Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
Z. Jenny 24.3.2023 18:02Zano, je fajn,že jsem si obnovila bramborejšn recepisy, určitě se k nim vrátím,už jsem je trošku zapomněla,brambory mám ráda na každý způsob. |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:55Že jo |
![]() |
M. Crossette 24.3.2023 17:28Zano, knedle vypadají zajímavě, nikdy jsem je nedělala a myslím, že choti bu určitě chutnaly. No "kus špeku" nevím, jestli bych tu sehnala, ale pokrájená silnější slanina by určitě šla též. A fakt v nich není vajíčko, toho jsem ti také všimla? No vařené strouhané brambory jsou hodně lepivé ba patlavé, tak možná knedlíky drží pohromadě i bez vajec (proto bych je asi nemixovala, mohlo by vzniknout lepidlo
Na tuhle bábovku se už také delší dobu chystám, vlastně nemám omluvu, proč stále váhám, ale ona jednou bude - slibuji |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:51Maričko, jak píšu níže, ta dvě vejce mi trapně vypadla... Slanina půjde určitě taky, akorát spíš ne moc masitá, tady potřebuješ spíš to uvolněné sádlo, na kterém se osmahne houska. Špenát mám taky ráda Bábovku zkus, je príma. Akorát si člověk nesmí představovat, že dělá piškotovou, tohle je úplně jiný těsto. |
![]() |
M. Gillová 24.3.2023 15:13Ahój, Zano Ty knedlíky se mi líbí |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:36Ježkovovoko, mně ty vejce vypadly A až ty sis všimla, tak doufám, že jsem nikomu nezkazila oběd... |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:37Jdu to opravit. |
![]() |
Z. Lika 24.3.2023 20:47Já nad tím zatím jen usilovně dumala, ale nijak se nedivila... |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 21:04
|
![]() |
L. Blaza 24.3.2023 8:27Krásný den všem! Bramborová bábovka vypadá velmi jedle. Zakoupili jsme velmi výhodně nový kuchyňský robot, tak bych mu mohla dát práci. Hotové špekové knedlíky kupuji v Polabí ve skvělé masně, na kterou nedám dopustit. Dělají tam samé dobroty. |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 11:17To je ten půvab lokálních výrobců. Ale mně by chybělo ochutnávání těsta ;-) |
![]() |
J. Fialová 24.3.2023 14:38Třeba by ti ten lokální výrobce mohl přibalit do pytlíku trošek těsta? Bys mohla uzobávat těsto cestou, a doma pak baštit bezpracný hotový knedlík |
![]() |
Z. Lika 24.3.2023 18:00Jedna spolustudentka si chodila v hospodě k výčepu pro pivní pěnu, jinak pivo nepila |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:57Jarko, co když bych byla zklamaná |
![]() |
Š. Matyášová 24.3.2023 7:58a kdy je budeš dělat v dohledné době? Že bych se pozvala.... |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 11:19Dělám ti chutě, že jo :-) |
![]() |
Z. Lika 24.3.2023 7:04Recepty se budou určitě hodit, protože zimní brambory potřebují spotřebovat. Špekové knedlíky jsem nikdy nedělala a myslím, že ani neochutnala, ale vypadají jednoduše a špenát taky máme rádi, to se u nás určitě ujme. A kdo jste ještě nevyzkoušeli brambábovku, tak směle do ní - jsem zvyklá přidávat dvě nastrouhané vařené brambory i do chlebového těsta, a chleba je pak o dva levly vejš, to moc doporučuju |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 11:20Babičkovské recepty jsou prostě nej! A vzpomínání na babičku:-) |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 11:23Babičkovské recepty jsou prostě nej! A vzpomínání na babičku:-) Ale recepty z brambor můžu ve všech podobách, takže jsem ráda, že jsem se o kousek podělila. |
![]() |
E. Zvolánková 24.3.2023 7:03Zano, teda ty mi dneska děláš takové chutě Tvoje babička byla bezpochyby úžasná žena |
![]() |
Z. Lika 24.3.2023 7:09Ony ty "špekaté" a vůbec tučnější recepty mají výhodu, že dobře zasytí i v malém množství, a člověk si na nich opravdu pochutná, takže ho jen tak nezačne honit mlsná nebo hladná a snadněji si udělá delší pauzu mezi jídly. Která, jak se ukazuje, je hodně důležitá, ne-li rozhodující pro správné metabolické hospodářství. A hlavně ty špekouny vypadají moc dobře |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 11:24Tak, moje řeč :DD |
![]() |
Z. Xerxová 24.3.2023 6:02hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům tak to bych mohla udělat - knedlíčky bramborové plněné... To my rádi. Peču málo - i když zítra něco budu muset upatlat, neb přijedou Nájezdníci. Už se těším. Ale asi vyhraje perník... |
![]() |
Š. Matyášová 24.3.2023 7:59až budeš dělat plněné,dej do každého před plněním 2 lístky pšenátu..to je pak dobrůtka...a ten nákroj |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 12:26Děvčata, ty moje nejsou klasické plněné, to je zase jiná kategorie Ovšem takovej plněnej knedlík, to taky není marná věc |
![]() |
E. Beranová 24.3.2023 12:56a vida, inspirace na nedělní oběd je tu :-) včetně špenátu, ten oblibuje celá rodina :-) |
![]() |
T. Zana 24.3.2023 19:59Kdo má rád (můj Franta), přidá ještě osmaženou cibuli. |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=FJfA5uTFu-BuJCh&p=18pSRyLH%7cL4iSLZ7-uH%7cy73vFNz3It-8d81yKN%7cHIWJApQUb%7cNZMQsJJoP7&x=_yIipF)