4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yaroukh 1.1.2006 15:55

Re: Re: Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Alexi jsi samozrejme na omylu. Abys' mohl VERIT V NECO, CO JSI NIKDY NEVIDEL (at uz boha nebo jezinky), musis mit schopen 1) mysleni 2) nejake te abstrakce. Toho je schopen toliko clovek a to jeste pouze od urciteho veku. Takze absence viry je samozrjme prvotni. (Ne, pocet cizich slov, jejich definice znas, dulezity neni.)
Yaroukh 1.1.2006 15:50

Re: Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

Ano, jedine clovek "vskutku bohaty duchem" uctiva neco, co si sam vymyslel. Kdyz mu chybi jistota a svet je na nej prilis tezky a/nebo slozity, musi si proste vymyslet operny bod, ktery to za nas vyresi, kdybysme to na tom svete vazne podelali. Staci, kdyz se budeme modlit a i kdyby ze stalo nevimco, nakonec to s nama dobre dopadne - vzdyt jsme prece verici!
Yaroukh 1.1.2006 15:47

Re: Re: Papež jenom ukázal,

Jestli mas pocit, ze mu neco(???) zustalo, tak proc se ptas?
Yaroukh 1.1.2006 15:42

"Co kdo ma?"

"Samozřejmě, že jsem šel s nimi na půlnočn ..... tak to schytáte od tak zvaných Čechů." Tahle cast mi nedava smysl. Nejdriv cas minuly, pak najednou pritomny? Skok z pulnocni na vypraveni o necem, co "jde mimo vas a vy to vubec neberete"(???). Co kdo schyta a za co? Asi jsem mimo, ale fakt jsem se ztratil. :o)
Edmont Dante 1.1.2006 11:50

Re: Díky autorovi,

Mám čas, tak si dovolím reagovat. A mám podobnou zkušenost. Ne s moji rodinou v Německu, ale synovec si vzal Němku milé děvče jmenuje se Olivie, silně nabožensky založená rodina. Aleš je informoval a našem "bezvěrectví" a přiznám se, že mi je to až trapné jak oni nás, to není tolerance, ale použijí slovo šetří a až úskoslivě se vyhýbají projevům, které by se nás mohly dotknout. Samozřejmě, že jsem šel s nimi na půlnočn a musím rozptýlit jejich pocit, že jsme dogmatici, ale normální velmi tolerantní lidí. A naopak zde v ČR jen naznačíte, nebo vyprávíte něco co jde mimo Vás a Vy vůbec to neberete,že by to mohlo být proticírkévni, ale jako prostou skutečnost, tak to schytáte od tak zvaných Čechů. Nevím jestli je v tom česká servilnost a úžasná snaha se podřizovat. Já se cítím jako Čech, ale když mi chce někdo dát najevo svoji nadřazenost a nutí mě k projevům servilností, tak je to pro mě jako červený hadr pro býka.
zlý kukuč 1.1.2006 11:27

Díky autorovi,

dědeček byl klasa :-)
Jinak s ateismem (jako ateista) mám tyto postřehy
1. Vůbec mne nenapadlo, že můj ateismus je problém. Po roce 89 jsem se rozlétal po světě a ejhle - kromě Švédska, Německa  a Anglie byl ateismus všude problém - dnes se už této konverzaci vyhýbám.. Kupodivu nejvícejako heretik jsem si připadal v USA a v Rusku.
2. Skutečně chybí morální tmel a morální autority na lokální úrovni - to co běžně v USA vyřeší místní církevní komunita je u nás neřešitelné a tato platforma chybí - má ji tendenci nahrazovat stát a to je wellmi špatně.
3. Problém církve je její centralizace - decentralizované křes´tanské církve evidentně plní funkci "morálního tmele společenství" mnohem lépe a efektivněji. Katolická církev se svými stálými mocenskými ambicemi je hlavní příčinou českého bezvěrectví, nikoliv čtyřicet let vědeckého ateismu.
Edmont Dante 1.1.2006 11:21

Re: vyjadřování

Ano Jirko Vaše kritika je na místě. Psal jsem to spontánně, ale to mě neomlouva. Takže promiňte, jestli moje čeština nezní Vašemu uchu správně a jsou tam i chyby i já je nyní vidím. Přejí příjemný první den nového roku.
Edmont Dante 1.1.2006 11:19

Re: Já jsem ten článek pochopil jinak než katolíci.

