17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

ZNEUŽITÍ: Kaťuša na Mariupolu, projev okázalé nekultury

Slovo kultura jako pojem je římského původu, je odvozeno od colere, pěstovat, hlídat, chránit a označuje kult bohů a péči o to, co jim náleží. První, kdo toto slovo použil, byl asi Cicero, který hovořil o cultura anima, o kultuře ducha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 21.9.2023 15:38

Pro rusáky typické,a ty zdejší plky taky.

V. Čermák 21.9.2023 12:47

Jak se někde zjeví Bazilišek Hvížďala, je zbytečné ho číst. To je předem známo...;-DRv

P. Vychodil 21.9.2023 11:23

Neviditelného psa čtu čím dál méně. Stal se z něho dle mého pohledu veskrze prorežimní plátek, buď publikující Zieglery, VeZety, Vodvářky a podobná individua, či přebírající články opět stejně smýšlejících individuí.

Hvížďala, psáno pro ČRo plus. No, co tam může být zajímavého ? samozřejmě nic, obvyklé lži mainstreamu.

L. Svoboda 21.9.2023 19:53

Dnes je článek od Zieglera na Seznam medium o tom, jak nás zachránili Američané po válce od hladu. Zítra nebo pozítří bude na NP. Ziegler je sexuálně aktivní. Neviditelný pes je den ode dne horší. Dokonce i ty úvodníky jsou zcela zbytečné.

V. Heidlerová 21.9.2023 21:35

Když se mi něco nelíbí nebo dokonce hnusí a popouzí, tak tam nelezu, najdu si své médium, které odpovídá mému stavu mysli, vědění, vzdělání, míře citu atd. Být stále s něčím nespokojený je kontraproduktivní, zvlášť u těch ležácích na gauči a popíjejícím ležák. Muže šlechtí čin.;-D;-D;-D

L. Svoboda 21.9.2023 21:56

Ziegler se mi opravdu hnusí, některé články na NP se zatím číst dají, jiné jen tak přehlédnu. Na Seznamu mi diskusi zablokovali už dávno, což vám jistě nehrozí. Pravidelně sledujeme s manželkou zprávy ruské televize, takže stále nespokojený nejsem.

V. Heidlerová 22.9.2023 10:21

To jste opravdu statečná dvojice. Já bych se pozvracela, neb občas vlezu na ruské diskuse (např. přes Youtube), ta ruská nadřazenost je větší než byla německá, víra v něco, co nikdy nebylo pravdou, ponižování slabých atd. Mám 87 let a bohaté zkušenosti s dobyvateli. Zablokovaná jsem pravidelně, ačkoli píšu slušně, jenže jsem antikomunista a antirusák jak hrom. Vstavaj straná ogrómnaja, vstavaj na smertnyj boj......s proklátoju ordoj. Jenže prokletá horda jsou rusáci, nácci hitlerovského kalibru. Jen mne udivuje, že Češi mohou takto zrazovat svůj národ. No asi jste byl rudý internacionalista. Pěkný poslech Govorit Moskvá.

L. Svoboda 22.9.2023 11:16

Znám vaše názory z diskusních příspěvků, takže mě vaše odpověď vůbec nepřekvapuje. Já mám 79 let, z války si sice nic nepamatuji, zato si hodně pamatovali moji rodiče a moje sestra, která je stará jako vy. Zkrátka jsem úplně jiný než vy, mám jiné životní zkušenosti. Manželka má 75 let a pochází z bývalého Sovětského svazu, konkrétně z východní části Ukrajiny, z ruskojazyčného Donbasu. Již 56 let žije v Česku. O ruské nadřazenosti nic nevím, zato ta německá nadřazenost se mě osobně týkala. Moje matka totiž byla Židovka, takže jsem z její strany nikdy nepoznal babičku, tetu, malého bratrance, ani další příbuzné. Ta píseň, jejíž část jste citovala, je pro mne posvátná. V písni jsou slova o fašismu, ne o nenávisti k německému národu. Na ruské zprávy se dívám na 1. programu ruské televize 1tv.com/live

V. Heidlerová 22.9.2023 13:19

Židům velmi fandím, Vašeho nelehkého osudu je mi moc líto, můj otec byl za války vězněn, ale naštěstí přežil. Donbas byl tvrdě rusifikován po 3 hladomorech (největší 1931-33), takže to patřilo Ukrajině, ale vymřelé, vystěhovalé a odsunuté ukrajinské země (tehdy většiny) se zmocnili rusáci. Tak se stal ukrajinský Donbas tzv. ruskojazyčný, zabrána byla Kozácká republika, Podkavkazí - vše ukrajinské. Rusům nevěřím ani slovo. Pro mne je hymna SSSR okupační píseň a mozgály upřímně nenávidím, neb jsem je několikrát zažila. Tak si žijte ve své "svaté lži" o něrušimom sojuze" - hááááá, posvátná píseň. To se mi líbí víc Horst Wessel-Lied.

L. Svoboda 22.9.2023 13:51

S tím Donbasem nemáte pravdu, nesmíte věřit současné propagandě. Klidně si žijte ve své "svaté pravdě".

V. Heidlerová 22.9.2023 13:22

Dělala jsem tlumočnici skupince Ukrajinců u nás, musela jsem si oživit nenáviděnou ruštinu. Získala jsem mnoho zajímavých informací, které nesouznějí s Vašimi . Rus hnus.

L. Svoboda 22.9.2023 14:29

Tu nenáviděnou ruštinu jste se musela dříve naučit. Pokud jste dělala tlumočnici, musela jste ji umět dobře. Informace od Ukrajinců mohou být různé, záleží i na tom, z které části Ukrajiny pocházejí. Nejsem rasista ani nacionalista, proto nemám rád, když se někdo o příslušnících jiného národa vyjadřuje vulgárním způsobem, jako vy.

