Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

AFÉRA: Země, kde se dává mimořádná odměna za špatnou práci

Bývalý ředitel Úřadu práce Viktor Najmon mj. tvrdí, že mu ministr Marian Jurečka nabídl za dobrovolný odchod z funkce mimořádnou odměnu. Dosvědčuje to Najmonem tajně pořízená nahrávka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

Tohle je bohužel normální a běžný postup. Pokud naše zákony neumožňují propustit pracovníka, nezbývá než se dohodnout a často ho k té dohodě motivovat. Dělá to každá firma, z peněz, které technicky patří akcionářům, a nikdo se nad tím nepozastavuje, nepovažuje to za zpronevěru ani za úplatek.

Pokud se nám to nelíbí (a mně osobně se to nelíbí), jediná možnost je změnit zákony a usnadnit propouštění.

0 0
možnosti
MP

Nadpis článku: "Země, kde se dává mimořádná odměna za špatnou práci."

Bohužel je to mnohem skandálnější než že "Země, kde se dává mimořádná odměna za špatnou práci." Jsem totiž žijícím svědkem mnohem většího podvodu. Vo co go?

Jiří Zlatuška z Masarykovy univerzity v Brně díky svému "vědeckému" podvodu připravil ČR konkurenční výhodu ve strategicky významném oboru AI, umělé inteligence. Za což Jiří Zlatuška nebyl z Univerzity exemplárně vyhozen, ale naopak místními vědci opakovaně zvolen rektorem Masarykovy Univerzity v Brně. Ha. !!!

0 0
možnosti
Foto

O53t32a45k26a95r 23B15u38d12a

30. 3. 2023 19:59

Myslím, že motivací byla především rychlost, jakou by bylo možné zbavit se pana generálního, kterému to řízení podle pana ministra moc nešlo. Jev zcela běžný ve všech organizacích, na všech úrovních řízení. Mraky vedoucích pracovníků, nejen generálních ředitelů, byly vykopnuty výš s odměnou. Mnozí vykopávaní to brali jako bonus, protože také mohli vyletět s ostudou, která by se takto nekonala. Bývá to neveřejná dohoda, kterou pak obě strany respektují. Podivovat se tomu, že se to stalo i tomuto generálnímu řediteli je výrazem naprosté naivity, nebo vítanou příležitostí trochu nakopnout pana ministra, když už to pan generální svědomitě zveřejnil. Tak jen do toho. :-)

0 0
možnosti
JG

Šmarjá to je ale problém. Myslím, že takhle se již dlouhou dobu problémy řeší zcela standardně. Někdy je asi výměna člena týmu nutná.8-o

0 0
možnosti
JJ

J11u64r66a 67J74u31r62a55x

30. 3. 2023 18:58

Nesporně.

Nicméně způsobů, jak výměny člena týmu dosíci, je hodně. Od nájemné vraždy, výprasku v temné uličce, nátlaku a vydírání, mobingu, vyhrožování, nabídky, co se nedá odmítnout - prostě přesvědčování à la don Corleone - až po postup lege artis, pokud to tedy zákon rozumně umožňuje.

A řekl bych, že všechny tyto způsoby jsou ve vyšších i nižších patrech politiky využívány, leda snad nájemnou vraždu jsme tu ještě neměli (vyjma kmotra Mrázka, jenž svým způsobem do vysoké politiky taky patřil).

0 0
možnosti
JJ

J89u48r97a 25J25u37r41a44x

30. 3. 2023 18:02

No jo, a nejhorší je, že podobný postup jaký uplatnil pan ministr nebude neběžný; když jeho podřízený uvažoval o nahrávání, patrně nějakou špínu jako zkušený vysoký úředník pohybující se ve vysokých patrech politiky čekal ...

0 0
možnosti
JK

o aféře Jurečky se píše asi tak vehementně jako o osvobození Babiše v kauze Čapí hnízdo. Tak co vlastně chcete. Je to 1 : 1!!!!;-D Nebo že by 2 : 0???

Jurečku nebrat !!!!

0 0
možnosti
VN

Žádná aféra ničím neotřásá, zglajchšaltovaná média se snaží zamést to pod koberec seč jim košťata stačí.

Jo - kdyby tak něco takového prasklo na Babiše nebo někoho z jeho ministrů - to by byl zemětřas zvíci toho tureckého! Michvilprdů by byla plná Letná, Němcová by ubekávala do přehozu, Janečka s Rakušanem by vedli hrdinné řeči a Fiala s výrazem smutného muže by odvolával vládu a sliboval, na co se můžeme spolehnout, až on povládne...

0 0
možnosti
JN

Všichni chceme po ministrovi, aby věci hned řešil a zjednal nápravu. Ale pokud má člověk pod ním na řešení jiný názor a nekoná podle pokynů, tak ho nemůže vyměnit. (a to připouštím, že ty pokyny mohly být nesmyslené, ale zodpovědnost má stejně ministr, takže by měl mít i možnost něco reálně udělat).

Dnes pokud chce ministr něco dosáhnout, tak musí založit nové oddělení a přijmout další úředníky. A státní správa utěšeně bobtná.

0 0
možnosti
Foto

A17. 89R56e56n86j41a88s10c58u

30. 3. 2023 12:37

Čili v právním státě by to fungovalo tak, že by se dotyčný ministr s případnou pomocí svých vládních kolegů pokusil v PS prosadit změnu příslušného zákona. V opačném případě se jedná o zcela jasné korupční jednání a dotyčný ministr by měl okamžitě odstoupit a ještě by měl nést trestní odpovědnost, tak jak by tomu bylo u každého jiného občana ČR.

0 0
možnosti
JN

Tak pokud by autor, právník, potřeboval vyhodit někoho ve své kanceláři, tak si připraví organizační změnu, (pro případ komplikací) a bude se chtít s tím člověkem dohodnout, aby to bylo rychlé a bez dalších průtahů. Zaměstnanec u nás může dělat velké problémy a firma potřebuje jet dál.

Tak máme nastavenu ochranu zaměstnanců, u státní správy, ještě trochu více. Jestli je to nemravné, nevím, opačný extrém také není jednoduchý, ale třeba ve Švýcarsku rozumně funguje.

0 0
možnosti
Foto

A76. 89R14e82n94j27a69s51c91u

30. 3. 2023 12:43

Chcete právní stát a nebo stát, kde předpisy, normy a zákony platí jen, když se to někomu hodí. Lidovec Jurečka a jeho spolustraníci tento zákon prosazovali a také pro něj hlasovali. Dokud ovoce tohoto zákona musel okoušet někdo jiný, tak s ním problém neměli a když mají důsledky tohoto zákona okoušet oni, tak s ním mají náhle problém a pokoušejí se zlehčovat jednu z nejdestruktivnějších věci pro demokracii jímž je korupční jednání a vydírání...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz