17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kural 15.2.2007 7:19

Koho chleba jíš

toho píseň zpívej!

brko 15.2.2007 7:13

Kníže rohan

co na tom Schwarzenberkovi vidějí ? Kamarád zednář prosazuje svého kamaráda do vlády, ale proč dělají kolem tolik povyku ? Ostatní jsou z prominutím jen kecy.

BaJo 15.2.2007 6:49

Kníže(?) v Černínském paláci

Už samotný nadpis článku je blábol. Kníže je nanejvejš nějaká pohádková postava. Právně nic takového naprosto neexistuje. Takže bych, pane Píšťala, respektoval právní normy a neučůrával blahem nad exotickým zázrakem ve vládě ...

Pavel Pávek 15.2.2007 8:25

Re: Kníže(?) v Černínském paláci

Kníže není  pohádková postava. Tou je třeba hloupý Honza... Kníže je titul v mnohých zemích uznávaný a vyjadřující   postavení v poslopunosti šlechty. Co Třeba kníže z Liechtejnsteinu?

BaJo 15.2.2007 8:39

Re: Re: Kníže(?) v Černínském paláci

Pane, pokud žijete v "mnohých zemích", se řiďte tamějšími vašimi zákony. U nás v Česku ale platí české právní normy. A podle těch jsou knížata, vodníci, baby-ježi apod. pouze pohádkové a/nebo historické bytosti. Nebo byste chtěl uvádět:

Ježi-Baba Alena Kuňdásková, ministryně zdravotnictví ?

mtoreno 15.2.2007 10:50

Re: Re: Re: Kníže(?) v Černínském paláci

8-o8-o 

Pavel Pávek 16.2.2007 0:43

Re: Re: Re: Kníže(?) v Černínském paláci

Ach jo. Pokud vím, žiji v EU. No a pakliže vy žijete na Čukotce můžete mít ministryni třeba Babu Jagu. Nejde vůbec o žádné právní normy ale o to, že jen blbec neví, že kníže není pohádková bytost. Víte, že kníže není pohádková bytost?:-)

Max 15.2.2007 3:58

Vsechno uz napsal P. Placak (LN, 4.1.2007)

Jeste na okraj diskuse. Pravdu mel M. Topolanek, kdyz rekl : "My Cesi v sobe neseme urcity pocit, ze nasimi nejvetsimi neprateli jsou v poradi : Nemec, slechtic, knez, emigrant. A tahle narodne-obrozenecka obsese se promitla do nazoru ... Vaclava Klause (MfD, 3. 1. 2007).

Mirek F. 15.2.2007 8:03

Re: Vsechno uz napsal P. Placak (LN, 4.1.2007)

Ať v tomto pan Topolánek mluví výhradně za sebe a za svoje pocity.

A. 15.2.2007 18:16

Re: Re: Vsechno uz napsal P. Placak (LN, 4.1.2007)

Copak? Že by se vám Topolánek strefil do brňavky? Jo, potrefené husy řvou strašlivě!

Marie Dubanová 15.2.2007 3:16

pane Hvížďalo, děkuji Vám..

dovolím si citovat z jednoho z příspěvků :"nevšiml jsem si, že by pan Schwarzenberg byl šlechtic" a dále se tam píše, že "šlechtictví bylo zrušeno" - dotyčný přispěvatel, pojal "šlechtictví", jako funkci, třeba ředitele, či vedoucího, nebo tak něco co se dá zrušit výpovědí...,ano byly zrušeny tituly,, ale není možné zrušit - či vymazat historii - a tedy šlechtický rod, starý více   jak 800 let, tedy elitu národa, která nám tady tolik chybí....

Rudolf Blazek, Taipei ,Taiwan 15.2.2007 5:02

Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

A vite jak stary je muj rod? Saha az k opicim, narozdil od ... moment ... ted mne napadlo, jak stary je Vas rod? Hmm, ze bych se zamyslel?

A. 15.2.2007 18:08

Re: Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

Blahopřeji k dobrým předkům. Ostatně je to patrné z projevů vyšeho intelektu. To mými předky byli lidé. Takže zase neumím dost dobře skákat po větvích.

Kural 15.2.2007 7:04

Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

Paní Dubanová, jste stejný ubožák jako pan Hvížďala, potřebujete lézt tzv. šlechtě do otvoru pro vyměšování. Masaryk by se na Vás asi díval hodně z vysoka. Bylo to Masarykova republika, kdo zrušil v této zemi šlechtické predikáty. To, co člověka činí noblesou (noblesse), nejsou žádné šlechtické tituly, ale kvality toho člověka. Tím se nechci dotknout pana Schwarzenberga, ale je to jako já, Vy nebo kdokoli jiný JEN občan republiky.

Koko 15.2.2007 7:44

Re: Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

nemáte pocit, že v jednom příspěvku napsat někomu, že leze do otvoru pro vyměšování a současně připomínat noblesu je poněkud směšné ?

Mimochodem, ne každý omdlévá obdivem k starému profesorovi. Takže poznámka, že "byla to Masarykova republika" může urážet stejně tak mne jako vás fakt, že někdo používá při hovoru o Schwarzenbergovi titul, který zde už neplatí.

A. 15.2.2007 18:14

Re: Re: pane Hvížďalo, děkuji Vám..

Když už je řeč o tatíčkovi Masaryčkovi - tak to právě on si stěžoval, že zdědil po Rakousko Uhersku národ s mentalitou sluhů. Váš příspěvek a několik dalších to docela pěkně ilustruje. Zamindrákovaným zrušením titulů se na mentalitě národa naprosto nic nezměnilo jak vidno.

