1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

ZNEUŽITÍ: Kaťuša na Mariupolu, projev okázalé nekultury

Slovo kultura jako pojem je římského původu, je odvozeno od colere, pěstovat, hlídat, chránit a označuje kult bohů a péči o to, co jim náleží. První, kdo toto slovo použil, byl asi Cicero, který hovořil o cultura anima, o kultuře ducha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 21.9.2023 12:23

Chápete rozdíl mezi pojmy vyjádřenými slovy de iure a de facto?

A. Teply 21.9.2023 15:27

Další, který naprosto nepochopil imperiální politiku.

Cílem USA není mít na vazalských územích plnoprávné občany USA - ale jen druhořadé občany "kolonií" či "provincií".

Takto postupoval i starověký Řím - být římským občanem bylo privilegium. Připojovali jednu provincii za druhou (ale jen jako provincii). Podobně postupovaly i koloniální mocnosti.

Z pohledu imperiální politiky je přímé připojení území ve skutečnosti "hloupé" a "příliš férové".

I. Krahula 21.9.2023 9:36

Snímek stydícího se esesáka překonal v popularitě i světově proslulou „Smrt vládního vojáka“ slavného válečného fotografa Roberta Capy. Proto také po masakru ihned odstranili Lidice?

F. Navrátil 21.9.2023 9:20

Hvížďalovská logika. Kaťuša v Mariupolu je zneužitím kultury. Zákaz vystoupení světové operní divy Netrebko s rakouským občanstvím, je rozvinutím kulturní politiky podle představ pravdy a lásky. Na základě pokynu z ukrajinské ambasády.

P. Vychodil 21.9.2023 11:41

vlezdoprdelismus je typickou charakteristikou současné věrchušky, a bohužel, asi i většiny našeho národa.

Co mě ovšem zaráží, proč lézti do každé prdele dobrovolně, iniciativně, s radostí.

píseň Jarka Novavici "počkáme co řekne" pan prezident usa, je výmluvná...i když v tomto případě jsme jistě byli, pro jistotu, že nás náš páníček nenakopne, aktvní sami...

Jsme prostě jako ti pánovi ratlíci. Štěkáme na povel, zalezeme pod gauč na povel...

V. Heidlerová 21.9.2023 21:43

Vámi užitý termín se nejvíce spojuje s érou socialismu (totality) u nás - a dodnes přetrval nevíce za vlády MZ a AB, Raději s USA do pekla, než s Ruskem do nebe. To už tu bylo. Nohavica je bezcharakterní , ale provořadý lezec, váš vzor.;-D;-D

L. Beneš 21.9.2023 8:27

A schovávaly se tam v tom divadle před bombardováním.stovky (ruskojazyčných) Ukrajinců včetně žen a dětí opravdu dobrovolně?

P. Han 21.9.2023 8:45

Kdyby mi měly na hlavu padat bomby a rakety, asi bych se šel někam schovat, Vy samozřejmě ne...

R. Langer 21.9.2023 11:24

Hm, zrovna DO DIVADLA? 8-o

L. Beneš 21.9.2023 12:00

V té době bylo slyšet hlasy, že ti lidé tam byli soustředěni (koncentrováni) nedobrovolně, tedy násilím.

M. Hoblík 21.9.2023 7:43

Je to krásná píseň, krásný lid!

J. Kostelanský 21.9.2023 1:29

Rusové na to divadlo v Mariupolu útočili stejným způsobem jako před 2 týdny v Konstantinovce nebo koncem loňského roku poslali raketu do Polska. Stejným způsobem jako ostřelovali jadernou elektrárnu v Záporoží, ve které měli na 500 svých lidí nebo zničili Kachovskou přehradu. Nebo jako si zničili plynovody Nord Stream a těžce poškodili Kerčský most na Krym.

A stejným způsobem jako loni vystřelili raketu do centra Kramatorsku nebo jako provedli masakr v Buči.

Události v prvním odseku byli automaticky nejdřív připisovány Rusku. Když už síla důkazů byla nezpochybnitelná, tak západní média začaly připouštět, že to mohla být i Ukrajina. Nebo dokonce napsaly, že to byla Ukrajina. Naše média vždycky ve velkém presentovaly tu ruskou variantu, o té ukrajinské se nanejvýš zmínily a článek pak rychle daly do archivu. Převedeno na skutečnost, články o Rusku jako o viníkovi byly na titulce několik dní, skutečná verze byla uvedena jen jako "vedlejší článek", a i to jen po několik hodin. A obecně proukrajinští trollové NIKDY nezapomněli zdůraznit, že ač Ukrajina lhala, tak měla na to právo, protože byla napadena. A ať to bylo tak nebo tak, vždy za to mohlo Rusko. Protože nebýt války, tak by se ta událost nikdy nestala. Tohle je mimochodom demagogie povýšena na zcela novou úroveň, které nedosáhli ani nacisté, ani komunisté. (Mimochodem, když Ukrajinci používají lež jako metodu informačního boje, odkdy je používají?. Od letošního roku? Loňského roku? Od roku 2014? Nebo od rozpadu Sovětského svazu? A bylo vůbec období v éře samostatné Ukrajiny, kdy ukrajinští politici nelhali? Kdo chce, si pamatuje, jak Ukrajinci vydíraly někde kolem roku 2009 současně Rusko i Západ tím, že na 2 týdny zastavili transit plynovodu přes své území.)

