÚSTAVY

Pan kníže je vlastníkem nemovitostí, restaurací, pivovaru (moc mě jeho výrobek nechutná), lesů i polností. Moc bych se divil, kdyby takový člověk by nějakým zvláštním přítelem evropských byrokratů. Podle mého se tak stejně dívá i na slavnou ÚEU. Navíc, jestli je pravda, co se šušká, ani nevraživost Klause není tak, k neštěstí pana Hvížďaly, tak stálá. Prý si k sobě oba pánové, jako rozumní a chytří lidé, cestičku našli. Důkazem je i společná cesta to Nippon, kam měl původně každý letět zvlášť. Navíc, od Klause se nedá čekat, že by na úspěchy pana hraběte, žárlil, a naopak. Alespoň ne tak, jako žárlil pan Havel a hlavně jeho polovička. Jak se ukázalo, ani pan Vondra nebyl tak zarytý havlovec, za jakého ho mnozí novináři považovali. Nevěřme proto novinářům. Zrovna jsem na to doplatil. Podle jednoho odborného zahraničního plátku, kde jsem se dočetl, že letos bude v březnu Salima, jsem si udělal jisté plány. Nyní je ruším a mnoha dotyčným se omlouvám. Salima bude až za rok. Pana redaktora, který tuto chybu poustil, bych nejraději pomalu škrtil a ještě kopal.. no, nechme toho. Příště si budu údaje raději ověřovat ze tří zdrojů.

Jan Valenta, NDS 15.2.2007 10:52

Re: šlechtici

Nutno podotknout, že prvním mezi zákony ČSR 1918 bylo zrušení titulů a přesto tu šlechta zústala. Byli tu tací, kteří vystudovali a nenápadně pomáhali lidem (dr. Šternberková). Příjmení nevadí, jen nároky kolaborantů a zrádců na majetek. Schwarzenbergvé k jejich cti byli vlastenečtí( kdo byl mecenášem Palackého), ale opětovné titulování je naprosto v rozporu se základním zákonem naší republiky, včetně různá oslavování Habsburků v ývalých Sudetech ;-€Rv. Přesto mám vřelý vztah k některým potomkům, nikdy se nevyvyšují, jsou příjemní a i obětaví. Mají občanská povolání (Kolowratové) a ani se o nich nepíše......

mtoreno 15.2.2007 10:50

Re: Aktuální téma: Zahraniční politika.

a s kym mel byt podle tebe spjat? s bolsevikama, kteri mu ukradli majetek?

mtoreno 15.2.2007 10:50

Re: Re: Re: Kníže(?) v Černínském paláci

8-o8-o 

Jan Valenta, NDS 15.2.2007 10:45

Re: Ty počty

Výborně, to lze brát. Jinak, jisté názory některých lidí na "dobrotu" a vtip pana knížete¨-ministra mi připadá jako "Povídka ze starého mocnářství". Možná má diplomatické vystupování, senilní věk však spíš budí shovívavý úsměv partnerů.Nám by se hodil člověk nového století a tisíciletí. Asi je nouze o schpné diplomaty. JV

Jan Valenta, NDS 15.2.2007 10:40

Aktuální téma: Zahraniční politika.

V článku o šlechtici asi nědo neumí počítat,nikoliv osmdesát let (1998) ale 89 let!!!;-€Rv2007!!!!Především : pan Karel Schwarzenberg není tím , čím byli jeho slavnější předci. Dlouho je spjat s Rakouskem.Nejsem si jist jeho oddaností české zemi vůči tlaku Rakouska a SRN na nás. Nevím zda ve svém věku není jen fetiší v rukou zelených, kteří nejsou tím čím by měli být.Jeho di,ti,ni je z hlediska ministra kulturní země směšné, někdy i projev.Lze si jen přát, abychom nalezli takové ministry, kteří budou ozdobou naší země. Od Kata-Kavana je to pohroma ! !!Rv;-O(Y) Především ministři a celá vláda nehájí naše národní zájmy a to je ostudné!

MIKLAS 15.2.2007 10:23

Re: Re: slouho

R^R^

mirek 15.2.2007 10:23

TEXT EUROÚSTAVY

Je však dobré připomenout, že i pan ministr v Otázkách Václava Moravce zmínil potřebu textu euroústavy, která by byla jednodušší a srozumitelná, ne tak nepřehledná, jako současná.

Ladislav 15.2.2007 10:20

Re: Pan Schwanzenberg

Nedela to urcite kvuli tradicnim uplateckum v malem ale zrovna rakousti Schwanzenbergove na tom nejsou financne nijak dobre a v minulosti museli rozprodavat svoje majetky.

Vlado 15.2.2007 10:20

sympatický pan Karel Schwarzenberg

Velice se mi líbilo, jak náš český ministr zahraničí důstojně, pevně a přitom vtipně zareagoval na slova ruského presidenta Putina vyslovená v Mnichově. Nebudu jeho vyjádření z hlavy citovat, protože bych to pokazil. Byl to zřetelný a jasně vyjádřený nesouhlas, ale  formulovaný tak, že nemohl Putina urazit. Co si víc přát od diplomata?