Juro docela správně jste to pochopil, ano ono nejde o obsah co papež říkal, to všichni vědí, ono jde o gesto. I v EU je 20 oficiálních jazyků, což je chaos, který působí zdržení projednávání věcí, ale jsou, aby se žádný národ necítil méněcenným. A jestli se zajímáte o EU, jako ano, tak Rusové jako menšina usilují, aby ruština byla oficiálním jazykem, dále Katalánci, Galilejcí atd atd, takže v tom to je ne nacionalismus, ale národní hrdost.
jirka 1.1.2006 11:02

vyjadřování

autor honosně pojmenovaný dante by se měl především naučit česky
jura-p 1.1.2006 10:54

Jo a ještě poznámky. Ten úkol víru šířit jim dal sám Kristus.

A tím, že seřvou Edmonta, svůj úkol dobře neplní.
jura-p 1.1.2006 10:51

Já jsem ten článek pochopil jinak než katolíci.

Bylo to o člověku, jemuž záleželo na vlastní rodině a vadilo mu, když někdo jak jednotlivým blízkým (maminka), tak rodině jako celku (úspory na rodinný dům), ubližoval. Katolíci jsou přecitlivělí a kdyby tu někdo napsal, že se mu nelíbí svatopetrské náměstí, bude napaden, že uráží nejsvatější základy, na kterých je církev postavena (Ty jsi Petr, to je skála a na té skále já postavím církev svou). Ano je mi upřimně jedno, jak to ve svém posvěcení papež řekl. Pokud vím tak formálně přál nejen městu, ale i světu (tedy celému světu) a je fuk, jakým jazykem, či jazyky, tak učinil. Věřím, že přestože to bylo formálním způsobem, myslel to upřímně. Jediná odpověď, která mě napadá, je Děkuju pane papeži. Katolíci si svou nedůtklivostí budují svoji pověst sami. Jejich úkolem je pro víru nevěřící získávat a ne jim nadávat.
Ferda 1.1.2006 8:37

Re: Re: Papež jenom ukázal,

Meli jsme doma obdobu Hitler Jugend, jmenovala se Pionyr jiz jsi byl nepochybne clenem.
Tvym vzorem byl Pavlik Morozov a Tvym kredem udavacstvi a to Ti zustalo na cely zivot.
Edmont Dante 1.1.2006 7:55

To je fantazie z čeho mě obviňujete

Článek jsem psal v opilosti. No to bych opici ještě vyspával a nyní jsem už dávno v práci, takže asi to tak nebude. Nebyl jsem nikdy v kostele, omyl musel jsem chodit do kostela. A použiji několik vaších naboženských slovních obratů. Oveřte své srdce ......... Ptám se komu? On po tobě kamenem ty po nim chlebem. A když jste nás rozdělili na dva tábory a článek jste kromě Táni vzali jako útok na církev místo popisu skutečných událostí, tak použil bych další citát, blahoslavení chudí duchem, neboť jejích je království nebeské. A ještě něčeho si vážím, ze strany tábora kritiků církve "díky bohu" nezazněla taková nenávist a urážlivá slova k lidem jiného názoru jako z vaší strany obránců církve svaté! Že by pozůstatek po "spravedlivém upálení" Jana Husa? Na rozdíl od vás já vám přeji pokoj v duši a více tolerance k nám ateistům a věřte, že i vy můžete svobodně projevit svůj názor, ne jako když náboženství a komunismus jsou součásti světonázoru prosazovaného nějakou vládou.
Edmont Dante 1.1.2006 7:45

Re: Re: Přátelé i Vy kteří se mnou nesouhlasíte,

Alexi určitě půjde o omyl, my jsme se určitě nepotkali. A slovo egoista mám rád! Mám rád osobnosti, nesnáším uniformitu!
Edmont Dante 1.1.2006 7:42

Re: co je "srackova sracka o nicem." ?

Paní Taňo máte správný postřeh! Děkuji.
Edmont Dante 1.1.2006 7:34

Re: Re: Re: Měl bych doplnit článek,

Alexi nejlepší obrana je podsunout tomu druhému co neřekl, nenapsal a pak ho zhodit. Jak ubohé a typické pro některé církve.
Edmont Dante 1.1.2006 7:30

Re: Re: Re: Mimořádně hloupý článek

Proč ty osbní invektiva, došly argumenty, došli páni rádcové, abych odpověděl ve smyslu pohádky.
Borek@Exil 1.1.2006 7:08

Re: Re: Měl bych doplnit článek,

Američtí ateisté by se asi divili do jaké míry jsou oni sami produktem Lenisko-Marxisticko-Stalinského vymývání mozků. Zvláště ti, kteří o marxismu, leninismu a Stalinismu nemají ani ponětí, neb vyrostli v Americké demokracii, které si váží a tvrdě ji obhajují proti náboženským fanatikům.  
Šumavák 1.1.2006 1:54