Pasáček koz z Vermontu 15.2.2007 3:05

Oh my God, říkají Američané...

Oh my God, říkají Američané... Jěště že v Americe nejsou šlechticové. To by nám ještě scházelo...

Saša 15.2.2007 2:33

neuvěřitelně nejapné připomínky

"komentátorů "- pochopitelně byl president proti Schwarzenbergovi, zcela ignoroval, kdo byli Schwarzenbergové, vždy čestní a poctiví Češi, jemu vadí hlavně to, že ho Schwarzenberg ve všem převyšuje, reakce zahraničního seriózního tisku jsou pozitivní, Schwarzenberg je za hranicemi vážen, neudělá nám tam ostudu nějakým zapšklým antieuropanstvím, které by nás vehnalo do izolace. Šlehtictví bylo zrušeno! To může říci jenom někdo, kdo nemá potuchy, kolik šlechticů funguje v zahraničí atd. Pomýlenost, neinformovanost, předpojatost, která si nevidí na špičku nosu - to jsou charaktristiky, které tu převažují, bohužel. Někteří by se měli vrátit do základní školy, jiní vyhledat psychiatra, vcelku jsou k smíchu.

Rudolf 15.2.2007 2:36

Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

Sašo, vy jste u Schwarcenbergů domovník nrbo zahradník?

michal jelinek 15.2.2007 7:33

Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

asi není, ale pouze napsal svůj názor.  Tak proč jej nezařadit. A co máte proti domovníkům či zahradníkům. Nechtějí Vám zavázat střeviček?

tupoun 15.2.2007 9:27

Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

Ne,jednu nohavici má červenou,druhou zelenou a vždy,když se pohne ozvou se rolničky.

Šárka 15.2.2007 9:54

Re: Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

Ó, to se pletete, to mívají šašci. A to taky není špatné povolání, takový šašek. Hlavně, když to není blázen...

lama 16.2.2007 0:09

Re: Re: neuvěřitelně nejapné připomínky

 

 Saša to vystihl, avšak mnoho příspěvků tu svědčí o velikosti naši malosti, někdy až ubohosti.

Hubert Mašín 15.2.2007 2:23

Poprvé od roku 1918 se v roce 2007, tedy bezmála po osmdesáti letech

A takový blbec něco komentuje...

Kajvo 15.2.2007 1:46

Hvížďalo - přeháníte více než Klaus !

:-/ Klaus přece nevyslovil žádný "odpor" k osobě Schwarzenbergera proto, že byl kdysi šlechtic, jak Vy to demagogicky formulujete, ale jen názor, jestli je to osoba nejvhodnější pro jeho úzké vazby k Rakousku a jeho politikům. Jeho zvolení nijak nebojkotoval a naopak se pracovně ihned shodují. - Myslel jsem, že nejste tak bulvární i zbytečně antiklausovský. 

Rudolf 15.2.2007 2:04

Re: Hvížďalo - přeháníte více než Klaus !

No to víte, nechce se mu vysvětlovat, jakým způsobem přišel k majetku SSM (tedy k vydavatelským právům k deníku Mladá fronta), který pak úspěšne prodal do a.s. Mafra.

honza 15.2.2007 1:16

slouho

Ten, kdo potřebuje nějakou šlechtu, aby jí mohl lízat palec u nohy, je naprostý ubožák. A takoví se líbí zloději Neffovi, proto tady publikují.

ex 15.2.2007 5:14

Re: slouho

Nejsem až tak velký fajnšmekr, abych se vyžívala v lízání palců, nicméně i já mám prazvláštní libůstky. Ráda bych, abychom se alespoň za oficiální reprezentanty naší země nemuseli stydět. 

Pravda, zvykli jsme si na tu svou samozvanou "šlechtu". Burany z Křupanova. Hulváty z Neotesanic. Trpně jsme naslouchali v jeslích a školkách, jak ten hloupý Honza, který se celý život válel na peci zacinkal zvonečkem/stranickým?/ a byl z něj moudrý král. Pohádce o  Honzovi evidentně uvěřili mnozí, rodu politického, a sveřepě táhnou do boje za přežití s oblíbeným mottem:"Uděláme spolu kšeft".

Dovedu pochopit pocity čerstvě a dosti zhruba otesaných balvanů.

Náš nový ministr zahraničí má dobré vychování, je to vzdělaný, kultivovaný  člověk. Nebude prskat  jedovaté, nenávistné sliny a častovat oponenty vulgarismy. Doufám, že jeho vstup do politiky přesvědčí pár tisíc lidí, že politika může být úctyhodná profese pro slušné lidi, nikoliv pouze poslední šance k zajištění existence pro neúspěšné v "civilním" životě.

Kryštof 15.2.2007 5:36

Výborně, ex!

Vladimír 15.2.2007 7:21

Re: Re: slouho

Nebude prskat ani častovat. To je jistě výborné.

A máte někdo nějaké tušení, co má vlastně kníže v plánu prosazovat jako ministr zahraničí kromě toho že na sebe budeme hodní ? To co si myslí on jako Čech, nebo to co si myslí on jako Rakušák, nebo to co si myslí on jako Evropan, nebo to co si myslí on jako součást rodu Schwarzenbergů, nebo to co si myslí jako občan, nebo to co si myslí jako euroobčan, nebo to co si (nedejbože) myslí jako čerstvý zelený ?