A že pochází z někdejšího knížecího rodu? No a co? Je to přece zajímavé a milé. Když mu to pomůže, aby před ním zapanáčkovali ti ve střední Evropě, ve kterých to vzbuzuje ne pouhou sympatii, ale pokoru či jak to jinak nazvat, tak proč by ne?

volkswagen 15.2.2007 10:17

Re: Re: šlechtici

Naopak, je to v naprostém pořádku. Teda podle mého názoru. Úcta se musí získat, nikoliv podědit. Za muže mluví činy, nikoliv povislý spodní ret :-)

Eugen 15.2.2007 10:16

Ty počty

Článek jsem nečetl, už v úvodu jsou dvě drobné nesrovnalosti : 2007 - 1918 = 89, což je tedy po uváděných "bezmála osmdesáti letech".  Ovšem za druhé světové války byl ministrem zemědělství Mikuláš z Bubna a Litic (od roku 1940 do příchodu Heydricha v roce 1942), takže těch let je asi 65, což je vlastně taky  po bezmála osmdesáti letech.

Jakub Roth 15.2.2007 10:13

Re: Když jsem to četl

R^R^R^!!

Jakub Roth 15.2.2007 10:12

Re: šlechtici

Že je to ale hloupej zákon? Něco na způsob zákona E. Beneš se zasloužil o stát.

oakman 15.2.2007 10:01

Když jsem to četl

těšil jsem se na to, jak nám maločech vždysoběrovnější bude vyvádět. Cokoliv, co tu bylo napsáno jako odsudek K.S. je pouze důkaz, že je třeba větrat české hlavy od zatuchllin bolševismu. Musim se smát, když tu čtu o tom, jak máme všichni stejné lejno atd. Nemáme miláčkové, nemáme. To Karlovo smrdí zkušeností s nepohodou doby, velkorysostí vůči těm, kteří našli dost malosti, aby ho vyhnali. To vaše zapachá průjmem charakteru, rezignací, kolaborantstvím, stavem duše, který lze shrnout pojmem " socialistická pakáž" Tím, jak smrdíme jsme si rovni, ale tam to končí. Vjeho případě nad lejnem stojí člověk, ve vašem vše zůstavá u lejna. Zamindrákovaní, xenofobní vidláci!!! Lidská ZOO.

Mirek F. 15.2.2007 9:57

Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

Nevím, co do toho pletete plebejství a pocit premianství. Karel IV byl tehdy nepochybně šlechticem právě z hlediska pojetí práva a společnosti ve středověku, které rozdělovalo obyvatele do různých stupňu privilegovanosti, práv a povinností. Ale že nyní středověk trvá, to tvrdila, pokud vím, jen skupina Lucie:-).  

Šárka 15.2.2007 9:54

Re: Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

Ó, to se pletete, to mívají šašci. A to taky není špatné povolání, takový šašek. Hlavně, když to není blázen...

Koko 15.2.2007 9:52

Re: Re: Re: Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

nenadávejte mi:)))

volkswagen 15.2.2007 9:50

šlechtici

Příspěvek bude stručný, Copy a Paste z ASPI:  

61/1918 Sb.ZÁKON ze dne 10. prosince 1918, jímž se zrušují šlechtictví, řády a tituly

§ 1

  Šlechtictví a řády, jakož i veškerá z nich plynoucí práva se zrušují, rovněž tak tituly, pokud byly udělovány jako pouhá vyznamenání. V platnosti zůstávají takové tituly, na které lze splněním předepsaných podmínek nabýti právního nároku (titul doktorský, inženýrský atd.), pak tituly, jež vyjadřují skutečně zastávanou úřední hodnost, a vyznamenání udělovaná vysokými školami (čestné doktoráty a pod.). Bývalí šlechtici nesmějí užívati svého rodného jména s přídomkem nebo dodatkem vyznačujícím šlechtictví.

 

RL 15.2.2007 9:46

Re: Pane Hv힡ďalo,

A proč by ho neměl označovat slovem šlechtic, když jím je a tudíž mu tento titul náleží. Šlechtici byli jak dobří tak špatní, tak jako ostatní občané. Nicméně nevidím důvod, proč zavrhovat slovo šlechtic. Myslím, že pan Schwarzenberg si ho zaslouží v dobrém slova smyslu a narozdíl od obyčejných politiků nemusí nic předstírat. Mimo jiné nezapomeňme, že i Karel IV byl šlechtic a chceš říci, aby jsme ho jako šlechtice neoznačovali, protože jiní šlechtici nebyli zrovna čestní??? To je právě to české plebejství, závist a myšlenka, že jsme premianti.

LOJZA 15.2.2007 9:45

Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

Nic takového jsem nenapsal, nebo snad ano? Dovolil jsem si mít jiný názor než vy, tak nejjednodušší, jak mě umlčet, je označit mě za komunistu. Taky metoda.

tupoun 15.2.2007 9:43

Re: Re: Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

Demokratko. Vy se opravdu nebavíte o tom, co napsal. Co takhle dát mu přes hu*u?

Ašek 15.2.2007 9:34

Re: Pane Hv힡ďalo,

Lojzo Lojzo,takovej okresní tajemník KSČ to je šlechtic,že.(Y)

tupoun 15.2.2007 9:27

Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

Ne,jednu nohavici má červenou,druhou zelenou a vždy,když se pohne ozvou se rolničky.

třetí 15.2.2007 9:20

Pan Schwanzenberg

je bezesporu první český ministr o kterém lze napevno říci, že to nedělá pro peníze a nebude brát úplatky. Dokonce si myslím, že i svůj plat věnuje charitě. Proto ho pan Klaus nemůže ani cítit, neboť pro něj jsou peníze až na prvním místě.

Koko 15.2.2007 9:19

Re: Re: Re: Pane Hv힡ďalo,

fajn, tak to doložte. Přesnými odkazy na literaturu. Politická práce amatérů, kteří se chlubí, jak měli za komoušů ve škole jedničku z dějepisu mne absolutně nezajímá.