26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

AFÉRA: Země, kde se dává mimořádná odměna za špatnou práci

Bývalý ředitel Úřadu práce Viktor Najmon mj. tvrdí, že mu ministr Marian Jurečka nabídl za dobrovolný odchod z funkce mimořádnou odměnu. Dosvědčuje to Najmonem tajně pořízená nahrávka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kuhaj 30.3.2023 11:12

Ano, je to tak.

P. Čech 30.3.2023 13:26

Máte pravdu. Jde o velice úspěšnou manipulaci pomocí médií a jejich novinářů. Úspěšnou však pouze pro ty, kdo z lůn politických stran a hnutí manipulují nejen s občany, ale nakonec i s těmi médii.

R. Gramblička 30.3.2023 8:22

"Ergo kladívko, jestliže je nějaký zákon špatný, tak se seriózní politik má snažit jej opravit, a ne jej obcházet a ohýbat. Jurečkovo jednání je riskantní signál do společnosti - pokud mi určitý zákon nevyhovuje, tak jej prostě obalamutím a nastavená pravidla podlezu."

1) není to nic objevného a lidé tohle dělají běžně

2) pokud přijmeme premisu, že značná část naši legislativy je tvořena zákony, které jsou škodlivé a/nebo zbytečné, ospravedlňuje to jejich obcházení či ignorování

K. Křivan 30.3.2023 8:59

Ospravedlňuje to navíc odstranéní (případné i likvidaci) těch, kteří je spáchali.

J. Jurax 30.3.2023 18:43

Ty zákony.

Ve sněmovně i senátu by bylo liduprázdno.

P. Kubáč 30.3.2023 8:19

Na jedné straně článek demnstruje "paradigma" práce advokacie a soudů a to je striktní postup proti zdravému rozumu.

Na druhé straně Jurečkovi to patří, protože paskvil jménem "služební zákon" nadšeně schvalovali, aby "bratři lidovci" udrželi dobře placená místa ve státní správě - své práci a volbám navzdory.

J. Vorlický 30.3.2023 9:07

Co se týče českých zákonů:

Je třeba si připustit, že to, čemu se v ČR říká zákony, nejsou zákony v obecném slova smyslu - tedy něco, čím se všichni, včetně státních složek, MUSÍME řídit. Jsou to vlastně jen pokyny pro českou veřejnou správu, orgány moci veřejné, OMV, která potom ,,zákony" dokresluje pomocí prováděcích předpisů, pro účely výkonu své autoritativní moci; funguje tedy nejen jako moc zákonodárná, ale i jako moc výkonná.

Tvrdit tedy, že lidovci nadšeně schvalovali zákon, je zavádějící. Jinak dále, OMV zastupují stát ve státě a mají i svoji vlastní soudní moc. Jak jinak si třeba vysvětlit, že správní orgán se nemusí řídit právním názorem Nejvyššího soudu? Jak si vysvětlit, že prezident smí zrušit trest obecným soudem (amnestie), ale ne trest udělený OMV? Jak je možné, že OMV smějí trestat nad rámec čl. 2 (4) Ústavy? atd. atd.

V. Novak 30.3.2023 14:26

Něco jako pravidla silničního provozu v Itálii?

"Dvojitá čára není zeď a červená je doporučení!"...

R. Tichý 30.3.2023 8:03

Blbosti hned ve druhem odstavci.

Prave proto, ze je sluzebni zakon, ani lemplu se nelze zbavit snadno.

Je normalni, ze takovym se nabidne odchodne zajimave, aby tahli a neskodili.

To jen divizny nepolibene trzni ekonomikou, ktera stale jeste pohani evropsky socialismus, se divi.

Proc se vsichni boji propustit hned treba 20% verejnych parazitu? Krome strachu z voleb jsou to i vysoke financni naklady na odstupne.

K. Křivan 30.3.2023 9:04

Mrtvým se taky dává odstupné ? Pokud ne, ....

J. Vorlický 30.3.2023 8:02

Ano, souhlas s pány Grundmannem a Stárkem. Je-li to tak, že pan Najmon odváděl špatnou práci, pak Jurečkova nabídka má logiku.

Evidentně nenabízel peníze za špatně prováděnou práci, ale aby se ho zbavil. Vyhodit českého úředníka jen za špatně odváděnou práci českou úřední cestou možná ani nejde. Jurečka to jako traktorista nebo řidič kombajnu dobře pochopil, akorát podcenil snahu pana Najmona si udržet dobrý flek.

Pan Najmon mohl i trucovat, tak, že se třeba hodí marod a podobně. Takto se mu z pana Jurečka ale podařilo udělat veřejného padoucha - mnohem lepší, a občané tleskají panu Najmonovi, kterému se teď otvírají dveře na ještě lepší místo někde na jiném úřadě. Ne neber to!

T. Kohout 30.3.2023 10:51

A víte něco o agendě Úřadu práce? Jak se vyvíjela a nabalovala?

J. Vorlický 30.3.2023 12:32

Nevím o agendě úřadu.

Měl-li pan Najmon problémy s agendou úřadu, měl to buď řešit, anebo, bylo-li to nad jeho síly, z pozice odejít.

