6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
meandr 11.10.2006 9:09

a o smrti, Bohu, smyslu, nikdo nechce vědět

NIC

meandr 11.10.2006 9:08

bůh je smrt

jediné, co  má  v dnešním  světě  smysl

SAPI 11.10.2006 8:44

Re: Je třeba rozlišovat víru

Naprosto souhlasím.

I-Worm 11.10.2006 8:42

Je třeba rozlišovat víru

a konzumaci náboženství. Kdo opravdu věří, nemusí chodit do kostela, ani poučovat druhé.

Vize 11.10.2006 8:15

Spasitel

Ptala se mě vnučka. Kde sídlí pan Bůh? Denisko, to je tak.

S novým miléniem museli odejít na jinou galaxii Pan Bůh(všemohoucí vládce nebe) a Ďábel(vládce podzemí). Vládnutí nad planetou Země převzal nový pan Bůh. Všemohoucí pán nad nebem i podzemí. Je to jakýsi Duobůh. Polovinou vládne nad nebem(modlíme se o samé hezké věci a pan Bůh k nám může, ale i nemůsí seslat andělíčky, ukázat neobyčejně přívětivou tvář, apod.). Polovinou vládne nad podzemím(trestá nás za ošklivé věci a pan Bůh může na nás seslat čertíky, ukázat neobyčejně nepřívětivou tvář, apod.). Pán Bůh sčítá veškeré činy každého z nás. Proto se děda snaží chovat tak, aby pán Duobůh nemusel vůči mě použít svoji podzemní tvář. A i ty Denisko to musíš dělat jako děda. Mnoho lidí si tuto změnu ještě neuvědomuje.

Exaktní je vše před horizontem, co můžeme vidět, změřit, zdokumentovat, vědecky pojmově zpracovat, atd. Dodají-li se k tomu logické představové dojmy(co nelze exaktně vysvětlit) což je vše jaksi za horizontem, vzniká polovirtuální realita. Ta nám může oprávněně poskytnout víru.

Takže pane arcib. Vlku, způsob spravování chrámů Vaší církví je způsobeno vlivem podzemní poloviny pana Duoboha. Ložisko příčiny je ve Vás. Katolická církev už od začátku řešení problému neměla na mysli pozitivní víru. Vše tedy potvrzuje existenci změny ke které došlo. I vy ji příjměte a určitě budete činit daleko více hezkých a krásných skutků.

jozka 11.10.2006 8:13

otec buh, nebo matka priroda?

Dle meho nazoru v tom neni rozdil.  TO, ze v nouzi mi z pusy vyklouzne muj boze, misto matko prirodo je jen diky tam nekolika stoletim vlivu katoliku.

A ostatne ja to tvrdim porad: "Aby byl clovek dobry, k vuli tomu nemusi chodit kazdou nedeli do kostela..."

Yarda 11.10.2006 8:07

Ale jo.

Přečíst se to nechá i myšlenka v tom nějaká je a mne to nenutí psát sem výrazy co v televizi nesmějí znít před desátou hodinou večerní. To o mnohých jiných článcích na NP říci nemohu.

Jen tak dál:-)

rafp 11.10.2006 7:28

jen tak dál

je to dobrý

honzak 11.10.2006 6:53

Re: to je narez

zato ty jsi "zralej", jen utrhnout! Nauč se česky a pak kritizuj.

J.G. Pašek 11.10.2006 6:24

U předešlého článku autorky byla na konci poznámka . . . .

(autorce je třináct a chodí do sekundy na PORG)

postadolescent 11.10.2006 6:03

Re: to je narez

Souhlasím. Tohle by snad ani do čítanky nestačilo. Čirá grafománie...leda že by snad autorka byla dosud školou povinná? Potom ať své existenciální pochyby řeší ve školním časopise, dospělé její hlubinná moudra skutečně neoslovují.

J.G. Pašek 11.10.2006 5:14

C'est la vie . . .

 . . . . znám grázly a také milionové lidi, kteří pravidelně chodí do kostela a modlí se kudy chodí  . . . . a také znám grázly a milionové lidi, kteří do kostela nevkročí a nikdy se nemodlí  . . . . Štěpánko, která budeš jednou ty? Na to si musí každý přijít sám . . . .

pits of education 11.10.2006 2:34

Re: to teda ale je

Zcela zrejme, naprosto bez ohledu na vek dotycneho, naucena schopnost cteni a psani nam nic vice (nez schopnost cist a psat) take nezarucuje.

Proles 11.10.2006 1:39

V oněch jo tehdy časech se chodilo i z kostela

V květnu 1783 dochází při cestě z kostela ve městě k bitce mezi měšťanem Francem J a regenschorim Celestýnem Z. Bijí se holemi, kameny po sobě házejí, za vlasy se rvou a pěstmi dorážejí. Manželka France J předvádí před soudem "horní pysk veskrz holí proražený a zahnfleisch celý roztřískaný a zčernalý". Felčar se vyslovuje, že "maso ji musel vypracovat a přes pět neděl rány hojit". Celestýn Z zaplatil za to ublížení šest kop pokuty a odseděl osm dní v arestu.

Hlubinna filosofie 11.10.2006 1:15

to je narez

Mel by fakt byt vekovy limit pro prispivani do medii, todle at si pisou a ctou na ZS. A taky bych temdle adolescentum radsi nepovoloval soulozeni uz vod 14, jsou na to viditelne nezraly.

jerry 11.10.2006 0:25

No výborně,konečně něco,co není o politicích

Ono si toho člověk dnes nemůže o mnoho víc vysvětlit,než dříve. Je to pořád ten Platónův člověk, sedící v jeskyni zády k ohni a na stěnách vidí jen záblesky poznání. A proč je většina Poláků a Italů věřících a Čechů nevěřících? Pokud se narodíte v Polsku,budete přirozeně věřit v boha a pokud u nás,vyroste z Vás přesvědčený ateista? Já vyrůstal v ateistické rodině a katolíkem /dost vlažným/ jsem se stal až v dospělosti.Jenže není to jen mou rebelskou povahou, se kterou stejně odmítám některá církevní dogmata?Možná,že je to také poznáním,že já nejsem ten nejchytřejší,spoustu věcí nevím a existuje i něco nad mé chápaní.Výborný článek.Pište dál. Budu se těšit.