Události ve druhém odseku zatím Západ i naše média přičítají Rusku. Staly se totiž v prvních měsících války, kdy byla ochota Západu krýt ukrajinské nesmysly podstatné větší než je tomu dnes. V Kramatorsku byla použita raketa, kterou Rusové v této válce nepoužívají kvůli její velké nepřesnosti (řádo

J. Kostelanský 21.9.2023 1:32

...(řádově několik stovek metrů), o Buči je to již obehraná písnička. Více krát jsem o tom "masakru" psal a poskytl důkazy, že to vše bylo zcela jinak.

Dá se to zobecnit - existují 2 typy informací z ukrajinské strany o ruských masakrech - ty, u kterých bylo prokázáno, že to byly lži. A pak ty, které to ještě jenom čeká. Případná výjimka by byla jen potvrzením pravidla.

Ale abych byl objektivní, o událostech popsaných výše jsem přesvědčen na 99 %, o události v divadle v Mariupolu tak na 85-90 %. Již krátce po výbuchu v divadle existovaly důkazy o tom, že to Rusové nebyli a také nemohli být. Zejména to byl způsob a míra poškození divadla - zevnitř směrem ven. Nejpravděpodobnější scénář byl, že Ukrajinci na místě odpálily bombu nebo bomby v okamihu, když kolem přelétaly ruské stíhačky.

Jisté vodítko poskytuje i klasická otázka: Cui bono? Komu to prospělo? Proč by Rusové měli zabíjet Rusy v situaci, kdy v Mariupolu jako běsní psi běhali "hrdinové" z Azov-u a zabíjeli ruské mladíky podle libosti? Těch 10-15 % jsem si ovšem ponechal jako rezervu pro omyl - ty jsou součástí každé války.

Naopak, důvod pro Ukrajince byl ten samý jako rakety v Konstantinovce a Polsku nebo masakr v Buči: odvrátit pozornost od svých vlastních zvěrstev a z Rusů udělat monstra, jejichž největším potěšením je zabíjet jiné Rusy žijící na Ukrajině.

Pořád mně překvapuje, co všechno dokážou někteří lidé upatlat z informací, které poskytuje ukrajinská strana. Jakoby je postihlo zatmění mysle. A to i v době, kdy se ruské "dezinformace" stále častěji po nějakém čase stávají pravdou.

K. Zangl 21.9.2023 6:34

R^

L. Svoboda 21.9.2023 9:51

R^

O. Mayer 21.9.2023 7:08

... jojo, a časem vyjde najevo, že kdo dneska bojuje na Ukrajině z východní strany fronty jsou vlastně tady Ukrajinci, akorát že jsou zlovolně převlečený do ruskejch uniforem (a celý je to nejspíše sorošovo spiknutí). Vy jste hlava pane Kostelanský, obzvláště po tom posledním upgrade software Putler 2023.9.20, který máte v palici jako operační system .

T. Novy 21.9.2023 7:42

R^ Máte recht.

Ten Kostelanský nebo костелянский nebo co to je, tady pejstuje ruSSáckou propagandu.

Neví, co je to stud.

I. Krahula 21.9.2023 9:38

Novy, poněkud prostoduché, uctívači Waffen-SS.

T. Novy 21.9.2023 11:42

Dobytku prolhaný anonymní!

P. Vychodil 21.9.2023 12:14

synku, to jsi takové hovado, že umíš vyblít akorát těchto pár slov?

Omlouvám se, nejsi hovado, to by byla urážka zvířat, jsi mentální kripl...

L. Beneš 21.9.2023 12:27

T. Nový zase neví, že je ostatními považován za blba.

I. Krahula 21.9.2023 9:30

R^

J. Farda 21.9.2023 9:41

Z dobytčí hlavy mysle pútinskovelkorusky zatmněné nic jiného než tupé bučení zaznít nemůže! Rv

R. Langer 21.9.2023 11:25

Tak nebuč! ;-D

L. Caslavka 21.9.2023 10:33

R^R^

P. Vychodil 21.9.2023 11:31

R^R^R^

možnosti dnešních informačních technologiích a psyops jsou tak vzdálené tomu, na co bylo lidstvo, jedinci zvyklí z minulosti, ještě té nedávné, že občané, nechápajíce tyto možnosti, nerozumí dopadu na jejich myšlení, názory, psychiku. A tak tu máme minimálně 50% ovčanů zombifikovaných.

Z druhého pohledu je ovšem potěšující, že stupidita současné propagandy je tak vysoká (inteligence propagandistů tak nízká), že sice pomalu, ale stále více lidí se probouzí a prohlíží...