I. Dvořák 26.9.2023 3:21

Milý Vychodile, proč to čtete, kdy Vás to tak irituje? Asi proto, abyste se zbavil jedu, který Vám přebývá. Nebo, že bych se pletl? Pan Hvížďala proti sobě postavil Ruský nevkus, kdy Kaťuša byla vnímána jako velmi působivá píseň ve válce s Hitlerem a na druhé straně je interpretována na místě, kde Rusko prolilo mnoho Ukrajinské krve a to jen proto, aby ve světě něco znamenalo. Jek uboze ruské.

P. Vychodil 26.9.2023 11:55

čtu vše, bez ohledu na to, zda se s obsahem ztotožňuji či ne. To, že mi přisuzuješ nějaké emoce, je pouze tvůj problém, synku. Nebo bych měl opáčit, proč komentuješ moji poznámku, když tě tak irituje ?

M. Grundmann 21.9.2023 9:55

Tato scéna vyjadřuje dost jasně veřejné mínění Rusů. Od rozpadu Sovětského Svazu vládnou světu USA a stanovují světu svá pravidla. Rusko nikdy tento nový světový řád pod vedením USA neakceptovalo a všemi svými silami proti němu bojuje. USA se naopak snaží svou nadvládu nad světem posilovat a součástí této politiky USA je zejména rozšiřování NATO na východ.

Válka na Ukrajině není nic jiného, než zoufalá snaha Ruska zastavit růst moci USA ve světě i jejich rostoucí nadvlády nad Ruskem. Tedy toho, co Petr Pavel zrovna teď veřejně propaguje v OSN. Tak vnímají situaci Rusové, včetně opozice Putinovi.

P. Dvořák 21.9.2023 10:12

Kdo to tak nevnímá, dostane doživotní blokaci. Podle toho také vypadá diskuse např. na Seznamu. Komplet. Na Novinkách, Seznam Zprávy, Seznam Medium atd.

P. Vychodil 21.9.2023 10:54

zoufalá, nicméně dle vývoje této snahy, v konečném důsledku geopoliticky úspěšnější, než kdokoliv předpokládal, či věřil...

V. Čermák 21.9.2023 12:45

Kdo bude nakonec Zoufalý se teprve ukáže...

P. Vychodil 21.9.2023 14:18

už se ukázalo, pokud chápeš...Putin již vyhrál...

V. Čermák 21.9.2023 21:09

Zatím nevyhrál, ale počíná si celkem dobře...

P. Vychodil 21.9.2023 21:25

záleží na úhlu pohledu. Pokud bereš ukrajinské bojiště, tam ještě neskončil. To ovšem není podstatné, Putin nespěchá, prodlužování ukrajinské agonie mu hraje do jeho globálních karet.

Když vezmeme celosvětovou situaci, rozvoj BRICS, dekolonizace Afriky, dedolarizace, jsou již nevratné procesy.

Ukrajina padne, za podmínek Ruska. Poslední UN summit ukázal izolaci Zelenského, i jeho frustraci.

Mimoto stačí sledovat G7, G20...

V. Heidlerová 22.9.2023 13:30

Musíte bojovat proti tomu, aby lidé nepřijímali západní kulturu, americkou hudbu, literaturu, styl oblečení, techniku atd. - nazujte válenky, oblečte rubašky, na palici narazte furažky a papachy a šup do zemljanek. Pak můžete srovnávat USA s RF. Proč nikdo z migrantů nezakotví v zemi, kde včera znamená až zítra? Všichni, i děti komunistů, lezou studovat nebo pracovat do USA, do RF nikdo. Čím to tak může být??? Přitom RF je obrovská země, tam je placu dost, jenže tam není dobře. Ještě mi nikdo nedal odpověď.Rv

V. Petr 21.9.2023 9:46

Rusko se vůbec nechová jeko Hitlerovo Německo, chová se např. více méně stejně, jako USA ve válkách, které vedly po WW2. Ono to ani jinak nejde, ať už jsou cíle války jakékoliv!

P. Pilík 21.9.2023 10:37

Kterou zemi USA po WW2 napadly, zničily a pak připojily ke svému státu. Alespoň jednu, prosím. A znáte film Myš která řvala? To byla satira na chování USA k jiným zemím.

P. Vychodil 21.9.2023 11:02

pilníku, o napadení jiných států silami USA/NATO, snad nikdo nepochybuje...

co se týče připojení, takové EU, NATO vazalství nepokládáš za podmanění ? Horší než připojení části území k jinému státu, kteréžto části chtějí být připojeny ? Kolonie byly v pořádku, neb o žádné připojení nešlo ?

V té souvislosti bych ti rád připomněl připojení NDR k NSR...no, tam to proběhlo bez referenda, i bez boje...

V. Petr 21.9.2023 11:08

Nikoliv, v obou částech Německa proběhlo referendum o sjednocení a v obou částech hlasovala většina pro!

P. Vychodil 21.9.2023 11:15

v tom případě prosím o odkaz, já jsem nebyl schopen nic najít. naopak, tzv reunifikace proběhla bez účasti obyvatel, navíc klíčovými hráči byly USA, FR, UK, Soviet union. Tudíž to byla akce "o nás bez nás".

L. Beneš 21.9.2023 12:24

Prosím o link na dokumenty prokazující, že tam referenda byla provedena.

J. Majzlík 21.9.2023 15:06

A jaký jiný výsledek než souhlas se sjednocením obou částí Německa bylo možno očekávat?

V. Heidlerová 21.9.2023 21:39

Vychodil je ojetá pneumatika, těžko mu předkládat reálné hodnoty. Rv