8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

VZPOMÍNKA: Jára Kohout

Jára Kohout rád jezdíval na turné po českých komunitách. Hlavně po Americe, kde byl usazený, jedna z jeho cest ale také vedla, tuším, že to bylo v roce 1978, do Austrálie. Zavítal i sem k nám do Brisbane, kde měl v krajanském klubu vyjednané představení na nedělní odpoledne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kolman 28.4.2013 9:51

PROČ JSEM MOC RÁD JEZDIL NA CHALUPU.

Kromě toho, že tam je (dosud) krásná krajina, čistý vzduch i voda - také proto, že tam v dobách t.zv.: "socialismu" byla Svobodná Evropa velmi málo rušená a šla dobře poslouchat. Byl to zdroj informací, který mě posiloval v době nesvobody. Dodnes jsem za to vděčný všem obětavým lidem, kteří svobodné vysílání organizovali!!!

P.S.-Na "vojně" jsem mohl vysílání RFE poslouchat naprosto nerušeně. Jednak jsem si natáhl směrovou antenu na Mnichov (i tohle bylo za "socialismu" na vojně občas možné) a za druhé jsem poslouchal na komunikačním přijímači na kmitočtu, kde nebyla RFE rušená (30MHz se na běžných radiopřijímačích už nedalo přijímat). I soudruzi potřebovali vědět, kdy mají rušit a kdy už je to zbytečné.       To jsou paradoxy pane Vaněk :-))

S. Rehulka 27.4.2013 9:20

Nazdar pane Korejsi.....

.....jsme asi vrstevníci a Járovi spoluposluchači !

"Já mám v notesu, mám zapsanou adresu....!"

To když na RFE upozornoval na udavače a kolaboranty s bolšány !