Typický projev křesťanské lásky k bližnímu od vyspělého, hluboce v Boha věřícího Juchelky

juch, juch, juchajdá! Začínám mít dojem, že římané věděli co dělají, když je házeli lvům.Bohužel byli nedůslední.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:46

Re: Re: Dante zmen si jmeno

Dekuji za laskava slova - a prosim prominte me nekdy ostre vypady. Ono se to lepe diskutuje se skutecnou osobou nez s autorem clanku - tedy pardon, prosim. Vase posledni vety o nepotrebe jakehokoliv panbicka svedci podle meho usudku o aroganci pramenici s hypertrofovaneho Ego. Kazdy ma neco za co se stydi - psychoanalysa nekdy pomaha ku skromnosti. Rovnez na osobni urovni Vam preji vse nejlepsi a zdravi do 2006! [To Vam preje ten "pravej Alex"]
Alex Juchelka 1.1.2006 1:40

Re: Re: Dante zmen si jmeno

A kdepak to Kristus rekl podle zachovanych zaznamu jeho Apostolu?
Alex Juchelka 1.1.2006 1:36

Re: Měl bych doplnit článek,

Priklad vedeckeho ateisty vychovaneho stranickym skolenim ve vedeckem beznabozstvi. Marx, Lenin, Stalin - a ba jeste dale dozadu - Hegel a vsichni ti prznitele normalnich lidskych citu - stvorili nove nabozenstvi ateismu - na zaklade tak zvane "vedy". Jako ateista jste marxisticky-leninsky pruzny a prizpusobivy, kam vitr tam plast. A rovnez bezcitny, skoro k bodu kopat male dite dolu ze schodu. A domyslivy - on vi co be ten potencialni Kristus idelal kdyby bylo neco jako druhy prichod jeho na zem. Misto tech vasich zvastu radeji odhazujte snih - kdyby bylo leto hnuj - protoze na to asi vase ateisticka dusevni uroven staci. Pravy priklad ctyriceti let komunismem vymyvaneho mozku.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:26

Re: Mimořádně hloupý článek

On ten autor uz byl vozralej kdyz to psal. Jedina polehcujici okolnost.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:24

Re: Přátelé i Vy kteří se mnou nesouhlasíte,

Jsi domyslivy egoista - potkal jsem te na nekolika "Parties." Zdaleka se te od te doby vyhybam.
68 1.1.2006 1:23

Re: Papež jenom ukázal,

 Jo, to je přesně jako když je někdo v mládí mladý. To mu pak zůstane po celý život. Jde o návyk.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:18

Re: Rozmluvi s bohem

Svou rodnou zemi si muzes strcit nekam. Ubi bene ibi patria!
Alex Juchelka 1.1.2006 1:16

Re: Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Ubohy Borku - jsi skutecne nevzdelany mozkovy zakrnelec. Prvotne byl Pantheismus (vis vubec co to je?), ateismus vznikl jako nabozenska rekace na vyznavani vselijakych prirodnich jevu a buzku a svatych za dedinou. Zdokonaleny vedeckymi zakladateli marxismu, Leninem ("clovek je pytel hoven") a praktikovany Stalinem a jeho nohsledy.Tvuj puvodni stav mysli je zrejmy kazdemu - co nemas v hlave mas asi jinde - a preji ti to.
Alex Juchelka 1.1.2006 1:08

Re: Re: Pane ateisto co tímto článkem chcete vyjádřit?

V patnacti letech normalni mlady clovek nevi co chce, je nevyzraly. Komuniste marxiste s vedeckym ateismem ti vymyli mozek - a zustal jsi na urovni patnactileteho kluka - cili jsi zaostaly pablb. Jako takovy jsi asi delal starou belu proti komunismi - a kdo odchazel do exilu v roce 1980? Jenom zaostali dusevni kreteni co zaspali dobu - jako ateisticky marxisticky vedecky zakrnelec Borek.
Šumavák 1.1.2006 0:38

Když šumafuk, tak to jsme zpátky u článku.

A těšíme se, jak příští rok vynechá němčinu a italštinu. Vždyť je to v EU šumafuk !
Borek@Exil 1.1.2006 0:37

Re: zili tu i antikomuniste a vedomi nekomuniste

Ateismus je samozřejmý...je totiž prvotní, coby naprostý nedostatek náboženství a vyznávání jakéhokoli božstva. Náboženství je následné. Víru lidé přijímají.....dokud ji nepřijmou, jsou bezbožní, tudíž v původním stavu mysli.