8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Plující oblaka 5.10.2008 21:09

Sovětské filmy

Nám to na počátku sedmdesátých moc neztěžovali, sovětský jako sovětský. V měsíci zostřeného přátelství 7.11.-12.12. nutno shlédnout aspoň jeden se školou. Na prvním stupni na nás udělal dojem film O čem mlčela tajga (nějaké drama z lovu, myslím) a krásný podmořský snímek Ráček a mořská růže. Mělo to i děj, dialogy mezi mořskými potvorami. Ráček poustevníček šikanovaný od kraba, protože nemá tvrdou ulitu, se spolčí s mořskou sasankou, která se zase nemůže pohybovat. On ji nese, ona ho chrání svými žahadly. Hrdinsky přijdou až k doupěti chobotnice, co žere spoustu potvůrek a zůstávají po nich prázdné ulity. Ulitu si hrdě vybojují a chobotnici zaženou. Hezké záběry.

Zato někdy v 1976 Blokáda Leningradu, nahnali nás tam, ani to nebylo místo školy. V paměti mám, že je to snad film dvojdílný, oba díly velmi, velmi dlouhé. Abychom jim nezdrhli, sál zamkli. Na záchod směli jen ti, co se kroutili dost přesvědčivě, a východy na ulici byly zamčené taky. Když to tak po sobě čtu, vypadá to až nepravděpodobně, ale takhle si to pamatuju.

zet 5.10.2008 22:02

Re: Sovětské filmy

Verím. Mne a mnohým ďalším sa stalo to isté v bratislavskej Metropolke, keď nás nechceli pustiť von počas príšernej blbosti "Spievajúca eskadra".

Gyula 6.10.2008 15:23

Re: Re: Sovětské filmy

Vidíte a to je rozdiel medzi našou a ruskou mentalitou. V Rusku je to stále jeden z najpopulárnejších vojnových filmov. Televízia ho dáva na žiadosť divákov niekoľkokrát ročne.