19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

VRAHŮV PROFIL: Kdo byl Jiří Skomarovský

Druhé vyprávění líčí veskrze odpudivé vyvraždění rodiny (včetně tří malých dětí) před tzv. Cikánskou jeskyní u Stranného v bavorských Alpách, což je případ ještě zpřed konce oné války. Jak sami víme, poražení nacisté a sám Hitler sahali někdy po zbrani, bez představy o jiné perspektivě anebo právě s ní páchali sebevraždy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Vojtíšek 4.10.2023 20:10

Podle současných měřítek parlamentu i představitelů justice si vrazi jako bezohlední Mašínové, zaslouží vyznamenání. Co takhle porozhlédnou se po válečných vrazích a udělit jim vyznamenání in memoriam.

J. Šinágl 4.10.2023 8:45

Připomeňme si i Švédské šance u Přerova a červnovou noc 1945, kdy vojáci gen. Svobody vraždili i děti, batolata a kojence - https://www.sinagl.cz/domaci-zpravodajstvi/13608-prerov-svedske-sance-18-6-2023-opet-bez-ucasti-politiku-pietni-akt-tradicne-zamlcen-siroke-verejnosti.htmlc z

J. Veverka 4.10.2023 7:38

Bohužel nevím nic o Skomarovském. Zato ale rodina Herberta Davida byla sice skutečně postřílena v Cikánské jeskyni, ale nikoli v bavorských Alpách, ale poblíž Litoměřic. Viz kniha G. Fabiše "Nikdo nesmí přežít!" Je sice psána v duchu komunistické ideologie, ale základní fakta snad sedí.