M. Baloun 30.3.2023 8:00

Tohle je prostě vláda ohýbačů

Btw: proto se odboráři vždy tak bouří, když laskavá vláda navrhuje zvýšení platů dát do odměn;-D

V. Černík 30.3.2023 9:12

Takže především, pokud hovoří šéf s podřízeným,

tak NIKDY nejde o diskuzi Andílka s Ďáblíkem.

Čili VŽDY by v takové diskuzi měla i zaznít kritika šéfování a POSLÉZE by nadřízení šéfa měli zhodnotit,

jak se zhostil nápravy.

V. Synek 30.3.2023 7:48

Prý tam také padlo, že když držhubné nevezme, dostane špatné pracovní ohodnocení = pokud se nechá uplatit za peníze všech dostane lživé příkladné hodnocení a může jít škodit jinam. Rozumím tomu dobře??

V. Kuhaj 30.3.2023 9:24

Ano, rozumíte. Říká se tomu vydírání. Doufejme, že Jurečka za to ponese odpovědnost.

T. Kohout 30.3.2023 11:04

A jakto, že Jurečka nevyčaroval více peněz pro ty důchodce? Také neplní zadání.

J. Rybník 30.3.2023 7:34

K těm Jurečkovým profesím - byl taky ministrem zemědělství, za jehož bačování nám kůrovec sežral lesy, aniž ten nýmand hnul prstem!! Proto lesy prošly genocidou také lemplovstvím tohoto slizáka!!

Kdepak je oko Střížovo? Ten si troufne jenom sjíždět facebooky?

J. Majzlík 30.3.2023 7:55

Takže Bursíkovy "zásluhy" na zkoumání etologie, natality, prosperity, pracovního nasazení kůrovce v podmínkách jeho nekontrolovaného šíření na území ČR jsou zapomenuty?

J. Rybník 30.3.2023 8:10

Pardon, příspěvky začínající slovem "takže" ani nečtu.

J. Majzlík 30.3.2023 8:29

Pane - Vy jste mne urazil! Takže zítra o polednách u Bosých Karmelitánek!

J. Rybník 30.3.2023 9:07

Zajisté:-). Nejprve si dostudujte, jak se ten řád správně jmenuje, aby to spolkla i navigace.

J. Majzlík 30.3.2023 17:03

Nuž tedy, takhle se u nás odvíjí diskuse nad tak obrovskými problémy, jako je na příklad stav našich lesů, kůrovcem za blahosklonného přihlížení a zkoumání tohoto maléru našimi předními odborníky s posvěcením nejen min. Bursíka z velké části zničenými. Na druhou stranu se Jurečka jako hromosvod jaksi typově přímo nabízí. Ale není to tak zcela košer.

Dále, asi budete mít pravdu, jednalo se o Karmelitky. Nechci se přít o dobu souboje, ale domnívám se, že byl ujednán na dobu polední, neboť oni královští mušketýři za ranního kuropění většinou ještě vyspávali následky nočních hodování.

Dále lze s vysokou pravděpodobností předpokládat, že bych co neohrožený mušketýr našel za onoho času ke klášteru i bez té Vaší navigace.

V. Kuhaj 30.3.2023 9:32

Jestli myslíte na souboj, tak ty se odehrávaly za brzkého rána, aby nebylo mnoho čumilů. O polednách, to budete oba na Tik toku, Facebooku, Instagramu...atd.;-D

V. Kučer 30.3.2023 8:49

Martin Bursík radí kabinetu Petra Fialy (ODS). Jako svého poradce si ho vybral ministr pro evropské záležitosti Mikuláš Bek (za STAN).

L. Caslavka 30.3.2023 7:16

Nepojmenovanemu autorovo clanku bych pripomenul, ze L. Michalek nahral p. Drobila /min. ziv. prostredi/ pristrojem od investig. novinare /Kroupy?/ a jako prikladny hrdina byl za svuj cin prikladne odmenen AI baksisem cca 500 000,- Kc a nasledne povysen na post senatora... Jooo casy se meni..... 8-o

J. Majzlík 30.3.2023 7:50

Potvrzuji. Drobil byl vmanévrován do telefonického rozhovoru s jakýmsi provokatérem a nahrávka takto pořízená se pak stala podkladem pro jeho odstranění z ministerského postu. Pro případného dárce chechtálků - představte si, že jste svým "přítelem na telefonu" dotazován ohledně Vaší případné spolupráce při nějaké darebačině. Vy jej odmítáte, avšak při strategicky vedené debatě Vás cíleně navede do své pasti. K tomu na příklad stačí, abyste v odpovědi na jeho nabídku použil dvojitého záporu. Nebo svému "příteli" budete příliš důvěřovat. Ostatní dodělají média.

Z. Jemelík 30.3.2023 1:52

Dodatek: shazovat Mariana Jurečku označením za traktoristu je ubohost. Byl kombajnér, což je elitní profese. Chtěl bych vidět diskutujícího, zda by si poradil s kombajnem.

R. Langer 30.3.2023 5:31

Asi máme o elitě trochu rozdílné představy. ;-)