3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
terra 12.12.2006 10:18

Re: Já bych jen dodal,

Potvrzuju, měl jsem štěstí na podobné vedoucí... Jen bych ještě dodal, že podle mne by se slušelo připomenout činnost časopisu ABC a jeho klubů (raketové posádky, hlídky ochránců přírody, dívčí kluby), který si nenápadně bral z Mladého Hlasatele víc, než by se soudržkám účám líbilo - a my jsme ho za to milovali, kupovali a taky od první do poslední stránky četli. Nostalgie je hrozná věc - býval jsem "hlavou" jednoho takového klubu a dodnes si pamatuju jeho evidenční číslo...

Barrel 12.12.2006 9:12

Re: vracím se do mládí

Smrt v sedle:

seno a stáj, tak voní náš kraj i do oblak máš tu blíž a nad údolím kde zdvihá se dým dusot koní uslyšíš

honzak 12.12.2006 9:02

vracím se do mládí

jen si nemohu vzpomenout na ústřední melodii ze "Smrti v sedle". Jestli mi to neruší Olympic, který drtí staré pecky z bedniček. Neporadí někdo?

PK 12.12.2006 8:36

Re: Jěště bych poznamenal, že

K tem narodnim parku: Ono to asi nebude jen otazka ochrany prirody. Zavrit Yosemite, rekneme na mesic, kvuli nataceni, by bylo dnes neco jako zavrit na mesic Karluv most ze stejneho duvodu. Nehlede k tomu, ze by se to producentum asi dost prodrazilo, kdyz si clovek uvedomi, kolik turistu tam denne projde, a kolik penez tam nechaji. Jo, a Monument Valley patri zase Navajum, a s temi taky asi nebude tak snadny porizeni, jako za casu Johna Wayna.

kritik 12.12.2006 8:08

v pasáži na Příkopech

(ta už dnes není, ale byla v domě vedle proluky Myslbek) byl ještě dlouho po 48 roce obchod s trampským zbožím, který patřil legendě - Rathovi. Jednou jsme se s ním potkali na horách a on vzpomínal, že byl jako mladík v Krkonoších mezi hledači Hanče a Vrbaty.

L 12.12.2006 7:44

Prepadeni ve stepi

Ruske filmy, to bylo neco jineho. Co takhle sovetsky film Prepadeni ve stepi. Budo vam ho vypravet. Z jednoho mesta jeli na konich a s povozy bolsevici do jineho mesta. Ve stepi je prepadli bili. Porad se jen strilelo. Bolsevici zabili mnoho bilych a nakonec dojeli a tim vyhrali.

R 12.12.2006 7:14

Já bych jen dodal,

že později skauti sice byli zakázáni, ale nakonec hodně z nich skončila u práce s dětmi  a hlavně podle mých zkušeností v letních pionýrských táborech.  Zatímco děcka v místních oddílech kolikrát vedl nějaký mladý svazák, který zrovna měl "černého Petra" a snažil se ten půlrok nějak přežít, než se přišlo na to, že mu vedení příliš nejde a byl vystřídán jiným, tak letní pionýrské tábory obsazovala víceméně zavedená parta lidí, které práce s dětma zajímala a kteří jim v létě obětovali dovolenou. A kteří tam ty skautské věci jako bobříky odvahy a další v rámci možnosti zaváděli. A když mezi ně přišel nějaký budovatelský nadšenec ohánějící se červenou knížkou, tak to měl mezi nimi těžké, obvykle tam dlouho nevydržel a šel si získat zásluhy k postupu někde jinde. Mluvím o létech 1970 - 1980.

MF 12.12.2006 7:05

Ano.

Hezká vzpomínka. Já jsem rodokapsy, které jsem měl, prodával kamarádovi za 5,- Kčs a koupil si pak kytaru. To bylo v roce 58.

JH 12.12.2006 5:05

Jěště bych poznamenal, že

na Pavláku byl malý obchod s tábornickými a podobnými věcmi, který provozoval nějaký lučištník, vzpomínáte si někdo na jméno? Nebyl to Horn? Bylo to v šedi ocialistických obchodů něco kouzelného. A ke starým kovbojkám: byla na nich také krásná a divoká krajina národních parků USA, to pak asi později zelení nedovolovali točit na takových místech, novější filmy nemají nic romanticky divokého v pozadí, točí se často v lomech, které nedosahují kvality naší Velké Ameriky.